To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Downton Abbey

milenaj - Nie 06 Mar, 2011 11:53

Post ze śpiewającą Amy Nuttall. Ma ona odtwarzać jakąś postać w drugim sezonie:

http://www.facebook.com/Period.Drama

milenaj - Nie 06 Mar, 2011 11:59

Dobra, i jescze parę zdjęć z drugiego sezonu:

http://www.facebook.com/a...5363704&theater

Agn - Nie 06 Mar, 2011 13:01

Boże, jakie piękności! :serce: Jesieni, nadciągaj, a chyżo!!!
milenaj - Czw 17 Mar, 2011 16:00

http://www.youtube.com/watch?v=czD0-mB8T0Y

O drugim sezonie.

Trzykrotka - Czw 17 Mar, 2011 17:17

Zawsze zachwyca mnie różnica między potocznym angielskim i amerykańskim. Uwielbiam brzmienie angielskiej angielszczyzny, ale to amerykańską rozumiem lepiej :wink:
To na boku - zapowiada się pięknie :banan:

primavera - Czw 17 Mar, 2011 17:35

milenaj napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=czD0-mB8T0Y

O drugim sezonie.

już nie moge się doczekać drugiego sezonu

milenaj - Sob 19 Mar, 2011 22:01

Parodia:

http://www.youtube.com/wa...embedded#at=376

Admete - Nie 20 Mar, 2011 09:04

Dobre! :) Angole potrafią sie śmiać z samych siebie :)
Agn - Nie 20 Mar, 2011 12:19

Hihihihihihihihi cudowne! :mrgreen:
Admete - Nie 20 Mar, 2011 12:22

Dodam tylko, że pojawił się sos polski do serialu. Na razie do 5 odcinka.
Agn - Nie 20 Mar, 2011 12:37

Oooooo, to dobra wiadomość! Albowiem zamiaruję "skrzywdzić" tym serialem kumpelę, ale bez sosu mogłoby być jej ciężko. Hura! :twisted:
milenaj - Nie 20 Mar, 2011 13:09

Admete napisał/a:
Angole potrafią sie śmiać z samych siebie

Ale tutaj chyba BBC trochę uderza w konkurencję...
Co nie przeszkadza mi się dobrze na tym bawić. Kim Catrall jest tu fajna. :mrgreen:

Yvain - Nie 20 Mar, 2011 21:03

Tak namawiałyście, że się wreszcie skusiłam :mrgreen: Było warto, serial jest wspaniały. Jakie cudowne, ciekawe postacie, scenariusz, aktorzy miodzio :mrgreen: Przyłączam się do fanek :mrgreen:
Agn - Nie 20 Mar, 2011 21:07

A długo cię trzeba było namawiać? Mnie do tego serialu serce wystartowało jak tylko została nonszalancko rzucona pierwsza wzmianka, że takowy nadciąga. :mrgreen:
Yvain - Nie 20 Mar, 2011 21:10

Eee, bo ja się teraz zakopałam w czytaniu :ops1: fantastyka mnie pochłonęła ze szczętem :mrgreen:
Agn - Nie 20 Mar, 2011 21:32

No, jeśli literatura, to jesteś usprawiedliwiona. :mrgreen:
aneby - Pon 18 Kwi, 2011 23:35

Obejrzałam kiedyś tam pierwszy odcinek, ale brak sosu mnie zniechęcił. Wczoraj się skusiłam na powtórkę w tvn style (swoją drogą oglądanie w tv, to droga przez mękę :roll: ) i wciągnęło mnie tak, że do północy skończyłam cały sezon. Proszę nie liczyć, ile to godzin :rumieniec:
Jutro podzielę się wrażeniami, bo dzisiaj już padam na ryj :roll:

trifle - Pon 18 Kwi, 2011 23:38

To leci na tvn style? Po polsku? Super!
Agn - Wto 19 Kwi, 2011 05:02

Aneby, niecierpliwie czekam na wrażenia! Cały sezon za jednym zamachem - mrrrr, coś wspaniałego! :D
Trzykrotka - Wto 19 Kwi, 2011 14:47

O wciórności! zapomniałam,że ma być w tvn, miałam powiedzieć mamie :frustracja:
aneby - Wto 19 Kwi, 2011 21:30

trifle napisał/a:
To leci na tvn style? Po polsku? Super!

Też się ucieszyłam, ale w tv to jest masakra. Pierwszy odcinek urwany ni w piątkę ni w dziesiątkę :roll: i 2 dłuuugie przerwy reklamowe. Dziękuję, postoję.

A serial jest świetny. Wsiąkłam w tą atmosferę wyższych sfer, lordów, lokajów, kamerdynerów ... I polubiłam bohaterów - nie wszystkich oczywiście, bo Thomasa bym w łyżce wody utopiła. Co za szuja :confused3: A O,Brian życzę, żeby ją zeżarły wyrzuty sumienia :evil:
Poza tą dwójką nikt nie wzbudza we nie negatywnych uczuć. Każde zachowanie jest moim zdaniem uzasadnione i ma swoje przyczyny. I ja to rozumiem. Trudno mi potępiać Edith (chociaż zachowała się podle z tym listem), zawsze zepchnięta w cień, nie najładniejsza, nie najmądrzejsza, nie najmłodsza, nie najstarsza - taka bardzo średnia. W dodatku nie doceniana przez rodziców.
Mary czasem zachowuje się jak idiotka :roll: , ale prawie ją polubiłam. A na pewno bardzo jej współczuję. W życiu nie chciałabym się znaleźć w takim położeniu. Jak klacz na sprzedaż. Normalnie - kto da więcej :confused3: :roll: Z Matthew postąpiła głupio, ale moim zdaniem po prostu nie wiedziała jak się zachować. Pewnie nigdy przedtem nie kierowała się uczuciami. I nie sądzę, ze te łzy na końcu były za straconym majątkiem :roll:
Przyznam szczerze, że trochę nie rozumiem jej ojca. Majątek majątkiem, ale przecież każdy rodzic chce zabezpieczyć przyszłość dzieci. Powinien zawalczyć o tą część kasy z posagu, nawet kosztem podziału czy sprzedaży posiadłości. Bo co, lepiej córkę "sprzedać" ? :confused3:

Ależ się rozpisałam :rumieniec:

milenaj - Wto 19 Kwi, 2011 21:33

aneby napisał/a:
Mary czasem zachowuje się jak idiotka , ale prawie ją polubiłam. A na pewno bardzo jej współczuję. W życiu nie chciałabym się znaleźć w takim położeniu. Jak klacz na sprzedaż. Normalnie - kto da więcej Z Matthew postąpiła głupio, ale moim zdaniem po prostu nie wiedziała jak się zachować. Pewnie nigdy przedtem nie kierowała się uczuciami. I nie sądzę, ze te łzy na końcu były za straconym majątkiem

Też tak sądzę. I bardzo jestem ciekawa co przygotują w drugim sezonie. Na tvn też zerkłam, ale dla mnie jednak w tv, ten serial stracił trochę uroku.

milenaj - Śro 27 Kwi, 2011 17:45

Downton Abbey ma naminację do BAFTA za najlepszy serial dramatyczny, a Brendan Coyle za najlepszą rolę drugoplanową. :oklaski: :oklaski: :oklaski:
Yvain - Śro 27 Kwi, 2011 17:46

Duże brawa :oklaski: :mrgreen:
Eeva - Śro 27 Kwi, 2011 19:25

yeee :oklaski: