To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Hobbit

ita - Wto 14 Mar, 2017 22:35

Aragonte napisał/a:
ita napisał/a:
I tu mnie masz. Nie będę nikomu wmawiała, że nie. Bo tak

Ależ ja ci się wcale nie dziwię - długo kochałam się w filmowym Thorinie :serce: Nawet na tapecie w pracowym komputerze zagościł :mrgreen:

I jeszcze na dodatek, tak na życie, zupełnie nie jest w moim typie. Ciężko zrozumieć samą siebie :mrgreen:

Aragonte - Wto 14 Mar, 2017 22:55

ita napisał/a:
Aragonte napisał/a:
ita napisał/a:
I tu mnie masz. Nie będę nikomu wmawiała, że nie. Bo tak

Ależ ja ci się wcale nie dziwię - długo kochałam się w filmowym Thorinie :serce: Nawet na tapecie w pracowym komputerze zagościł :mrgreen:

I jeszcze na dodatek, tak na życie, zupełnie nie jest w moim typie. Ciężko zrozumieć samą siebie :mrgreen:

W sensie Ryś nie jest czy pewien dumny i chciwy złota krasnolud? :wink:

ita - Wto 14 Mar, 2017 23:17

Aragonte napisał/a:

W sensie, że ten typ jak RA (wysoki brunet) nigdy nie był, ale mi się zmieniło migusiem, już na 1 odcinku N&S :mrgreen:
A krasnolud się zrehabilitował przed śmiercią i tak pięknie umierał, więc mu wybaczam wszystko. Nie toleruję u mężczyzn długich włosów, Thorin jest moim wyjątkiem od reguły :serce:

Aragonte - Wto 14 Mar, 2017 23:39

ita napisał/a:
Aragonte napisał/a:

W sensie, że ten typ jak RA (wysoki brunet) nigdy nie był, ale mi się zmieniło migusiem, już na 1 odcinku N&S :mrgreen:
A krasnolud się zrehabilitował przed śmiercią i tak pięknie umierał, więc mu wybaczam wszystko. Nie toleruję u mężczyzn długich włosów, Thorin jest moim wyjątkiem od reguły :serce:

A ja długie włosy (zadbane, wiadomo) bardzo lubię :serce:

milenaj - Śro 15 Mar, 2017 14:25

Cytat:

W sensie, że ten typ jak RA (wysoki brunet) nigdy nie był, ale mi się zmieniło migusiem, już na 1 odcinku N&S
A krasnolud się zrehabilitował przed śmiercią i tak pięknie umierał, więc mu wybaczam wszystko. Nie toleruję u mężczyzn długich włosów, Thorin jest moim wyjątkiem od reguły

To jak ja. :mrgreen:

BeeMeR - Śro 15 Mar, 2017 14:37

Chyba dojrzewam do powtórki Hobbita - w tej fanowskiej, okrojonej wersji na razie :mysle:
milenaj - Śro 15 Mar, 2017 15:22

Za mną raczej "Władca" chodzi. :)
Chociaż "Hobbit" też pewnie by się przydał. Od czasu tego maratonu z okazji 3 części nie widziałam jeszcze drugi raz. :)

Deanariell - Śro 15 Mar, 2017 18:56

Ja bym obejrzała jedno i drugie. ;) A Thorina trudno nie pokochać, skoro to Richard go gra. :-P :serce:
Caitriona - Śro 15 Mar, 2017 20:26

Kurczę, tyle mówicie o Hobbicie, że i mi się zebrało na powtórkę :-P Może nawet namowię mamę na oglądanie. Władcę w końcu obejrzała w tamtym roku i jej się spodobało.
Calipso - Śro 15 Mar, 2017 23:39

ita napisał/a:
Deanariell napisał/a:
Można równolegle obcować. ;)

Uważaj na słówka, bo Ci tu zaraz Calipso napisze "Cokolwiek dwuznacznie to zabrzmiało" :rotfl:

Ja moze przemilcze co przeczytalam w zdaniu Riellki :rumieniec:

milenaj napisał/a:
Za mną raczej "Władca" chodzi.

Ogladam srednio raz w miesiacu i nie mam dosyc :serce:
Tylko nie wiem jak to sie stalo, ze nie widzialam calego Hobbita :cry2:

BeeMeR - Czw 16 Mar, 2017 07:41

Caitriona napisał/a:
Może nawet namowię mamę na oglądanie. Władcę w końcu obejrzała w tamtym roku i jej się spodobało.
Nasza utknęła we Władcy, niestety. Tj. obejrzała chyba dwukrotnie Drużynę Pierścienia i nie zabrała się za ciąg dalszy :mysle:
BeeMeR - Śro 22 Mar, 2017 23:06

Od wczoraj nuciła mi się pieśń Thorina - no to dziś do wielkiego stosu prania/prasowania puściłam sobie The Hobbit - The Tolkien Edit i już kocham tą wersję. Obejrzałam 1,5h z 4,5h i nie było Orlando ani elficy a biały ork pokazał li i jedynie swoje plecy coby go rozpoznać na koniec. Zachwyconam edycją :love_shower:
Mniej zachwyconam jakością, zwłaszcza scen z trzeciej części, bo jest wyraźnie słabsza - kto wie czy nie kinówka, ale akuratnie odkryłam i coco jumbo wersję 2.0 pięknej jakości i ze scenami pogrzebu Thorina. Kontynuować będę pewnie już nową :mrgreen:

ita - Śro 22 Mar, 2017 23:27

Ja w tym tygodniu na pożegnanie jeszcze raz obejrzałam Hobbita, dzisiaj 3 część. Jak zwykle się pobeczałam na koniec. Zaczynam na śmierci Thorina, a dobija mnie pożegnanie Bilbo z krasnoludami. Po drodze nawet mnie porusza i nie razi prawda objawiona od Thranduila, że prawdziwa miłość musi boleć.
I jeszcze słucham piosenki z napisów końcowych i muzyki. I jeszcze raz. I jeszcze.

BeeMeR - Śro 22 Mar, 2017 23:30

ita napisał/a:
na pożegnanie jeszcze raz obejrzałam Hobbita, dzisiaj 3 część.
Przypomnij, oglądasz wersje rozszerzone czy zwykłe?
Ja do rozszerzonej dojrzewam. Chyba.

ita - Śro 22 Mar, 2017 23:53

BeeMeR napisał/a:
ita napisał/a:
na pożegnanie jeszcze raz obejrzałam Hobbita, dzisiaj 3 część.
Przypomnij, oglądasz wersje rozszerzone czy zwykłe?
Ja do rozszerzonej dojrzewam. Chyba.

Na płytkach w opisie nie ma słowa o tym, że to wersje rozszerzone :( . Tylko, że jest to edycja specjalna. Pewnie chodzi o dodatki. Do każdej części dodana jest płytka. Najlepsze dodatki są w 1 części.

BeeMeR - Śro 22 Mar, 2017 23:55

A był pogrzeb Thorina czy nie?
ita - Czw 23 Mar, 2017 00:04

BeeMeR napisał/a:
A był pogrzeb Thorina czy nie?

Nie. Pogrzeb mnie całkiem rozłoży.
Czyli wersja zwykła, bez rozszerzeń.

Anaru - Czw 23 Mar, 2017 09:29

BeeMeR napisał/a:
Mniej zachwyconam jakością, zwłaszcza scen z trzeciej części, bo jest wyraźnie słabsza - kto wie czy nie kinówka, ale akuratnie odkryłam i coco jumbo wersję 2.0 pięknej jakości i ze scenami pogrzebu Thorina. Kontynuować będę pewnie już nową

Oo, to ja chętnie zgarnę tą lepszą :flirtuje1: i machnęłabym sobie częściowo w autobusie :mrgreen:

ita napisał/a:
Nie. Pogrzeb mnie całkiem rozłoży.
Czyli wersja zwykła, bez rozszerzeń.

Weź na spotkanie pendrive to dostaniesz rozszerzoną, będzie tradycyjna wymiana dóbr ;)
Albo weź dysk przenośny jeżeli masz bo to spore ;)

ita - Czw 23 Mar, 2017 21:42

Anaru napisał/a:

Weź na spotkanie pendrive to dostaniesz rozszerzoną, będzie tradycyjna wymiana dóbr ;)
Albo weź dysk przenośny jeżeli masz bo to spore ;)

Anaru. I love you :kwiatek: :serce:
Czy mogę coś dla Ciebie zrobić?? :lol:

Dysku nie mam, to może pendrive. A jaką pojemność ma mieć?

BeeMeR - Czw 23 Mar, 2017 22:36

ita napisał/a:
jaką pojemność ma mieć?
Więcej niż 10gb - te się dowiadywałam ;)
ita - Czw 23 Mar, 2017 22:43

BeeMeR napisał/a:
ita napisał/a:
jaką pojemność ma mieć?
Więcej niż 10gb - te się dowiadywałam ;)

Dziękuję! To może kupię takiego 32 gb :-D

ita - Czw 23 Mar, 2017 23:09

Anaru napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Nie zaszkodzi - a nuż znajdziesz coś jeszcze ciekawego w czeluściach Aninego laptopa

To zależy co lubisz :mrgreen:
Raczej w czeluściach dysku ;)

To już Hobbit wystarczy :kwiatek:
A tego pendrive to już i tak dawno miałam kupić, mam 4 na krzyż, z czego największy ma 4 gb :lol: , a najstarszy już dobrze ponad 10 lat :lol:

Anaru - Czw 23 Mar, 2017 23:23

ita napisał/a:
Anaru napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Nie zaszkodzi - a nuż znajdziesz coś jeszcze ciekawego w czeluściach Aninego laptopa

To zależy co lubisz :mrgreen:
Raczej w czeluściach dysku ;)

To już Hobbit wystarczy :kwiatek:
A tego pendrive to już i tak dawno miałam kupić, mam 4 na krzyż, z czego największy ma 4 gb :lol: , a najstarszy już dobrze ponad 10 lat :lol:

No to faktycznie ;)

ita - Śro 29 Mar, 2017 19:50

Znowu przedłużyłam sobie Hobbita w bibliotece. :zawstydzona2:
Czy na Forum jest lekarz?? :lol:

A tak swoją droga to małe zainteresowanie Hobbitem w bibliotece jest o-bu-rza-ją-ce. :nudelkula1_zolta: TAKIM filmem. :serce:
Nikt nie rezerwuje, nikt nie zamawia. A ja dzięki temu mogę Go sobie przetrzymywać w domu :serce2:

Admete - Śro 29 Mar, 2017 19:53

Lekarz pewnie by się znalazł, tylko czy to warto leczyć? ;)