To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Admete - Czw 10 Sie, 2017 10:43

Moja też, przy czym ja odpuściłam wcześniej ;) Aragonte wieści - podobno :

Cytat:
Secret Forest' Writer Lee SooYeon to Come Back with JTBC Medical Drama !!!

No other details other than these - Signal Ent, very short synopsis finished only ... Air next year, will finish script, choose cast, proceed with shoot....

Trzykrotka - Czw 10 Sie, 2017 11:43

Może nie całkiem do odpuszczenia, ale wiesz... drama była sztucznie przedłużana o 2 odcinki :frustracja:
Eric, pan z AMO właśnie się ożenił, czytałam wykaz bieżących i nadchodzących ślubów :wink:

Admete - Czw 10 Sie, 2017 11:56

Jeszcze ktoś się ożenił z tych znanych? ;) Oni wszyscy chyba się późno żenią, bo to im przeszkadza w karierze.

Secret Forest -

https://www.dramafever.co...series-in-2017/

Kolejny wywiad z aktorką, która grała Eun Soo - ja bym chciała z Seung Woo, ale pewnie zajęty albo nie udziela się ;)
Nie czytałam do końca, dam w spoiler:

Spoiler:
[SE★ Interview] Shin HyeSun “In ‘Secret Forest’ Acting Fail... Felt Inadequacy”

Geum BitNa reporting 2017-08-09 08:35:52

Interview with actress Shin HyeSun felt like a gab session in a way. After greeting with a cheerful smile and tone, there wasn't a moment our conversation wasn't filled with laughter, and as though talking to my close little sister, her honest chatter felt extremely comfortable.

With her bright cheerful disposition and an attractive personality overflowing with warmth, Shin HyeSun is truly one of the actresses capable of metamorphosis. Although she's the Shin HyeSun who consecutively appeared in KBS2 'Five Children', SBS 'LotBS', then tvN's 'Secret Forest', there's not a hint of those images or characters that seem to overlap with her [in person, in real life].

In fact for Shin HyeSun, 'Secret Forest' was an image transformation and a type of challenge. SHS's role of Young EunSoo was that of a proud graduate of a top notch school, a bold Prosecutor in probationary period, a character who for the sake of restoring her father's honor would stop at nothing. Thus the nickname she earned through this work was 'Young EunSoo the KooKoo' or 'Young Kook' for short. In an effort befitting the 'Young Kook' name, Shin HyeSun became this laughing and crying Young EunSoo putting her life on the line for the investigation - and thanks to her acting ability which has gotten a notch deeper in the effort, so also did the level of perfection that 'Secret Forest' was able realize.

Q. 'Secret Forest' was 100% pre-produced. .... (repeat of question from previous interviews translated)

SHS. I felt I get to see it with a new perspective. Because I am watching as an audience and not as the actor, there's a feeling of freshness. First off 'SF' script was loaded and direction was awesome. You couldn't say for sure because it wasn't actually the case, but even if it had been a live production, when I look at the writer's and the director's personalities, other than the fact they would shoot with a real time knowledge of the (audience) feedback, I don't think they would have done anything much different. The writer's temperament is not the type to be easily swayed by the reactions of the viewers, and I tend to think she would have proceeded with the path she had set for herself.

Q. 'SF' Young EunSoo was, compared to the facets Shin HyeSun has shown us so far, quite unique. Perhaps you can tell us your rationale or criteria for choosing this work and role?

SHS. The character was attractive, and that it's a 'genre piece' drew me to it. Not like I have much experience, but so far my character portrayals have been light hearted ones and they were all happy endings. 'SF' EunSoo had the characteristic calm and dark feel of this genre. You know how they say opposites attract? Because her feel and atmosphere were the polar opposite of the image I naturally give off, I was drawn to it more strongly, I think.

Q. In 'SF' Young EunSoo so ran around risking her life, then ultimately gets killed. Ultimately she couldn't survive, do you feel the (sense of) loss?

SHS. Because I died with a big impact I'm satisfied. (Laughs) In 'SF' drama where the good and evil are not clear, I wonder if death wasn't a gain in the story context.

Q. In the end you were a victim slain by the perpetrator, but unfairly you were accused as a potential suspect in the beginning.

SHS. That is how the writer had set it up, so if I hadn't been cornered as a suspect I would have been sad [felt left out], to the contrary. Ha Ha.

Q. Contrary to the drama overflowing with tension, the shooting scene for 'SF' was one full of laughter, we heard.

SHS. That's right. The atmosphere at the shoot was truly great. Overflowing with energy and the mood was harmonious. Really whether you look at the actors or the cast, definitely not the type of collaboration you see often, is it? I focused on learning and got immersed in the shoot. The intensity of focus also felt great.

Q. In SF one of the reasons had high expectations ... Cho SeungWoo & Bae DooNa. Working with veteran actors ... would expect ... many things you learned.

SHS. Working together with them I really learned much. I was a 'fail' there. While shooting 'SF' I felt my inadequacy inside, and there were moments of realizations that 'I need to work on improving this aspect much'. Everything was a lesson for me. It may be true for other older actors also, but for me every scene in 'SF' was difficult. EunSoo's emotions were difficult, the dialog was not easy... there was nothing easy.

Q. What was the most difficult?

SHS. The character Young EunSoo herself was difficult. (laughs)

Q. Then how did you figure out how to portray this difficult Young EunSoo?

SHS. I focused on the script. No matter what, a drama is a thing that flows with the writer's intent, and the actor is one who carries out what's in the script. From what I saw, EunSoo was a highly unusual kid. Whatever she did it was outside of my estimation, so much so that in fact while acting I would think to myself, "What is it with her?", and after the broadcast the "why is she like that"-aspect deepened. So the 'Young Kook' nickname came about, but personally I like it, Ha Ha.

Q. As you say, a 'highly unusual kid', Young EunSoo was not an ordinary character. It must not have been easy to find a sympathetic viewpoint.

SHS. It's true that I couldn't relate to her strongly. I've done many roles, and although I haven't been around that long I have felt injustices and unfairness in my life and observed it happen to others around me, but it's the first time I've come across any young woman who would carry around that type of emotion with her. In fact because of that the character of Young EunSoo is attractive to me also. As I got to know and wrestled with who she was, there came a moment in time when I thought, 'if I were EunSoo, I could see myself doing that also'.

Q. In the story, to the level that's hard for us to comprehend her, Young EunSoo obsessed over and risked her life to recover her father's honor. As the one who acted out Young EunSoo why do you think she ... had done all that ... to the extent that she did?

SHS. If you look at how she had lived to that point, she was born into a good family and grown up not without some hardship. Daddy is a minister of justice (professor?), how proud of him she must have been and how she had respected him. 'Young IlJae's daughter Young EunSoo' was her title she proudly bore daily, but when this rock of her self-identity had been brought low in humiliating way how it must have hurt her pride and shaken her to her core. The restoration of her father's honor that EunSoo speaks of, rather than the true restoration of his status, perhaps it was for recovery of her own sense of identity and honor that she was obsessed. When I realized that for EunSoo, honor [proof of innocence] was more precious than life itself, I began to comprehend her a bit.

Q. Since Young EunSoo was one to not spare her own body, it could have been difficult role to portray also?

SHS. However in fact Young EunSoo is a character who uses her mind not her body. Maybe that's why, but it wasn't difficult physically. Not many hours of shoots either... it may have been difficult in my mind, but not physically. (Laughs)

Q. Although you say that, when HSM points o SDJ as a suspect, did you not stick your neck out find out if it's true or not? The scene of getting your neck strangled by the crazed SDJ looks difficult.

SHS. Lee JoonHyuk sunbae [title of senior] did a good job of making it seem real I think. Because it's a scene where we strike one another there were many things to worry about, and he did tell me, 'you have to make it look real in one shot so we can finish it quicker'. In reality, when would he have had practice beating up on a woman? He was very apologetic through the shoot, and he showed much care also. At any rate getting it over with as quick as possible was best, so I fell over well and looked miserable because of it I think. (Laughs)

Q. Another physical scene ... to prove father's innocence ... secretly jumped on Kim TaeGyun's delivery truck to follow him scene. Young EunSoo's 'Young Kook' aspect seemed magnified, but ... sitting in a truck on a cold day must've suffered a bit?

SHS. It was a scene where I could have seemed like an 'annoying loser'. In that scene Hwang ShiMok bursts out in anger, and I could have seemed like an annoying loser, but looking at the big picture, EunSoo was desperate. Whether jumping on a truck or thinking only of herself and acting selfishly, to her these are just very desperate acts. Even if there are viewers who hate EunSoo, I hope they do not look at her negatively, but rather understand that she is in a situation where she feels she has no option but to behave in such a way.

Q. One of Young EunSoo's great scenes, is when she is hanging Hwang ShiMok's knit sweater after laundry. After hand washing the knitted sweater and ruining(?) it, the song she sends to Hwang ShiMok is the song 'Letter' that starts out with the words, 'I think this is the end'. Some humorously have said it could be construed as a song that the ruined sweater was sending to the owner HSM.

SHS. I was surprised quite a bit reading comments about the knit sweater. At first, 'what exactly is funny?' I thought, I found out later knits have to be washed with 'wool shampoo'(?) they say. When would EunSoo have worn knit sweaters or washed them? Actually I don't enjoy wearing knit sweaters either so I don't know how to wash it.(Laughs) When I heard people laughing at 'Letter' I was wondering why, but later when it was said, 'the poor sweater is singing farewell to its owner', I laughed and laughed.

Q. Since your debut you have been working steadfastly without rest. This time, too, as soon as SF is over you had decided to appear on KBS2 weekend drama 'My Golden Life'. Do you have a wish to rest a bit?

SHS. SF was a pre-produced work. I rested plenty after it wrapped up. For me, the more I work more I want to work, and am having fun at it. Because I've not been around long enough nor established myself firmly in the industry, there's no margin for thoughts like 'I want to rest' in my mind.

Q. Any reason you resolved to do this role?

SHS. I've always been a fan of writer So HyunKyung. I had been wanting to work with her, and this chance came, so I'm happy. The Seo JiAn role I play is that of a single person around my age, in her first year of work, not a gold-spoon but a kid who has to live realistically under the weight of her circumstances. It's a story that our generation can readily sympathize with, and I think it'll remind me of my parents alot (laughs).

Q. The first half of 2017 flew by. The second half has begun - if you have a goal for the second half?

SHS. Doing a good job with 'My Golden Life', other than that there're no other goals. I really hope the drama does well, and that in that role my acting would go well without looking awkward.

Geum BitNa reporting sestar@sedaily.com

Jest spoilerowy. Ale takie rzeczy można przeczytać.

Cytat:
Q. In SF one of the reasons had high expectations ... Cho SeungWoo & Bae DooNa. Working with veteran actors ... would expect ... many things you learned.

SHS. Working together with them I really learned much. I was a 'fail' there. While shooting 'SF' I felt my inadequacy inside, and there were moments of realizations that 'I need to work on improving this aspect much'. Everything was a lesson for me. It may be true for other older actors also, but for me every scene in 'SF' was difficult. EunSoo's emotions were difficult, the dialog was not easy... there was nothing easy.

Trzykrotka - Czw 10 Sie, 2017 12:20

Ze znanych żeni się nasz Król z Queen for Seven Days, z panią z Nine - dzidziuś już w drodze. Wychodzi też za mąż Lee Si Young, policjantka z Lookout, Posejdona, niewierna żona z Valid Love. Lookout kręciła już będąc w ciąży. Przyszły mąż nie jest z branży filmowej.
BeeMer, oglądasz Deliverymana? :banan:
Edit: sprawdziłam skąd ja znam pasożyta, Drugiego z StrDel i w szoku jestem. Grał w Chefie Kimie jednego z ekipy działu Kima, tego, który uczył syna prezesa naklejać kwitki na kartki papieru. W życiu nie powiedziałabym.

Admete - Czw 10 Sie, 2017 13:02

No proszę - nie tylko śluby, ale i dzieci ;)

BeeMeR - Czw 10 Sie, 2017 13:52

Trzykrotka napisał/a:
BeeMer, oglądasz Deliverymana? :banan:
Jeszcze nie - ale pewnie będę. Na razie przypomniałam sobie, że mam zaczęte Damo i pana Pięknego ;) (bo Królową wolę oglądać na spokojnie wieczorem ;) ) i trochę miejsca zajmuje ;)
Trzykrotka - Pią 11 Sie, 2017 09:45

Poszłam sobie wczoraj z King Loves, ale zdążyłam tylko odcinek 5, czyli dawny 2,5 obejrzeć. No i trochę mina mi zrzedła, bo było sztampowo okropnie. Scenariusz szedł w typowym kierunku intryg, żeby podkopać kogoś w oczach kogoś innego, co oczywiście, mimo naiwności intrygi, udaje się koncertowo, podsłuchiwanek, podchodów, łażenia po dachach i ogólnego ukrywania tożsamości. Panna udaje, że jest służącą, panowie - że agentami oddziału specjalnego (tja, tak niezdyscyplinowany agent jak następca tronu to na bank ma karierę murowaną :mrgreen: )
W każdym razie ja się segukowo znudziłam i dużo przeskikałam. Spróbuję jeszcze dziś z 6 kawałkiem, a pewnie i z 7-8, żeby mieć ogląd 4 odcinków i zobaczę.
Zastanawia mnie Hong Jong Hyun w roli Rima. Nie widać go po prostu. W ML ładnie zaznaczał swoją obecność, był ZUy do granic i dobrze się na niego patrzyło. Kiedy ma być dobry, szlachetny i podległy czyjejś władzy, znika z ekranu po prostu. Szkoda, bo ta postać jest ważna. Jego cała rodzina spiskuje przeciwko następcy tronu, żeby osadzić na tym tronie nie "mieszańca," ale prawdziwego człowieka z Goreyo - czytaj starszego brata Rima. Tymczasem Rim jest prawy i jest jedynym przyjacielem następcy tronu. Ale jednocześnie obaj zakochali się w tej samej zakochance, więc konflikt gotowy... Do tego dynamicznego, barwnego Siwana przydałby się ktoś równie barwny i dobry aktorsko.

BeeMeR - Pią 11 Sie, 2017 09:51

Królowa 15. - jestem w trakcie, tuż po wspólnej nocy :serduszkate:

14. była bardzo dramatyczna - i bardzo szekspirowska. Tu król zagrał świetnie, acz dalej bardzo oszczędnie, nie mam mu nic do zarzucenia :oklaski:

Siłą tej dramy są dla mnie kobiety - mocne, wiedzące czego chcą a na co się nie godzą, stąpające twardo po ziemi albo nie przebierające w środkach by sięgnąć po wybrany cel - nie ma ani jednej niuni :oklaski: Najbardziej irytująca była główna panna, ale tym większa i piękniejsza przemiana u niej nastąpiła - :oklaski: No, może królowa-żona jest bez wyrazu, ale to najmniej ważna osoba - acz kolejny "brak wsparcia" dla króla, bo nic nie zrobi z niczym - ale konkubina to nadrabia ;) Nianię uwielbiam od samego początku :serce:

Panowie dużo machają mieczami, grożą sobie wzajem a król także innym dokoła, głowy nawet czasem lecą, bo król traci kontakt z rzeczywistością :mysle: No ale też wreszcie-nareszcie książę zadał sobie pytanie czego tak naprawdę chce i dotarło do niego, że odbieranie tronu z zemsty to nie jest dobry pomysł - oczywiście o wiele za późno. No a przyjaciele księcia robią okropne fochy i szantaże emocjonalne - niby trochę rozumiem, bo nagle całe ich marzenie i plany się sypią, ale całkiem w d*** mają jakiekolwiek plany i marzenia księcia - i nie oni jedni, mamusia i Druga przodują w tym temacie od dawna.

No ale przynajmniej małżonkowie mają piękne chwile dla siebie, z daleka od wścibskich oczu narzuconych służących, w nierealnym śnie o wyjeździe i uprawianiu własnego ogródka :serduszkate:

I tu się ponownie nie zgodzę z Trzykrotką, że król zrobił dla panny więcej albo że kochał więcej :kwiatek: Przynajmniej na tym etapie - bo książę umiał rzucić bratu w twarz tajny dokument o sukcesji i abdykacji oraz przy świadkach zrezygnować z tronu (na krótko, jak mniemam), bronić żony przed hańbą, na którą ją publicznie skazywał król, tj. rozebranie się przy ministrach, celem obadania istnienia tatuażu - to już poprzednie przeglądy były robione bardziej subtelnie i z zachowaniem większej intymności badanych :bejsbol: . Król już miał nieźle pokiełbaszone we łbie, wiem, ale on ma od początku u mnie krechę za nakaz małżeństwa tylko po to, by ten związek rozwalić, by pannę gnębić jaki ten małżonek jest okropny i zdradziecki. Jak ją tak kochał, to mógł jej powiedzieć, bo nie wiem czy mógł jej ofiarować coś więcej niż pozycję konkubiny :mysle: a jeśli już wydał za mąż to nie powinien się był wtrącać w to małżeństwo - być może przemawia przeze mnie bardzo zdecydowana awersja do wszelkich "życzliwych" ingerujących komuś w związek :uzi:

BeeMeR - Pią 11 Sie, 2017 09:53

Trzykrotka napisał/a:
Zastanawia mnie Hong Jong Hyun w roli Rima. Nie widać go po prostu.
W Dating Agency też był dość mdły i wyciszony, Aramis był zdecydowanie bardziej wyrazisty :mysle:
Trzykrotka - Pią 11 Sie, 2017 10:25

No masz rację, w ogóle zapomniałam, że grał w Dating Agency. Widać do zagrania dobrej roli potrzebuje eyelinera :twisted: Stanę w obronie króla. On na razie jest w fazie największego pokiełbaszenia. Ja i tak jestem w szoku, że na tym etapie scenarzyści nie kazali mu napastować Chae Gyong seksualnie, o co zresztą potem był podejrzewany. Chłop jest na fali wznoszącej przemocy i angstu, szaleje i krzywdzi na prawo i lewo. Dopiero w końcowym akcencie pokaże ludzie oblicze.
Nie wiem, czy ten król od początku był niestabilny i dlatego ojciec tak stanowczo odsuwał go od tronu i starał się zapewnić sukcesję jego młodszemu bratu, czy to właśnie ojciec i jego druga żona takim go stworzyli. Królowi potrafiłam szczerze współczuć, bo mam cały czas wrażenie, ze każdy cios wymierzony w brata i zwłaszcza jego żonę najbardziej rani i wpędza w szaleństwo jego samego. Ale nie żebym pochwalała jego metody, co to to nie. Czasami zamykałam oczy przy jego różnych wybrykach.
Admete :kwiatek: czy w Rebel król też był pokazany jako szaleniec? Bo ten z Króla i Klauna to był kawał wariackiego tępego kloca, czysty koszmar.

Admete - Pią 11 Sie, 2017 11:19

W Rebel nie poszli po linii czystego szaleństwa. Podobało mi się, bo długo król był po prostu kimś kto kocha sztukę i czuje się niepewnie jako władca.
Trzykrotka - Pią 11 Sie, 2017 11:25

Może rzeczywiście powinnam kiedyś Rebel obejrzeć.
W Królowej bardzo bolesne było także i to, jak bardzo książę był uzależniony od przyjaciół - rebeliantów. Tam był nawet moment, kiedy to postanowił on, że rezygnuje z tronu, zabiera żonę i jedzie na wieś sadzić marchewkę. I guzik, nie dało się. Był już trybikiem rozpędzonej maszyny, na której wieźli się ci, co czekali na bogactwo i karierę u jego boku, na stanowiska i ślub (jak Druga), czy zwyczajnie bali się, że kiedy on się wycofa, król wytropi ich i zmiecie z powierzchni ziemi.

Admete - Pią 11 Sie, 2017 13:00

Rebel miało fajną obsadę i było równe, acz bez fajerwerków. Doskonała muzyka tam była, piękne zdjęcia i stroje. Wasz ulubiony pan z Wcielonej Zazdrości zagra w nowej dramie:

https://forums.soompi.com/en/topic/405671-upcoming-drama-2017-two-cops-%ED%88%AC%EA%B9%9D%EC%8A%A4-jo-jung-suk/

Takie coś, to może i ja obejrzę.

Trzykrotka - Pią 11 Sie, 2017 13:29

Brzmi świetnie, byle tylko Hyeri odrzuciła propozycję, bo jej nie zniese.
Admete - Pią 11 Sie, 2017 13:35

Pewnie nie odrzuci i wtedy nas odrzuci ;) Tak bym chciała, żeby w końcu stawiali na aktorów i aktorki. Mogą to być dawni idole czy idolki, ale z talentem, bo wszak tacy też jak najbardziej są. Po sukcesie Secret Forest widać jak na dłoni, ile daje dobry casting i aktorzy z wyższej półki.
Trzykrotka - Pią 11 Sie, 2017 14:19

Ja nie mam nic przeciwko grającym idolom, bo wśród nich są prawdziwe talenty, nawet wśród kobiet, choć rzadziej. Ale ta Hye Ri wybitnie działa mi na nerwy. Obejrzę w końcu Answer Me 1988 kiedy dramę odzyskam, to może mi się zdanie zmieni, ale na razie nie mam o niej jako o aktorce dobrego zdania. Szkoda by jej było na parę dla naszego JJS po Park Bo Young i Gongowej.
BeeMeR - Pią 11 Sie, 2017 14:57

Trzykrotka napisał/a:
Stanę w obronie króla. On na razie jest w fazie największego pokiełbaszenia. Ja i tak jestem w szoku, że na tym etapie scenarzyści nie kazali mu napastować Chae Gyong seksualnie, o co zresztą potem był podejrzewany. Chłop jest na fali wznoszącej przemocy i angstu, szaleje i krzywdzi na prawo i lewo. Dopiero w końcowym akcencie pokaże ludzie oblicze.
Ale będzie już za późno... Ta drama mogłaby się nazywać "za późno" ;)
Broń króla, pewnie :kwiatek:
Ja nie umiem, ani jego ani księcia (że o Drugiej czy królowej-matce nie wspomnę) - obaj twardo dają ciała i podejmują decyzje krzywdzące dla innych, w najtrudniejszych momentach czasem dorzucają tylko goryczy chcący lub "samosię".

Trzykrotka napisał/a:
W Królowej bardzo bolesne było także i to, jak bardzo książę był uzależniony od przyjaciół - rebeliantów. Tam był nawet moment, kiedy to postanowił on, że rezygnuje z tronu, zabiera żonę i jedzie na wieś sadzić marchewkę. I guzik, nie dało się. Był już trybikiem rozpędzonej maszyny, na której wieźli się ci, co czekali na bogactwo i karierę u jego boku, na stanowiska i ślub (jak Druga), czy zwyczajnie bali się, że kiedy on się wycofa, król wytropi ich i zmiecie z powierzchni ziemi.
Jestem dokładnie na tym etapie - za księcia działają i myślą inni, podkładając kłody pod nogi nie tylko jego żonie, ale i jemu samemu. Nie ma lekko - foch, obraza i wymówki to faktycznie ta lżejsza, pierwsza strona reakcji "przyjaciół", aż się boją co wymyśli mateczka :mysle:
Świetna drama, może wspominałam ;)

Trzykrotka - Pią 11 Sie, 2017 15:22

Świetna drama, naprawdę świetna. W przeciwieństwie do wielu innych rozpędza się i rozkwita z czasem, aż do doskonałego finału. Bardzo cieszę się, że zagrała w niej PMY. Dla mnie to jest aktorka, która zawsze umiała przekazać ciężar emocji. A teraz doszła do tego jeszcze dojrzałość, i jej jako kobiety i jej aktorstwa. Ta rola jest kluczowa dla dramy, więc ktoś od obsady naprawdę się popisał. :serce:
Admete - Pią 11 Sie, 2017 19:11

Aktorka grająca Eun Soo dostała taką jakby nagrodę od fanów w formie stojącej plakietki. Może inny aktorzy też dostali ;) Jadę jutro do Łomnicy, to odcinek Strongest deliveryman obejrzę jutro wieczór. I powtarzam nadal SF - 10 odcinek. Nie nudzi mi się ani trochę ;) Potem jednak odłożę serial, bo czas będzie brać się za bary z rzeczywistością, wracać do pracy. Ale , jeśli ktoś jeszcze kiedyś obejrzy, to chętnie porozmawiam.
Gdyby dali w wydaniu dvd SF angielskie napisy, to bym kupiła.

Cytat:
Bluray/DVD will contain 200 minutes of video commentary of actors and actresses, individual video interviews, unreleased photos, behind scenes, and NG cuts etc.

BeeMeR - Pią 11 Sie, 2017 22:50

Trzykrotka napisał/a:
Świetna drama, naprawdę świetna. W przeciwieństwie do wielu innych rozpędza się i rozkwita z czasem, aż do doskonałego finału.
A jej główne potknięcie to przejście z dziecięctwa do dorosłości bohaterów.

Skończyłam 15. Ja nie mogę z tym królem - daje wreszcie książęcej parze pozwolenie na wyjazd wiedząc doskonale, że aktualna sytuacja jej to uniemożliwia i jeszcze sam jej to mówi :bejsbol: No śfinia nie król :nudelkula1_zolta:
Tłumacz i broń, jeśli wola :kwiatek:
Ale wreszcie się dziewczyna kapnęła w jego pobudkach - ładna scena, a nalot na kryjówkę i pułapka na pułapce jeszcze lepsza :oklaski:

Admete - Sob 12 Sie, 2017 07:20

Obejrzałam połowe 3 odcinka Strongest Deliveryman i muszę przyznać, że lubię całą czwórkę głównych bohaterów i nie mam żadnych preferencji romansowych, może być dowolne połączenie damsko-męskie ;) Jest teraz dużo poważniej, ale nie smutno.
Lee Je Hoon kręci nowy film:

http://www.dramabeans.com...lm-i-can-speak/

O nowym projekcie scenarzystki SF:

http://www.dramabeans.com...-next-for-jtbc/

Agn - Sob 12 Sie, 2017 14:21

*po cichutku, tak by nikt nie słyszał* Ja mam za sobą 5. odcinek CM i coraz bardziej mi się podoba. Poznałam ciut lepiej bohaterów - szef ma szok pourazowy (czy jak to nazwać? :mysle: ), pani od mediów ma rodzinę (zajmuje się córką zmarłego brata). Ciekawa jestem Nany. Sun Woo jest... nietuzinkowa. Ona raz zachowuje się jak lodowata agentka, a czasem ten jej wizerunek pęka w szwach i okazuje się, że owszem - jest człowiekiem. I to jest fajne, bardzo trudno tę postać jednoznacznie ocenić. Momentami jej nie lubię, czasem lubię.
PS W dżinsach wygląda okropnie. :P
Hyun Jun bardzo ładnie grał z dzieciakami na pikniku, a poza tym prezentował ogrom współczucia wobec ofiar wirusa (odcinek z rozpyleniem jakiegoś paskudztwa, po którym ludzie chorowali i umierali). :serce: W dodatku w jednej scenie mano a mano przegrał ( :shock: ), ale spoko - w następnym spotkaniu z przeciwnikiem walnął go z wykopu tak, że gość już nie wstał. :mrgreen:

BeeMeR - Sob 12 Sie, 2017 16:04

To ja jeszcze o Królowej:

Król, co to jedną ręką daje a drugą zabiera - dając pozwolenie na wyjazd książęcej pary doskonale wie i chwali się pannie, że właśnie nasłał jej ojca na męża i jeden z nich powinien zginąć. Oczywiście wyszło trochę inaczej, teść uratował księcia, a następnie książę teścia i jeszcze zaszachowali Złego Ministra :twisted:

Romans jest imho piękny i bolesny - budzimy męża w środku nocy, by osobiście nałożył zakupiony osobiście pierścionek :serduszkate:

Mierzymy męża i żonę, choć obie strony doskonale wiedzą, że równie dobrze można wymierzyć ubrania - ale ciekawiej osobiście ;) piękna scena :serce2: , ale chciało mi się ryczeć na intencję tego, co nastąpi potem :(

I ruszamy w siną dal - osobiście wątpię, by szlachta wędrowała pieszo na dalekie wyprawy na wieś skoro po stoli każe się obnaszać w lektykach, ale też piękna scena. Na tym wczoraj zakończyłam, bo nie miałam ochoty na kolejne mordy albo zawracanie do stolicy - bo raczej nic dobrego ich nie czeka za rogiem...

Trzykrotka - Sob 12 Sie, 2017 16:59

Scena mierzenia jest przepiękna :serduszkate: I rzeczywiście, ułamki romansu są tak fantastyczne, ze aż chciałoby sie obejrzeć jakiś rom-kom, niechby i historyczny, z tą parą. Kubeł słodyczy, chyba po to, zeby potem bardziej bolało. I złudne poczucie, że uciekło się z piekła dworskich intryg, tak jakby to w ogóle dla nich było mozliwe.
Piękna drama :serduszkate:
Króla nie bronię, bo nie jest zupelnie do obronienia, ale chętnie powiem co o nim myślę z perspektywy ostatniego odcinka :kwiatek:

Agn żebyś ty wiedziała, jak ja czekam na 4 CM :excited: Tu już następne odcinki, a ja czekam na polski sos i to wszystko, co widziałam tylko na tumblrze i dramabeans, jednym okiem, żeby sobie nie spoilerować.

Obejrzałam King Loves 7-8 (czyli odcinek 4)i znów jestem pełna optymizmu. Po takim stanadardziku knująco-nudnym, znowu nastąpiło to, co w tej dramie warte oglądania, czyli nasza trójka bohaterów spędza razem czas. Pretekstem, bardzo zresztą poważnym, jest królewski rozkaz dla syna, żeby znalazł człowieka, który strzelał do króla na polowaniu, podszywając się pod następce tronu. Śledztwo prowadzone jest sprawnie i profesjonalnie, a przy okazji romans zaczyna pączkować ślicznie i bardzo malowniczo. Siwan jest do absolutnego zakochania się. Tam gra kliku bardzo przystojnych chłopaków: zabójca z tatuażem węża, dwaj ochroniarze (bardzo zresztą ucieszni). Siwan jest z nich najniższy i kasuje ich wszystkich urokiem. O aktorstwie nawet nie mówię. Z Yu Ną doskonale sa dopasowani, a jej bardziej lezy postać chłopczycy, wymagająca od niej wysiłku fizycznego i sprawności.

Admete :kwiatek: muszę tylko trochę odetchnąć i wezmę się w najbliższym czasie do SF - polski sos jest wielką zachętą.

Aragonte - Sob 12 Sie, 2017 17:09

A jest kompletny polski sos do Secret Forest? Np. w pewnym miejscu na wschodzie? :wink:
Widziałam kiksy, ale dało się z tym oglądać.

I wracam do pracy - choć już teoretycznie jestem na urlopie :?