Seriale - Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7
BeeMeR - Wto 13 Paź, 2015 12:44
| Aragonte napisał/a: | Zakładam też, że Yi Soo miała tym razem (w końcu nosiła elegancką sukienkę) bardziej wyrafinowaną bieliznę niż komplet w kotki, więc ta przeszkoda mentalna odpadała | Tu tez się mogę tylko zgodzić
Rozważałam, czy dramę PSH nazywać N-Hero (bo nie chce mi się pisać całości tytułu z lenistwa ), ale NH tez może być.
edit:
zapomniałam dodać, że spodziewałam się powrotu wielkiej amnezji w dwóch ostatnich odcinkach AGD a tu nic, rozczarowanam
Trzykrotka - Wto 13 Paź, 2015 13:03
| BeeMeR napisał/a: |
zapomniałam dodać, że spodziewałam się powrotu wielkiej amnezji w dwóch ostatnich odcinkach a tu nic, rozczarowanam |
No ćinća, ostatnio nas amnezją nie rozpieszczają, to fakt Człowiek zaczyna tęsknić za jakimś Nice Guyem,
A propos Nice Guy, to zapowiada się nam taki maraton romansowy, że hoho. Zaraz po Wachlarzowo-niceguyowym Descendants of the Sun (pani scenarzystki od AGD) będziemy mieć Woo Bina z Suzy
http://www.dramabeans.com...y-heads-to-kbs/
A ja się, kurka, jakoś nie mogę przełamać do lubienia Suzy Na Woo Bina czekam, ale nie jakoś niecierpliwie. I zamysł scenariusza brzmi mi głupawo - albo sztampowo.
Aragonte - Wto 13 Paź, 2015 13:08
| BeeMeR napisał/a: | edit:
zapomniałam dodać, że spodziewałam się powrotu wielkiej amnezji w dwóch ostatnich odcinkach AGD a tu nic, rozczarowanam |
Chwała za to scenarzystce - i tak zepsuła sporo
BeeMeR - Wto 13 Paź, 2015 13:19
| Trzykrotka napisał/a: | | A propos Nice Guy, to zapowiada się nam taki maraton romansowy, że hoho. Zaraz po Wachlarzowo-niceguyowym Descendants of the Sun (pani scenarzystki od AGD) będziemy mieć Woo Bina z Suzy | Jakoś na żadną dramę się nie piszę i jeszcze na Village (przynajmniej początkowo, jak będziecie zachwycone to kto wie), bo Wachlarz mnie tak w NG wynudził, Suzy w GFB a Moonowna w Alicji że nie mam na nich ochoty najmniejszej. Ale kto wie co będzie potem.
Trzykrotka - Wto 13 Paź, 2015 14:33
Ale Village to całkiem inna inszość. Tam sporą rolę gra Mamuśka szefa z Duszki. Jestem jej bardzo ciekawa. Jeszcze nie zerknęłam, zresztą napisy się spóźniały, ale bardzo sobie na tę dramę ostrzę zęby.
Natomiast Wachlarza po wojsku i nowego dzieła pani Eun Suk jestem ciekawa do wypęku. Jak ona to tym razem poskłada i czy idzie w dół jak siostry Hong? Muszę się przekonać na własne oczy.
BeeMeR - Wto 13 Paź, 2015 15:07
Och, ja wiem, że wszystko to będzie coś nowego, innego - i nawet Moonówna ładniej wygląda w tym Village - ale najpierw oswoję ją w Painterze - na Paintera mam większą ochotę. I na So Ji Suba - bo go jeszcze nie znam - może być z SMA, bo ona mi nie przeszkadza.
| Trzykrotka napisał/a: | | Natomiast Wachlarza po wojsku i nowego dzieła pani Eun Suk jestem ciekawa do wypęku. Jak ona to tym razem poskłada i czy idzie w dół jak siostry Hong? Muszę się przekonać na własne oczy. | Będę czekać na wszelkie relacje.
Trzykrotka - Wto 13 Paź, 2015 16:38
Co do Ji Suba, to w źródełku pokazała się bardzo przyjemna rzecz. Nazywa się to One Sunny Day, w całości kręcone jest na Jeju w jakieś jesiennej albo wiosennej porze, a zatrudnia w głównych rolach właśnie Ji Suba jako mężczyznę po przejściach, oraz Kim Ji Won, czyli Rachel z Heirs. Taka sobie lekka opowieść o dwojgu ludziach, których połączyła Jeju i to, że oboje zostali okradzeni w tym samym pensjonacie. 10 odcinków, każdy po 15 minut, śliczne widoki Jeju, nakręcone w spłowiałej kolorystyce - bardzo polecam na szybki relaks i zapoznanie się z aktorami.
Mnie Ji Sub nigdy nie zachwycał, ale z Min Ah są naprawdę niezwykli. Byłam pewna, że są parą, kiedy widziałam ich razem na zdjęciach.
BeeMeR - Wto 13 Paź, 2015 18:28
| Trzykrotka napisał/a: | | One Sunny Day, | Kojarzę, ale niestety mam problem z Heirosą Rachel, którą uważam za strasznie mierną aktorkę o jednej minie - widziałam ją w czymś jeszcze - Gap Dong? I nie mam zupełnie ochoty
SWP 4 w subiektywnym zwierciadle:
W tym odcinku nawet postaci Siwona miałam dość, bo wciąż sępi kase na posiłki, wpada i popycha Czupiradło
Sympatyczny badminton nad rzeką Han, piggyback - no i Siwon śliczny , ale niech już będzie lepiej
zooshe - Wto 13 Paź, 2015 20:34
Jejku, widziałyście ten filmik z Ji Sungiem w roli wampira.
Wygląda jak Johnny Depp.
Aragonte - Wto 13 Paź, 2015 21:51
Nie widziałam. Pokaż
Czy ktoś ma polski sos do Healera? Chyba jest na Jaszczurkach
BTW zgubiłam część odcinków
Edit: o, chyba znalazłam odpowiedni sos. To chyba niedługo zrobię sobie powtórkę Healera
Agn - Wto 13 Paź, 2015 23:46
| Aragonte napisał/a: | Agn, no to okrutne ze strony naszych ulubieńców, że wysłali ci taką podróbę jak Księciunio |
Powinni się pokajać przede mną wszyscy. Najlepiej osobiście!
| Trzykrotka napisał/a: | Agn jestem zdania, że w twoim nie jest wielka moc potencjalnego blockbustera. Już sie zastanawiam nad obsadą Proponuję na poczatek zastąpić Księciunia Kim Bumem, żeby w gronie F4 zostalo |
Lubię Kim Buma, ale z F4 wolałabym LMH. Tylko bez loczków.
| Zooshe napisał/a: | Jejku, widziałyście ten filmik z Ji Sungiem w roli wampira.
Wygląda jak Johnny Depp. |
Nie, ale możesz nam pokazać, gdzie on jest, to obejrzymy i ocenimy podobieństwo do Deppa.
Finał Duszki jutro, teraz muszę się kłaść spać, bo jutro wcześnie wstaję. Ech... Doba za krótka...
Aragonte - Wto 13 Paź, 2015 23:51
| Agn napisał/a: | Lubię Kim Buma, ale z F4 wolałabym LMH. Tylko bez loczków. |
Nie marudź, miałabyś zajęcie na całą noc - prostowanie loczków Gu Jun Pyo
Agn - Wto 13 Paź, 2015 23:56
Prostownicą? A gdzie fun? Lepiej roztrzepywać czuprynę osobistą ręką.
Aragonte - Wto 13 Paź, 2015 23:59
A kto ci kazał sięgać po prostownicę?
Agn - Wto 13 Paź, 2015 23:59
Yyy... logika?
Aragonte - Śro 14 Paź, 2015 01:30
Jesteś w stanie posługiwać się logiką w obecności LMH?
Admete - Śro 14 Paź, 2015 06:16
Obejrzałam pierwszy odcinek Smoków i jestem zainteresowana. Podoba mi się. Na razie jest rozmach, konkretna akcja, interesujący bohaterowie. Materiału mają sporo, to może im na jakie 30 odcinków starczy, a potem się zobaczy. Nie wiem, ile obejrzę, ale na razie zapowiada się ciekawie. Szkoda, że to nie 24 odcinki - w zupełności by mi wystarczyło.
BeeMeR - Śro 14 Paź, 2015 06:20
| Admete napisał/a: | | Szkoda, że to nie 24 odcinki - w zupełności by mi wystarczyło. | Mnie też.
Admete - Śro 14 Paź, 2015 06:37
I pewnie tyle obejrzę mniej więcej...Na razie odcinki dzieciowe są w porządku, widać, że postacie nie będą jednoznacznie złe czy dobre i sporo się dzieje, ale o humorze też nie zapomnieli. Wydaje mi się, że powrót do dorosłych aktorów nastąpi po 4 odcinku.
Agn - Śro 14 Paź, 2015 06:49
| Aragonte napisał/a: | | Jesteś w stanie posługiwać się logiką w obecności LMH? |
Jeśli coś każe mi go tykać prostownicą, a nie łapkami, to jestem.
| Admete napisał/a: | | Szkoda, że to nie 24 odcinki - w zupełności by mi wystarczyło. |
Mnie pewnie też. Nie wiem, co mnie jeszcze zmusi do dramy 50-odcinkowej. Niepotrzebnie takie długie robią, jeśli materiału mają tak naprawdę np. na 30.
BeeMeR - Śro 14 Paź, 2015 07:04
| Agn napisał/a: | Jeśli coś każe mi go tykać prostownicą, a nie łapkami, to jestem. | Nie kazała - prostownica to była twoja interpretacja "prostowania" przecież
Zerknęłam na zalinkowany przez Aragonte opis AGD - bo większość to opis dramy i romansów, dziękuję, widziałam Niemniej bardzo ciekawe było facecie spojrzenie na początku - dla niego najbardziej zgrzytało to, że KDJ ugania się za kobietą zainteresowaną innym, bo jako facet zupełnie sobie tego nie wyobraża, skoro tyle innych rybek w morzu. I pewnie też dlatego inaczej patrzy na (nierealny koreańsko, sam przyznaje) związek Yoona z Młodocianą.
BeeMeR - Śro 14 Paź, 2015 08:53
SWP 05
Poziom - olaboga żarty slapstikowe - ale nie dla żartów i poziomu oglądam przecież
Siwon - śliczności
Za dużo błaznuje w przedszkolnym stylu, ale i tak go kocham
a na motorze prezentuje się mmmmm
Piątka, żółwik, całus, ok:
Fajny pomysł, by udawał narzeczonego Drugiej
Edytor cudnie śpiewał-wył całkiem ładną mieli scenę "parasolową"
Trzykrotka - Śro 14 Paź, 2015 11:07
| BeeMeR napisał/a: | SWP 05
Siwon - śliczności
Za dużo błaznuje w przedszkolnym stylu, ale i tak go kocham |
No wiadomo, glównie błaznuje. Ale powoli zaczyna też działać. Nie wiem, czy w tak żółwim tempie zdążą zrobić z niego pelnowymiarową postać, ale powoli próbują
Ale na tę galeryjkę nie mogę przestać się gapić - z bananem od ucha do ucha
| BeeMeR napisał/a: | Fajny pomysł, by udawał narzeczonego Drugiej |
Niestety, zmarnowany. A jak Siwon się złościł, że "stroił się nadaremno"! Stroił się znaczy: włożył czarną bluzę i zaczesał włosy.
Tyle, że selfie sobie cyknął....
| BeeMeR napisał/a: | Edytor cudnie śpiewał-wył całkiem ładną mieli scenę "parasolową" |
Jak ja się śmiałam, kiedy zaczął fałszować
Powoli zaczynają iść w stronę klimatu scen parasolowych Choć zapewne zawsze będą towarzyszyły im kibelkowe, jak w chyba najlepszym jak dotąd odcinku 7.
Nie ma się co łudzić, drama roku to to nie będzie, ale może uda się dociągnąć do końca z przyjemnością, choćby wizualną. Dziś następny odcinek
Aragonte - Śro 14 Paź, 2015 11:53
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | Jeśli coś każe mi go tykać prostownicą, a nie łapkami, to jestem. | Nie kazała - prostownica to była twoja interpretacja "prostowania" przecież |
Ano właśnie - ja byłam przekonana, że dla Agn najbardziej interesująca będzie wizja zajmowania się Gu Jun Pyo przez dłuższy czas (pal sześć, czy wygładzanie włosów łapkami dałoby jakiś efekt, na pewno ciężko by pracowała ), a ta skupiła się na urządzeniach, nie wiem, czemu
| BeeMeR napisał/a: | Zerknęłam na zalinkowany przez Aragonte opis AGD - bo większość to opis dramy i romansów, dziękuję, widziałam Niemniej bardzo ciekawe było facecie spojrzenie na początku - dla niego najbardziej zgrzytało to, że KDJ ugania się za kobietą zainteresowaną innym, bo jako facet zupełnie sobie tego nie wyobraża, skoro tyle innych rybek w morzu. I pewnie też dlatego inaczej patrzy na (nierealny koreańsko, sam przyznaje) związek Yoona z Młodocianą. |
A to pisał facet? Chyba czytałam mało uważnie, bo nie zarejestrowałam.
Dla mnie najciekawsze było odniesienie do dialogów w oryginale i wskazanie jakichś tam kontekstów kulturowych, trochę to wyjaśniało pewne reakcje (w podwójnym przekładzie czasem to ginęło ).
Skorzystałam z L4 i obejrzałam w nocy My PS Partner - dobra pora na filmy ze scenami dla dorosłych
No nie powiem, Ji Sung jest grzechu wart I świetnie gra Aktorka średnio mi podpasowała, ale cóż.
Aha, rozwalenie ślubu było OK, ale narobienie obciachu przed rodziną i przyjaciółmi już mniej mi się podobało Scena z mamusią zwierzającą się z intymnych przeżyć mi też nie leżała. Pozostałe sceny były moim zdaniem logiczne i dosadność była na miejscu - czy to w dialogach kumpli, czy w wiadomych momentach. A rozmowy telefoniczne mnie czasem strasznie bawiły
BeeMeR - Śro 14 Paź, 2015 12:44
| Trzykrotka napisał/a: | Ale na tę galeryjkę nie mogę przestać się gapić - z bananem od ucha do ucha | Czekaj, niedługo wrzucę też galeryjkę Siwona - niańki - toż to cudo było
Ja chcę takiego opiekuna jak będę chora, ja! W sumie to nie jestem dość zdrowa- nadał by się i teraz
| Trzykrotka napisał/a: | | Stroił się znaczy: włożył czarną bluzę i zaczesał włosy. | Jeszcze włożył przyciasne czarne spodnie - co szczególnie widać jak się rozwalał na oparciu on w ogóle nosi przyciasne spodnie w tej dramie
| Trzykrotka napisał/a: | Dziś następny odcinek | tyle, że źródełko podstawowe nie działa, a mi się kończy dostawa na 6.
| Aragonte napisał/a: | rozwalenie ślubu było OK, ale narobienie obciachu przed rodziną i przyjaciółmi już mniej mi się podobało | też tak mam. Ale że to film, to moja tolerancja na takie tam rośnie
| Aragonte napisał/a: | | A to pisał facet? Chyba czytałam mało uważnie, bo nie zarejestrowałam. | Jakoś to w pierwszym czy drugim akapicie napisał
|
|
|