Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Brzydula
Caitriona - Pią 17 Kwi, 2009 15:55 To już ładna jest? Moja mama zaczęła to oglądać, jakies dwa tygonie temu i jej się podoba.maniutka - Pią 17 Kwi, 2009 19:10 Marek, a raczej sam Bobek, ma taki ciepły uśmiech.
Przez Was i ja zaczełam oglądać A Uli to raczej jeszcze nie upiększyli tylko zmieniła grzywkę, a to dopiero pierwszy krok do przemiany nicol81 - Pią 17 Kwi, 2009 19:52
maniutka napisał/a:
Marek, a raczej sam Bobek, ma taki ciepły uśmiech.
Przez Was i ja zaczełam oglądać A Uli to raczej jeszcze nie upiększyli tylko zmieniła grzywkę, a to dopiero pierwszy krok do przemiany
Uśmiech to jedno, ale wzrok...
A zmieniła grzywkę, ubranie i pomalowała paznokcie... A Marek nic Anonymous - Nie 19 Kwi, 2009 18:55 Odcinek 130:
http://www.funnyordie.com...a2/brzydula-130Anonymous - Nie 19 Kwi, 2009 18:56 Streszczenie odcinkow z najblizszego tygodnia:
Spoiler:
130 poniedzialek
marek umawia sie z ula na spotkanie po pracy. w planach ma powazna rozmowe z ula.
magda postanawia isc na studniowke ze swoim chlopakiem robsonem. jasiek stara sie ja przekonac by poszla razem z nim. staje sie jasne ze w RPA cos sie miedzy nimi wydarzylo.
131 wtorek
marek zabiera ule na romantyczna kolacje do najmodniejszej restauracji. nie zdaja sobie sprawy ze sa obserwowani przez pauline.
jasiek idzie na impreze z magda i nie wraca do domu nan noc. wszyscy sa przekonani ze jest u kingi
132 sroda
sebastian radzi markowi zeby dal prezent uli
marek daje jej powiesc twierdzac ze ta ksiazka jest dla niego bardzo wazna. w rzeczywistosci wcale jej nie czytal.
ula mysli ze ma w niej odnalesc analogie do ich zwiazku.
gdy marek sie dowiaduje jak konczy sie powiesc jest przerazony.
wladek umawia sie z ela na randkę.
133 czwartek
ula zaprasza marka na randke. spotkanie ma nawiazywac do tresci ksiazki ktora od niego otrzymala. marek sadzi ze wszystko skonczy sie jak w ksiazce gdzie para bohaterow spedzila ze soba noc.
na studniowke jasiek idzie z kinga a robson z magda. druga z dziewczyn ma aparat cyfrowy ze zdjeciami z sesji w RPA. jasiek obawia sie ze kinga zobaczy kompromitujace go zdjecia
Odcinek 139
Po bójce z Bartkiem Marek zostaje zatrzymany przez policję. Ula jest załamana i chce uwolnić go z aresztu.
Violetta umawia się na sekretną randkę z bramkarzem reprezentacji.
Odcinek 140
W firmie ma się odbyć podpisanie listu intencyjnego w sprawie kontraktu z reprezentacją. W uroczystości uczestniczy Lew. Paulina wykorzystuje jego obecność, żeby odbyć z nim poważną rozmowę.
Ula przeprasza Marka za zachowanie Bartka. Zapewnia go, że między nimi nic nie ma.
Media zaczynają interesować się romansem Violetty z bramkarzem reprezentacji.
Pshemko pogania współpracowników, żeby zdążyć z pokazem strojów reprezentacji. Iza pracuje ponad siły, traci przytomność.
Odcinek 141
Karetka zabiera Izę do szpitala, a pokaz strojów reprezentacji zostaje odwołany.
Józef, po rozmowie z Maćkiem, dochodzi do wniosku, że Ula jest nieszczęśliwa z powodu Marka i powinna dać raczej szansę Bartkowi.
Marek jedzie z Ulą do Rysiowa, żeby odebrać samochód, który zostawił przed jej domem. Na miejscu okazuje się, że auto zostało skradzione.
Bramkarz reprezentacji rozwodzi się i chce, żeby Violetta wyjechała z nim do zagranicznego klubu.
Odcinek 142
Marek jest przekonany, że to Bartek stoi za kradzieżą jego samochodu. Bartek pojawia się w firmie. Prosi Ulę, żeby pomogła mu znaleźć pracę w Febo&Dobrzański. Proponuje też, żeby Ula do niego wróciła.
Violetta postanawia zwolnić się z pracy. Przygotowuje się do wyjazdu za granicę z bramkarzem reprezentacji.
Okazuje się, że Iza jest w ciąży i przez jakiś czas nie będzie mogła przychodzić do pracy. Pshemko zastanawia się, kto ją zastąpi. Grozi swemu asystentowi, że jeśli temu nie sprosta, zostanie zwolniony.
Odcinek 143
Do firmy przychodzi żona bramkarza reprezentacji z ich dziećmi. Prosi Violettę, żeby nie rozbijała jej rodziny.
Marek mówi Uli, że nie kocha Pauliny.
Asystent Kuby nie daje sobie rady z obowiązkami. Pshemko daje mu ostatnie ostrzeżenie.
Odcinek 144
Nadchodzą urodziny Uli, niestety Marek zapomina o nich. Nie chcąc zrobić Uli przykrości, przekonuje ją, że przygotował dla niej wyjątkową niespodziankę.
Pshemko jest zaszokowany, ponieważ jego asystent, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, robi się nad wyraz efektywny. Postanawia dojść, co się za tym kryje.
Odcinek 145
Ula zaprasza przyjaciółki na urodziny. Violetta i Marek również wybierają się do Rysiowa. Natomiast Józef zaprasza Bartka. Marek postanawia, po przyjęciu u Cieplaków, zabrać Ulę na romantyczną randkę do hotelu…
Wyjaśnia się tajemnica nadzwyczajnej pracowitości asystenta Pshemko.
Magda przeprasza Jaśka. Próbuje wyciągnąć go na imprezę.
nicol81 - Nie 19 Kwi, 2009 21:09 Ja chcę już odcinek 146 Trzykrotka - Pon 20 Kwi, 2009 08:04 Aine, jesteś skarbem Nadrobiłam wszystko, czego nie mogłam zobaczyć na bieżąco.
Jakoś mi sie wcześniej serial nie widział. W naszych okolicznościach przyrody jakoś śmiesznie i zgrzebnie wygląda ten dom mody (Paulina na przykład jest strasznie ubrana). No i ta Ula.... chyba nigdzie nie było aż tak kluchowatej i paskudnej Brzyduli. Ale - albo jest lepiej, albo ja się przyzwyczaiłam. Urok Mareczka nie działa na mnie ani-ani, ale chłopak odstręczający też nie jest. Dzięki jeszcze raz aneby - Pon 20 Kwi, 2009 16:38 Marek, jak na mój gust jest za chudy - taki wypłoszowaty Ale twarz ma miłą i od biedy ujdzie. Zresztą w garniturze każdy facet wygląda dobrze
Aine jesteś skarbnicą wiedzy o "Brzyduli" Anonymous - Pon 20 Kwi, 2009 21:49 He he - aby raz robie za skarbnice wiedzy
Odcinek 131
http://www.funnyordie.com...01/brzydula-131Trzykrotka - Wto 21 Kwi, 2009 10:30 Aine Bardzo na Ciebie i samopomoc liczę, bo znowu mnie nosi w tygodniu (bardzo miło nosi, z Miłosz się umówiłam choćby ).
Ale powiem Wam, że ta mikroskopijna długość odcinków zaczyna mnie aż boleć. ledwie człowiek sie poprawi w miejscu, już przerwa na blok reklamowy, a potem tylko jakaś scena na zaostrzenie apetytu.
Nnno, nareszcie temat fochów Pshemka się zakończył. A trzeba przyznać, że zakończył się pięknie! Izabela stanęła na wysokości zadania. Ach, jak on się wpatrywał w jej czy mówiąc "Tego się po Izabeli nie spodziewałem. Izabela będzie długo cierpiała za to, co zrobiła" nicol81 - Wto 21 Kwi, 2009 13:10 A jak Pshemko podał Markowi rękę i później się przytulili A później powiedział ojcu, że nie udało się go pozbyć I jak się Pschemko nabijał z potencjalnych kandydatur Trzykrotka - Wto 21 Kwi, 2009 19:58 Oj tak! A na koniec zaproponował z godnością, że on sam się powiesi.
Ale coś mi się nie widzi streszczenie dalszego ciągu. Mam wrażenie, że wzorem telemanian będą sprawy rozwlekać bez końca
Tyle, że Ula coraz ładniejsza. czemu jej żadna z przyjaciółek nie powiedziała wcześniej, że grzywki nie podkręca sie na walku od dobrych 20 lat?Anonymous - Wto 21 Kwi, 2009 21:01 Odcinek 132 - smacznego !! http://www.funnyordie.com...80/brzydula-132nicol81 - Wto 21 Kwi, 2009 21:39
Trzykrotka napisał/a:
Ale coś mi się nie widzi streszczenie dalszego ciągu. Mam wrażenie, że wzorem telemanian będą sprawy rozwlekać bez końca
A mnie się wydaje, że polecą piorunem- skoro Marek dostaje zawału na myśl o truskawkach a za 13 odcinków będzie je sam proponował Trzykrotka - Wto 21 Kwi, 2009 21:47 No pieknie się narobiło! Truskawki rządzą! aneby - Wto 21 Kwi, 2009 22:42 Tak! Truskawki rulez !
A tak poważnie, jak wiem, ze bez tego nie byłoby filmu, ale nie podoba mi się zachowanie Marka. W ogóle się nie liczy z uczuciami Uli. Bajeruje ją jak pierwszą lepszą panienkę.Trzykrotka - Wto 21 Kwi, 2009 23:17 Święta prawda! Ale chyba już zaczyna rozumieć. Strasznie stękał przy Sebastianie, ze on tak nie chce i nie może... co tamten oczywiście kładł na karb Ulinej nieatrakcyjności.
A swoją drogą - jakie my, kobiety, głupie jesteśmy Facet daje jej przypadkowe byle co, w dodatku prezent od narzeczonej, a ona buduje sobie z tego zamki na lodzie. Ile razy ja to i widziałam i przeżyłam nicol81 - Śro 22 Kwi, 2009 10:45 No nie, ja bym powiedziała, że on się bardzo liczy z uczuciami Uli, bardziej niż z Pauliny...Tylko mu trochę mózg przy niej wysiada A i dedykację odręcznie napisał Trzykrotka - Śro 22 Kwi, 2009 14:36 Nooooooooo, to się faktycznie wysilił, proszę Cię!
Ech, świat uczuć jest piękny, ale już dogadanie się w ich kwestii to labirynt, mroczny i zdradliwy.aneby - Śro 22 Kwi, 2009 20:19
nicol81 napisał/a:
No nie, ja bym powiedziała, że on się bardzo liczy z uczuciami Uli, bardziej niż z Pauliny...
Jakby sie liczył, to by jej nie zwodził. Albo kręci z Ulą i Paulina w odstawkę, albo na odwrót. A tak - po południu randka z Ulą, a wieczorem do łóżka z Pauliną ? nicol81 - Śro 22 Kwi, 2009 21:24
Trzykrotka napisał/a:
Nooooooooo, to się faktycznie wysilił, proszę Cię!
Noooo, sam Seba przyznał, że dedykacja była genialna w zawiłości... A jak się na Sebę rzucał, że to jego wina "Jestem idiotą"
aneby napisał/a:
Jakby sie liczył, to by jej nie zwodził. Albo kręci z Ulą i Paulina w odstawkę, albo na odwrót.
Liczy się, bo sam Seba zauważył, że Marek za bardzo się z nią cacka. W idealnym świecie tak by było, ale od świni wymaga się tylko mleka. Marek się zakręcił i nie wie, czym co się je...
Truskawki pod koniec stycznia? Anonymous - Śro 22 Kwi, 2009 23:15 Odcinek 133
http://pl.sevenload.com/filmy/iN0Izqg-133Anonymous - Śro 22 Kwi, 2009 23:15 A na deser zwiastun 134 http://www.youtube.com/watch?v=Val8OjpWTm4aneby - Śro 22 Kwi, 2009 23:47 O matko ! Ale się Mareczek zaplątał a jak się spłoszył jak śmietanę przyniosła
Aine