To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

Trzykrotka - Czw 12 Lis, 2020 00:15

Bardzo mi się podobał dzisiejszy odcinek, bardzo. Był spokojniejszy, ale za to pełen uczucia i jaki romantyczny dzięki Modlitwie dziewicy i pięknej historii starszego pana i jego żony. Gangster w salonie piękności - o taaaak :serduszkate: Widać, że pani fryzjerka też dostanie swoją love story. Jun uwięziony w zamku na Szklanej Górze z mamą - smoczycą u bram, melancholijna RaRa - podoba mi się.
A jak pan doktor świetnie wyglądał w retrospekcjach, z wąsikiem a la Clark Gable :serce2:

BeeMeR - Czw 12 Lis, 2020 08:12

A u mnie panowie biegli na pomoc pannie i oczywiście dobiec mógł tylko jeden.
Jakie YSY ma piękne oczyska :serduszkate:

Admete - Czw 12 Lis, 2020 09:16

Zosia mi się przyznała, że płakała przy 9 odcinku Liska ;) Zaliczyła pierwszy dramowy płacz :wink: Ola natomiast stwierdziła, że nie będzie oglądać żadnych Chińczyków, nawet jak dorośnie ;) Za to oglądała Spange Boba. Na forum Soompi ktoś wkleił zdjęcia RaRy w sukni ślubnej. Prowadzi ją doktor Cha - ja tam się nie martwię, bo myślę, że odgrywa rolę ojca panny młodej i będziemy mieć ślub zamiast rozstania - ostatecznie Jun jest bogaty, może się ożenić wcześnie i studiować do woli ;)
Admete - Czw 12 Lis, 2020 19:26

Bardzo mi się podobał 12 odcinek Do Do Sol Sol - było i zabawnie, i wzruszająco. Jaka ładna rozmowa Juna z RaRą na początku - oni naprawdę do siebie pasują. A potem rozmowa Rary z matką Juna - wzruszająca. Ajummy bardzo chciały RaRy bronić. Przezabawne jak zawsze. Świetne są te aktorki. Ciekawa jestem, co scenarzystka jeszcze nam zaserwuje w czterech ostatnich odcinkach, ale jestem dobrej myśli.
BeeMeR - Czw 12 Lis, 2020 22:39

Jestem po potężnej dawce ppl tj. kupujemy ubrania, szminki, robimy durne zdjęcia z dorysowankami, już nie wspomnę o wcześniejszym polowaniu na słodziaka w maszynie z chwytakiem... :czekam2: Tak, to jest must have dla dorastającej panny :wink:
Nic to, Młody zyskał punkty za zdecydowanie i próby zdobycia panny (a nie wzdychanie po cichutku), YSY za morze wdzięku, które osładza nawet niektóre mocno niedojrzałe albo obciachowe zachowania :serduszkate:
Właściwie to drama powinna się nazywać "Thumbs up" ;)

Wspólna noc jest urocza :lol: ta kiedy dwóch panów akurat nocowało za domem :lol:
łobuziara zerknęła, czy na pewno nie ma ręcznika ;)
a ten znów rankiem zachowywał się nieznośnie, że niby chory :lol:

Trzykrotka - Czw 12 Lis, 2020 23:50

BeeMeR napisał/a:

Wspólna noc jest urocza :lol: ta kiedy dwóch panów akurat nocowało za domem :lol:
łobuziara zerknęła, czy na pewno nie ma ręcznika ;)

O-o, nie pamiętam... :mysle: Który odcinek, mus sobie przypomnieć! :cool:
YSY to jest po prostu sam wdzięk i prawda, że drama jest jak skrojona żeby to pokazać? Ten mlodszy Min Jae, też przecież sroce spod ogona nie wypadnięty, jakoś niknął i bladł przy koledze.
Dobrze zgrywali się też z dziewczyną, bardzo mi się ta para podobała. Jeszcze niedawno ktoś przypomniał na tumblrze taki ich wspólny rytuał z niby-strzelaniem...? do siebie...? Jak znajdę to wrzucę.

No, to ciekawostka, co z tym ślubem RaRy.... :mysle:
Odcinek bardzo - bardzo, a ajummy coraz lepsze z czasem, kandydatki do Oski zdecydowanie.

BeeMeR - Pią 13 Lis, 2020 07:11

W odcinku 22 Młody jedzie z przyszywanym tatą łowić ryby przy moście Poniatowskiego (im nie pada ;) ), Drill jedzie na wojskowy zjazd (gdzie go nakrywają panny), a YSY z panną, po tym jak ją i siebie obkupił w co się dało zostają sami - ona idzie do biblioteki, ale pada deszcz więc YSY stoi i czeka na nią z parasolem, potem pannie zacina się zamek do pięterka więc muszą nocować w jednym pomieszczeniu, ale jeszcze w akcję wkroczył karaluch gdy YSY się wyprysznicował, wyganiając go w ręczniczku z łazienki i zmuszając do tańca dookoła pokoju i panny, której się ów ręcznik zdjął :lol: No i oczywiście jak jej powiedział, żeby zamknęła oczy to ona jednakowoż musiała zerknąć ;) w nocy panna musiała standardowo gorączkę zbijać a rankiem "chory" kazał się obskakiwać jak panicz "podaj kimchi, wodę, zjadłbym smażone jajko" ;)

Min Jae jest fajny, ma wymowne oczy, ładny głos i twarz oraz odpowiednią postawę ale jest dość statyczny - świetnie się sprzedaje jako młody panicz w seguku. Zestawiony z żywym srebrem jak YSY po prostu ginie w tle. YSY umie nie tylko powiedzieć pannie że wygląda ładnie (a robi to ładnie i lekko, jak gdyby nigdy nic) ale też wygrać całą gamę emocji związaną z tym, że ona mu się podoba :oklaski:

Rzekłabym, że już MJ ciekawiej wypada, bo choć gra w dużej mierze palanta i rolę ma mniejszą, to gra na luzie, uśmiechu, nie tak sztywno jak Min Jae.

Aragonte - Pią 13 Lis, 2020 11:35

Trzykrotka napisał/a:
No, to ciekawostka, co z tym ślubem RaRy.... :mysle:

Spoiler:
Mam nadzieję, że ten ślub to jakiś podstęp i podpucha (włącznie z tym, że mamusia Juna zapłaciła za mistyfikację, żeby Jun odpuścił), bo jeśli serio RaRa wzięła ślub z doktorkiem ledwie po pół roku, to mam meh.
Podoba mi się ten pomysł z Soompi: "I really don’t think it was a real wedding/marriage. My guess is that it was for seungi and hayoungs new business idea and they were making a advertisement. Services related to video making/makeup.

Oby zakończenie było dobre.

Ajummy były cudowne :rotfl: Ta wyimaginowana scena w kawiarni :rotfl:

Admete - Pią 13 Lis, 2020 12:01

na pewno jest to reklama dla nowej firmy, tak sądzę ;) Scena w kawiarni ( ta wymyślona ) była boska.
zooshe - Pią 13 Lis, 2020 12:59

Ostatecznie nie zdecydowałam się ani na Do Do Sol Sol ani na liska tylko zabrałam się za The Crowned Clown to był chyba strzał w dziesiątkę. Takie saeguki to ja lubię, żadnych odcinków dziecięcych tylko wartka akcja. Pewnie nie poprawi mi ona nastroju ale aktorstwo i produkcja jest na bardzo wysokim poziomie więc zupełnie się wciągnęłam. :love_shower:
BeeMeR - Pią 13 Lis, 2020 13:12

Zooshe, możesz spróbować Flower crew, Joseon Marriage Agency - lekkie, zabawne i bez dziecięcych odcinków. :kwiatek:
Aragonte - Pią 13 Lis, 2020 14:13

Mimi w akcji :mrgreen: (z Soompi):

https://forums.soompi.com/topic/449579-current-drama-2020-do-do-sol-sol-la-la-sol-%EB%8F%84%EB%8F%84%EC%86%94%EC%86%94%EB%9D%BC%EB%9D%BC%EC%86%94-wed-thu-2130-kst/page/22/

Ta scena też mnie ubawiła :lol:

I ajummy :rotfl:

Wszystko z Soompi, oczywiście:
https://forums.soompi.com/topic/449579-current-drama-2020-do-do-sol-sol-la-la-sol-%EB%8F%84%EB%8F%84%EC%86%94%EC%86%94%EB%9D%BC%EB%9D%BC%EC%86%94-wed-thu-2130-kst/page/25/

Admete - Pią 13 Lis, 2020 17:28

Pewnie przez weekend jeszcze raz obejrzę oba odcinki.
Aragonte - Pią 13 Lis, 2020 17:59

Aktorka grająca matkę Juna chyba nieczęsto ma okazję grać takie ciut przerysowane i komediowe role. W każdym razie z postów na Soompi wywnioskowałam, że na ogół jest jakąś wredną jędzą i tyle.
Ciekawa jestem BTS-ów do tych scen :lol:

Trzykrotka - Pią 13 Lis, 2020 20:00

Co do ślubu, to nie wierzę ani w to, że RaRa dała się przekupić mamie Juna, ani że naprawdę wychodzi za doktorka i kwestia ze spoilera też od razu przyszła mi do głowy.
Co do pieniędzy, to czy nie piękna była scena, w której mama Juna już - już sięgnęła do torebki po tłuściutką kopertę dla RaRy, a ta ją ubiegła podają kontr kopertę? :mrgreen: Absolutna anty-scena z teściową i niedoszłą synową. Fantazja ajumm na temat pokonania mamy Juna - pękałam ze śmiechu. Naprawdę, lepiej z nimi nie zadzierać! :rotfl:

Przegrzebałam wczoraj tumblra i nazbierałam sobie gify z Best Hit - YSY tylko w ruchu może być w pełni doceniony :serce:
Oto prawidłowe ppl piekarni z chlebem i buleczkami
https://ryn-s.tumblr.com/post/162232209880
8 twarzy Da Bonga
https://idleminds.tumblr.com/post/162505444290
A tu mistrzowski poradnik - jak skutecznie podrywać :lol: (patrzcie, jak Min Jae składa rączki na piersi, jak niewinna dziewica :wink: )
https://kdramabc.tumblr.com/post/162453118549/dating-masters-first-tip
Wspomniana już przez BeeMer maskotka, ale z butelką w oku :paddotylu:
https://shitstheysaid.tumblr.com/post/162040471800

A tu moje ulubione bombardowanie serduszkami :serduszkate:
https://deokmis.tumblr.com/post/163274985815/opposites-attract-sure

Na koniec MJ - fliriarski i zupełnie nie drętwy :-D Nie to co w Rookie Historian
https://asterocky.tumblr.com/post/161397910520/astros-eunwoo-on-the-best-hit-ep-3

Trzykrotka - Sob 14 Lis, 2020 00:11

Ale się podziało w Lisku :paddotylu: W sumie wiadomo było, że dojdziemy do tego punktu, w którym Yeon będzie musiał zdecydować, czy historia ma się powtórzyć. Ale i tak robiło to wrażenie. Wcześniej - bardzo dobrze zrobiona scena ataku Yu Ri będącej pod wplywem klątwy na Ranga.
Ale i pośmiałam się też, bo scena w której Yeon usiłuje zobić wrażenie na rodzicach Jii była przekomiczna :mrgreen:

Aragonte - Sob 14 Lis, 2020 00:28

Trzykrotka napisał/a:
A tu mistrzowski poradnik - jak skutecznie podrywać :lol: (patrzcie, jak Min Jae składa rączki na piersi, jak niewinna dziewica :wink: )
https://kdramabc.tumblr.com/post/162453118549/dating-masters-first-tip

Obejrzałam dwa razy i jestem kupiona :rotfl: Co za zabójcze spojrzenie spod grzywki!

BeeMeR - Sob 14 Lis, 2020 09:14

Aragonte, dramę się ogląda dobrze, spróbuj kiedyś :kwiatek:

Acz zrobiła mi właśnie świństwo :foch2:
Dała klimatyczny kissu :serduszkate: dorzuciła ze trzy, żeby widz zorientował się że to podpucha i wymazała wszystkie :foch2:
Nie lubię tak.
Na pociechę para się jednak dogadała, no.

Admete - Sob 14 Lis, 2020 17:02

Obejrzałam odcinek 11 Liska - dobrze, że bracia w końcu współdziałają. Więcej w ten sposób osiągną. 12 odcinek był słabszy. Pewnie dlatego, że za dużo było panny.
BeeMeR - Sob 14 Lis, 2020 19:13

Zrzędu: imaginacyjne kissu w deszczu było ładniejsze niż to w sali nagrań. Nic to, romans całkiem ładnie się rozwinął. Znaki rękami są fajnym dodatkiem :)
zrzędu: morze ppl jedzeniowego: kimbap na wynos, sushi, kawa, soczki, ciasteczka w aplikacji, cośtam zdrowotne w woreczkach etc, etc. Płyn do płukania ust, aparaty, lodówki, drukarki. Nic to, damy radę.
Nawet Boguś się załapał ;)

Trzykrotka - Sob 14 Lis, 2020 21:44

O, faktycznie Boguś :-D
Aragonte, gdybyś chciała zawrzec bliższą znajomość z Yoon Si Yoonem, to ta drama jest do tego idealna. Nasza Zombie Girl, pan z Producentów, Ksieciunio z Rookie Historian i słodkousty Min Jae w pakiecie. Sam YSY wystarczy za pięciu, taki ma power i czar :serduszkate:

Aragonte - Sob 14 Lis, 2020 22:33

Trzykrotko, waham się pomiędzy Liskiem a czymś dokończonym :wink: ale na razie to okazało się, że dyszczki muszę poczyścić, bo się zapchały.
BeeMeR - Sob 14 Lis, 2020 22:54

Też mam przytkane tu i ówdzie ale ciągle coś nowego znajduje :mrgreen:
YSY jest cudnie pełen energii. Trochę podobny do Junkiego, acz jak się krzywi to trochę do ASeo In Guka (dolną połową twarzy).

Chłopaki właśnie na camping pojechały, tata z synem ;)

BeeMeR - Nie 15 Lis, 2020 11:12

Zemsta na byłym kumplu bardzo mi się podobała :lol: czek i piosenka :rotfl:
Bo wcześniejsza na byłej koleżance to nie do końca, ale pokazówka była zacna :mrgreen:

Admete - Nie 15 Lis, 2020 17:49

Robiłam sobie ostatnio powtórkę z Marriage Contract - w sam raz na jesienną melancholię, żeby popłakać i zwalić na dramę. Bardzo mi się w serialu podoba dojrzewanie bohatera.