To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Krakowie - C.D. -

Anaru - Czw 19 Gru, 2013 09:08

W sumie dałoby się, chociaż jest tylko jedno pomieszczenie, bo drugie wyłączone z użytku. Tzn. pokój. I krzeseł nie ma za dużo (są chyba 2 lub 3), więc zostałoby siedzenie na podłodze i częściowo na kanapce ;) . Chociaż może z taboretami by obskoczyło. :mysle:
Dorfi - Czw 19 Gru, 2013 09:20

Jedną inwentaryzację mam w innym terminie. Cały czas czekam na wiadomość odnośnie tej drugiej. Potrzymajcie kciuki, żeby robili w innym dniu, to wtedy będę mogła przyjść.
Anaru - Czw 19 Gru, 2013 10:23

Zdecydowanie trzymamy. :trzyma_kciuki:
Admete - Czw 19 Gru, 2013 15:42

Tak tylko pomyślałam, sama nie wiem, co lepsze. Jakby co to typowo ;) 11 pod Empikiem ( jest jeszcze Empik? ). Potem, co wyjdzie ;)
Trzykrotka - Czw 19 Gru, 2013 16:25

Admete napisał/a:
Tak tylko pomyślałam, sama nie wiem, co lepsze. Jakby co to typowo ;) 11 pod Empikiem ( jest jeszcze Empik? ). Potem, co wyjdzie ;)

Empiku już nie ma :confused3: - o 11 pod Zarą w remoncie nie brzmi tak dobrze, ale na to samo wychodzi

BeeMeR - Czw 19 Gru, 2013 16:28

Empiku już nie ma, ale spotkać się tam możemy.
Tj. ja być może dojadę później, docelowo do restauracji, bo będę w towarzystwie Anusi, z którą nie bardzo widzę możliwość chodzenia po księgarniach ;)
Czy wiemy już, gdzie planujemy zasiąść? Ma ktoś na coś konkretnego ochotę?

Anonymous - Czw 19 Gru, 2013 17:44

ja juz nie wiem jaki termin, ale pewnie bede nocowac w Kraku, wiec i tak bedzie mi obojetne gdzie.
wiec tez zalezy mi na precyzyjnym terminie i godzinie. Akurat spotykam sie z kumplem i moge to spotkanie dostosowac do naszego spotkania, tylko musze znac konkretne daty, miejsca i godziny.
Wszystko moge dostosowac do tego, aby jak najdluzej spedzic czas z Wami, ale musze miec jakies konkrety - czy u Anaru, czy pod exempikiem, czy rano, czy w poludnie.
Bardzo Was prosze.

BeeMeR - Czw 19 Gru, 2013 18:03

Co do czasu i miejsca i trybu to już raczej ustalone tradycją ;) :
o 11 pod dawnym Empikiem, po czym następuje triumfalny przemarsz do księgarni na ul. Grodzkiej, następnie coś po 12 zasiadamy w jakimś lokalu (i tu się pojawiam ja, stąd moje pytanie w jakim byście chciały i planowały :kwiatek: ). Nie wiem jak długo spotkanie jest planowane, ale tak ok. 14.15 zaczyna mi się następne spotkanie, na którym planuję być :mrgreen: W końcu jak wykorzystywać mój rzadki ostatnio pobyt w Krakowie to też jak najbardziej się da.

ew. spotkanie u Ani - :mysle:

Anonymous - Czw 19 Gru, 2013 18:11

no wlasnie - ew. spotkanie u Ani... ta ewentualnosc jest niezwykle kuszaca, ale zebym mogla sie zorganizowac, zaplanowac dzien, ew. pobudke musze miec w miare jasne informacje.
Po prostu moge moje drugie spotkanie dostosowac do n aszego, ale aby podac konkrety, musze je znac.

BeeMeR - Czw 19 Gru, 2013 18:15

Ja to spotkanie u Ani nie bardzo widzę ze względów logistyczno-dojazdowych i ogromną stratę czasu na przejazd :roll: acz jest kuszące, przyznaję - i z malutką miałabym blisko od Rodziców :mrgreen:
Admete - Czw 19 Gru, 2013 20:09

Trzykrotko restauracja z dużymi stolikami, z której nas nie wyrzucą ;) Znasz jakąś?
Trzykrotka - Pią 20 Gru, 2013 10:58

Buuu... w okolicach Rynku mało się orientuję. Prędzej na Kazimierzu, tam są te wszystkie Zbliżenia, Hamsy i Stajnie...
Admete - Pią 20 Gru, 2013 11:03

To pojedziemy na Kazimierz - może.
Anaru - Pią 20 Gru, 2013 11:47

Dobrze, byle tam gdzie będziemy siedzieć nie było jazzu pliz :kwiatek:
BeeMeR - Pią 20 Gru, 2013 12:37

Anaru napisał/a:
byle tam gdzie będziemy siedzieć nie było jazzu pliz :kwiatek:
pliz, pliz, pliz :kwiatek:
Trzykrotka - Pią 20 Gru, 2013 14:04

A jak jest w Sziszy na Małym Rynku? Istnieje jeszcze? Może tam?
Admete - Pią 20 Gru, 2013 15:23

Potrzebne nam jeszcze gniazdko ;) Wolałabym nie w piwnicznych piwnicach ;) pewnie skończy się na tym, co zawsze. Chachapuri, bo dużo miejsca.
Anaru - Pią 20 Gru, 2013 15:41

OO, Sziszę mogłybyśmy obadać, wieki tam nie byłam...
Admete - Pią 20 Gru, 2013 15:47

Anaru pamiętaj o gniazdku ;) Chyba, że baterię wcześniej porządnie naładujesz ;) Ja bym wolała coś zwykłego, ze zwykłym jedzeniem i normalnymi cenami. W Shishy chyba tanio nie jest.

http://miejsca.krakow.gaz...-Krak%C3%B3w/p/

http://www.shisha.pl/

Ale w zasadzie mogłoby być, bo tam nikomu byśmy nie przeszkadzały.

BeeMeR - Pią 20 Gru, 2013 16:35

Admete napisał/a:
Wolałabym nie w piwnicznych piwnicach ;)
Halo, ja będę z wielkim, nieporęcznym wózkiem - schody i piwnice wykluczają mnie i moje drugie małe ja :(
Admete - Pią 20 Gru, 2013 19:25

O tym tez myślałam. Dziecko przecież. Na Sławkowskiej jest podobno restauracja dla rodzin z dziećmi. Może tam sprawdzimy?

A w ogóle to się przeziębiłam i smarkam zawzięcie, więc nie wiadomo jak to ze mną będzie...

BeeMeR - Pią 20 Gru, 2013 19:43

Admete napisał/a:
Na Sławkowskiej jest podobno restauracja dla rodzin z dziećmi. Może tam sprawdzimy?
Jest, vis-a-vis Indusa, ale to bardziej cafe bar niż restauracja, można zjeść naleśniki itp., jest kącik, gdzie dzieciaki się mogą pobawić (Adaś nie chciał stamtąd wyjść, ale Anusia jest za mała ;) ) ale to nieszczególnie miejsce na spotkanie :roll:
Admete - Sob 21 Gru, 2013 12:34

No nic, na miejscu postanowimy. Dawniej był taki fajny bar Dookoła świata na Szewskiej, ale nie wiem, czy jeszcze istnieje. Tam był jeden większy stół. Płaciło się za talerz i wybierało dania. Jeśli Trzykrotka będzie, to może zabierze nas od razu na Kazimierz.
Anonymous - Sob 21 Gru, 2013 13:26

ze mna na razie kontakt wylacznie telefoniczny - na tel. mamy
BeeMeR - Sob 21 Gru, 2013 13:26

Admete napisał/a:
Dawniej był taki fajny bar Dookoła świata na Szewskiej
Ano bardzo fajny - szkoda, że go już nie ma. Dobrze, że mamy komórki i możemy się kontaktować gdzie idziemy - tj. gdzie Was doganiać :)