To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - Nowości DVD

Harry_the_Cat - Czw 02 Wrz, 2010 00:59

Hurrraaaa!

.... zdzieram folijke.... pachnie nowoscia...

jest 5 zestawow nazywajacych sie odpowiednio 1, 2, 3, 4 i 5 sezon i potem the complete series Crusade i jesli dobrze licze 8 filmow pelnometrazowych. Wiekszosc plyt, ale nie wszystkie majaj dodatki.

Aragonte - Czw 02 Wrz, 2010 01:13

Jest tego tyle, że nawet nie obejrzałam wszystkiego :-P tzn. Crusade i któregoś z filmów pełnometrażowych, bo serial znam już dość dobrze.
Deanariell - Czw 02 Wrz, 2010 01:17

Harry_the_Cat napisał/a:
Hurrraaaa!

:rotfl: Harry - serial, obejrzyj wnikliwie czy wszystko ok z płytami serialu :kwiatek: - zdefektowaną resztę ewentualnie jakoś bym przeżyła... :roll: :wink:

Harry_the_Cat - Czw 02 Wrz, 2010 01:20

Az tak to moge nie zdazyc, to w koncu tylko dwa tygodnie...
Aragonte - Czw 02 Wrz, 2010 01:27

Harry, myślę, że Rielli o wytropienie ewentualnych rysek chodzi, a nie o obejrzenie całości :wink: W końcu może Ci to kompletnie się nie spodobać. To dość stare s-f.

BTW - może ja bym do tego tłumaczenia książki z uniwersum B5 wróciła? Ostatnio dla rozrywki tylko angielskie fanfiki czytuję :mysle:

Deanariell - Czw 02 Wrz, 2010 03:14

Aragonte napisał/a:
Harry, myślę, że Rielli o wytropienie ewentualnych rysek chodzi, a nie o obejrzenie całości

Dokładnie o to. ;)

Anonymous - Czw 02 Wrz, 2010 08:05

Aragonte napisał/a:
arry, myślę, że Rielli o wytropienie ewentualnych rysek chodzi,

szkiełko powiększajace w dłoń i do dzieła :mrgreen:

Admete - Czw 02 Wrz, 2010 15:27

Deanariell napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
Hurrraaaa!

:rotfl: Harry - serial, obejrzyj wnikliwie czy wszystko ok z płytami serialu :kwiatek: - zdefektowaną resztę ewentualnie jakoś bym przeżyła... :roll: :wink:

Jeszcze nie wiem czy ty akurat dostaniesz, bo pamiętaj, że do mnie przyjdzie ;) Poza tym u ciebie nie ma gdzie wyeksponowac ;)

Harry konto mi podaj, to będe mogła przelac kasę.

Anonymous - Czw 02 Wrz, 2010 15:40

Admete napisał/a:
Poza tym u ciebie nie ma gdzie wyeksponowac

stolarz, szklarz do odwiedzenia i należy zamóić odpowiednią(godna będzie chyba z plaisadru i z kryształową szybą) gablotę :mrgreen:

Admete - Czw 02 Wrz, 2010 15:57

Ona nawet ma taka gablotę ( znaczy się szklane półki ), ale ciemno tam i kurzu pełno - nie godzi się ;)
Aragonte - Czw 02 Wrz, 2010 15:59

Tylko się nie pobijcie o to pudełko :wink:
Alicja - Czw 02 Wrz, 2010 18:22

Admete napisał/a:
ale ciemno tam i kurzu pełno - nie godzi się

znaczy się - dostanie, jeśli postara się o ściereczkę do kurzy i reflektorki? :wink:

Admete - Czw 02 Wrz, 2010 18:47

Dostanie, jak zrobi całkowity porządek :lol: I jeszcze świecznik na dokładkę ;)
Aragonte - Czw 02 Wrz, 2010 19:10

No to jest szansa, że zdążysz sobie spokojnie obejrzeć wszystkie pięć sezonów B5 :-P :wink:

*ucieka przed miotłą Rielli*

Deanariell - Pią 03 Wrz, 2010 20:59

Admete napisał/a:
Dostanie, jak zrobi całkowity porządek

Szantażystka! :-P
Alicja napisał/a:
znaczy się - dostanie, jeśli postara się o ściereczkę do kurzy i reflektorki?

Mamy kupione specjalne światełka ledowe, ale nie ma ich kto założyć... :roll:
Aragonte napisał/a:
No to jest szansa, że zdążysz sobie spokojnie obejrzeć wszystkie pięć sezonów B5

Jest szansa. :lol: :wink: Nie uciekniesz - i tak Cię dopadnę! Moja miotła szybko lata. :rotfl:

Aragonte - Czw 18 Lis, 2010 14:09

To nie nowość, ale może kogoś zainteresuje - kogoś, kto nie śledzi wątków austenowskich :)

Ania Aga napisał/a:
http://merlin.pl/Rozwazna-i-romantyczna-polski-lektor-Rozwazni-i-romantyczni-klub-milosnikow-Jane_Ang/browse/product/2,827073.html
Gdzieś na forum chyba jest temat o nowościach na DVD, ale skutecznie mi się ukrył, dlatego tutaj wklejam informację z Merlina o filmach w dośc korzystnych cenach.

Fibula - Sob 12 Mar, 2011 10:59

Na początku kwietnia Best Film wyda Cranford. Szkoda, że bez odcinków świątecznych, ale dobre i to.
Agn - Sob 12 Mar, 2011 11:41

Och mniam!!! To dobra wiadomość.
Choć te odcinki świąteczne mogliby też dorzucić, korony by im z głów nie pospadali. Ech... może kiedyś wydadzą osobno...

Anonymous - Sob 12 Mar, 2011 11:51

Wtedy trzeba będzie płacić dwa razy. Norma...
Agn - Sob 12 Mar, 2011 11:58

To mnie w ogóle nie dziwi. Normalka. Zdzierstwo praktykowane od lat. Tradycji stanie się zadość. Hmpf!
Admete - Sob 12 Mar, 2011 13:59

Cóż - kupię na pewno.
Agn - Sob 12 Mar, 2011 15:19

Ja też. Choć nie wiem, czy w pierwszym rzucie, bo mnie dwa wyczekiwane wyjazdy czekają. Nie, wróć, trzy, bo jeszcze chcę Tarnów w tym roku odwiedzić. No zobaczymy, kiedy kupię... Może pod choinkę? :mrgreen:
Ania Aga - Sob 12 Mar, 2011 16:14

Dlaczego tak drogo, "Północ Południe" kupiłam zaraz na początku sprzedaży za 40 zł
Agn - Sob 12 Mar, 2011 17:54

Trzeba będzie zajrzeć do Saturna i MM, może być taniej. Wprawdzie empik.com przechwala się hasełkiem "tylko w empiku", ale podejrzewam, że tylko przez jakiś czas, potem trafi to do wszystkich sklepów, które oferują filmy.
Anonymous - Sob 12 Mar, 2011 18:10

To nie nowosć, ale moze komuś się przyda. Widziałam "Nasz wspólny przyjaciel" za 20 zł w Kiepsco, miałam sporo innych zakupów do zrobienia, ale jak jeszcze raz zobaczę to biorę bo okazyja :) A też chadzało w różnych cenach...