To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - serial BBC - Thornton- dziewica?

Trzykrotka - Pon 20 Gru, 2010 21:40

AineNiRigani napisał/a:
Ja ostatnio ogladalam film na podstawie pamietnikow milosnych jakiegos goscia

Życie kawalerskie na obczyźnie? :wink:

stawrogi - Pon 20 Gru, 2010 21:48

Sofijufka napisał/a:
to znaczy?

tzn. że przed ślubem z Margaret miał tylko jedną kochankę jako bardzo młody chłopak:) urocze co nie? :mrgreen:

spin_girl - Wto 21 Gru, 2010 09:00

stawrogi napisał/a:
tzn. że przed ślubem z Margaret miał tylko jedną kochankę jako bardzo młody chłopak:) urocze co nie?

eee...a którego fanfika czytałaś? Bo kilka wersji krążyło :mrgreen:

A w ogóle to temat powstał z grobu jak widmo :mrgreen:

Anonymous - Wto 21 Gru, 2010 09:35

Święta idą, cuda się dzieją :P

Ostatnio rozsyłałam ficka, właśnie co Jaś miał jedną kochankę, do której zaprowadził go ojciec. A Jaś był bardzo młodzitki.

spin_girl - Wto 21 Gru, 2010 09:36

Czy ja też mogę dostać tego ficka?
stawrogi - Wto 21 Gru, 2010 09:43

lady_kasiek napisał/a:
Święta idą, cuda się dzieją :P

Ostatnio rozsyłałam ficka, właśnie co Jaś miał jedną kochankę, do której zaprowadził go ojciec. A Jaś był bardzo młodzitki.

Hm Droga Lady_Kasiek a udział ojca Jasia w tym zdarzeniu to ja chyba przeoczyłam :mrgreen: - no chyba, że masz nowy fanfik?

Sofijufka - Wto 21 Gru, 2010 09:46

spin_girl napisał/a:
stawrogi napisał/a:
tzn. że przed ślubem z Margaret miał tylko jedną kochankę jako bardzo młody chłopak:) urocze co nie?

eee...a którego fanfika czytałaś? Bo kilka wersji krążyło :mrgreen:

A w ogóle to temat powstał z grobu jak widmo :mrgreen:

bo świeżynki doszły - sama podsunęłam IM ten temat hihi :banan_czerwony:

Anonymous - Wto 21 Gru, 2010 11:02

Trzykrotka napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:
Ja ostatnio ogladalam film na podstawie pamietnikow milosnych jakiegos goscia

Życie kawalerskie na obczyźnie? :wink:

A jusci !!!

Alicja - Wto 21 Gru, 2010 20:20

stawrogi napisał/a:
Sofijufka napisał/a:
to znaczy?

czyli stanęło na tym, że dziewicem nie był :mrgreen:

Anonymous - Wto 21 Gru, 2010 21:10

c.b.u.
Anonymous - Wto 21 Gru, 2010 22:18

Spineczka rzuć adressem.

Udział ojca mogłam sobie dośpiewać.... :rumieniec:

Anonymous - Śro 22 Gru, 2010 01:43

a ja we wszystkich tego typu rozmowach jestem za Twoim powrotem :)

Czci Jaska mozna bronic pod kazdym nickiem, czyz nie?

spin_girl - Śro 22 Gru, 2010 09:29

lady_kasiek napisał/a:
Spineczka rzuć adressem

mczerska1@wp.pl
z góry dziękuję :kwiatek:

Admete - Śro 22 Gru, 2010 15:02

Mag113 napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:
c.b.u.

Po moim trupie. :wink:

Cytując klasyka :wink: : Święta idą, cuda się zdarzają! Niech ktoś litościwy zdejmie ze mnie ostrzeżenia i zakaz pisania jako Mag13, bo czci Thorntona bronić muszę, a tylko pod tym nickiem mogę! :mrgreen:

Pokutę milczenia już odbyłam (od lutego!), Admina o przywrócenie skasowanych 5500 postów w swoim czasie (przed wakacjami jeszcze!) prosiłam, ale okazały się być usunięte nieodwołalnie, bo kopia forum, choć powinna być, okazała się iluzją niestety! :( , moje słowa o studentach są niczym w porównaniu z poglądami na temat dzisiejszych gimnazjalistów i licealistów w wątku o przepaści pokoleniowej, zdania na temat Morskiego Oka i jego wielkości oraz polskiej kolei natomiast nie zmieniłam, jak i opinii na temat nierozróżniających lewej nogi od prawej. :wink:

Jako że post niemerytoryczny, usunie się (albo zostanie usunięty)! :-P
Mag13
:mysle: :mysle: :mysle:

Albo i nie...

Anaru - Śro 22 Gru, 2010 21:02

Mag13 :thud:
Święta idą faktycznie :mrgreen:

Tamara - Czw 23 Gru, 2010 22:41

AineNiRigani napisał/a:
c.b.u.

:oklaski: :oklaski: :oklaski:

Nawet wątły i chorowity Chopin korzystał z usług dziewcząt publicznych i chorobę weneryczna podłapał , to co dopiero taki Jaśko :roll: :-P :mrgreen:

Anonymous - Pią 24 Gru, 2010 00:59

to wlasnie realizm sprowadza nas wszystkich do stwierdzenia, ze udowodniona teza jest jedyna realna. Howgh !!
spin_girl - Pią 24 Gru, 2010 07:58

Tamara napisał/a:
Nawet wątły i chorowity Chopin korzystał z usług dziewcząt publicznych i chorobę weneryczna podłapał , to co dopiero taki Jaśko

No właśnie. Jak Chopin mógł to i Thornton mógł, przecież jak się w Margaret zakochał, to aż iskry z niego szły, widać, że chłopak miał w sobie ikrę, nie wierzę, żeby wytrzymał w celibacie do 30-stki.

Anonymous - Pią 24 Gru, 2010 08:13

A zdrowy, jurny był(dużo szczawiu jadł :mrgreen: ) energia go rozsadzałą co widać, więc nie ma opcji, że był dziewicą...
Deanariell - Pią 24 Gru, 2010 11:18

spin_girl napisał/a:
No właśnie. Jak Chopin mógł to i Thornton mógł, przecież jak się w Margaret zakochał, to aż iskry z niego szły, widać, że chłopak miał w sobie ikrę, nie wierzę, żeby wytrzymał w celibacie do 30-stki.

Tak czytam Wasze rozważania i zastanawiałam się czy brałyście pod uwagę samo-no wiecie-obsługę młodzieńca w wieku dorastania i czy to też się liczy jako rozdziewiczenie? :mysle: :-P

Alicja - Pią 24 Gru, 2010 11:22

też tu gdzieś były, ale to się nie liczy :wink: Chodzi o to ,że wg. nas zdrowy mężczyzna nie czekał pół swojego życia by kiedyś spotkać Maragaret nietknięty i niewinny jak lilija :-P
wystarczył jeden raz... :twisted:

Tamara - Pią 24 Gru, 2010 11:46

Deanariell napisał/a:
spin_girl napisał/a:

Tak czytam Wasze rozważania i zastanawiałam się czy brałyście pod uwagę samo-no wiecie-obsługę młodzieńca w wieku dorastania i czy to też się liczy jako rozdziewiczenie? :mysle: :-P

Działania w kantorku też gdzieś na początku były brane pod uwagę , ale jako opcja uzupełniająca w wypadku chwilowego braku kontaktów interpersonalnych :mrgreen: podkreślam chwilowego :-P

stawrogi - Pią 24 Gru, 2010 15:15

Nie wierzę, że możecie cudnego i prawego Jasia podejrzewać o korzystanie z usług takich panienek a tym bardziej o niecne samotne zabawy w kantorku :ops1: :mrgreen: :roll:
spin_girl - Pią 24 Gru, 2010 15:20

stawrogi napisał/a:
Nie wierzę, że możecie cudnego i prawego Jasia podejrzewać o korzystanie z usług takich panienek a tym bardziej o niecne samotne zabawy w kantorku

Możemy, bo jesteśmy realistkami :mrgreen:

Sofijufka - Pią 24 Gru, 2010 15:24

Stawrogi! Ja Cię wspieram w przekonaniu 0 dziewixtwie Jasia!!!!