Seriale - SUPERNATURAL
aneby - Pią 26 Gru, 2008 18:22
Dla mnie ok, byle po 16.
Calipso - Pią 26 Gru, 2008 18:26
Dla mnie godzina jest obojętna
Tylko nie pamiętam co było w pierwszej serii
Admete - Pią 26 Gru, 2008 18:32
Ja tez nie pamiętam. Dziewczyny, jeśli wększości zmiana by nie odpowiadała, to mna się nie rpzejmujcie. Poczytam sobie was później i też będzie dobrze
praedzio - Pią 26 Gru, 2008 18:32
Ja z kolei nie jestem pewna, czy będę wolna o 17.00. Tzn. czy nikt mi nie będzie przeszkadzał np. telefonami, ktoś z rodziny nie zajrzy, babcia czy mama nie będą czegoś chciały or something... Wieczór miałabym dla siebie, dnia nie jestem tak pewna. Ale jeśli większości bedzie pasować wcześniejszy termin, to najwyżej kartkę na drzwiach przylepię: POD GROŹBĄ ŚMIERCI NIE WCHODZIĆ!!! Albo podziała, albo nie.
P.S. Przy oglądaniu Dead Man's Blood mało szlag mnie nie trafił przy którymś tam z kolei Yes, sir. Mam chyba buntowniczą naturę Sama.
Admete - Pią 26 Gru, 2008 18:33
A ja to Yes, sir uwielbiam
praedzio - Pią 26 Gru, 2008 18:34
Brrrr... Wcześniej się z tego po prostu nabijałam, teraz jakoś dziwnie mnie to drażni.
Harry_the_Cat - Pią 26 Gru, 2008 18:36
Ja się wkurzam podobnie jak Predzio, ale summa summarum, to ten motyw mi się podoba. Najpierw ślepe posłuszeństwo Deana, potem to, jak się łamie... jak więź między Deanem i Samem staje się silniejsza niż więź z ojcem.
Anonymous - Pią 26 Gru, 2008 18:38
Mi 17 pasuje idealnie nawet lepiej teoretycznie będę mogła się położyć wcześniej w... eee jutro(nie wiem jaki dzień jest)
Harry_the_Cat - Pią 26 Gru, 2008 18:38
Best TV moments - #16...
http://pressplay.bustablo...ts-of-the-year/
praedzio - Pią 26 Gru, 2008 18:40
| Harry_the_Cat napisał/a: | Najpierw ślepe posłuszeństwo Deana, potem to, jak się łamie... jak więź między Deanem i Samem staje się silniejsza niż więź z ojcem. |
I to jest ten plus. J.W. nareszcie zaczyna zauważać, że jego chłopcy nie są już dziećmi. I że są baaaardzo do siebie przywiązani, mocniej niż kiedykolwiek mogliby przypuszczać.
Calipso - Pią 26 Gru, 2008 18:42
Admete,jak mamy się Tobą nie przejmować? Wszak to chyba Ty byłaś jedna z pierwszych sióstr
Jeśli chodzi o Yes,sir zawsze kojarzyło mi się z wojskowymi rozkazami,nie z rodzinną rozmową
Harry_the_Cat - Pią 26 Gru, 2008 18:45
| Calipso napisał/a: | Admete,jak mamy się Tobą nie przejmować? Wszak to chyba Ty byłaś jedna z pierwszych sióstr
Jeśli chodzi o Yes,sir zawsze kojarzyło mi się z wojskowymi rozkazami,nie z rodzinną rozmową |
To właśnie o to chodzi. John był w Marines i myślę, że po śmierci Mary traktował chłopców bardziej jak żołnierzy niż dzieci.
Gunia - Pią 26 Gru, 2008 18:45
A ja się dziś ubawiłam. Przez pomyłkę odpaliłam rodzinie SPNa, zamiast jednego filmu i usłyszałam przy tej okazji fajną anegdotkę. Mój młodszy brat chodzi na dodatkowy angielski i na jakiś zajęciach pojawiło się słówko "supernatural". Zostało przetłumaczone, a mój przeszkolony nolens volens brat wspiął się na wyżyny ironii i dodał, że jest taki ambitny amerykański serial, a wtedy jego nauczyciel na to, że też ogląda.
praedzio - Pią 26 Gru, 2008 18:46
| Harry_the_Cat napisał/a: | | To właśnie o to chodzi. John był w Marines i myślę, że po śmierci Mary traktował chłopców bardziej jak żołnierzy niż dzieci. |
Sam J. nawet mówi w tym odcinku, że był bardziej dla chłopców jak dowódca, a nie jak ojciec.
Harry_the_Cat - Pią 26 Gru, 2008 18:49
No dobra, a co z moimi "brothers's moments"? Bo na razie to lista króciutka?
praedzio - Pią 26 Gru, 2008 18:52
| Harry_the_Cat napisał/a: | | No dobra, a co z moimi "brothers's moments"? Bo na razie to lista króciutka? |
No to skaczemy do sezonu nr 3 i.... Mystery Spot! Tylko co tu wybrać? Chórek na dwa głosy przy stoliku? Czy też ten sławetny uścisk braci, który powoduje zbiorowe sięganie po chusteczki?
Anonymous - Pią 26 Gru, 2008 18:53
no to może jeszcze z pilota są dwa fajne momenty między nimi pierwszy jak ta biała Dama znika Oni się tak śmiesznie-zgodnie przyglądają temu i potem dyskutują o akcji. no i drugi. Jak Sam mówi o robocie do zrobienia na samym końcu
idę szukać dalej o i scena z wendigo Dean rzucający kluczyki Samowi.
praedzio - Pią 26 Gru, 2008 18:55
Ajajajaj! W którym odcinku było to jednogłośne: Dude, we have to talk! ? (mam na myśli sezon 1)
Calipso - Pią 26 Gru, 2008 18:58
| Harry_the_Cat napisał/a: | | po śmierci Mary traktował chłopców bardziej jak żołnierzy niż dzieci. |
Tak,ale on robił to dla nich.Nie mógł pozwolić sobie nawet na małą słabość i tego samego synów uczył.
Harry_the_Cat - Pią 26 Gru, 2008 18:58
1. something wicked/sezon 1/ "God, kill me now"
2. pilot/sezon 1/"I can't do this alone" - "yes, you can" - "well, yeah. but i don't want to"
3. scarecrow/sezon 1/ awantura na drodze + rozmowa przez telefon
4. hell house/sezon 1/ "you didn't" - "yes, i did"
5. something wicked/sezon 1/bikini inspektor
6. bugs/sezon1/gay moment
7. mystery spot/sezon 3/uścisk
8. mystery spot/sezon 3/chórek na dwa głosy przy stoliku
9. pilot/sezon 1/"we've got work to do"
10. wendigo/sezon 1/"saving people, hunting things"
Kasiek - z tym pilotem, to nie bardzo czaję...
i dodałam jeden sama
Anonymous - Pią 26 Gru, 2008 19:03
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Kasiek - z tym pilotem, to nie bardzo czaję... |
chodziło mi o toą scenę w domu tej wiedźmy-Baiłej Damy jak ona się spotkała ze swoimi dziećmi i zniknęła... tam między innymi Dean ochrzania Sama za to, ze zniszczył mu AUTO
aneby - Pią 26 Gru, 2008 19:15
Mnie się bardzo podobał moment z 4 sezonu z Lasarus Rising, pierwsze spotkanie braci i uścisk. A z 1 sezonu Phantom Traveller tekst z Metallicą : it calms me down
Harry_the_Cat - Pią 26 Gru, 2008 19:57
MBV - strona: http://www.mybloodyvalentinein3d.com/mbv.html
Harry_the_Cat - Pią 26 Gru, 2008 20:00
| lady_kasiek napisał/a: | Harry_the_Cat napisał/a:
Kasiek - z tym pilotem, to nie bardzo czaję...
chodziło mi o toą scenę w domu tej wiedźmy-Baiłej Damy jak ona się spotkała ze swoimi dziećmi i zniknęła... tam między innymi Dean ochrzania Sama za to, ze zniszczył mu AUTO |
ok, dzięki
| aneby napisał/a: | | pierwsze spotkanie braci i uścisk. |
obowiązkowo!!!1 to spojrzenie Deana!
1. something wicked/sezon 1/ "God, kill me now"
2. pilot/sezon 1/"I can't do this alone" - "yes, you can" - "well, yeah. but i don't want to"
3. scarecrow/sezon 1/ awantura na drodze + rozmowa przez telefon
4. hell house/sezon 1/ "you didn't" - "yes, i did"
5. something wicked/sezon 1/bikini inspektor
6. bugs/sezon1/gay moment
7. mystery spot/sezon 3/uścisk
8. mystery spot/sezon 3/chórek na dwa głosy przy stoliku
9. pilot/sezon 1/"we've got work to do"
10. wendigo/sezon 1/"saving people, hunting things"
11. pilot/sezon 1/"if you screwed up my car..."
12. lazarus rising/sezon 4/pierwsze spotkanie
13. phantom traveller/sezon 1/"dude, you're humming metallica?"
spin_girl - Pią 26 Gru, 2008 20:18
Moje ulubione momenty:
S02E01- rozmowa braci przy tablicy do wywoywania duchów
S02E?- ten odcinek z epidemią atakującą miasteczko, Dean mówiący 'Nobody shoots my brother' a potem zamykający się z Samem w opuszczonym szpitalu
S02E11 Playthings- rozmowa braci o tym dlaczego biorą ich za gejów
|
|
|