To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V

BeeMeR - Śro 20 Wrz, 2017 19:11

Cytat:
Mgły Avalonu tylko w formie książkowej. Rzekłam. Film... udaję, że nie istnieje.
Oj, tak :high5:
Agn - Nie 24 Wrz, 2017 09:46

Wczoraj z siostrą wróciłyśmy z wycieczki solidnie zmachane. Prysznic, kolacja, włączyłyśmy tv... a tam Speed. Film ma już ponad 20 lat, a wciąż się go dobrze ogląda. Już nie wspomnę, że Keanu Reeves jest w nim skończonym ciachem. :serduszkate:
milenaj - Nie 24 Wrz, 2017 10:01

Oj, tak... :)
Trzykrotka - Nie 24 Wrz, 2017 19:21

Oj tak :serduszkate: A Sandra Bullock jaka ładna!

Ja sobie do sprzątania zaserwowałam najnowszą Godzillę, tę amerykańską, w której Godzilla zmienia się z potwora z głębin w allozaura. Olaboga :pomocy: Ale do sprzątania może być.

Szafran - Nie 24 Wrz, 2017 19:22

Ja tam się w Keanu nadal durzę. W obu filmach z serii John Wick prezentuje się zacnie:D
milenaj - Nie 24 Wrz, 2017 21:54

Szafran napisał/a:

Ja tam się w Keanu nadal durzę. W obu filmach z serii John Wick prezentuje się zacnie:D

Nie wiem, czy w nim się można przestać durzyć :)

Szafran - Nie 24 Wrz, 2017 23:20

Trzykrotka napisał/a:

Ja sobie do sprzątania zaserwowałam najnowszą Godzillę, tę amerykańską, w której Godzilla zmienia się z potwora z głębin w allozaura. Olaboga :pomocy: Ale do sprzątania może być.

Łeeeee amerykańska. Nowa japońska jest super:).

Trzykrotka - Pon 25 Wrz, 2017 00:05

Wolałabym japońską, ale cóż, TVN serwował demolkę na Manhattanie :-D
Admete - Nie 01 Paź, 2017 07:45

Próbowałam obejrzec Sługi Boże - mimo dobrych aktorów i strony technicznej filmu, znudziłam się. Sztampowy scenariusz.
milenaj - Nie 01 Paź, 2017 08:30

Admete, oj tak....
Strasznie się zawiodłam....

Szafran - Nie 01 Paź, 2017 08:41

Który do tego nie bardzo się trzyma kupy. Strasznie to było złe.
milenaj - Nie 01 Paź, 2017 09:02

Ja sobie dzisiaj naprawdę zamierzam odpocząć jeszcze, zresetować i w związku z tym obejrzeć "Linię życia" starą. ;) i poczytać. :)
BeeMeR - Nie 01 Paź, 2017 09:17

milenaj napisał/a:
Nie wiem, czy w nim się można przestać durzyć :)
Można :P

Ja obejrzałam pod sortowanie i składanie ubrań Nanga Parbat
Nie jest to najlepszy film górski jaki widziałam, ale oglądało mi się dobrze. Piękne Alpy i Himalaje. Mnie tam nie przeszkadzały "ujęcia jak z filmu dokumentalnego" (jak zjechali film na filmwebie) - ładne są i tak.

Film opowiada historię wyprawy na tytułowy ośmiotysięcznik z 1970r. w trakcie której zginął jeden z uczestników/zdobywców szczytu - znaleziony 35 lat później.
http://www.goryonline.com...lo-g,663,i.html

Zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=w-SC0VGWmzM

Szafran - Nie 01 Paź, 2017 09:33

milenaj napisał/a:
Ja sobie dzisiaj naprawdę zamierzam odpocząć jeszcze, zresetować i w związku z tym obejrzeć "Linię życia" starą. ;) i poczytać. :)

Ja może dziś pójdę do kina na nową. Starej nie pamiętam. A w nowej jest Diego Luna:D:D:D

milenaj - Nie 01 Paź, 2017 10:17

Szafran napisał/a:

Ja może dziś pójdę do kina na nową. Starej nie pamiętam. A w nowej jest Diego Luna:D:D:D

Miałam w planach, ale poczekam. ;)

Admete - Nie 01 Paź, 2017 10:52

Nie wiedziałam, że zrobili nową wersję tego filmu. Może "Jestem mordercą" okaże się lepsze niż Sługi - to koszmarek był.
milenaj - Nie 01 Paź, 2017 11:21

Ja wypatrzyłam jeszcze "Sekretny dziennik". Kupię czekoladę, bo podobno przepyszna i jeszcze będę się resetować, póki nie mam żadnego prania itp. ;)
Szafran - Nie 01 Paź, 2017 13:23

Admete napisał/a:
Nie wiedziałam, że zrobili nową wersję tego filmu. Może "Jestem mordercą" okaże się lepsze niż Sługi - to koszmarek był.

"Jestem morderca" to zdecydowanie dobry film. :)

praedzio - Nie 01 Paź, 2017 13:31

Ja się z koleżanką umawiam na nowego Blade Runnera. :)
Admete - Nie 01 Paź, 2017 14:00

U nas to na razie będą grac tylko w tym nowym, drogim kinie, które mam zupełnie nie po drodze...
Deanariell - Nie 01 Paź, 2017 14:06

Ciekawe czy będzie później również w innych kinach u nas? :mysle: Chętnie bym zobaczyła tego "Blade runnera" - nawet jeśli nie będzie tak dobry jak pierwszy. ;)
Admete - Nie 01 Paź, 2017 14:07

Można iść do tego całego Cinema 3D. W poniedziałki mają tańsze bilety. Tylko pewnie trzeba by wcześniej kupić online.
Deanariell - Nie 01 Paź, 2017 14:15

A będą grali jeszcze w przyszłym tygodniu? Bo jutro to i tak nie bardzo bym mogła... :( Zobaczymy, pogadam z mężem... :mysle: Autobusem to by mi się nie chciało tam jechać... :roll:
praedzio - Nie 01 Paź, 2017 14:23

Spokojnie, Blade Runner w kinach dopiero od najbliższego piątku. ;)
Admete - Nie 01 Paź, 2017 14:53

Tak, od 6 grają dopiero.