Jane Austen - życie i epoka - Miss Austen Regrets
Caitriona - Nie 17 Sie, 2008 00:07
Normalnie żałuję że dopiero teraz zobaczyłam ten film.
Ciepły, mądry, pięknie sfilmowany, taki realny i prawdziwy, bez niepotrzebnego cukru - gdy go oglądałam i się zaśmiałam i się wzruszyłam. Wielkie brawa dla Olivii Williams w roli Jane, była fantastyczna! Ogólnie film aktorsko bardzo dobry. Miał też piękną muzykę.
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Jaka szkoda, że tego zamiast BE nie puszczali w kinach. |
Dokładnie! BJ się zupełnie (moim zdaniem) do Miss Austen Regrets nie umywa.
Harry_the_Cat - Nie 17 Sie, 2008 02:13
Cieszę się, że Ci się podobało, Cait
ETA: O jeny, ostatnio robię tyle literówek, że szok...
Gosia - Nie 17 Sie, 2008 14:08
Mnie tez Miss Austen Regrets podobalo się duzo bardziej niz Becoming Jane.
To film bez zadęcia, solidny, a naprawde dobrze go sie oglada.
I aktorsko jest bez zarzutu.
Admete - Śro 20 Sie, 2008 23:26
Potwierdzam wszystkie wcześniejsze pochwały pod adresem Miss Austen Regrets. Dawno juz nie widziałam tak dobrego filmu. Rewelacyjnie zagrany, okraszony liryczną muzyką. Zdjęcia wyjatkowo mi się podobały. Był w nim śmiech i wzruszenie. W każdym razie zużyłam mnóstwo chusteczek, ale ja już tak mam przy niektórych filmach
Harry_the_Cat - Śro 20 Sie, 2008 23:45
Oj ja tez się mocno spłakałam..
Admete - Śro 20 Sie, 2008 23:51
Ten film jest prawdziwy - to znaczy nie wiem czy tak naprawdę wyglądało życie Jane, ale na pewno są w tym filmie prawdziwe uczucia.
Caitriona - Czw 21 Sie, 2008 00:14
I to właśnie jest siłą tego filmu. Ta historia jest prawdziwa i tak jak ktoś napisał wcześniej jest taki słodko-gorzki. | Harry_the_Cat napisał/a: | | Cieszę się, że Ci się podobało, Cait | I to bardzo! Dzięki!
Caitriona - Nie 23 Sie, 2009 18:03
Ponieważ dzięki Harry ( ) weszłam w posiadanie dvd obejrzała Miss Austen Regrets pownownie. I ponownie byłam zachwycona. Szalenie mi się ten film podoba.
Więcej: http://i-love-impala67.bl...grets-2008.html
Gosia - Nie 23 Sie, 2009 19:25
Bardzo sobie cenię ten film. Dzięki za recenzję.
Caitriona - Nie 23 Sie, 2009 20:31
| Gosia napisał/a: | | Dzięki za recenzję. |
Cała przyjemność po mojej stronie
Ten film przedłkładam wiele, wiele razy nad Becoming Jane.
Harry_the_Cat - Nie 23 Sie, 2009 23:23
Cait, cała przyjemność po mojej stronie
Oj, tez mnie naszła ochota na powtórkę.... wybieram sie pod koniec września na weekend do Polski, to może wcisnę gdzieś seansik
Caitriona - Pon 24 Sie, 2009 18:25
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Cait, cała przyjemność po mojej stronie | Jeszcze raz dzięki!
| Harry_the_Cat napisał/a: | | wybieram sie pod koniec września na weekend do Polski, to może wcisnę gdzieś seansik | Zaraz po spotkaniu z nami
BeeMeR - Wto 25 Sie, 2009 14:27
Ładne zdjęcia - zainteresowanam
Anaru - Wto 25 Sie, 2009 18:42
Śliczne fotki, zapuściłam żurawia w głąb studni.
Caitriona - Wto 25 Sie, 2009 18:47
Zdjęcia w tym filmie są przepiękne! Naprawdę.
| BeeMeR napisał/a: | | Ładne zdjęcia - zainteresowanam | Może jakoś pomóc?
Anaru - Wto 25 Sie, 2009 18:50
| Caitriona napisał/a: | Może jakoś pomóc? |
Jak się żuraw nie spisze...
behemotka - Pią 19 Lut, 2010 15:01
http://www.plotek.pl/plot...lanskiego_.html
czy ktoś o tym wiedział, czy tylko ja jestem dziś zadziwiona?
Admete - Pią 19 Lut, 2010 15:09
Też nie miałam o tym zielonego pojęcia...
asiek - Pią 19 Lut, 2010 17:39
No żeby się Austen z Sikorskim prowadzała ...
Alicja - Pią 19 Lut, 2010 21:23
ja gdzieś już o tym czytałam jakiś czas temu może właśnie w jego książce
Caitriona - Czw 16 Wrz, 2010 20:51
Można już kupić ten film na dvd: http://merlin.pl/Jane-Aus...t/2,798778.html
Aragonte - Nie 19 Wrz, 2010 23:47
I już nabyłam Ale jeszcze czeka na obejrzenie, więc nie potrafię ocenić polskiego wydania.
Irm - Pią 24 Wrz, 2010 16:50
Czytając Wasze posty, się zachęciłam do seansu
A tak lekko offtopując, przeczytawszy wypowiedź Aśka: No żeby się Austen z Sikorskim prowadzała ... , najpierw pomyślałam o generale Sikorskim, ale potem stwierdziłam, że on za późno żył, żeby się z nią prowadzać, więc pewnie chodzi o jakiegoś współczesnego Austen Sikorskiego, a potem weszłam w linka i okazało się, że mowa o naszym ministrze spraw zagranicznych, o którym totalnie nie pomyślałam ;]
olenka1108 - Pią 06 Cze, 2014 14:10
A ja cały czas się waham, czy obejrzeć ten film, czy nie. Nie lubię naciągania faktów, lub robienia fabuły na siłę, żeby dało się z tego sklecić jakiś film. Obawiam się, że runie pewne moje wyobrażenie o Jane Austen przez niefortunnie skleconą pseudo historię.
Ostatnio film do obejrzenia na AXN White.
Admete - Pią 06 Cze, 2014 14:12
Moim zdaniem to jest bardzo dobry film tak sam w sobie. Smutny. Nie lubię Zakochanej Jane, a ten film cenię.
|
|
|