To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bones (Kości)

Caitriona - Wto 25 Mar, 2008 00:18

Dobre to było! :mrgreen:
Wlazła mi ta piosenka do głowy i nie chce wyjść!!... Ma ktoś to moze?

Harry_the_Cat - Wto 25 Mar, 2008 00:20

Cait, w tym wątku to pytasz tylko mnie i Admete... :roll:
Harry_the_Cat - Wto 25 Mar, 2008 00:23

Jeśli chodzi o muzykę z Bones, to to też jest fajne: http://www.youtube.com/watch?v=YlcWNf5y58c Patty Griffins - Rain
Caitriona - Wto 25 Mar, 2008 00:29

No, moze ktoś jeszcze to czyta :mrgreen: :mrgreen:
Harry_the_Cat - Wto 25 Mar, 2008 00:51

Streszczenie sezonu trzeciego:

cz 1:
http://www.youtube.com/watch?v=aGEAg4WhE7M

cz 2:
http://www.youtube.com/watch?v=74ty_yHyjGs

Harry_the_Cat - Wto 25 Mar, 2008 23:28

Zajawki nowych odcinków: http://youtube.com/watch?v=2vKDBbcT0ec
http://youtube.com/watch?v=WewO7JKl2Ws
http://youtube.com/watch?v=Y97Kz7v1L5U

Admete - Wto 25 Mar, 2008 23:39

Z tą linką, narzędziem broni i serem mnie rozśmieszyli ;-) I dr Sweets też jest ;-) Jak ja za nimi wszystkimi tęsknię :-)
Harry_the_Cat - Śro 26 Mar, 2008 21:12

Obejrzałam drugi odcinek I serii - chyba po raz pierwszy, bo go nie kojarzę (koleś wybucha w samochodzie - wydaje się, że to atak terrorystyczny, a to morderstwo)
Sporo się działo na linii Brennan - Booth jak na drugi odcinek... pojawiła się Tessa, dochodzenie Angeli...

I było parę zabawnych dialogów:

Booth do Hodginsa: You know, I don't enjoy having squints on my team anymore than you like me on yours but we are supposed to be working together, ok?
Hodgins: Sure. So. What do we do? A group hug?

Booth: I need subtitles walking in here.

Booth i Brennan w samochodzie, jadą do mieszkania podejrzanego:

Booth: Bones, we're heading into a very unknown situation. I think it's best that you just stay in the car.
Brennan: ....
Booth: OK. Then if you have to come in with me, you stay behind me.
Brennan: ....
Booth: Fine. Just be careful, all right?

Caitriona - Czw 27 Mar, 2008 14:16

Uwielbiam te ich rozmowy :D :D :mrgreen: Cudowni są.
Zaczęłam III sezon - w pierwszym odcinku Booth tak fajnie chodzi za Bones i chce ją wyciągnąć z laboratorium... Normalnie sie za nią stęskinł ;)

Admete - Czw 27 Mar, 2008 14:18

On za nią chodzi, popycha ją, podnosi, wpada na nią ;) Nie tylko w III sezonie, w II też. Głodnemu chleb na mysli? ;)
Caitriona - Czw 27 Mar, 2008 16:06

Admete napisał/a:
Głodnemu chleb na mysli?

Zdecydowanie! :mrgreen: Z jej strony ten kontakt jest naprawdę sporadyczny, ale on niby nic ale rzeczywiście cały czas ją popycha, odwarca czasmi nawet obejmuje ;)
Brennan za to dziwnie czasami się rzuca ludziom na szyję :mrgreen: np gdy Ange poprosiła ją na druhnę :)

Admete - Czw 27 Mar, 2008 16:26

Jeszcze chwyta ja za rękę, za ramię ;-) A Brennan czasami faktycznie rzuca się na szyję także agentowi ;-) W sytuacjach kryzysowych na pewno. Mnie zawsze bawi to obejmowanie się przed ołtarzem i to jak Brennnan miętosi marynarkę Booth'a podczas świątecznego pocałunku.
Caitriona - Czw 27 Mar, 2008 17:07

Admete napisał/a:
A Brennan czasami faktycznie rzuca się na szyję także agentowi

Tak, ale tylko w sytuacjach stersowych ;) I dlatego pewnie on ma taką zdiwioną mine, jak Bones go całuje w policzek w ramach podziękowania w odcinku przedświątecznym.

Niedługo dojdę do odcinka świątecznehgo :D

Admete - Czw 27 Mar, 2008 17:25

Zdziwiona i zakłopotaną ;-) Nawet się chyba zaczerwienił ;-)
Harry_the_Cat - Czw 27 Mar, 2008 19:01

Admete napisał/a:
Głodnemu chleb na mysli?

Tak a propos, w czwartm odcinku I serii (jak jadą do stanu Waszyngton łapać kanibala) jest taki dialog Goodmana z Brennan:

G: It's time to live a little, Temperance. Connect with other people.
B: Are you suggesting I take this opportunity to have sex with Booth on a field trip?
G: Good God. Where's Dr Freud when you need him?

:rotfl:

Harry_the_Cat - Pią 28 Mar, 2008 18:34

Opis odcinka z 14-04:

April 14th Press Release - The Man in the Mud
Air Date: Monday, April 14, 2008
Episode Title: (BON-311) "The Man in the Mud"
Time Slot: 8:00 PM-9:00 PM EST on FOX

MONDAY, APRIL 14
**TIME PERIOD PREMIERE**"BONES"(8:00-9:00 PM ET/PT) CC-HDTV 720p-Dolby Digital 5.1
PA: Viewer discretion is advised.

WHEN THE REMAINS OF A FAMOUS MOTORCYCLE RACER ARE FOUND IN A HOT SPRING, BRENNAN AND BOOTH SEARCH FOR HIS KILLER ON "BONES" MONDAY, APRIL 14, ON FOX

First Original Episode Since November
When a young couple decides to go skinny-dipping in a hot spring, their spontaneity is ruined when they find the remains of a skeleton in the mud. Brennan and Booth soon discover the skeleton is that of Tripp Goddard, a professional motorcycle racer who just won the Super Grand Prix. The team immediately suspects Danny Fitz, the runner-up in the race and Tripp's main rival, to be the murderer. But just when Brennan and Booth think they have it solved, a fiery motorcycle crash claims another victim, and the circumstances seem far from accidental. Meanwhile, Dr. Lance Sweets forces Brennan and Booth to join him on a double-date in an effort to encourage them to interact in a social setting, away from any of their cases in "The Man in the Mud" episode of BONES airing Monday, April 14 (8:00-9:00 PM ET/PT) on FOX. (BON-311) (TV-14 D, L, S, V)

Admete - Pią 28 Mar, 2008 18:42

To mi sie bardzo podoba, powinno byc zabawnie:

Meanwhile, Dr. Lance Sweets forces Brennan and Booth to join him on a double-date in an effort to encourage them to interact in a social setting, away from any of their cases :-D

Harry_the_Cat - Pią 28 Mar, 2008 18:44

Tak, wiedziałam, że to zdanie przykuje najwiecej uwagi... :lol:
Caitriona - Pią 28 Mar, 2008 19:07

Ciekawe jak ich zmusił? :mrgreen:
Harry_the_Cat - Pią 28 Mar, 2008 19:10

Obiecałam Cait przegląd biżuterii Bones z serii I (nie do końca kompletny, ale i tak sporo wyszło)

Caitriona - Pią 28 Mar, 2008 19:21

Jezu... ile ona ma tych naszyjników?? Wiedziałam że sporo, ale że aż tyle?? Nieźle ;) :D Ale większość jest do siebie podobna, nie?
Harry_the_Cat - Pią 28 Mar, 2008 19:25

No stylistyka jest ta sama. I jak mówię, to tylko seria I i to też nie w całości....
Generalnie często ma parę w jednym odcinku :paddotylu:

Caitriona - Pią 28 Mar, 2008 19:32

Ale kolczyków ma chyba mniej. I większa częsć, jak nie wszystko, jest zdecydowanie etniczna.
Muszę zacząć kupować więcej biżuteri...

Admete - Pią 28 Mar, 2008 19:41

:-) Mnie też się podoba jej bizuteria, choć bardziej kolczyki niż naszyjniki.
Caitriona - Pią 28 Mar, 2008 19:44

Ja tez wolę kolczyki. Bardzo podobają mi się te z odcinka w Nowym Orleanie - te po jej mamie ;)
A naszyjniki ma bardzo ciekawe, przyciągają uwagę :D