Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Aragonte - Nie 15 Lis, 2020 19:08
A ja kończę Missing - The Other Side, został mi ostatni odcinek. Jest melancholijnie, smutno, ale mam nadzieję, że końcówka będzie oczyszczająca, nawet jeśli smutna (bo inaczej być nie może).
Znalazłam instrumentalny kawałek, ten tytułowy, z przejmującą partią skrzypiec - może ktoś chce sobie posłuchać:
https://www.youtube.com/watch?v=WLHeyc3CzXU
Nie pamiętam, gdzie można być dźwięk, eee, tententegoten Ktoś przypomni albo wydłubie to dla mnie?
Jesiennej melancholii nie mam, raczej taką ogólną - przygnębia mnie wszystko i ciągle nie umiem odseparować się na tyle, żeby napisać coś konkretnego czy nawet redagować
Aragonte - Nie 15 Lis, 2020 20:41
Dokończyłam Missing - dobra drama, podomykane wątki, zadowolona jestem z seansu. Było sporo powodów do płaczu i pożegnań w tym finale, ale ostatecznie zwycięża nie smutek, tylko pogodzenie się z losem, z rzeczywistością, bo żyć trzeba dalej.
Admete, co myślisz o tej ostatniej scenie? Bo teoretycznie obaj bohaterowie nie powinni już niczego widzieć. Pozostały im jednak jakieś zdolności?
Sporo dobrych ról, bardzo lubiłam duet Wooka i ajussiego, no i dziewczynę-hakerkę.
Admete - Nie 15 Lis, 2020 21:01
Nie powinni, ale zobaczyli. Może jest więcej takich wiosek? Może to być przejście do drugiego sezonu. Byłabym za.
BeeMeR - Nie 15 Lis, 2020 21:04
| Aragonte napisał/a: | | gdzie można być dźwięk, eee, tententegoten Ktoś przypomni albo wydłubie to dla mnie? | Kiedyś umiałam Audieditem ale narzędzia już nie mam - jak mi się uda przypomnieć dziś czy jutro to dam znać
Anusia mi zerknęła zza ramienia i oznajmiła zdecydowanie:
"Ten pan (YSY) podoba mi się bardziej niż ten (z Producentów), Jak dorosnę to będę chciała takiego ładnego chłopaka".
Aragonte - Nie 15 Lis, 2020 22:03
| BeeMeR napisał/a: | Aragonte napisał/a:
gdzie można być dźwięk, eee, tententegoten Ktoś przypomni albo wydłubie to dla mnie?
Kiedyś umiałam Audieditem ale narzędzia już nie mam - jak mi się uda przypomnieć dziś czy jutro to dam znać |
Dzięki, już mam, Admete mnie przeszkoliła naprędce
Aragonte - Nie 15 Lis, 2020 22:05
| Admete napisał/a: | | Nie powinni, ale zobaczyli. Może jest więcej takich wiosek? Może to być przejście do drugiego sezonu. Byłabym za. |
O tym, że takich miejsc jest więcej, mówił Thomas. Najwyraźniej córeczka Ajussiego była gdzie indziej. Koncept bardzo ciekawy, też bym się nie obraziła za drugi sezon z tą samą obsadą.
To teraz zostało mi do dokończenia Secret Forest 2
Robię czystki na dyszczku i przy okazji przegląd pod kątem spotkania z koleżanką z pracy, której obiecałam SF2 właśnie plus Producer, chociaż nie wiem, czy nie znudzi jej romans i czy Koszmit będzie jej się podobał tak samo jak Wachlarz - pewnie nie
Mam zamiar jej dać SF2, Producer i Answer Me 1988 z napisami Trzykrotki.
Admete, a co byś polecała z sensacyjnych i możliwie realistycznych? Na Signal początkowo narzekała, ale ostatecznie łyknęła i jej się podobało.
BeeMeR - Nie 15 Lis, 2020 23:13
Skończyłam Best Hit - finał za wiele sensu nie miał, ale grunt, że był szczęśliwy. Acz durny motyw pierścionka w lodach to bym wywaliła
Trzykrotka - Nie 15 Lis, 2020 23:52
Ja sie zabrałam do robienia napisów do Ładnej pogody... Nie wiem, co mnie naszło, pewnie to, że tam tak niewiele się mówi, a dialogi są napisane doskonale, że robota posuwa się do przodu w tempie zachęcającym do pracy. Ale przez to niewiele oglądałam, tylko Flower Crew, który już mi się zbliża do końca. Na sam początek konkursu na królową nasza Gae Ttong traci buty - no po prostu czysta gra jak nie wiem co... Ale wreszcie następuje wielkie objawienie, kim jest Soo. Oby tylko dramy w dramie z tego nie były (że niby wszyscy mnie okłamywaliście). Strasznie już chciałabym ożywienia postaci Soo, o strasznie ciepłe kluchy w pałacu się z niego zrobiły.
Trochę przewijam motyw przeszłości Dziobka, bo akurat ten bohater mało mnie interesuje.
Dwie fotki: królowa - ropuszka. Okropna jest ta aktorka
Rzadki, a ładny widok - uśmiechnięty Hoon
BeeMer - Anusia ma świetny gust, zna się dziewczyna na tym, co dobre!
Mimo wszystko może coś z YSY obejrzałabym... kryminalno - supernaturalny Train albo podwójną rolę w tej dramie o sędzim? Nokdu Flower też mam w pamięci.
Aragonte - Pon 16 Lis, 2020 01:17
Trzykrotko, zakupiłam właśnie Nokdu Flower - może razem obejrzymy? Chcę tylko SF2 dokończyć. Mam już NF, Liska i Best Hit.
Tak sobie jeszcze myślę o ewentualnym drugim sezonie Missing i coraz bardziej mi się podoba ten pomysł fajny team na pierwszym planie, a na drugim sympatyczni policjanci (zwłaszcza ten, który szukał córeczki Ajussiego).
Admete - Pon 16 Lis, 2020 07:26
Do Nokdu Flower namawiam bardzo. Doskonała drama historyczna. Świetnie zagrana, szekspirowska w pewnych elementach. Sama chyba wrócę do Train. Z dram sensacyjno kryminalnych to może The Good Detective, Children of Nobody, Tunnel ( z fantastyką ) i The Lies Within, Nobody Knows.
BeeMeR - Pon 16 Lis, 2020 07:59
| Aragonte napisał/a: | | Znalazłam instrumentalny kawałek, ten tytułowy, z przejmującą partią skrzypiec | Bardzo ładna muzyka
A Anusia wiele światłych opinii o dramalandzie wygłosiła, może będziemy kiedyś oglądać razem
Do końcówki Best HIT mam zastrzeżenia, tam przede wszystkim widać brak pomysłu na parę, jedną i drugą, bo trzeciej nie było. No i te kibelkowe atrakcje w trakcie Szkoda. Drama jednak i tak ma dużo fajnych postaci i motywów, piękne dojrzewanie zainteresowanego wyłącznie lub prawie wyłącznie sobą pana (drugi taki MJ w bonusie ), obaj cudnie zagrani
Do tego zainteresowany niemal wyłącznie innymi pan (Cha Tae Hyun) który musi zacząć myśleć też o sobie, i młodzi o różnorakich relacjach - dobrze mi się oglądało.
https://www.youtube.com/watch?v=SI-xBJ61hT4
Trzykrotka - Pon 16 Lis, 2020 23:10
Obejrzałam tak okropny kawał kibelkowy, że aż mi się coś robi A raczej nie, nie był to kawał, tylko taka scenka z randki w ciemno - ohydna.
Bohaterka scenki jest ładna, zamożna, wykształcona, ma dobrą pracę - tylko szczęścia do mężczyzn nie ma. I żeby to podkreślić, scenarzysta wysyła ją na paskudną randkę w ciemno. Gość nie dość, że jest mało ciekawy zewnętrznie (okropny jest po prostu z wyglądu), to jeszcze zachowuje się jak ostatni dupek i cała ta randka jest koszmarnym nieporozumieniem. Nie mam pojęcia, dlaczego potem to ona go odwozi wypasionym europejskim samochodem z piękną tapicerką. Zanim wyszli z restauracji gość ożłopał się lassi i - dosłownie - nie utrzymał go w sobie w tym samochodzie. Ostatnia scena z nim - ucieka, zasłaniając ręką białe spodnie żółte na tyłku A ona zostaje w tym.... samochodzie.
Musiałam to opowiedzieć - ale szczerze załuję, że nie da się tego odzobaczyć
Drama to More Than Friends, którą poprzysięgałam porzucić już z pięć razy i dalej mi coś każe zaopatrywać się w kolejne odcinki. Ale teraz już basta. Dość tego
BeeMeR - Pon 16 Lis, 2020 23:30
Przypomnij mi czemu to ciągle oglądasz?
Ja obejrzałam Tunel - film. Świetnie zrealizowany ale nie na moje nerwy zszarpane pandemią, musiałam przyspieszać.
https://www.youtube.com/watch?v=GTsY-ol1ays
Trzykrotka - Wto 17 Lis, 2020 00:01
BeeMer Chyba czuję że po przemęczeniu się z tą dramą przez 10 odcinków potrzebowałam jakiejś pociechy dla bohaterki - już ją dostała, pan się podczołgał do jej stóp - koniec, wyrzucam.
Odnośnie Nokdu Flower - to ja się boję tej dramy w moim obecnym stanie ducha. Ledwo się trzymam i potrzebne mi chyba będą piguły - a Nokdu jest raczej mało optymistyczną dramą, choć na pewno bardzo dobrą. Mnie już raz się z nią nie udało. Nawet odcinka nie wytrzymałam
Aragonte - Wto 17 Lis, 2020 20:48
| Trzykrotka napisał/a: | Odnośnie Nokdu Flower - to ja się boję tej dramy w moim obecnym stanie ducha. Ledwo się trzymam i potrzebne mi chyba będą piguły - a Nokdu jest raczej mało optymistyczną dramą, choć na pewno bardzo dobrą. Mnie już raz się z nią nie udało. Nawet odcinka nie wytrzymałam |
A, to rozumiem To może w jakichś weselszych czasach, na razie oglądajmy sobie razem DoDoSolSol.
Ja wróciłam do Secret Forest 2. Dokończę i pomyślę o czymś innym.
Koleżanka dostała dzisiaj SF2, Tunnel, Answer Me 1988 i Producer. Zobaczymy, co jej się spodoba
BeeMeR - Wto 17 Lis, 2020 20:59
Ja to tez rozumiem, nie mogę teraz oglądać rzeczy, które dawniej lubiłam - kryminałów, filmów trzymających w napięciu. Obejrzałam zatem pierwszy odcinek Do do sol sol
Jaki pan jest eee... szpetny - pewnie będę nim zachwycona
Aragonte - Wto 17 Lis, 2020 23:11
| BeeMeR napisał/a: | Jaki pan jest eee... szpetny - pewnie będę nim zachwycona |
To ja przyznam, że jak dla mnie pan jest fajny, ale nie podoba mi się jego uśmiech Jest dobry w tej roli i dobrze gra, tylko ten jeden szczegół mi nie leży.
BeeMeR - Wto 17 Lis, 2020 23:25
U mnie się jeszcze nie uśmiechał - akuratnie się kąpie (kończę drugi odcinek)
Drugi jest fajny, Druga nie bardzo.
Admete - Wto 17 Lis, 2020 23:33
Mnie się natomiast podoba bez większych zastrzeżeń 😉 Tam nie ma żadnej drugiej 🙂
Aragonte - Wto 17 Lis, 2020 23:45
Na szczęście nie ma Z tym Drugim to też tak nie do końca
Admete - Śro 18 Lis, 2020 07:43
No właśnie, na szczęście drama idzie własnym szlakiem i oby do końca tak było, dziś nowy odcinek
BeeMeR - Śro 18 Lis, 2020 08:19
Bardzo mnie to cieszy bo utarte szlaki "drugich" są mocno wyeksploatowane a ta narwana panna jest z takich osób które mnie męczą.
Admete - Śro 18 Lis, 2020 08:37
Narwana nastolatka potem się zmienia, miałyśmy podobne odczucia jak ty. Teraz ją lubię. Nie ma dziś Liska, a Kairos znowu miał tylko jeden odcinek. Trzeba byc cierpliwym.
Nowa drama Namgoonga już 30 listopada - Day and Night/Awaken - takie dwa tytuły ma na soompi. Zwiastun:
https://www.youtube.com/w...ature=emb_title
Oby była dobra.
Aragonte - Śro 18 Lis, 2020 11:19
Oby, bo Namgoong wygląda bardzo fajnie i wreszcie ma czarne włosy
Trzykrotka - Śro 18 Lis, 2020 11:52
Kończę joseońskich swatów, ostatni odcinek mi został. Sądząc z dramatycznej końcówki odcinka 15 będzie się działo.
Straszną wredotę gra Rudzielec. A ten elfowaty chłopak do pary z nią jest tak strasznie bezpłciowy, że aż żal. Co mu z urody...
|
|
|