Seriale - Downton Abbey
milenaj - Nie 06 Mar, 2011 11:53
Post ze śpiewającą Amy Nuttall. Ma ona odtwarzać jakąś postać w drugim sezonie:
http://www.facebook.com/Period.Drama
milenaj - Nie 06 Mar, 2011 11:59
Dobra, i jescze parę zdjęć z drugiego sezonu:
http://www.facebook.com/a...5363704&theater
Agn - Nie 06 Mar, 2011 13:01
Boże, jakie piękności! Jesieni, nadciągaj, a chyżo!!!
milenaj - Czw 17 Mar, 2011 16:00
http://www.youtube.com/watch?v=czD0-mB8T0Y
O drugim sezonie.
Trzykrotka - Czw 17 Mar, 2011 17:17
Zawsze zachwyca mnie różnica między potocznym angielskim i amerykańskim. Uwielbiam brzmienie angielskiej angielszczyzny, ale to amerykańską rozumiem lepiej
To na boku - zapowiada się pięknie
primavera - Czw 17 Mar, 2011 17:35
| milenaj napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=czD0-mB8T0Y
O drugim sezonie. |
już nie moge się doczekać drugiego sezonu
milenaj - Sob 19 Mar, 2011 22:01
Parodia:
http://www.youtube.com/wa...embedded#at=376
Admete - Nie 20 Mar, 2011 09:04
Dobre! Angole potrafią sie śmiać z samych siebie
Agn - Nie 20 Mar, 2011 12:19
Hihihihihihihihi cudowne!
Admete - Nie 20 Mar, 2011 12:22
Dodam tylko, że pojawił się sos polski do serialu. Na razie do 5 odcinka.
Agn - Nie 20 Mar, 2011 12:37
Oooooo, to dobra wiadomość! Albowiem zamiaruję "skrzywdzić" tym serialem kumpelę, ale bez sosu mogłoby być jej ciężko. Hura!
milenaj - Nie 20 Mar, 2011 13:09
| Admete napisał/a: | | Angole potrafią sie śmiać z samych siebie |
Ale tutaj chyba BBC trochę uderza w konkurencję...
Co nie przeszkadza mi się dobrze na tym bawić. Kim Catrall jest tu fajna.
Yvain - Nie 20 Mar, 2011 21:03
Tak namawiałyście, że się wreszcie skusiłam Było warto, serial jest wspaniały. Jakie cudowne, ciekawe postacie, scenariusz, aktorzy miodzio Przyłączam się do fanek
Agn - Nie 20 Mar, 2011 21:07
A długo cię trzeba było namawiać? Mnie do tego serialu serce wystartowało jak tylko została nonszalancko rzucona pierwsza wzmianka, że takowy nadciąga.
Yvain - Nie 20 Mar, 2011 21:10
Eee, bo ja się teraz zakopałam w czytaniu fantastyka mnie pochłonęła ze szczętem
Agn - Nie 20 Mar, 2011 21:32
No, jeśli literatura, to jesteś usprawiedliwiona.
aneby - Pon 18 Kwi, 2011 23:35
Obejrzałam kiedyś tam pierwszy odcinek, ale brak sosu mnie zniechęcił. Wczoraj się skusiłam na powtórkę w tvn style (swoją drogą oglądanie w tv, to droga przez mękę ) i wciągnęło mnie tak, że do północy skończyłam cały sezon. Proszę nie liczyć, ile to godzin
Jutro podzielę się wrażeniami, bo dzisiaj już padam na ryj
trifle - Pon 18 Kwi, 2011 23:38
To leci na tvn style? Po polsku? Super!
Agn - Wto 19 Kwi, 2011 05:02
Aneby, niecierpliwie czekam na wrażenia! Cały sezon za jednym zamachem - mrrrr, coś wspaniałego!
Trzykrotka - Wto 19 Kwi, 2011 14:47
O wciórności! zapomniałam,że ma być w tvn, miałam powiedzieć mamie
aneby - Wto 19 Kwi, 2011 21:30
| trifle napisał/a: | | To leci na tvn style? Po polsku? Super! |
Też się ucieszyłam, ale w tv to jest masakra. Pierwszy odcinek urwany ni w piątkę ni w dziesiątkę i 2 dłuuugie przerwy reklamowe. Dziękuję, postoję.
A serial jest świetny. Wsiąkłam w tą atmosferę wyższych sfer, lordów, lokajów, kamerdynerów ... I polubiłam bohaterów - nie wszystkich oczywiście, bo Thomasa bym w łyżce wody utopiła. Co za szuja A O,Brian życzę, żeby ją zeżarły wyrzuty sumienia
Poza tą dwójką nikt nie wzbudza we nie negatywnych uczuć. Każde zachowanie jest moim zdaniem uzasadnione i ma swoje przyczyny. I ja to rozumiem. Trudno mi potępiać Edith (chociaż zachowała się podle z tym listem), zawsze zepchnięta w cień, nie najładniejsza, nie najmądrzejsza, nie najmłodsza, nie najstarsza - taka bardzo średnia. W dodatku nie doceniana przez rodziców.
Mary czasem zachowuje się jak idiotka , ale prawie ją polubiłam. A na pewno bardzo jej współczuję. W życiu nie chciałabym się znaleźć w takim położeniu. Jak klacz na sprzedaż. Normalnie - kto da więcej Z Matthew postąpiła głupio, ale moim zdaniem po prostu nie wiedziała jak się zachować. Pewnie nigdy przedtem nie kierowała się uczuciami. I nie sądzę, ze te łzy na końcu były za straconym majątkiem
Przyznam szczerze, że trochę nie rozumiem jej ojca. Majątek majątkiem, ale przecież każdy rodzic chce zabezpieczyć przyszłość dzieci. Powinien zawalczyć o tą część kasy z posagu, nawet kosztem podziału czy sprzedaży posiadłości. Bo co, lepiej córkę "sprzedać" ?
Ależ się rozpisałam
milenaj - Wto 19 Kwi, 2011 21:33
| aneby napisał/a: | | Mary czasem zachowuje się jak idiotka , ale prawie ją polubiłam. A na pewno bardzo jej współczuję. W życiu nie chciałabym się znaleźć w takim położeniu. Jak klacz na sprzedaż. Normalnie - kto da więcej Z Matthew postąpiła głupio, ale moim zdaniem po prostu nie wiedziała jak się zachować. Pewnie nigdy przedtem nie kierowała się uczuciami. I nie sądzę, ze te łzy na końcu były za straconym majątkiem |
Też tak sądzę. I bardzo jestem ciekawa co przygotują w drugim sezonie. Na tvn też zerkłam, ale dla mnie jednak w tv, ten serial stracił trochę uroku.
milenaj - Śro 27 Kwi, 2011 17:45
Downton Abbey ma naminację do BAFTA za najlepszy serial dramatyczny, a Brendan Coyle za najlepszą rolę drugoplanową.
Yvain - Śro 27 Kwi, 2011 17:46
Duże brawa
Eeva - Śro 27 Kwi, 2011 19:25
yeee
|
|
|