To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - serial BBC - Pierwsze wrażenia i późniejsze

Anaru - Czw 11 Lip, 2013 11:39

Asia lubi kostiumowce, oglądamy nieraz. Tyle tylko, że wolałabym wersję z lektorem w tym wypadku ;)
Anonymous - Czw 11 Lip, 2013 11:40

Mi się płyty zajeździły :/
BeeMeR - Czw 11 Lip, 2013 14:13

A wiesz Aniu, że Twoja siostra ma wersję z lektorem? W komplecie z Panią Bovary i Żonami i Córkami? Tylko musiałaby do mnie wrócić, bo lubię ten zestaw :mrgreen:
Anaru - Czw 11 Lip, 2013 15:06

Masz DVD? :shock:
No to jak nie dostanę swojej wersji z lektorem (a poszukam skoro istnieje :wink: ), to sie uśmiechnę jak będę we wrześniu :flirtuje1:
I obejrzymy sobie do następnego przyjazdu ;)

BeeMeR - Pią 12 Lip, 2013 06:44

Ano mam oryginalne, gazetowe DVD :mrgreen:
Lady_Joanna - Sob 03 Sie, 2013 14:03

Wiem, że to nieładnie się chwalić, ale wczoraj udało mi się kupić North and South na allegro, nowe w folii, oryginalne wydanie epelpolu . Chyba postawię na półce, a oglądać będę te gazetowe...
Anaru - Nie 04 Sie, 2013 00:41

Sprawdź tylko czy działa, przetestuj. :-D
Najlepiej od początku do końca. :mrgreen:

Lady_Joanna - Nie 04 Sie, 2013 11:17

Oczywiście i to kilka razy .....
Anaru - Nie 04 Sie, 2013 12:11

Własnie tak :mrgreen:
Lady_Joanna - Czw 08 Sie, 2013 18:35

milenaj napisał/a:
A co powiecie na taką wersję:

http://www.amazon.co.uk/N...north+and+south

Obejrzałam filmik i nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się z latami osiemdziesiątymi ubiegłego wieku i jakieś takie "teatralne" jest.... Aktorzy troszkę starzy....

Kassandra - Czw 07 Lis, 2013 20:57

Aktualnie oglądam serial po raz drugi. doszłam do odcinka z oświadczynami - nadal uważam, ze pan Thornton zrobił to lepiej niż Darcy; jakoś tak mi się go żal zrobiło :(
Lady_Joanna - Pią 08 Lis, 2013 14:54

Mi było szkoda i Darcy'ego i Thorntona :wink:
Barbarella - Nie 02 Lis, 2014 18:21

Wczoraj zrobiłam sobie powtórkę z serialu. Och, podobał mi się tak samo, jak za pierwszym oglądnięciem. :serce: :serce:
Ania Aga - Nie 02 Lis, 2014 18:34

Pożyczyłam moje dvd z serialem, muszę odebrać i też powtórzyć.
Harry_the_Cat - Pią 14 Lis, 2014 23:07

Dzis stuknelo North and South 10 lat!!!

:lovera:

RA nawet to wspomnial na swoim tweeterze: https://twitter.com/rcarmitage

Sama nie odkrylam serialu do 2006 roku ale z perspektywy czasu nie da sie ukryc jak wiele w moim zyciu zmienilo sie dzieki tej produkcji. Rozpoczelam zycie internetowe, poznalam mnostwo wspanialych ludzi i wiele przezylam i zobaczylam. I za to :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

A jutro switem jade do Manchesteru na zlot forum angielskiego i bedziemy ogladac grupowo 4 odcinki. Mam nadzieje, ze na duzym ekranie ;)
Na tamtym forum nie udzielam sie wcale, ale jak mowie - ludzi poznalam, wiec mi dali znac. I moja romantyczna dusza nie pozwolila mi takiej okazji przepuscic. :mrgreen:

To mi przypomina, jak ogladalysmy N&S grupowo u Aragonte wieki temu :mrgreen:

ps. gdyby forum mi pozwolilo avek zmienic, to przywdzialabym dzis N&S

Anaru - Sob 15 Lis, 2014 00:43

Harry_the_Cat napisał/a:
ps. gdyby forum mi pozwolilo avek zmienic, to przywdzialabym dzis N&S
A pytałaś Łukaaza? Chyba masz w takim razie jakiś błąd. :mysle:
Harry_the_Cat - Sob 15 Lis, 2014 00:48

Tak, pytalam, pare maili wymienilismy, musze sprawdzic starego maila. Nie jest to taka palaca sprawa ;)
Anaru - Sob 15 Lis, 2014 01:06

Grunt, że pisać możesz w takim razie ;)
Agn - Sob 15 Lis, 2014 07:11

Ja nawet nie pamiętam, kiedy obejrzałam pierwszy raz N&S, ale pewnie też koło 2006 roku (jak trafiłam na forum). Piękna rocznica.
Miłego zbiorowego oglądania, Kocie! :D

Admete - Sob 15 Lis, 2014 07:46

Ha - a ja przypadkowo odkryłam N&S od razu, bo pisali o nim na Pemberley i to było moje pierwsze dvd sprowadzone z Amazonu ( zamówione z przedsprzedaży ). Agn Patrycja mi je zamawiała.
Caroline - Sob 15 Lis, 2014 21:00

:tort:
Piękna rocznica! :) :oklaski:

Caitriona - Sob 15 Lis, 2014 23:05

No Harry, fajnie że masz z kim obejrzeć ponownie ten serial. Ja go sobie też obejrzę :D :D
Anaru - Sob 15 Lis, 2014 23:19

Jak ja go dawno oglądałam, mam wrażenie, że całą epokę temu... :mysle:
I niestety niewiele pamiętam, może kiedyś odświeżę ;) . To był chyba pierwszy serial z tych Austenowsko-Gaskellowskich, które oglądałam, jeszcze wspólnie z Basią. ;) Ile wtedy człowiek miał wolnego czasu... :thud:

BeeMeR - Sob 15 Lis, 2014 23:35

Anaru napisał/a:
To był chyba pierwszy serial z tych Austenowsko-Gaskellowskich, które oglądałam, jeszcze wspólnie z Basią. ;)
Nie oglądałyśmy tego razem.
Ładna rocznica - czas będzie odświeżyć :mysle:

Anaru - Sob 15 Lis, 2014 23:39

No jak nie jak tak :mrgreen: , u Ciebie przy Błoniach.