Fantastyka - Czy leci z nami Doktor? ;)
praedzio - Nie 29 Kwi, 2012 16:39
Jeden z moich ulubieńców - Ben Browder - popełnił taką notkę na FB:
I’ve just got back from the UK and Spain where I just did an episode of Doctor Who. I got the offer right in the middle of pilot season, and my agent goes, ‘Well you know you’re going to miss some very big casting’ and I went, ‘It’s Doctor Who!’ It was a very exciting moment, I got to work with the Doctor, I got to hold his hand. I have seen the inside of the TARDIS. I play a marshall in the 1870s.
Aragonte - Sob 19 Paź, 2013 01:37
Właśnie obejrzałam sobie wyjęty z kontekstu - tzn. poza sezonem - jeden z odcinków z Jedenastym Doktorem, na którego nadal się nieco foszę, bo Dziesiątego mi nie jest w stanie zastąpić.
Nie zmienia to faktu, że odcinek z Van Goghiem baaardzo mi się podobał
Kto wie, może w końcu obejrzę wszystkie zalegające odcinki, żeby w pełni poinformowana obejrzeć odcinek specjalny, który ma uczcić 50-lecie Doktora Who.
Fibulo, też na niego czekasz?
W końcu będzie tam David T.
Fibula - Nie 20 Paź, 2013 18:14
| Aragonte napisał/a: | Właśnie obejrzałam sobie wyjęty z kontekstu - tzn. poza sezonem - jeden z odcinków z Jedenastym Doktorem, na którego nadal się nieco foszę, bo Dziesiątego mi nie jest w stanie zastąpić.
Nie zmienia to faktu, że odcinek z Van Goghiem baaardzo mi się podobał
Kto wie, może w końcu obejrzę wszystkie zalegające odcinki, żeby w pełni poinformowana obejrzeć odcinek specjalny, który ma uczcić 50-lecie Doktora Who.
Fibulo, też na niego czekasz?
W końcu będzie tam David T. |
Z niecierpliwością! Ciekawa jestem też nowego Doktora (pamiętam go z odcinka pompejańskiego ).
Niedawno skończyłam oglądać ostatni sezon z Jedenastym - przełam się, z czasem można się do niego przyzwyczaić, a nie stracisz fajnych odcinków, np. tych z wiktoriańską trójką, czyli Vestrą, Jenny i Straksem.
zooshe - Nie 20 Paź, 2013 21:06
W oczekiwaniu na 50 lecie i ku zaostrzeniu apetytu
http://www.youtube.com/watch?v=7hRy2N2CMhQ#t=11
Aragonte - Wto 22 Paź, 2013 16:27
| Fibula napisał/a: | Niedawno skończyłam oglądać ostatni sezon z Jedenastym - przełam się, z czasem można się do niego przyzwyczaić, a nie stracisz fajnych odcinków, np. tych z wiktoriańską trójką, czyli Vestrą, Jenny i Straksem. |
Przełamałam się, mam za sobą bodajże cztery odcinki (oglądam ten podwójny z wiadomo którymi Aniołami). Na razie bardzo dobrze mi się to ogląda
Aragonte - Wto 29 Paź, 2013 21:04
Z dedykacją dla Fibuli
Fibula - Wto 29 Paź, 2013 21:35
Gdzie jesteś z Jedenastym?
Aragonte - Wto 29 Paź, 2013 21:56
Chyba przy piątym odcinku V sezonu, ale odcinek z Van Goghiem mam już obejrzany (bo od niego zaczęłam). Przydałby mi się szósty sezon ale pewnie będę łowić w tym bajorku, co ostatnio.
zooshe - Śro 30 Paź, 2013 18:38
| Aragonte napisał/a: | Chyba przy piątym odcinku V sezonu, ale odcinek z Van Goghiem mam już obejrzany (bo od niego zaczęłam). Przydałby mi się szósty sezon ale pewnie będę łowić w tym bajorku, co ostatnio. |
Ten tego, ja mam sezon 6.
Aragonte daj znać jak będziesz przerabiać 7. Potrzebuję zachęty aby w końcu dokończyć.
Fibula - Śro 30 Paź, 2013 20:04
| zooshe napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Chyba przy piątym odcinku V sezonu, ale odcinek z Van Goghiem mam już obejrzany (bo od niego zaczęłam). Przydałby mi się szósty sezon ale pewnie będę łowić w tym bajorku, co ostatnio. |
Ten tego, ja mam sezon 6. |
Ja też, więc łowy nie będą potrzebne.
| zooshe napisał/a: | | Aragonte daj znać jak będziesz przerabiać 7. Potrzebuję zachęty aby w końcu dokończyć. |
A gdzie utknęłaś?
W oczekiwaniu na odcinek specjalny możemy sprawdzić kolejne wcielenie Dziesiątego, tym razem jako prawnika w The Escape Artist.
http://hatak.pl/artykuly/...videm-tennantem
Aragonte - Śro 30 Paź, 2013 21:35
Czytałam na blogu zwierza popkulturalnego o tym miniserialu z Tennantem. Poczekam, aż wyjdą wszystkie odcinki i wtedy się rozejrzę
A co do Doktora - chyba przydałoby się jakieś spotkanie, co? Wreszcie bym oddała Fibuli jej książki o Doktorze
Fibula - Śro 30 Paź, 2013 22:14
Tak, spotkanie to dobry pomysł. Książki przewertowane?
Aragonte - Śro 30 Paź, 2013 23:43
Wieeeeeeki temu
Aragonte - Nie 03 Lis, 2013 23:43
Obejrzałam sezon V i od razu wzięłam się za szósty. Dojechałam do odcinka o Hitlerze i chyba ciut się zmęczyłam, muszę zrobić sobie mała przerwę. Tzn. chyba łatwiej by mi się oglądało, gdyby było więcej takich zupełnie odrębnych odcinków, jak ten o Van Goghu, którego jestem fanką (odcinka znaczy się - regularnie się wzruszam podczas oglądania końcówki, no i ten Bill Nighy jako rodzynek w cieście ), a tu wszystko się kłębi i łączy, no i prowadzi prosto do elementów Poetyki Arystotelesa doprawionej dużą dawką wibby-wobley timy-wimey Znałam spoilery, więc jakoś specjalnie zaskoczona nie jestem tym, kto jest kim.
zooshe - Pon 11 Lis, 2013 18:58
Dokończyłam dziś 7 sezon i teraz pozostaje tylko czekać na odcinek rocznicowy.
Po finale sezonu moje oczekiwania podskoczyły pod orbitę.
Aragonte - Pon 11 Lis, 2013 19:16
A ja męczę ciągle końcówkę szóstego. Piąty oberzałam piorunem, szósty jakoś mnie rozczarowuje
zooshe - Pon 11 Lis, 2013 20:03
| Aragonte napisał/a: | A ja męczę ciągle końcówkę szóstego. Piąty oberzałam piorunem, szósty jakoś mnie rozczarowuje |
Ja ogólnie nie przepadałam za Amy więc 6 poza niektórymi wyjątkami była dla mnie słabsza od reszty.
Admete - Śro 20 Lis, 2013 21:43
W ostatniej Polityce jest artykuł o fenomenie serialu
Aragonte - Śro 20 Lis, 2013 22:08
Wiem, autorstwa Zwierza popkulturalnego Zamierzam kupić
Już za parę dni emisja odcinka jubileuszowego - w sumie to mam nadzieję obejrzeć na bieżąco, bo to chyba będzie na BBC Entertaiment
A na razie oglądam sobie początek siódmego sezonu DW.
zooshe - Śro 20 Lis, 2013 23:50
| Aragonte napisał/a: |
Już za parę dni emisja odcinka jubileuszowego - w sumie to mam nadzieję obejrzeć na bieżąco, bo to chyba będzie na BBC Entertaiment
A na razie oglądam sobie początek siódmego sezonu DW. |
W sobotę BBC Ent. będzie nadawać dzień z Doktorem, ale czy wyemitują odcinek specjalny tego samego dnia co w dniu światowej premiery to nie wiem.
edit: sprawdziłam na ich stronie o 20:50 nadadzą odcinek specjalny Dzień Doktora. Może jakieś wspólne oglądanie?
Aragonte - Czw 21 Lis, 2013 08:27
Czemu nie?
asiek - Czw 21 Lis, 2013 12:50
| Admete napisał/a: | | W ostatniej Polityce jest artykuł o fenomenie serialu |
W Nowej Fantastyce też.
zooshe - Czw 21 Lis, 2013 14:49
Pozwólcie, że wrzucę trailer http://www.youtube.com/watch?v=7z6FMCqYrBo
Zapowiada się super.
Admete - Czw 21 Lis, 2013 14:53
rzeczywiście prezentuje się ciekawie
Aragonte - Czw 21 Lis, 2013 14:57
Admete, może w końcu skusisz się pooglądać troszkę więcej Doktora?
|
|
|