Ogłoszenia drobne - Do obejrzenia w TV
Anaru - Nie 17 Sty, 2016 00:13
Acha,m to ja się kompletnie na tym nie znam
praedzio - Nie 17 Sty, 2016 08:06
| Fibula napisał/a: | Miałam zamiar to zaanonsować, ale zasiedziałam się u siostry i dopiero wróciłam do domu. Jutro w nocy jest powtórka, może uda mi się nagrać. Jeszcze tego nie oglądałaś?
W czwartek na BBC HD Orphan Black, wreszcie się za to wezmę. |
O, widzisz - Orphan Black obejrzalam cale, a Utopii jakos nie zdazylam, mimo ze posiadam. Obejrzalam wczoraj w TV pierwszy odcinek i przyznaje, ze serial zacny jest.
Admete - Nie 17 Sty, 2016 10:49
Utopie miałam w planach, ale się jakoś odwlekło, natomiast drugi sezon Orphan Black mi się nie podobał. za dużo udziwnień obyczajowych i zrobiło się nudno.
Ania Aga - Wto 19 Sty, 2016 21:39
Jutro w TVP1 0 20.25 francuski serial kryminalny "Tajemnica jeziora". W zeszłym tygodniu obejrzałam pierwszy odcinek i bardzo mi się spodobał, podobny do "Kamieni śmierci".
Harry_the_Cat - Nie 24 Sty, 2016 18:16
Zapowiada sie super:
BBC, The Night Manager: https://www.youtube.com/watch?v=g-ZcaKdvML8
Anaru - Nie 24 Sty, 2016 19:16
| Ania Aga napisał/a: | | francuski serial kryminalny "Tajemnica jeziora". W zeszłym tygodniu obejrzałam pierwszy odcinek i bardzo mi się spodobał, podobny do "Kamieni śmierci". |
Nie znam ani jednego ani drugiego
Caitriona - Nie 24 Sty, 2016 22:14
| Harry_the_Cat napisał/a: | Zapowiada sie super:
BBC, The Night Manager: |
Też jestem ciekawa, niezła obsada.
Harry_the_Cat - Nie 24 Sty, 2016 22:40
Nie wiem tylko kiedy, ale to sie jakos jeszcze dowiem
Ania Aga - Pon 25 Sty, 2016 17:52
Tajemnica jeziora
http://www.teleman.pl/tv/...ora-1-6-1433571
Eeva - Pon 25 Sty, 2016 18:02
W tym samym klimacie (kryminalnym oraz jeziora )
http://www.imdb.com/title...ref_=ttep_ep_tt
Szafran - Pon 25 Sty, 2016 22:33
O, ten, o którym pisze Ewa, bardzo mi się podobał. No i reżyseria Jane Campion:).
Anaru - Pon 25 Sty, 2016 22:44
Czy te seriale mają ze sobą coś wspólnego?
Top of the Lake posiadam, dobiorę się
Eeva - Wto 26 Sty, 2016 00:13
| Anaru napisał/a: | | Czy te seriale mają ze sobą coś wspólnego? |
Nie, tak mi sie tylko skojarzyło
asiek - Wto 26 Sty, 2016 17:28
| Ania Aga napisał/a: | | Jutro w TVP1 0 20.25 francuski serial kryminalny "Tajemnica jeziora". W zeszłym tygodniu obejrzałam pierwszy odcinek i bardzo mi się spodobał, podobny do "Kamieni śmierci". |
"Tajemnica jeziora" mnie nie wciągnęła, poprzestałam na jednym odcinku, ale "Kamienie śmierci" miały klimat, podobały mi się.
Ania Aga - Wto 26 Sty, 2016 21:20
Kamienie śmierci powtórzyłam jakiś rok temu, ciągle mi się podobają. Podobnie jak Horoskop śmierci. Francuskie kryminały mają swoją specyfikę.
Anaru - Wto 26 Sty, 2016 22:57
Kolejne tytuły sobie zapisuję
Harry_the_Cat - Pią 12 Lut, 2016 21:44
Oj, bede chciala to oberzec:
https://www.youtube.com/watch?v=ZZwaqFhs9fo
Admete - Sob 13 Lut, 2016 06:51
Ja raczej nie...
Eeva - Sob 13 Lut, 2016 10:31
Jakie gwiazdy!
I Jonathan Rhys Meyers!
Chyba sie skuszę:-)
Anaru - Sob 13 Lut, 2016 12:20
A to będzie szło w TV?
Ja na pewno obejrzę, bo aktorów lubię
To jest jakiś remake serialu Korzenie sprzed iluś tam lat, orientujecie się?
Harry_the_Cat - Sob 13 Lut, 2016 12:46
| Anaru napisał/a: | | To jest jakiś remake serialu Korzenie sprzed iluś tam lat, orientujecie się? |
Tak, tak! Kunta Kinte i te sprawy.
I muzyka mi sie bardzo podobala w trailerku.
Harry_the_Cat - Sob 13 Lut, 2016 12:48
| Eeva napisał/a: | | I Jonathan Rhys Meyers! |
A Matthew Goode??
Eeva - Sob 13 Lut, 2016 12:56
| Harry_the_Cat napisał/a: | | A Matthew Goode?? |
Wiem, wiem, widziałam, ale chciałam go sobie trzymać w sercu sama dla siebie
BeeMeR - Sob 13 Lut, 2016 14:20
| Eeva napisał/a: | Wiem, wiem, widziałam, ale chciałam go sobie trzymać w sercu sama dla siebie | Spryciula
Trailer ładny
Admete - Śro 23 Mar, 2016 15:12
Dzika muzyka - na vod tvp - program o tradycyjnej polskiej muzyce.
| Cytat: | | W pierwszym odcinku opowiemy o fenomenie zespołu Tęgie Chłopy, złożonego z 10 młodych osób z różnych miast Polski, który wykonuje tradycyjną muzykę kielecką z okolic Łagowa i Opatowa. Właśnie skończył on dwutygodniową trasę koncertową po całej Polsce, co w wypadku muzyków grających autentyczną, wiejską muzykę nie zdarza się często. Historia Tęgich Chłopów jest doskonałym przykładem w jaki sposób przygoda z muzyką tradycyjną może stać się zarówno sposobem na życie jak i formułą na ożywienie i przywrócenie poczucia własnej wartości społeczności lokalnej, która jest źródłem tej muzyki. Ich nauczycielem jest przede wszystkim Stanisław Witkowski, leciwy saksofonista z Opatowa oraz inni muzykanci i śpiewaczki z tych okolic, pionierzy Domu Tańca w Sędku. Obecność rozśpiewanego i roztańczonego taboru w Sędku miała wpływ na życie całej okolicy. Mieszkańcy tej i okolicznych wsi przybywali co wieczór na zabawy, włączali się aktywnie w różne działania muzyczne, rekonstruowali kolejne lokalne zespoły, które na powrót stają się muzycznymi gwiazdami okolicy. Po niezwykłym zjawisku odrodzenia muzyki tradycyjnej oraz porywającej muzyce kieleckiej oprowadzi nas Janusz Prusinowski. |
za vod.tvp
|
|
|