Aktorzy austenowscy - Matthew Macfadyen
monika29.09 - Wto 20 Cze, 2006 13:11
| Gitka napisał/a: | Moniczko, dzięki za kolejną porcję Mateusza.
On w 2006 roku chyba robi sobie przerwę.
Moniko, wiesz coś o tych filmach? |
Gitko,
nie wiem zbyt wiele - pierwszy to komedia, w drugim rola niezbyt rozbudowana (chyba).
W każdym razie czekamy...
m.
Gunia - Wto 20 Cze, 2006 13:45
| monika29.09 napisał/a: | Dziewczyny, ciąg dalszy dla Was (no, i trochę dla mnie ) - kolejna całuśna scena z MM:
http://www.youtube.com/watch?v=PDaLFIZ-nr0
Jest to fragment z The Way We Live Now (2001 r.), a z ciekawostek: aktorka, która tak namiętnie całuje Mateusza to Shirley Henderson, ta sama która zagrała w Harry Potterze postać Moaning Myrtle:
http://glinki.com/?l=g5h5rd
przyznacie, że głos ma "przedziwny". Ale głoś MM wszystko rekompensuje
m. |
Za pocałunek Mateusza, mogłabym nawet zagrać głupią Martę...
monika29.09 - Wto 20 Cze, 2006 22:01
Nowości zdjęciowe znalezione dokładnie dziś:
1. okulary w ręku
2. tu (okulary) już na swoim miejscu:
3. Ekipa Spooks:
4. Premiera In My Father`s Den (nie wiem, kiedy dokładnie odbyła się premiera, ale chyba troszkę czasu upłynęło od nakręcenia filmu, bo w IMFD wyglądał tak jak w avatarze:
m.
Gitka - Śro 21 Cze, 2006 12:43
Ładne i jak dużo zdjęć!
Na tym przedostatnim coś go musiało bardzo rozbawić, tak się ładnie uśmiecha i ta grzyweczka :grin:
Premiera filmu " In My Father`s Den" 2004-06-11 (Świat)
Gunia - Śro 21 Cze, 2006 13:12
DZIEKI MONICZKO! Są cudowne!
monika29.09 - Pią 23 Cze, 2006 10:00
Mam nadzieję, że tych zdjęć nie znacie, bardzo mi się tu podoba:
m.
Trzykrotka - Pią 23 Cze, 2006 10:04
Ładne! Jaki Matthew tu młodziutki i taki ... schludny :grin: . Podoba mi się.
Gitka - Pią 23 Cze, 2006 10:34
Ale ładne!
Na pewno jeszcze tych fotek nie było.
Podoba mi się Matthew, szczególnie w dłuższych włosach :razz:
Pooglądałam sobie dokładnie jego paznokietki różowe
Caitriona - Pią 23 Cze, 2006 13:09
Fajne te zdjęcia, ale ja jakoś wolę go w krótkich włosach
monika29.09 - Pią 23 Cze, 2006 21:46
[quote="Gunia Ale co ze skasowanym klipem?[/quote]
Guniu,
napisała do mnie "autorka" clipów twierdząc, że ukradłam jej pracę i zażądała usunięcia postów. Nie chcąc szerzyć nienawiści amerykańsko-polskiej - zastosowałam się do prośby.
m.
monika29.09 - Pią 23 Cze, 2006 22:19
| AineNiRigani napisał/a: | Moniczko, a który to był filmik? Bo tyle ich tutaj na forum oglądam, że się ciutkę pogubiłam.
A tutaj sensację nam sprzedajesz, to i po babsku ciekawość moją wzbudziłaś |
Aine,
pousuwałam linki do 5 clipów, które znalazłam w necie (dokładnie na forum Pemberworth) i - aby było łatwiej podzielić się z innymi - "załadowałam" je na youtube.
Był to sonet 29, This is just to say, 2 clipy z Wichrowych Wzgórz + jeden z Warriors.
Ściąganie sonetu 29 zajęło mi kiedyś 1,5 godziny, po załadowaniu do youtube wystarczyło kilknąć w link i uruchamiał się clip. Niestety - dziewczyna, która skopiowała clipy ze swego video, jest święcie przekonana, że nieomal złamałam JEJ prawa autorskie i w ostrych słowach zażądała usunięcia wszystkiej JEJ klipów.
Dodam, że gdy dodałam informację, że ona jest autorką clipów - żądanie usunięcia nasiliło się (czyli chodziło o ukrycie, że tak naprawdę to ona pierwsza nielegalnie skopiowała pliki).
Po tym jak zostałam nazwana złodziejką, dałam sobie spokój i skasowałam clipy. Mam je na dysku, ale nie znam innego sposobu podzielenia się z osobami, które podobnie do mnie świrują na samą wzmiankę o MM. Serwery nie puszczają tych filmów, bo mają za duży rozmiar.
pozdr.
m.
Anonymous - Sob 24 Cze, 2006 07:33
A to już wiem które to były.
I ona chciała do nich prawa autorskie?
Trzykrotka - Sob 24 Cze, 2006 10:17
Rzeczywiście, buraków nie brak na tym świecie...
monika29.09 - Sob 24 Cze, 2006 12:51
| Gunia napisał/a: | Hm... Jednak powiem. ALE BURAK! A czy nie da się ich zrarować : :sad: |
Guniu,
zrobiłam próbę - sonet nie przechodzi mimo zrarowania, przechodzi krótki film z MM jako Felixem, jeśli chcesz mogę Ci wysłać, tylko poproszę o adres @,
pozdr.
m.
monika29.09 - Sob 24 Cze, 2006 12:55
| AineNiRigani napisał/a: | A to już wiem które to były.
I ona chciała do nich prawa autorskie? |
Na początku myślałam, że mam do czynienia z dystrybutorem filmów MM, bo ton był nieomal oficjalny. Potem stopniowo okazało się, że dziewczyna po prostu zrobiła clipy ze swego video i bała się ujawnienia w szerszym, netowym świecie. Trochę to śmieszne, bo jeśli ja bez większego trudu dotarłam do jej linków, to może to tak naprawdę zrobić każdy.
I w tym przypadku okazało się, że dla niektórych osób najlepszą obroną jest atak. Poza nazwaniem złodziejką, zostałam postawiona obok "negatywnych Monik" (tu było nawiązanie do tej od afery z Clintonem)
m.
Gunia - Sob 24 Cze, 2006 13:00
| Cytat: | Poza nazwaniem złodziejką, zostałam postawiona obok "negatywnych Monik" (tu było nawiązanie do tej od afery z Clintonem)
m. |
Nie wiem czy śmiać się, czy płakać... Skąd się biorą tacy ludzie?
Caroline - Sob 24 Cze, 2006 13:08
| monika29.09 napisał/a: | | I w tym przypadku okazało się, że dla niektórych osób najlepszą obroną jest atak. Poza nazwaniem złodziejką, zostałam postawiona obok "negatywnych Monik" (tu było nawiązanie do tej od afery z Clintonem) |
Pogrzało babę?! Sama spiraciła film, a innych się czepia. Waryjatka jakaś.
monika29.09 - Sob 24 Cze, 2006 17:14
Z norki (ze strachu przed posądzeniem o kolejne wykroczenie ;) - wklejam link do tapety z MM:
http://i51.photobucket.co...Bedroomeyes.png
m.
Gitka - Sob 24 Cze, 2006 18:04
Moniczko, ale musiałaś się denerwować przez tą osobę.
A to wszystko dla Nas.
Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało.
Niektórzy to rzeczywiście jacyś tacy dziwni są i już...
Ale już się nie przejmuj i dzięki za wklejenie linka do świetnej tapety (bardzo, bardzo mi się podoba)
Gunia - Sob 24 Cze, 2006 18:52
Czy ja widzę "Bedroom" w nazwie? No cóż... :sad: Ale i tak jest śliczna.
Gunia - Czw 29 Cze, 2006 10:44
Bardzo dziękuję Moniko, bo byłam strasznie ciekawa!
Gitka - Wto 11 Lip, 2006 16:03
Moniczko, piękne te fotki i animacje :grin:
Harry_the_Cat - Wto 11 Lip, 2006 17:51
Właśnie skończyłam ogladać In my father's den (dzieki Caitri - ukłony, ukłony). Świetny film. Bardzo nastrojowy - rewelacyjne zdjęcia, oddające tą atmosferę niepokoju i tragedii, która od początku wisi w powietrzu. Momentami fabuła jest nieco pokręcona, ale w sumie na plus, bo dzięki temu nie mozna filmowi zarzucić, że jest przewidywalny (duża zasługa montażu filmu).
Aktorsko też "thumbs up" - MM podobał mi się tu zdecydowanie bardziej niż wszędzie indziej (dobra, do tej pory widziałam go może ze 2 razy... Ale tu był naprawdę rewelacyjny!).
Gorąco (nie trudno przy takiej temperaturze) polecam!!!
monika29.09 - Wto 11 Lip, 2006 17:59
| Harry_the_Cat napisał/a: | Właśnie skończyłam ogladać In my father's den (dzieki Caitri - ukłony, ukłony). Świetny film. Bardzo nastrojowy - rewelacyjne zdjęcia, oddające tą atmosferę niepokoju i tragedii, która od początku wisi w powietrzu. Momentami fabuła jest nieco pokręcona, ale w sumie na plus, bo dzięki temu nie mozna filmowi zarzucić, że jest przewidywalny (duża zasługa montażu filmu).
Aktorsko też "thumbs up" - MM podobał mi się tu zdecydowanie bardziej niż wszędzie indziej (dobra, do tej poey widziałam go może ze 2 razy... Ale tu był naprawdę rewelacyjny!).
Gorąco (nie trudno przy takiej temperaturze) polecam!!! |
Harry, (nie wiem, jak inaczej się do Ciebie zwracać )
Cieszę się, że film Ci się podobał. Przypominam, że jeśli chcesz posłuchać części muzyki z filmu - kilka piosenek Mazzy Star jest w wątku muzycznym (chyba że linki wygasły, daj mi znać) + mam 2 piosenki Patti Smith (jedna w scenie, gdy młody Paul zabiera dziewczynę do kryjówki ojca + z końca filmu) - tych linków nie zamieszczałam, jeśli chcesz, mogę wkleić w wątku muzycznym lub przesłać Ci na PW.
pozdr.
m.
ps. obraz wykorzystany w filmie, tytuł "Hope (nadzieja)", autor wypadł mi z głowy (chyba z gorąca). Co ciekawe - solistka Mazzy Star też ma na imię Hope - ciekawy - jeśli - zbieg okoliczności.
m.
monika29.09 - Śro 12 Lip, 2006 19:37
m.
|
|
|