To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Krakowie - C.D. -

Deanariell - Śro 04 Gru, 2013 11:31

Sprawdzałam wstępnie 27-go i chyba będę mogła, ale w sumie nie rozmawiałam jeszcze o tym wyjeździe w domu, więc na 100% nie powiem czy będę - naturalnie bardzo bym chciała. ;) Myślę, że jak już Loana przyjeżdża w piątek, to nie ma sensu kombinować z sobotą - ja bym się z Loaną chciała spotkać w końcu, bo mało mamy do tego okazji. :-P

Jotka - wierzę, że dasz radę wyrwać się z pracy - gdyby to było możliwe ok. 12-tej, to nie byłoby wcale jeszcze za późno na spotkanie. :)

Arlekin - a może zdarzy się jakiś cud świąteczny i dostałabyś wolne również na ten dzień? :mysle: :trzyma_kciuki: Albo może też zwolniliby Cię jakoś wcześniej?

Corrado - w sumie trochę szkoda, że kolejny raz będziecie z Fanturią w czasie spotkania w Krakowie i kolejny raz nie będzie okazji się poznać, ale cóż... Zachęcać na siłę nikogo nie można. Muzeum Lotnictwa to niby nie zając, jednak każdy oczywiście ma własne priorytety, jak i sympatie czy też uprzedzenia. :-P

Anaru - Śro 04 Gru, 2013 12:14

Deanariell napisał/a:
Sprawdzałam wstępnie 27-go i chyba będę mogła, ale w sumie nie rozmawiałam jeszcze o tym wyjeździe w domu, więc na 100% nie powiem czy będę - naturalnie bardzo bym chciała.

Jupi!!!! (*cichcem, żeby Przeznaczenie nie usłyszało i nie zaczęło kombinować*)
Trzykrotka się szykuje z Tobą na ten odwlekany absynt :party:
(a ja niestety abstynencję wymuszoną uprawiam :roll: )

Loana - Śro 04 Gru, 2013 12:52

Dziękuję dziewczyny :) fajnie, że zobaczę się z Wami! jak się komuś nie uda mówi się trudno, jak widać połączenia z Krakowem są, więc mogę przyjechać jeszcze kiedyś :)
Admete - Śro 04 Gru, 2013 12:52

Jak się szykuje, to może powinnyśmy w tym Krakowie na nocleg zostać ;) Jeszcze nie dowiozę Rielli do domu ;)
Anaru - Śro 04 Gru, 2013 13:24

Nie ma sprawy, zawsze można zrobić spotkanie dwudniowe jak za dawnych dobrych czasów. :mrgreen:
Ale tego absyntu to nie będziecie przecież wiadrami piły :party:

fanturia - Śro 04 Gru, 2013 14:46

Deanariell napisał/a:
Muzeum Lotnictwa to niby nie zając

Nie zając. Ale dzieciom od dawna obiecywaliśmy, a niektórzy miewają problemy z wolnymi dniami na wyjazdy. Może innym razem, bo podejrzewam, ze to nie ostatni nasz wyjazd do Krakowa :mrgreen:

Anonymous - Śro 04 Gru, 2013 15:28

Anaru napisał/a:
Jupi!!!! (*cichcem, żeby Przeznaczenie nie usłyszało i nie zaczęło kombinować*)
Trzykrotka się szykuje z Tobą na ten odwlekany absynt :party:

mnie tez coponiektore Rejle obiecaly...

Barbarella - Śro 04 Gru, 2013 18:40

Potwierdzam, że będę.
Deanariell - Czw 05 Gru, 2013 09:35

fanturia napisał/a:
Nie zając. Ale dzieciom od dawna obiecywaliśmy, a niektórzy miewają problemy z wolnymi dniami na wyjazdy.

A to przepraszam ;) - nie wiedziałam, że z dziećmi się wybieracie, myślałam, że sami (jak kiedyś tam ostatnio, widziałam Was wtedy koło dworca bez dzieci :mysle: ). W przypadku wyjazdów z potomstwem priorytety są ustawione z góry, naturalna sprawa. :-D No to miłego, rodzinnego zwiedzania życzę. :)

Anaru napisał/a:
Trzykrotka się szykuje z Tobą na ten odwlekany absynt

:cheerleader2: Mam nadzieję, że w końcu się uda. :trzyma_kciuki: Fajny klimat jest w tym lokalu (i wygodne kanapy :-P ), to tak przy okazji. :wink:
AineNiRigani napisał/a:
mnie tez coponiektore Rejle obiecaly...

I się nie wyłamują :P - nadal chciałabym spożyć ten legendarny trunek w Waszym towarzystwie, ale sama wiesz, że reguły spotkania ustala "stado". Składam więc oficjalne podanie, żeby tym razem podjechać/podejść na Kazimierz (w końcu jakoś wielce tragicznie daleko od Rynku to nie jest :mysle: ), mogłybyśmy od razu iść tam coś zjeść - zdaje się, że Trzykrotka wspominała raz o jakimś dobrym miejscu w tamtym rejonie. Chętnie spróbowałabym czegoś nowego. :cool:

Barbarella napisał/a:
Potwierdzam, że będę.

Barbarella! :love_shower: :przytul: Faaaajnie, że będziesz. :herbatka:

Loana - Czw 05 Gru, 2013 10:36

Barbarello, wspaniale, że będziesz :)

A ja mogę pić, bo nie prowadzę, więc spokojnie z kimś na malutki kieliszek czegoś rozgrzewającego mogę się wybrać :)

Dorfi - Czw 05 Gru, 2013 13:14

Ja nadal nie mam potwierdzonych terminów inwentaryzacji, a obie spółki, w których na spisie muszę być obecna, znajdują się poza Krakowem.
Anonymous - Czw 05 Gru, 2013 14:13

Loana napisał/a:

Hmmm... :foch2:

BeeMeR - Czw 05 Gru, 2013 14:40

Deanariell napisał/a:
W przypadku wyjazdów z potomstwem priorytety są ustawione z góry, naturalna sprawa. :-D
Absolutnie, dzieci mają pierwszeństwo :)

Mam nadzieję że moje uda mi się podrzucić kochającym Dziadkom choć na dwie godziny :mysle:

Loana - Pią 06 Gru, 2013 16:22

AineNiRigani napisał/a:
Loana napisał/a:

Hmmm... :foch2:

No nie fochuj się Aine, przecież ja specjalnie dla Ciebie się w tym Krakowie pojawiam, bo wiedziałam, że wtedy tam będziesz :) Ale cieszę się ogromnie, że również Barbarella się pojawi :)

Barbarella - Pią 06 Gru, 2013 16:49

Aine się fochuje no no no :-D
Dziewczyny, też się cieszę na spotkanie! :serce2: :serce2:
I może się skuszę na absynt?

Anonymous - Pią 06 Gru, 2013 18:50

sie fochnelam, bo sie wszyscy rzucili na te Barbarelle, ktora statystycznie jest czesciej niz ja :evil:
Ja zawsze mowilam, ze to jest podla kobieta. Nic dziwnego, ze tak sie swietnie dogadala z Podlanem Voykrutnym...

akne - Nie 15 Gru, 2013 12:25

Koniecznie zróbcie zdjęcia po tym absyncie :-D Jestem ciekawa Waszych humorków i fizjonomii :mrgreen:
Admete - Nie 15 Gru, 2013 12:28

Przykro mi, ale zdjęcia tylko dla uczestników spotkania ;) Dlaczego się z nami nie wybierzesz?
Barbarella - Nie 15 Gru, 2013 12:37

Admete napisał/a:
Dlaczego się z nami nie wybierzesz?

Dobrze mówi, polać jej! Absyntu!

Anaru - Nie 15 Gru, 2013 13:24

Akne przybywaj koniecznie :cheerleader2: .
Anonymous - Nie 15 Gru, 2013 13:41

A-kne ! :cheerleader2: A-kne ! :cheerleader2: A-kne ! :cheerleader2: A-kne ! :cheerleader2:
BeeMeR - Nie 15 Gru, 2013 19:42

Mądre słowa :mrgreen:
Akne, przybądź :kwiatek:

akne - Nie 15 Gru, 2013 19:54

AineNiRigani napisał/a:
A-kne ! :cheerleader2: A-kne ! :cheerleader2: A-kne ! :cheerleader2: A-kne ! :cheerleader2:

O matuśku !!! :mrgreen: Poległam!

Dziewczyny, z przyjemnością, ale nie wiem czy będę mogła. Sprawy rodzinne. Ale nie mówię nie, tyle że raczej w ostatniej chwili.

Anaru - Nie 15 Gru, 2013 19:58

No to dawaj, dawaj! Organizuj odpowiednio i przyjeżdżaj!!! :banan_Bablu:
Admete - Czw 19 Gru, 2013 08:03

Kobiety szczegóły - kiedy dokładnie i gdzie? Anaru, a może spotkać się przed południem u Ciebie? Dałoby się? Tak tylko pytam niezobowiązująco. Można by zamówić tam jakieś jedzenie i byłoby wygodniej. Potem by się na jakiegoś drinka czy ciastko gdzieś podjechało. Jak o 11, to najpierw księgarnia, bo o tej porze jeszcze pozamykane.