Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9
BeeMeR - Śro 22 Cze, 2016 07:07
| Trzykrotka napisał/a: | Rady Prawnika jak gotować dla kobiety - bezcenne (zwłaszcza cytryna | I solenie z rozmachem od góry Jakbym je ostatnio widziała w Kropkach .
| Trzykrotka napisał/a: | | PPL (szminka Isadory i pewnie inne) | Och, niewątpliwie jeszcze co najmniej kurczak i piwo "nie wiedziałam, że jest tu taki lokal" tudzież drugie już w tej dramie ujęcie jak ktoś wrzuca resztki jarzyn do zlewu - w sumie bez sensu, prawda?
Najbardziej mi się podobała (choć "podobała" to nie całkiem adekwatne słowo) gorzka rozmowa Dźwiękowca z OMC teściową o (nie)przychodzeniu na wesele, konfrontacja z obecnego z exem i motyw główny "powinienem był kochać mocniej" i "zaangażowania w 100%" - reszta to w ogromnej mierze zapychacz.
Trzykrotka - Śro 22 Cze, 2016 09:19
| BeeMeR napisał/a: | I solenie z rozmachem od góry Jakbym je ostatnio widziała w Kropkach . |
Tę samą scenę ujrzałam oczami duszy i miałam wyszczerz od ucha do ucha (nawiasem mówiąc cała tamta scena była jednym wielkim ppl - chodziło o zademonstrowanie urządzenia do gotowania), co mi przypomina, że miałam napisać dwa słowa refleksji własnej o Kropkach Na szczęście biorę laptop na urlop
| BeeMer napisał/a: | | drugie już w tej dramie ujęcie jak ktoś wrzuca resztki jarzyn do zlewu - w sumie bez sensu, prawda? |
Zlewy z maszynką do mielenia resztek ktoś wypuścił na rynek
| Trzykrotka napisał/a: | | reszta to w ogromnej mierze zapychacz. |
No cóż, należało się z tym liczyć wobec zapowiedzi przedłużenia dramy o 2 odcinki Jak dla mnie, można było skrócić trochę przepychanki Isadora-prawnik, ale zwłaszcza - wywalić sceny weselne i okołoweselne. I tak już wiemy, że OHY narobiła sobie wstydu, wszyscy o niej plotkują, a ciotka nie chce jej widzieć na ślubie córki.
Trzykrotka - Śro 22 Cze, 2016 09:40
Zaczęła się drama Doctors z PSH, InHą z Serka, tym panem z Punch, którym tak się zachwycałyście, Moo Hyulem ze Smoków, szeregowym- złodziejem z Kropek i 14 księciem ze Scarlett Heart. Na tumblrze zalew gifów i komentarzy. Trochę (a nawet więcej niż trochę) śmiałam się na widok PSH rozkładającej na łopatki zastęp bandziorów, oraz prychającej do chłopaka, który mówi "ona jest moja" - nie jestem twoja, jestem tylko swoja.
Zupełnie, jakby scenarzysta czytał takie ff do Heirs, w którym to PSH, a nie Woo Bin, była zakapiorem - były takie. Potulnej PSH mówimy "nie"
Pasuje to do niej naj pięść do nosa...
BeeMeR - Śro 22 Cze, 2016 09:44
| Trzykrotka napisał/a: | Na szczęście biorę laptop na urlop | Ja nie biorę, stety-niestety - wyjeżdżam w najbliższy piątek na kilka dni w góry i pagórki i finałowy tydzień OHY obejrzę z opóźnieniem (tudzież resztą dram )
Chyba w ogóle nie będę mieć dostępu do netu.
| Trzykrotka napisał/a: | | Jak dla mnie, można było skrócić trochę przepychanki Isadora-prawnik | I to solidnie, zwłaszcza wstawki basebolowe i próby kissu - acz i tak wolę ich niż młodszego brata z jego dziewczyną.
Drugi lekarz też nie bardzo jest potrzebny - niby na początku 16. naprowadził Dźwiękowca na trop zmian - ale sceny są wydłużone nadmiernie. Ech, to wydłużanie dobrych dram
Bo wesele w rodzinie i beztroska radość OHY w połączeniu z powagą matki i rozmów z Dźwiękowcem o małżeństwie i podejściu krewnych - jak dla mnie ok.
A w Nockach Znawca Sztuki jest na etapie Dźwiękowca - tj. zbiera bęcki za to, co się zdarzyło (kradzież restaurowanego artefaktu) - zabrano mu pracę i grożą kobiecie.
Trzykrotka - Śro 22 Cze, 2016 09:56
Ja będę też latać po górach, ale spać stacjonarnie, z wifi, a Gosia, z którą jadę, zabiera laptop służbowy. No i bierzemy tablet - wieczorami będzie mogło być dramowanie W ubiegłym roku tak odkryłam Duszkę, a wcześniej - Two Weeks.
BeeMeR - Śro 22 Cze, 2016 09:57
Ciekawe co odkryjecie w tym roku
Trzykrotka - Śro 22 Cze, 2016 10:43
| BeeMeR napisał/a: | Ciekawe co odkryjecie w tym roku |
Pewnie sama będę eksplorować, bo Gosia wróciła do anime. Ale ja już pododawałam sobie do ulubionych różne zaległe dramy.
Admete - Śro 22 Cze, 2016 10:45
Jedziecie tam gdzie zawsze czy w jakieś nowe miejsce? Ja się postaram odpocząć w domu. Przedłużanie dobrych seriali nie jest dobre.
Trzykrotka - Śro 22 Cze, 2016 10:51
| Admete napisał/a: | | Jedziecie tam gdzie zawsze czy w jakieś nowe miejsce? |
W to samo Jak do domu. Nie miałyśmy w tym roku głowy do szukania czego innego, a odpoczynku nam trzeba bardziej niż nowych miejsc.
Mamy nawet te same dwa pokoje z balkonem nad ulicą, co wtedy
BeeMeR - Śro 22 Cze, 2016 10:51
Obejrzałam 16. UHY - lepszy nieco od poprzedniego, acz wciąż nie tak dobry jak poprzednie.
Podobała mi się szalenie nieuchronna konfrontacja OHY z exem, Isadora dochodząca do jedynego słusznego wniosku (to silna kobieta, poradzi sobie tak czy inaczej) oraz cliffhanger .
Więcej się pewnie wypowiem jak Trzykrotka nadrobi
| Trzykrotka napisał/a: | | już pododawałam sobie do ulubionych różne zaległe dramy. | Co masz na celowniku
Trzykrotka - Śro 22 Cze, 2016 11:24
| BeeMeR napisał/a: |
Więcej się pewnie wypowiem jak Trzykrotka nadrobi |
Oby dziś Doczekać się nie mogę.
BTW: bardzo podobał mi się Tae Jin (muszę się w końcu nauczyć, jak się nazywa ten aktor) w pijanych scenach. Zataczał się i trzymał barierki bardzo fachowo, język też plątał mu się bardzo realistycznie.
Nadal bardzo mi go żal, nawet kiedy zmienia się w kupę mięśni i żelazne pięści.
| BeeMeR napisał/a: |
Podobała mi się szalenie nieuchronna konfrontacja OHY z exem |
Bardzo na to czekam. Już dawno powinna z nim na spokojnie porozmawiać.
| BeeMer napisał/a: | Co masz na celowniku |
Mam serię o flower boys, Pastę, Who Are You z Go Arą, stareńką wersję. Mam jeszcze kilka dram z tego i ubiegłego roku, ktore ciągle odkładam - Achiarę na przykład.
Aragonte - Śro 22 Cze, 2016 12:06
| Admete napisał/a: | | Ja Koszmita tylko w jednej i musiałabym sobie przypomniec jak wygląda. Zresztą jak zawsze - postać rzutuje u mnie na odbiór aktora, więc to pewnie dlatego wolę Młodego, bo jest detektywem Parkiem. |
U mnie też rzutuje. Koszmit był ok, ale wizualnie mnie nie poruszał, emocjonalnie też średnio,może właśnie przez koszmitowość (za to zachwycałam się bohaterką ). I w niczym więcej go nie widziałam, więc mam w pamięci tylko Koszmita. Może kiedyś obejrzę Producers (to tak się nazywało?), to będę miała nieco inną jego wizję.
Trzykrotka - Śro 22 Cze, 2016 12:17
Producers na pewno lepiej pokazują talent Koszmita. I w ogóle drama była bardzo -bardzo. Ale to w ogóle dobry aktor - co do urody to rzecz gustu oczywiście.
Aragonte - Śro 22 Cze, 2016 12:42
Na Producers miałabym ochotę, bo obsada jest niezła. No, może kiedyś to zdobędę.
A na razie podejrzałam ułamek Secret Door - sięgnęłam tam przez Lee Je-Hoona, czyli detektywa Parka, ale gra tam też król z Tree, a także sporo innych znajomych
A teraz przeglądam pierwszy odcinek Fashion Kinga - tu z kolei Pierwszym jest YAI, Pierwszą SSK, a Drugim - LJH Chyba obsadza rolę obrzydliwie bogatego chebola (w białym garniturze ).
Trzykrotka - Śro 22 Cze, 2016 13:26
Fashion King miał najgorsze opinie, jakie można sobie wyobrazić - z serii żałuję czasu zmarnowanego na tę dramę Opinii o Secret Door byłabym ciekawa bo sama na pewno nie obejrzę.
Co do Producers, to być może po Healerze (został mi 1 odcinek i 15 minut drugiego) wezmę się do tłumaczenia. Kocham tę dramę. Aż szkoda, że tylko zooshe i ja ją widziałyśmy. Koszmit, IU, ta, którą Jun Ki będzie teraz kochał, cudowna Gongowa, nasza Isadora i pół branży w różnych cameo.
BeeMeR - Śro 22 Cze, 2016 14:12
| Trzykrotka napisał/a: | | Co do Producers, to być może po Healerze (został mi 1 odcinek i 15 minut drugiego) wezmę się do tłumaczenia. Kocham tę dramę. Aż szkoda, że tylko zooshe i ja ją widziałyśmy. | Ja ja mam w planie - aż dziwne, że nikt na żadnym forum jej nie przetłumaczył
To jeśli/jak zaczniesz tłumaczenie to chętnie będę oglądać wydawane odcinki
| Trzykrotka napisał/a: | | Mam serię o flower boys, Pastę, Who Are You z Go Arą, stareńką wersję. Mam jeszcze kilka dram z tego i ubiegłego roku, ktore ciągle odkładam - Achiarę na przykład. | Będę czekała na relacje potem
Trzykrotka - Śro 22 Cze, 2016 14:24
| BeeMeR napisał/a: | aż dziwne, że nikt na żadnym forum jej nie przetłumaczył
To jeśli/jak zaczniesz tłumaczenie to chętnie będę oglądać wydawane odcinki
|
Ona jest trudna. Masa branżowego żargonu, hermetycznych dowcipów i niełatwego do przełożenia humoru. Ale spróbowałabym.
Inna rzecz, że - hmmmm...
nadjeżdża już Jun Ki na czarnym koniu
BeeMeR - Śro 22 Cze, 2016 14:26
| Trzykrotka napisał/a: | | nadjeżdża już Jun Ki na czarnym koniu |
I Agn z lapkiem
Trzykrotka - Śro 22 Cze, 2016 14:53
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | nadjeżdża już Jun Ki na czarnym koniu |
I Agn z lapkiem
|
Dokładnie Już się zakulisowo zmawiamy.
Admete - Śro 22 Cze, 2016 15:18
| Trzykrotka napisał/a: | Mamy nawet te same dwa pokoje z balkonem nad ulicą, co wtedy |
Ten balkon był fajny.
Trzykrotka - Śro 22 Cze, 2016 15:21
| Admete napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | Mamy nawet te same dwa pokoje z balkonem nad ulicą, co wtedy |
Ten balkon był fajny. |
Bardzo fajny W ubiegłym roku wzięłyśmy pokoje po drugiej stronie korytarza, od ogrodu. Było o wiele ciszej i ciemno, bo latarnia nie świeciła, ale balkonu brakowało.
Admete - Śro 22 Cze, 2016 20:40
Squad 38 jest świetnie zrobione i już mi się podoba. In Guk I Gimli - będzie ciekawie.
Aragonte - Śro 22 Cze, 2016 22:19
Obejrzałam My Paparotti - z królem z TWDR w świetnej roli nauczyciela muzyki, który przeklinał równie chętnie jak król Sejong, oraz oboma detektywami z Signal, Młody grał główną rolę, a detektyw Lee poboczną, ale istotną. Pojawiła się też Kang Sora w fajnej roli Parę innych znanych twarzy też tam się przewinęło, w tym pewien ajussi ze Smoków oraz Drugi z PT w cameo. Młody bohater jest przeuroczy a w jednej scenie słodko śpi Nie śpiewa sam, ale bez cudów - trzeba mieć faktycznie głos jak Pavarotti, żeby zaśpiewać Nessum dorma.
Bardzo mi się podobało Było w sumie sporo humoru, ale wzruszyć też mi się udało. Naprawdę przyjemny film, chętnie go sobie kiedyś powtórzę. Ciekawostka - film oparty jest (chyba luźno) na faktach. Może to nic odkrywczego, ale oglądało mi się naprawdę fajnie.
Zerknęłam na Soompi - zdaje się, że Lee Je-Hoon nie uczestniczył w akcji promocyjnej, bo poszedł do wojska dosłownie 3 dni po zakończeniu zdjęć
Admete - ten niski pokłon, który Młody wykonał już na lotnisku, to składano w Korei przed nauczycielami czy też rodzicami?
Edit: widzę, że na Soompi jest trochę gifów. No to nie będę samolubna i się podzielę
A tu impreza dla Młodego - albo przed jego pójściem do woja, albo urodzinowa, bo dostał też tort ze świeczkami:
https://youtu.be/Fm4wpgdVUJA
I klip częściowo bazujący na ujęciach z filmu, a częściowo na BTS-ach:
https://youtu.be/8fERMaIRPhQ
I już się zamykam
Trzykrotka - Czw 23 Cze, 2016 00:22
Zapisuję film do obejrzenia
Another Miss Oh odcinek 16
Najkrócej: o k******* (pardon my French)
Nie chciałam, ale wręcz muszę. Do Kyung i nasza OHY zsuwają się w nieuchronność po równi pochyłej, a wokół stoją prezes Jang, mamusia z piekła rodem, narzeczony - i popychają kijami, żeby szybciej.
Wiem, że niektórzy krytykują mamę OHY, że jej miłość do córki doprowadza do stawiania tej córce na drodze do szczęścia. Co w takim razie powiemy o mamusi Do Kyunga? O tym ohydnym pasożycie z nienasyconą gębą, która właśnie załatwiła go na cacy i tradycyjnie obwinia za to wszystkich, tylko nie siebie? Prezes Jang, gnida numer dwa I staczający się po swojej równi pochyłej Tae Jin, który im więcej rozumie, tym więcej zafiksowuje się w swoich okopach. Nie chcę myśleć, do czego jeszcze może dojść i czy wizje są naprawdę przepowiedniami.
Słowa Hae Young do Tae Jina o tym, co zrobił jej zerwaniem w taki sposób - bezcenne. Wszelkie "to dla twojego dobra" powinny być tym poprzedzone. Przepiękna, poruszająca scena
zasmutkowana jestem za nich wszystkich. A mamusię z prezesem wsadzam do jednej butelki, korkuję i wrzucam do morza bez listu pożegnalnego
Admete - Czw 23 Cze, 2016 05:31
Jak Młody ślicznie śpi Sora ma niewielką rolę, ale jest przezabawna Z tym ukłonem to nie wiem. Najpierw pomyślałam, że przed rodzicami, ale może ogólnie przed kimś wobec kogo czuje się najwyższy szacunek. Piękna scena. Młody jest w tym filmie młodocianym gangsterem, który chce śpiewać.
Trzykrotko napiszcie mi potem jak się Miss Oh skończyła. Na In Guka znów mi się patrzy doskonale - i na wygląd i na grę.
|
|
|