Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."
Deanariell - Sob 25 Lut, 2017 20:50
| Admete napisał/a: | | Zdecydowanie jedyne w swoim rodzaju. I do tego wyżerka plus czasami procenty |
Nooooo... Ale dyskusje i tak najlepsze.
Anaru - Sob 25 Lut, 2017 20:53
Nam się z Basią też najlepiej oglądało wspólnie...
Deanariell - Sob 25 Lut, 2017 20:54
| Anaru napisał/a: | | Nam się z Basią też najlepiej oglądało wspólnie. |
Bo to taki bratersko/siostrzany serial.
Calipso - Śro 01 Mar, 2017 20:57
| Caitriona napisał/a: | He,he. Ja jestem na bieżąco Wychodzi, że jako jedyna tutaj. No nie umiem tego nie oglądać, żeby nie wiem co |
W ktorym momencie jestes ?
Bo nie wiem na jakim etapie w jukeju pokazuja. Niby z fejsbukowymi auktalizacjami sie zgadza, ale kto wie....
Caitriona - Sob 04 Mar, 2017 15:20
Nie widziałam ostatniego odcinka, ale mama jest jeszcze w ciąży.
Calipso - Sob 04 Mar, 2017 18:02
Ja jestem na etapie w jakim mama dopiero dowiedziala sie kim tak na prawde jest tatus.
I ci Anglicy od czystej roboty
Anaru - Nie 19 Mar, 2017 00:51
W sumie to dokończyłabym sobie serial , muszę przejrzeć zasoby i zobaczyć na jakim etapie utknęłam
Calipso - Pon 24 Kwi, 2017 19:39
Zaczyna sie robic coraz ciekawiej
Deanariell - Pon 24 Kwi, 2017 23:16
| Calipso napisał/a: | | Zaczyna sie robic coraz ciekawiej |
Kiedy ja to nadrobię? Bo niewątpliwie nie odpuszczę w tym życiu.
Tęsknię za Deanem... Znaczy się za jego widokiem.
Fibula - Wto 25 Kwi, 2017 00:14
| Deanariell napisał/a: | | Calipso napisał/a: | | Zaczyna sie robic coraz ciekawiej |
Kiedy ja to nadrobię? Bo niewątpliwie nie odpuszczę w tym życiu.
Tęsknię za Deanem... Znaczy się za jego widokiem. |
To nadganiaj, ja ciągle jestem w 9 sezonie.
Vasco - Wto 25 Kwi, 2017 00:55
W ten weekend, w Poznaniu
Caitriona - Śro 26 Kwi, 2017 15:06
A kto to?
Fibula - Czw 27 Kwi, 2017 00:18
Gra chyba głównie w The Originals, kilka razy pojawił się w TVD. S. Roche, którego jednak nie będzie na Pyrkonie, to jego serialowy ojciec z obu seriali, może stąd takie zastępstwo?
Deanariell - Czw 27 Kwi, 2017 15:56
Ten pan nie jest z Supernatural - Dean by go popędził srebrną amunicją.
Deanariell - Nie 20 Sie, 2017 11:35
| Fibula napisał/a: | | nadganiaj, ja ciągle jestem w 9 sezonie |
Postanowiłam wrócić do Spn... Cóż, kiedyś musiało to nastąpić. Tęsknota sięgnęła zenitu - chyba po tym, jak zafundowałam sobie z zaskórniaków tę oto torbę z Impalą (trafiła się kumulacja obniżki ceny i darmowej wysyłki ):
https://ctl.s6img.com/society6/img/FQsG_4ETqrkarPX2QLjcedursAE/h_550,w_550/bags/large/close/~artwork/s6-0025/a/10093054_14693226/~~/now-boarding-impala-bags.jpg
Nadrabiam właśnie ósmy sezon - jestem przy 12. odcinku. Dopiero teraz czuję, jak bardzo mi tego brakowało. Znalazłam sobie takie dobre miejsce, gdzie przyzwoicie się ogląda.
Agn - Nie 20 Sie, 2017 11:51
Jaka cudna torba! Zapozuj z nią do zdjęcia i pokaż się należycie!
Admete - Nie 20 Sie, 2017 11:55
Ładna ta torba. Ma dobry napisem no i Impala. Ja już raczej do kolejnych sezonów nie wrócę. Prędzej obejrzę stare.
Agn - Nie 20 Sie, 2017 12:11
Chyba mam podobnie jak ty, Admete. Raczej do starych niż do nowych, bo te nowe... jednak z jakiegoś powodu po 6. sezonie porzuciłam serial. 5 sezonów miało dla mnie sens, stworzyło całość historii. Potem to już było na zasadzie "Nie umiem skończyć, więc młócę". To też, jak wiadomo, przyczyna, dla której porzuciłam seriale zachodnie.
Deanariell - Nie 20 Sie, 2017 13:12
Zapozuję, jak Admete mi zrobi zdjęcie swoim aparatem z telefonu - moim aparatem ciężko jest sobie selfie zrobić, a z mężową komórką nie chce mi się kombinować. Torba jest spora, jak i Impala , ale przy moich obecnych rozmiarach nie wydaje się jakaś ogromna - jest w sam raz. Wzór wybrałam na tyle neutralny, że będę mogła ją zabierać do pracy. Ale dylematy przy wyborze miałam, że hej!
Co do tych nowych sezonów, to ten 7. z lewiatanami był taki dość mdły (poza paroma odcinkami) - to m.in. przez te potwory przestałam oglądać. Ale historia boskich tabliczek opisujących demony, anioły, ludzi i inne stworzenia jest nawet wciągająca. Ten odcinek S08x12 "Men of Letters" był genialny! Taki, jak za starych czasów. Pewnie dlatego, że ściśle nawiązuje do historii rodziny Winchesterów - chłopcy spotykają swojego dziadka, ojca Johna, ale w takiej dość młodej wersji. Przenosi się w czasie, uciekając przed potężnym demonem - klasyk. Pojawia się ciekawy motyw - stowarzyszenia "Ludzi Pisma": "Mimo ścisłego związku ze światem nadprzyrodzonym, Men of Letters nie są łowcami, lecz "nauczycielami, obserwatorami, kronikarzami wszystkiego tego, czego nie rozumie gatunek ludzki. Łowcy postrzegani są przez stowarzyszenie jako prymitywna, brutalna siła, zło konieczne, by zapewnić ludzkości bezpieczeństwo. Tylko wybrani spośród nich są dopuszczani do tajemnic zebranych przez członków zakonu. Można tutaj zaryzykować teorię, że Campbellowie jako elita łowców także pozostawali w kontakcie z Ludźmi Pisma i korzystali z ich wiedzy." Świadomość, że wnukowie są "zwykłymi" łowcami z początku bardzo przygnębiła i zdegustowała dziadka...
Sam od początku miał predyspozycje, żeby udźwignąć to rodzinne "dziedzictwo", cóż, Dean'owi bliżej do "prymitywnych" łowców. Odcinek przyjemnie wypełnia luki, które pozwalają zrozumieć, jak to się stało, że bracia mieli takie życie, a nie inne. Dlaczego Henry "porzucił" Johna, jak to sądził on przez całe swoje smutne dzieciństwo... Jak widać taki to już los Winchesterów...
Ja tam narzekać nie mam zamiaru - moja miłość do Deana jest szczera i bezwarunkowa (oraz wieczna ). Stęskniłam się, to oglądam. Upajam się ujęciami na planie amerykańskim, półzbliżeniami i wszelkimi innymi detalami.
Admete - Nie 20 Sie, 2017 13:31
Ten odcinek mogłabym obejrzeć. Ale ta cała sezonowość strasznie męczy. Choć czasami w niesezonowych koreańskich przydałby się drugi sezon Zdjęcie oczywiście zrobię. I tak muszę ci odnieść słoiki.
Deanariell - Nie 20 Sie, 2017 13:41
To ten odcinek sobie może jakoś razem obejrzymy. Naprawdę świetny jest. W końcu wyjaśniło się, dlaczego Niebu tak zależało na połączeniu Johna i Mary - Sam i Dean to "niebiańska" krzyżówka "mózgowców i mięśniaków". Tacy "superłowcy". Nowy gatunek.
Może będę sobie notować, co powinnaś koniecznie zobaczyć - wybiorę ci creme de la creme z pozostałych sezonów, na małą supernaturalną ucztę. Poświęcę się dla dobra sprawy. Taki wcześniejszy odcinek, żartobliwy, dziejący się w środowisku LARP-owców (grających w "Moondoor") też mógłby ci się spodobać - rozbawił mnie.
Admete - Nie 20 Sie, 2017 14:35
Możesz powybierac
Caitriona - Nie 20 Sie, 2017 15:08
O, kurczę, Riella, wybrałaś "moją" torbę Chciałbym ją sobie kupić...
Fibula - Nie 20 Sie, 2017 15:11
O nie, o nie! Oczywiście nie pamiętałam, by tam zaglądać, a też bym sobie jakąś torbę kupiła.
| Deanariell napisał/a: | Nadrabiam właśnie ósmy sezon - jestem przy 12. odcinku. Dopiero teraz czuję, jak bardzo mi tego brakowało. Znalazłam sobie takie dobre miejsce, gdzie przyzwoicie się ogląda. |
Ja na urlopie dokończyłam 9 sezon i pod koniec sierpnia zasadzam się na 10. A moje nastoletnie dziecko w tzw. międzyczasie (na obozie) wciągnęło 1 i ogląda dalej.
Oba sezony po Lewiatanach są ok, a podobno kolejne też, więc nadganiaj, będziemy sobie komentować. Odcinek larpowy! Lubię Felicię i jej postać w SPN.
Deanariell - Nie 20 Sie, 2017 17:25
| Fibula napisał/a: | | Oczywiście nie pamiętałam, by tam zaglądać, a też bym sobie jakąś torbę kupiła. |
Z tym nie ma problemu, oni tam robią takie promocje co jakiś czas - np. dziś też jest kumulacja, czyli obniżka plus darmowa wysyłka: https://society6.com/s?q=Supernatural&context=bags
(20% Off + Free Worldwide Shipping on Everything Today! Przy czym to "dziś" dotyczy czasu w USA, więc jeszcze byś zdążyła coś wybrać... Kartą płacisz bez problemu lub przez PayPal. ). Ja Icie "dedykuję" ten grzech rozpusty , bo to ona w wątku zakupowym pierwsza wklejała link do tego sklepu - kusicielka podstępna jedna! Natomiast Aragonte zawdzięczam pomoc w złożeniu zamówienia, bo miałam pewne problemy natury technicznej, za co jej będę po wieki wieków wdzięczna.
| Fibula napisał/a: | | nadganiaj, będziemy sobie komentować |
Masz jak w banku. Pora nieco odkurzyć wątek.
|
|
|