To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland przedstawia, czyli knajpa nr 10

Aragonte - Pon 10 Paź, 2016 22:34

Podejrzysz go dzisiaj?

Nastraszyłam Trzykrotkę - a może to tylko moje histerie i nadwrażliwość :?

Agn - Pon 10 Paź, 2016 22:41

Już go podejrzałam (rzecz jasna bez napisów). Znów mamy zerknięcie w przeszłość Wang So (jego matkę niech szlag jasny trafi!), jest kilka słodkich chwil (łódeczka itp.), kilka zabawnych (spa), oraz mnóstwo dramatycznych. Zapowiedź zrobili tak, że człowiek spodziewa się najgorszego, ale może nie będzie tak, jak się nam wydaje? *Agn wciąż liczy na cud* Nie mogę się doczekać napisów. Seans będzie pięęęękny. :serduszkate:
Aragonte - Pon 10 Paź, 2016 22:45

Ale to w tym odcinku była już akcja z zamachem?
Spoiler:
I truciem nowego króla przez Chae Ryung? Na Soompi ktoś trafnie zauważył, że tą trucizną może być rtęć, bo zatrucie tym metalem (jego oparami) daje właśnie takie objawy, z traceniem zmysłów włącznie :( Okropność :(

Ja się na razie spodziewam najgorszego - dla Wang So zwłaszcza :cry2: :cry2: A naprawdę nie chcę, żeby dalej cierpiał :(

Agn - Pon 10 Paź, 2016 22:48

Tak, widziałam, że... errr... są efekty tego, co w spoilerze.
Wang So z pewnością jeszcze nie raz pocierpi. Ale też to cierpienie sprawia teraz, że robi się silniejszy. W myśl zasady, że co nas nie zabije, to nas umocni - wszyscy pilnie pracują nad tym, by Wang So stał się takim Gwangjongiem, jakiego się historia boi (wszystko jedno czy prawdziwa, czy plotkarska).

Aragonte - Pon 10 Paź, 2016 22:55

Mnie to nie wzmocni :(

No dobra, to poczekam sobie trochę, aż zbiorę się na odwagę, żeby to oglądać :-|

Agn - Pon 10 Paź, 2016 23:07

To dla odprężenia głupotka. Ale taka naprawdę głupotka...
https://www.youtube.com/watch?v=r_f9d6UOC34
Jest sporo "naszych"!
Choć Pięknego Lenia jakby zabrakło. Tak to jest, jak się człowiek tyle lat obija. :P

Aragonte - Pon 10 Paź, 2016 23:20

Tu się za to załapał:
https://www.youtube.com/watch?v=zGv_yP8zWAo
Agn spadnie z krzesełka, jak zobaczy nr 1 :-P

Agn - Pon 10 Paź, 2016 23:23

Spaść nie spadłam, ale skrzywiłam się dość znacznie. No cóż, u mnie to wiadomo, kto byłby na pierwszym miejscu.
A nie na jakimśtam 16tym! :foch2:

Aragonte - Pon 10 Paź, 2016 23:24

To nie LMH? :-P On był wyżej :wink:
Agn - Pon 10 Paź, 2016 23:32

Aragonte napisał/a:
To nie LMH?

No moja droga! Ja rozumiem - Piękny Leń podpadł nam solidnie swoim - no cóż - lenistwem, ale żeby przestać go odróżniać od Glonojada, to już przesada. :P

Aragonte - Pon 10 Paź, 2016 23:38

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
To nie LMH?

No moja droga! Ja rozumiem - Piękny Leń podpadł nam solidnie swoim - no cóż - lenistwem, ale żeby przestać go odróżniać od Glonojada, to już przesada. :P

LMH był niżej niż Brzydactwo, ale wyżej niż na 16. miejscu, do tego piję, w końcu LMH twoja pierwsza dramowa miłość, Generał i takie tam :-P

Agn - Pon 10 Paź, 2016 23:41

Ja się tego nie wypieram. To stąd mój nieustający sentyment i (mocno nadwyrężona, ale jednak) cierpliwość i choć podszyta strachem, to jednak nadzieja związana z nową dramą.
Ech... tylko potem przestał grać w dramach i się go straciło z oczu. A taki jeden Pięknooki wykorzystał chwilę nieuwagi LMH i zawojował moje serduszko. :serduszkate: Że o Seksownym Ajussim nie wspomnę. I paru innych.
Ale za Generała to ma u mnie i tak dożywotnią specjalną Oskę. :serduszkate: *wzdech*
A w tym zestawieniu wszyscy byli niżej niż Brzydactwo, dla mnie jest to niezrozumiałe, ale wiadomo - o gustach się nie dyskutuje. ;)

Admete - Wto 11 Paź, 2016 04:56

Aragonte jaki masz piękny avek :serce2:
BeeMeR - Wto 11 Paź, 2016 09:16

MDBC 15
Przyspieszyłabym tu i ówdzie, ale jak na odcinek, który skończyli kręcić trzy dni temu jest nieźle ;)
Niemniej i mnie się już przejadł wytrzeszcz panny (ileż można :roll: ), ale bardzo mi się podobała scena ostatecznego zrywania więzów między CP i panną oraz przygotowania do ślubu - ubieranie panny i pana młodego - to już widziałam kilka razu i wciąż mi się nie nudzi :serce:

Trzykrotka - Wto 11 Paź, 2016 11:01

BeeMeR napisał/a:
bardzo mi się podobała scena ostatecznego zrywania więzów między CP i panną oraz przygotowania do ślubu - ubieranie panny i pana młodego - to już widziałam kilka razu i wciąż mi się nie nudzi :serce:

O-o, to przynajmniej coś weselszego. Bo reszta - buuu

BeeMeR - Wto 11 Paź, 2016 11:09

Trzykrotka napisał/a:
Bo reszta - buuu
Mnie się wciąż bardzo podoba Boguś jako książę, który absolutnie nie przyjmuje do wiadomości, że może być inaczej niż sobie wymarzył (w sensie: że panna go nie kocha), ale się już poddał i przyjął do wiadomości, że nie będzie tak sobie wymarzył (nie będą już razem). :(
Czekam więc na jutro - ale to raczej będzie ciąg dalszy dzisiejszych wydarzeń. Plus nowa postać.
No nic, zobaczymy - jeszcze tylko trzy odcinki.

Trzykrotka - Wto 11 Paź, 2016 11:19

BeeMeR napisał/a:
Mnie się wciąż bardzo podoba Boguś jako książę, który absolutnie nie przyjmuje do wiadomości, że może być inaczej niż sobie wymarzył (w sensie: że panna go nie kocha)

Mnie w ogóle Boguś ratuje w drugiej części dramę, wobec tego, że zarówno dziewczyna, jak ochroniarz - nietoperz nie mają co grać. Trochę lepiej ma ministrowicz, ale znowu ma za malo scen.
Jakimś cudem znikęła mi AM1988 (pewnie tak, jak sos do Producers nr 2 :roll: ) i zaczęła mozolne ponowne zakupy. Mozolne, bo bra możliwości wpisana adresu strony, dania komendy "cofnij" to jest taka udręka, że opisać się nie da :cry2: Cholerne aktualizacje, chyba też będę musiała iść do serwisu.

Nie wiem, czy wobec tego, jaki obrót przybierze za chwilę alcja ML rozważam przerwę w oglądaniu na przeskoczenie złej passy. Agn :kwiatek: jakby co, dałabyś radę z napisami? :sorry3:

Agn - Wto 11 Paź, 2016 11:27

Trzykrotka napisał/a:
Nie wiem, czy wobec tego, jaki obrót przybierze za chwilę alcja ML rozważam przerwę w oglądaniu na przeskoczenie złej passy. Agn jakby co, dałabyś radę z napisami?

Będę musiała. :( Tylko też motywacja kapkę siada, jak nikt nie będzie oglądał. :(

Trzykrotka - Wto 11 Paź, 2016 11:38

Ja obejrzę - na pewno obejrzę. Tylko jestem teraz w kiepskiej kondycji psychicznej i boję się dobijać :(
Zresztą - zobaczymy :trzyma_kciuki: Zmówimy się jakoś wieczorem, dobrze? :kwiatek:

zooshe - Wto 11 Paź, 2016 12:48

BeeMeR napisał/a:
MDBC 15
Niemniej i mnie się już przejadł wytrzeszcz panny (ileż można :roll: ), ale bardzo mi się podobała scena ostatecznego zrywania więzów między CP i panną oraz przygotowania do ślubu - ubieranie panny i pana młodego - to już widziałam kilka razu i wciąż mi się nie nudzi :serce:

Nastrojem bardziej przypominał pogrzeb niż ślub, ogólnie odcinek mocno dołujący, oby dzisiaj było lepiej. :trzyma_kciuki:

BeeMeR - Wto 11 Paź, 2016 13:14

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Nie wiem, czy wobec tego, jaki obrót przybierze za chwilę alcja ML rozważam przerwę w oglądaniu na przeskoczenie złej passy. Agn jakby co, dałabyś radę z napisami?

Będę musiała. :( Tylko też motywacja kapkę siada, jak nikt nie będzie oglądał. :(
Ja na pewno obejrzę dramę do końca - jedną i drugą księżycową.

Nawiasem - Boguś zaśpiewał piosenkę "My Person" i ponoć bije ona wszelkie rekordy popularności - acz nie powiem, żeby była jakaś oszałamiająca :P ot, typowa dramowa pościelówa w której jednym z rozpoznawalnych słów jest oczywiście "sarang..." ;)
https://www.youtube.com/watch?v=YlNv1DjdQZE

Ja się nie spodziewam, by nastrój jakoś wyraźnie się poprawił w odc. 16, (faktycznie ślub miał posmak stypy, ciekawe czy księżniczka zdaje sobie już sprawę w co się wkopała) zwłaszcza, że wygląda na to, że w planie są tortury i inne gardłowe sprawy. Nie zrozumcie mnie źle - mnie się wciąż dobrze ogląda, acz oczywiście nie aż tak dobrze jak z początku. Właściwie to norma ;)

Trzykrotka - Wto 11 Paź, 2016 13:22

Będzie coś podwójnie dla Admete

http://www.dramabeans.com...ocns-the-voice/

BeeMer - dzięki wielkie za dobre słowo o Shopping King :kwiatek: Trzeba mi pigułki In Guk.

Admete - Wto 11 Paź, 2016 13:35

Bardzo chętnie się zapoznam - raz, ze tematyka, dwa pan mi jak najbardziej pasuje.
BeeMeR - Wto 11 Paź, 2016 13:48

Trzykrotka napisał/a:
dzięki wielkie za dobre słowo o Shopping King :kwiatek: Trzeba mi pigułki In Guk.
Właściwie tylko półdobre :P
Bo drama nie do końca moja - ale za to In Guk w wersji bezdomny, ciapowaty kundel - owszem :lol: :serce:
Łykam tę postać w całości ;) i to z najdzikszą rozkoszą :twisted: - właśnie go zbiły trzy nastolatki/uczennice i panna musiała go bronić - nie pierwszy raz :rotfl: Prócz In Guka podoba mi się to odwrócenie typowych dla dramalandu ról - że ona ciągle go z jakiejś opresji wyciąga i daje dach nad głową (właśnie zamieszkali razem) - czemu właściwie się nim opiekuje to już ewentualnie zobaczysz ;)
Wrzucę galeryjkę jak SIG śpi :lol:

tu przykłady:
http://i630.photobucket.c...ouis2-00399.jpg
http://i630.photobucket.c...ouis3-00002.jpg
http://i630.photobucket.c...ouis2-00763.jpg

EDIT:
a jak SIG piszczy przy krocionogach :rotfl:
Gu Jun Pyo by się nie powstydał ;)

Agn - Wto 11 Paź, 2016 14:45

Trzykrotka napisał/a:
Zmówimy się jakoś wieczorem, dobrze?

Ja wieczorem idę na spotkanie swojego klubu książki, ale może choć na ten tydzień umówmy się, że będę przekładała dwa odcinki, a w przyszłym tygodniu się zobaczy, ok?
BeeMeRku, mam nadzieję, że wciąż chce ci się betować te moje wygibasy tłumaczeniowe?

Dobra, to najpierw zamierzam rozkoszować się odcinkiem nr 14, a potem zacznę tłumaczyć.