Fantastyka - Hobbit
ita - Wto 14 Mar, 2017 22:35
| Aragonte napisał/a: | | ita napisał/a: | | I tu mnie masz. Nie będę nikomu wmawiała, że nie. Bo tak |
Ależ ja ci się wcale nie dziwię - długo kochałam się w filmowym Thorinie Nawet na tapecie w pracowym komputerze zagościł |
I jeszcze na dodatek, tak na życie, zupełnie nie jest w moim typie. Ciężko zrozumieć samą siebie
Aragonte - Wto 14 Mar, 2017 22:55
| ita napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | ita napisał/a: | | I tu mnie masz. Nie będę nikomu wmawiała, że nie. Bo tak |
Ależ ja ci się wcale nie dziwię - długo kochałam się w filmowym Thorinie Nawet na tapecie w pracowym komputerze zagościł |
I jeszcze na dodatek, tak na życie, zupełnie nie jest w moim typie. Ciężko zrozumieć samą siebie |
W sensie Ryś nie jest czy pewien dumny i chciwy złota krasnolud?
ita - Wto 14 Mar, 2017 23:17
| Aragonte napisał/a: |
W sensie Ryś nie jest czy pewien dumny i chciwy złota krasnolud? |
W sensie, że ten typ jak RA (wysoki brunet) nigdy nie był, ale mi się zmieniło migusiem, już na 1 odcinku N&S
A krasnolud się zrehabilitował przed śmiercią i tak pięknie umierał, więc mu wybaczam wszystko. Nie toleruję u mężczyzn długich włosów, Thorin jest moim wyjątkiem od reguły
Aragonte - Wto 14 Mar, 2017 23:39
| ita napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
W sensie Ryś nie jest czy pewien dumny i chciwy złota krasnolud? |
W sensie, że ten typ jak RA (wysoki brunet) nigdy nie był, ale mi się zmieniło migusiem, już na 1 odcinku N&S
A krasnolud się zrehabilitował przed śmiercią i tak pięknie umierał, więc mu wybaczam wszystko. Nie toleruję u mężczyzn długich włosów, Thorin jest moim wyjątkiem od reguły |
A ja długie włosy (zadbane, wiadomo) bardzo lubię
milenaj - Śro 15 Mar, 2017 14:25
| Cytat: |
A krasnolud się zrehabilitował przed śmiercią i tak pięknie umierał, więc mu wybaczam wszystko. Nie toleruję u mężczyzn długich włosów, Thorin jest moim wyjątkiem od reguły
_________________ |
To jak ja.
BeeMeR - Śro 15 Mar, 2017 14:37
Chyba dojrzewam do powtórki Hobbita - w tej fanowskiej, okrojonej wersji na razie
milenaj - Śro 15 Mar, 2017 15:22
Za mną raczej "Władca" chodzi.
Chociaż "Hobbit" też pewnie by się przydał. Od czasu tego maratonu z okazji 3 części nie widziałam jeszcze drugi raz.
Deanariell - Śro 15 Mar, 2017 18:56
Ja bym obejrzała jedno i drugie. A Thorina trudno nie pokochać, skoro to Richard go gra.
Caitriona - Śro 15 Mar, 2017 20:26
Kurczę, tyle mówicie o Hobbicie, że i mi się zebrało na powtórkę Może nawet namowię mamę na oglądanie. Władcę w końcu obejrzała w tamtym roku i jej się spodobało.
Calipso - Śro 15 Mar, 2017 23:39
| ita napisał/a: | | Deanariell napisał/a: | Można równolegle obcować. |
Uważaj na słówka, bo Ci tu zaraz Calipso napisze "Cokolwiek dwuznacznie to zabrzmiało" |
Ja moze przemilcze co przeczytalam w zdaniu Riellki
| milenaj napisał/a: | | Za mną raczej "Władca" chodzi. |
Ogladam srednio raz w miesiacu i nie mam dosyc
Tylko nie wiem jak to sie stalo, ze nie widzialam calego Hobbita
BeeMeR - Czw 16 Mar, 2017 07:41
| Caitriona napisał/a: | | Może nawet namowię mamę na oglądanie. Władcę w końcu obejrzała w tamtym roku i jej się spodobało. | Nasza utknęła we Władcy, niestety. Tj. obejrzała chyba dwukrotnie Drużynę Pierścienia i nie zabrała się za ciąg dalszy
BeeMeR - Śro 22 Mar, 2017 23:06
Od wczoraj nuciła mi się pieśń Thorina - no to dziś do wielkiego stosu prania/prasowania puściłam sobie The Hobbit - The Tolkien Edit i już kocham tą wersję. Obejrzałam 1,5h z 4,5h i nie było Orlando ani elficy a biały ork pokazał li i jedynie swoje plecy coby go rozpoznać na koniec. Zachwyconam edycją
Mniej zachwyconam jakością, zwłaszcza scen z trzeciej części, bo jest wyraźnie słabsza - kto wie czy nie kinówka, ale akuratnie odkryłam i coco jumbo wersję 2.0 pięknej jakości i ze scenami pogrzebu Thorina. Kontynuować będę pewnie już nową
ita - Śro 22 Mar, 2017 23:27
Ja w tym tygodniu na pożegnanie jeszcze raz obejrzałam Hobbita, dzisiaj 3 część. Jak zwykle się pobeczałam na koniec. Zaczynam na śmierci Thorina, a dobija mnie pożegnanie Bilbo z krasnoludami. Po drodze nawet mnie porusza i nie razi prawda objawiona od Thranduila, że prawdziwa miłość musi boleć.
I jeszcze słucham piosenki z napisów końcowych i muzyki. I jeszcze raz. I jeszcze.
BeeMeR - Śro 22 Mar, 2017 23:30
| ita napisał/a: | | na pożegnanie jeszcze raz obejrzałam Hobbita, dzisiaj 3 część. | Przypomnij, oglądasz wersje rozszerzone czy zwykłe?
Ja do rozszerzonej dojrzewam. Chyba.
ita - Śro 22 Mar, 2017 23:53
| BeeMeR napisał/a: | | ita napisał/a: | | na pożegnanie jeszcze raz obejrzałam Hobbita, dzisiaj 3 część. | Przypomnij, oglądasz wersje rozszerzone czy zwykłe?
Ja do rozszerzonej dojrzewam. Chyba. |
Na płytkach w opisie nie ma słowa o tym, że to wersje rozszerzone . Tylko, że jest to edycja specjalna. Pewnie chodzi o dodatki. Do każdej części dodana jest płytka. Najlepsze dodatki są w 1 części.
BeeMeR - Śro 22 Mar, 2017 23:55
A był pogrzeb Thorina czy nie?
ita - Czw 23 Mar, 2017 00:04
| BeeMeR napisał/a: | | A był pogrzeb Thorina czy nie? |
Nie. Pogrzeb mnie całkiem rozłoży.
Czyli wersja zwykła, bez rozszerzeń.
Anaru - Czw 23 Mar, 2017 09:29
| BeeMeR napisał/a: | | Mniej zachwyconam jakością, zwłaszcza scen z trzeciej części, bo jest wyraźnie słabsza - kto wie czy nie kinówka, ale akuratnie odkryłam i coco jumbo wersję 2.0 pięknej jakości i ze scenami pogrzebu Thorina. Kontynuować będę pewnie już nową |
Oo, to ja chętnie zgarnę tą lepszą i machnęłabym sobie częściowo w autobusie
| ita napisał/a: | Nie. Pogrzeb mnie całkiem rozłoży.
Czyli wersja zwykła, bez rozszerzeń. |
Weź na spotkanie pendrive to dostaniesz rozszerzoną, będzie tradycyjna wymiana dóbr
Albo weź dysk przenośny jeżeli masz bo to spore
ita - Czw 23 Mar, 2017 21:42
| Anaru napisał/a: |
Weź na spotkanie pendrive to dostaniesz rozszerzoną, będzie tradycyjna wymiana dóbr
Albo weź dysk przenośny jeżeli masz bo to spore |
Anaru. I love you
Czy mogę coś dla Ciebie zrobić??
Dysku nie mam, to może pendrive. A jaką pojemność ma mieć?
BeeMeR - Czw 23 Mar, 2017 22:36
| ita napisał/a: | | jaką pojemność ma mieć? | Więcej niż 10gb - te się dowiadywałam
ita - Czw 23 Mar, 2017 22:43
| BeeMeR napisał/a: | | ita napisał/a: | | jaką pojemność ma mieć? | Więcej niż 10gb - te się dowiadywałam |
Dziękuję! To może kupię takiego 32 gb
ita - Czw 23 Mar, 2017 23:09
| Anaru napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | Nie zaszkodzi - a nuż znajdziesz coś jeszcze ciekawego w czeluściach Aninego laptopa |
To zależy co lubisz
Raczej w czeluściach dysku |
To już Hobbit wystarczy
A tego pendrive to już i tak dawno miałam kupić, mam 4 na krzyż, z czego największy ma 4 gb , a najstarszy już dobrze ponad 10 lat
Anaru - Czw 23 Mar, 2017 23:23
| ita napisał/a: | | Anaru napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | Nie zaszkodzi - a nuż znajdziesz coś jeszcze ciekawego w czeluściach Aninego laptopa |
To zależy co lubisz
Raczej w czeluściach dysku |
To już Hobbit wystarczy
A tego pendrive to już i tak dawno miałam kupić, mam 4 na krzyż, z czego największy ma 4 gb , a najstarszy już dobrze ponad 10 lat |
No to faktycznie
ita - Śro 29 Mar, 2017 19:50
Znowu przedłużyłam sobie Hobbita w bibliotece.
Czy na Forum jest lekarz??
A tak swoją droga to małe zainteresowanie Hobbitem w bibliotece jest o-bu-rza-ją-ce. TAKIM filmem.
Nikt nie rezerwuje, nikt nie zamawia. A ja dzięki temu mogę Go sobie przetrzymywać w domu
Admete - Śro 29 Mar, 2017 19:53
Lekarz pewnie by się znalazł, tylko czy to warto leczyć?
|
|
|