Filmy - Fajny film wczoraj widziałam... II
Admete - Sob 08 Gru, 2007 19:48
Złoty kompas ( filmowy ) jest rzeczywiście dla dzieci. Naprawdę piękna scenografia, świetne kostiumy i niezłe efekty. Prawda, że niedźwiedź Yorek jest świetny? Walka z królem uzurpatorem jest bardzo dramtyczna. Też nie znosze dubbingu. Nie wiem, jak uproszczą częśc trzecią, bo ona naprawde niektórym może się wydac obrazoburcza.
A ja dziś obejrzałam zupełni inny film - Jab We Met. Hinduski. Celowo używam tego okreslenia, bo choć są tam ze trzy piosenki, to jednak jest to regularna, niezwykle sympatyczna komedia romantyczna. W filmie pojawia się para przystojnych młodych aktorów - w roli postrzelonej Geety Kareena Kapoor, a jako nieco zamknięty w sobie Aditya - Shahid Kapur. Mamy też przypadkowe spotkanie w pociągu i spore nieporozumienie na koniec. Bardzo dobrze się bawiłam, motylki też były. Bogaty i przystojny Aditya z powodu niepowodzeń w interesach i przede wszystkim z powodu nieodwzajemnionej miłości wsiada do przypadkowego pociagu. Spotyka tam gadatliwą i nadpobudliwą Geetę, która niespodziewanie wprowadza zamieszanie do jego i tak skomplikwoanego życia. Mnóstwo zabawnych momentów, ucieczka z domu, narzeczony dziewczyny, nadopiekuńcza rodzinka - wszystko, co sprawia, że film ogląda się z uśmiechem. Fabuła niby przewidywalna,ale ja nie żądam od komedii romantycznych odkrywczym momentów Tutaj zwiastun i zobaczcie z kogo cytat jest na początku
http://www.youtube.com/watch?v=y4gBJKdDa4g
I jedna piosenka:
http://www.youtube.com/watch?v=tNC1ajhmYNw
To film nawet dla tych, którzy nic hinduskiego nigdy nie widzieli, a lubią komedie romantyczne.
Harry_the_Cat - Sob 08 Gru, 2007 22:00
A ja obejrzałam sobie dziś Mulan i bardzo mi się podobało.
Gunia - Sob 08 Gru, 2007 22:09
Uwielbiam Mulan! Widziałam z pięć razy i wciąż mam z niej nieziemski ubaw. Ale tak to już jest z Disneyem, przynajmniej do czasu, aż przeszli na tą komputerową 3 D animację i gagi w stylu Shreka.
Harry_the_Cat - Sob 08 Gru, 2007 22:16
Obejrzałam z polskim dubbingiem i troche mnie denerwował Stuhr w stylu osła. Ale ogólnie mam ostatnio taki disney'owski nastrój i nadrabiam zaległości - parę tygodni temu Hercules, teraz Mulan... Muszę się rozejrzeć i zobaczyć, czego jeszcze z klasycznych animacji nie widziałam
Gunia - Sob 08 Gru, 2007 22:17
Powodzenia! I koniecznie podziel się wrażeniami!
achata - Sob 08 Gru, 2007 22:22
Zwiastun fajny, ale jak zobaczyłam oryginalną piosenkę to jednak stwierdziłam, że Bollywood chyba nie dla mnie...
Harry_the_Cat - Sob 08 Gru, 2007 22:51
Hehe, właśnie wypatrzyłam, że jest Mulan 2
Gunia - Sob 08 Gru, 2007 23:03
Jest, jest! Ale jeszcze nie widziałam. Moja koleżanka ma to na VHSie, ale ja wykończyłam swoje video.
Harry_the_Cat - Sob 08 Gru, 2007 23:11
Zrobiłam rekonesans i kosztuje 30 PLN. A że idą święta...
Anonymous - Sob 08 Gru, 2007 23:21
| Harry_the_Cat napisał/a: | A ja obejrzałam sobie dziś Mulan i bardzo mi się podobało. |
Ten film jest boski. A Mushu powala na kolana.
Te jego teksty do świerszcza
Kocham tą bajkę
Gunia - Sob 08 Gru, 2007 23:21
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Zrobiłam rekonesans i kosztuje 30 PLN. A że idą święta... |
A Ty byłaś, jak zgaduję, grzecznym dzieckiem i zasługujesz na maleńki prezent...
Harry_the_Cat - Sob 08 Gru, 2007 23:24
Eeee.... W każdym razie na pewno zasługuje na prezent
EDIT:
Dobra, jak już się znalazł ktoś, kto ze mną gada o Mulan, to zarzucę piosnkę: I'll Make a Man Out of You
Admete - Nie 09 Gru, 2007 11:23
Achata "Zwiastun fajny, ale jak zobaczyłam oryginalną piosenkę to jednak stwierdziłam, że Bollywood chyba nie dla mnie..."
W tym filmie jest raptem cztery piosenki Zawsze można przewinąć. Ja jednak lubię filmy muzyczne pasjami. I taniec. Te egzotyczne też lubię. Ostatecznie, jakby ktos z odległego kraju zobaczył taniec naszych górali to pewnie tez by się zdziwił
Aragonte - Nie 09 Gru, 2007 14:30
| Harry_the_Cat napisał/a: | Zrobiłam rekonesans i kosztuje 30 PLN. A że idą święta... |
Czeeeekaj Mam ją, może chcesz najpierw sobie obejrzeć?
A tę piosenkę uwielbiam jak i samą Mulan
Hehe, może zapuścimy fragmenty na warszawskim spotkaniu?
Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 14:35
Dla mnie to bardzo dobry pomysł. Ale nie jestem pewna, co na to
reszta...
A ja mam soundtrack
Aragonte - Nie 09 Gru, 2007 14:39
| Harry_the_Cat napisał/a: | Dla mnie to bardzo dobry pomysł. Ale nie jestem pewna, co na to
reszta...
A ja mam soundtrack |
Aaa Dobrze wiedzieć
Edit: a reszta pewnie miałaby odrębne zdanie
Alison - Nie 09 Gru, 2007 14:42
Od paru dni łazi za mną "Masz wiadomość" i chyba sobie zaraz zapodam, bo jest tam i świąteczna atmosfera i wiosna rozkwitająca stokrotkami, to chyba zwiazane z tym co za oknem. Niby grudzień, a u nas przed wydziałem zakwitły pierwiosnki
Maryann - Nie 09 Gru, 2007 14:52
| Alison napisał/a: | | Od paru dni łazi za mną "Masz wiadomość" |
Nie wiem, czy bardziej kocham ten film, czy tę piosenkę, która się w nim pojawia.
| Alison napisał/a: | Niby grudzień, a u nas przed wydziałem zakwitły pierwiosnki |
U mnie na trawniku bez wypuszcza pąki, forsycja już prawie zakwitła, a pod kościołem drzewa mają bazie...
praedzio - Nie 09 Gru, 2007 14:59
W takim razie przejdę się do lasu, bo może grzyby też już są...
Gunia - Nie 09 Gru, 2007 16:00
| Harry_the_Cat napisał/a: | EDIT:
Dobra, jak już się znalazł ktoś, kto ze mną gada o Mulan, to zarzucę piosnkę: I'll Make a Man Out of You |
Harry, zlituj się. To chore tak się cieszyć do bajki.
Ale jak już jesteśmy w temacie, to absolutnie uwielbiam tę piosenkę! A jaki fajny ten Chang... A jak on tak śpiewa i biega bez połowy kimona.
Jak ja lubię disneyowskie piosenki... Ta z "Za którą walczyć chcesz" też jest świetna.
I bardzo lubię scenę przed pałacem cesarza, kiedy oni są w tych fatałaszkach, a Chang bierze tę chustę i się z nimi wspina po kolumnie.
Chyba przez ciebie będę znowu musiała sobie puścić, chociaż widziałam tydzień temu.
Kurczę, w końcu Święta są! Może ja też sobie sprezentuję dwójkę?
Alison - Nie 09 Gru, 2007 16:08
| Maryann napisał/a: | | Alison napisał/a: | | Od paru dni łazi za mną "Masz wiadomość" |
Nie wiem, czy bardziej kocham ten film, czy tę piosenkę, która się w nim pojawia.
|
A którą, bo kilka ich się tam pojawia? Właśnie oglądam i bawię się jak zwykle świetnie. Nie wiem już ile razy oglądałam ten film i zawsze tak samo uwielbiam ten początek, kiedy oni rano czają się do swoich laptopików, kiedy mijają się to tu to tam, w drodze do pracy. A najbardziej kocham Franka, za jego miłość do słowa pisanego i to jak upaja się sobą pisząc o "samotnej trzcinie, kołyszącej się dumnie na skorumpowanych piaskach handlu" Po prostu Mniszek po amerykańsku
Maryann - Nie 09 Gru, 2007 16:57
| Alison napisał/a: | | Maryann napisał/a: | | Alison napisał/a: | | Od paru dni łazi za mną "Masz wiadomość" |
|
A którą, bo kilka ich się tam pojawia? |
A tą http://pl.youtube.com/watch?v=IXQXJzJPGWw
Gosia - Nie 09 Gru, 2007 17:07
Tez to lubie. To Cranberries.
Alison - Nie 09 Gru, 2007 17:12
| Gosia napisał/a: | | Tez to lubie. To Cranberries. |
Kocham tę scenę spotkania na przyjęciu, jak oni spoglądają na siebie podczas gdy ich partnerzy po kolei się kompromutują, bo są tam spojrzenia triumfu, przeplatającego się ironią, zażenowaniem, świetnie jest zagrana ta scena. W ogóle film ma uroczy scenariusz i tyle w nim ciepła. Strasznie lubię mieszkanie Katheleen, jest takie swojsko zabałaganione, ale strasznie przytulne, że już nie wspomnę o tej słodkiej ksiegarence. Film gra schematami, ale jakoś mam do niego nieopisaną słabość. Jak do "Spaceru w chmurach" i tak samo jak tam, nie bardzo lubię zakończenie
Gosia - Nie 09 Gru, 2007 17:17
Ksiegarenka faktycznie jest przytulna i przesympatyczna. Jaka szkoda, ze takie sklepiki odchodzą w zapomnienie..
Ja takze lubie ten film, i choc nie trawie zwykle Toma Hanksa, tu go znosze.
Meg Ryan za to zawsze jest dziewczęca i urocza.
|
|
|