Filmy - Fajny film wczoraj widziałam... II
Alison - Nie 09 Gru, 2007 17:21
| Gosia napisał/a: | Ksiegarenka faktycznie jest przytulna i przesympatyczna. Jaka szkoda, ze takie sklepiki odchodzą w zapomnienie..
Ja takze lubie ten film, i choc nie trawie zwykle Toma Hanksa, tu go znosze. |
Ja też za nim szczególnie nie przepadam, ale uważam, ze akurat do tej roli jest idealny. W ogóle świetny jest casting w tym filmie. Frank, Patricia, ta ekipa z księgarni, wszyscy są fajowi. Molestujaca macocha, tatuś-lowelas, dziadzio-satyr - "typical American family"
Aragonte - Nie 09 Gru, 2007 17:21
| Gosia napisał/a: | | Meg Ryan za to zawsze jest dziewczęca i urocza. |
Ostatnio przypominałam sobie jej rolę w "Kiedy Harry poznał Sally" - uwielbiam ten film
Alison - Nie 09 Gru, 2007 17:26
Ja też. Ona właściwie pierwszy raz nie spodobała mi się w "Kate i Leopold". Hugh był tam słodki, a ona wygladała jak strach na wróble, nie wiem czy dlatego, że jest tam przeokropnie chuda jak strzyga, czy po jakiejś operacji plastycznej, te druciane włosy, te usta po botoxie, jakos ciężko mi ja tam przełknąć. Jako Sally jest jeszcze świeżutka jak stokrotka. Przepadam za słowotokiem i hasłami Harryego i jego kolesia, np. I spend hours, I spend days [thinking about death]
Albo moje ukochane "baby fish mouth" czy "you made the woman myao?"
Właśnie skojarzyłam, że ta okropna kasjerka z supermarketu "cash only" w "Masz wiadomość" to ta duża ukochana Georga z "Chirurgów"
Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 18:24
| Gunia napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | EDIT:
Dobra, jak już się znalazł ktoś, kto ze mną gada o Mulan, to zarzucę piosnkę: I'll Make a Man Out of You |
Harry, zlituj się. To chore tak się cieszyć do bajki. |
Co Ty gadasz? Ja nawet avek sobie zmieniłam i jeszcze sprawdziłam program Disney Channel, zeby zobaczyc, czy coś innego fajnego nie leci w najblizszym czasie (Hercules, ale to akurat mam )
malmik - Nie 09 Gru, 2007 18:28
OOOO - a ja nie mam
nicol81 - Nie 09 Gru, 2007 18:38
| Gunia napisał/a: |
Chyba przez ciebie będę znowu musiała sobie puścić, chociaż widziałam tydzień temu.
Kurczę, w końcu Święta są! Może ja też sobie sprezentuję dwójkę? |
Dwójka jest gorsza. I zawiera element, ktory wielu fanów uznało za obraźliwy.
Do fanów "Masz wiadomość": lepiej obejrzeć oryginał, czyli "Sklep za rogiem" z Jamesem Stewartem. Nowa wersja się nie umywa do tego inteligentnego, zabawnego i głębokiego filmu.
Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 18:38
Disney Channel? Czy Herkulesa?
Zuzanna lubi je tylko jesienią
malmik - Nie 09 Gru, 2007 18:53
Roger
A co do masz wiadomość - to mam okresy kiedy mogłabym ten film oglądać na okrągło. Jakoś mnie nie stresuje, że są lepsze wersje - po prostu przy nim odpoczywam.
Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 18:57
Mi się juz Meg Ryan+Tom H. opatrzyli za bardzo.
malmik - Nie 09 Gru, 2007 18:59
NO nie aż tak często żeby mi się opatrzyli to nie oglądam - zwłaszcza, ze mam na videło - a kto taki sprzęt archaiczny teraz uruchamia
Aragonte - Nie 09 Gru, 2007 19:00
| nicol81 napisał/a: | | Gunia napisał/a: |
Chyba przez ciebie będę znowu musiała sobie puścić, chociaż widziałam tydzień temu.
Kurczę, w końcu Święta są! Może ja też sobie sprezentuję dwójkę? |
Dwójka jest gorsza. I zawiera element, ktory wielu fanów uznało za obraźliwy. |
To znaczy? Jaki element?
Alison - Nie 09 Gru, 2007 19:19
| nicol81 napisał/a: | | Do fanów "Masz wiadomość": lepiej obejrzeć oryginał, czyli "Sklep za rogiem" z Jamesem Stewartem. Nowa wersja się nie umywa do tego inteligentnego, zabawnego i głębokiego filmu. |
Widziałam tą starą wersję, podobała mi się, ale wcale nie miałam ochoty do niej wracać tak jak do tej. Ta jest na wskroś zabawna i wcale nie szukam w niej "głębi", to ma być film dla rozrywki i ja się na nim doskonale bawię. Zawsze wypatrzę coś nowego. Dziś wypatrzyłam jaki Tom Hanks ma piękny kształt paznokci Powaga! W tej scenie ze stokrotką
Gunia - Nie 09 Gru, 2007 19:20
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Gunia napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | EDIT:
Dobra, jak już się znalazł ktoś, kto ze mną gada o Mulan, to zarzucę piosnkę: I'll Make a Man Out of You |
Co Ty gadasz? Ja nawet avek sobie zmieniłam i jeszcze sprawdziłam program Disney Channel, zeby zobaczyc, czy coś innego fajnego nie leci w najblizszym czasie (Hercules, ale to akurat mam ) |
Spokojnie Harry, ja żartuję. Też tydzień temu się chciałam ubrać w jakąś "Mulan", ale nie mogłam znaleźć swojego ulubionego ujęcia i mi tylko jakieś nieładne wychodziły. Za to Twój jest prześliczny! Od rana się nim zachwycam. Ta scena jest taka... Za każdym razem mi się robią szklanki w oczach.
Disney Chanel rządzi!
Czy tam, gdzie sprawdzałaś, było napisane jakie filmy będą lecieć? Bo na samym kanale podawane są tylko najważniejsze premiery miesiąca, a tak normalnie, to jak jest czas na pełnometrażowy film (w weekendy one lecą co parę godzin), to nie uprzedzają jaki będzie i trzeba samemu sprawdzić.
Anonymous - Nie 09 Gru, 2007 19:23
| Harry_the_Cat napisał/a: | EDIT:
cudna jest ta piosenka i bajka jest zarąbista jak skończę się UCZYĆ to chyba sobie zapuszcze ostatnio prowadząc nocny tryb zycia filmy najlepiej mi się ogląda o 2 w nocy.
A Mulan ma świtne gagi zabijcie ale kocham postać mMushu. To jego swierszcz, ale ty masz fart. Albo to jak robi płomieni " A ty nie spij bracie tylko działaj. I "Dyshonor dla rodziny (bierz kajecik) dyshonor dla świerszcza, dyskhonor dla krowy"
malmik - Nie 09 Gru, 2007 19:25
| Alison napisał/a: | Dziś wypatrzyłam jaki Tom Hanks ma piękny kształt paznokci Powaga! W tej scenie ze stokrotką | .... ta scena jest magiczna - iskrzy jak złoto....
Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 19:25
| Gunia napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | | Gunia napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | EDIT:
Co Ty gadasz? Ja nawet avek sobie zmieniłam i jeszcze sprawdziłam program Disney Channel, zeby zobaczyc, czy coś innego fajnego nie leci w najblizszym czasie (Hercules, ale to akurat mam ) |
Spokojnie Harry, ja żartuję. Też tydzień temu się chciałam ubrać w jakąś "Mulan", ale nie mogłam znaleźć swojego ulubionego ujęcia. Disney Chanel rządzi!
Czy tam, gdzie sprawdzałaś, było podane jakie filmy będą lecieć? Bo na samym kanale podawane są tylko najważniejsze premiery miesiąca, a tak normalnie jak jest czas na pełnometrażowy film (w weekendy one lecą co parę godzin), to nie uprzedzają jaki będzie i trzeba samemu sprawdzić. |
Spoko Guniu, wiem, że zartowałaś Sprawdzałam na stronie internetowej: Disney Channel PL
A jakie jest Twoje ulubione ujęcie? Moze będę mogła Ci pomóc
Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 19:28
| lady_kasiek napisał/a: | | dla krowy |
Krowy!
I ogólnie z całego filmu widac, że dobry tłumacz był
Gunia - Nie 09 Gru, 2007 19:28
Zasadniczo są dwa.
Pierwsze to skulona Mulan siedząca na kamiennym pomniku koło swojego domu.
A drugie to Mulan pod drzewem, kiedy spada ten kwiat.
Pamiętasz?
Eeee... Gdzie moja płyta z "Mulan"?
Ogromne dzięki za tę stronę, Harry. Bardzo się przyda, bo w świąteczny tydzień mają puszczać masę filmów, a trzeba jakoś wygospodarować czas na kolację wigilijną.
A "krowa" to zamierzona była, bo Mushu przez cały film "jałówkował" na wierzchowca Mulan.
Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 19:39
Nie wiem, gdzie Twoja płyta... U mnie muzyka w słuchawkach...
I rozejrze się za kwiatkiem... bo szczerze mówiąc teraz nie kojarzę...
ETA: Mulan pod drzewem. Ale coś kwiatu nie ma...
Admete - Nie 09 Gru, 2007 20:02
Alison nie widziałam niestety Sklepiku za rogiem, ale Masz wiadomośc kocham bardzo i powinnam sobie to w koncu kupić.
Aragonte - Nie 09 Gru, 2007 20:09
A to nie było ciut później? I to nie tatuś ten kwiatek podnosił? Ale może coś pokićkałam... Idę sprawdzić w filmie
Gunia - Nie 09 Gru, 2007 20:11
A mi padła płyta i nie mogę sprawdzić, w którym momencie jest ta scena.
Piękne te rysunki. Jakby Cię Harry wena złapała...
Ja widziałam "Sklepik" - bardzo sympatyczny i inteligentny film, może i ambitniejszy niż "Masz wiadomość", ale nie tak ciepły i pokrzepiający. To pewnie znamię czasów, w jakich kręcono te filmy.
Anonymous - Nie 09 Gru, 2007 20:15
Bo Mushu się z wierzchowcem nie lubili za bardzo, "siad beczka" to jest genialny film, absolutnie zabójczo śmieszny. (jednak wydaje mi się, ze nauka może poczekać chyba)
Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 20:15
| Aragonte napisał/a: | | A to nie było ciut później? I to nie tatuś ten kwiatek podnosił? Ale może coś pokićkałam... Idę sprawdzić w filmie |
Tez mi się tak wydaje, bo takie skrinki znalazłam.
| Gunia napisał/a: | | Jakby Cię Harry wena złapała... |
Nawet mnie nieco złapała, ale na razie do tych scen nie doszłam.
Ale prace trwają
Alison - Nie 09 Gru, 2007 20:16
| Admete napisał/a: | | Alison nie widziałam niestety Sklepiku za rogiem, ale Masz wiadomośc kocham bardzo i powinnam sobie to w koncu kupić. |
Koniecznie zrób sobie prezent pod choinkę. On jest cudny właśnie na tę porę roku, to przejście od jesieni do wiosny ze świętami w środku jest takie optymistyczne, ta zmiana na nowe u głównej bohaterki. Od razu człowiekowi coś chce się robić, a nie tylko siedzieć i zaklinać czas, żeby już była wiosna...
"Pod słońcem Toskanii" tez działa na mnie tak mobilizująco
|
|
|