To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Czw 01 Sty, 2015 19:44

Ale to bzdurne. Nikt nie jest jednowymiarowy, a w filmie nie ma informacji o manipulacjach genetycznych, warunkowaniu wykraczającym poza wychowanie, chemicznym sterowaniu. Dlatego to trochę naciągane.
Harry_the_Cat - Czw 01 Sty, 2015 19:46

Hmm. Moge ci niego zaspoilerowac, jesli chcesz?
Admete - Czw 01 Sty, 2015 19:49

Ależ proszę ;) Nie esetem fanką, oglądam bez jakiegoś przejęcia. Napisz.

Czarny charakter w wykonaniu Winslet mnie trochę śmieszy. Ogólnie film sporo słabszy ( dla mnie ) od Igrzysk. Aktorkę - sarenkę też wybrali nie bardzo. Ma być niby taka twarda, a tu nic - sarenka ;)

Harry_the_Cat - Czw 01 Sty, 2015 19:59

No moim zdaniem, nie ma porownania z Igrzyskami w ogole. :mrgreen:
Ale ja akurat wielka fanka IS jestem :P

Spoiler:
ogolnie pozniej sie okazuje, ze to wszystko to jedna wielka sciema i eksperyment - a ci, ktorzy eksperyment nadzoruja ogladaja ich i monitoruja caly czas. To tak w skrocie.

Admete - Czw 01 Sty, 2015 21:21

To faktycznie siada napięcie po czyms takim...
praedzio - Pon 19 Sty, 2015 18:14

Początek drugiej serii Helix zaczyna się intrygująco. Widzimy bohaterów w nowej scenerii (przypominającej trochę Lost), zmagających się z nowym wirusem (wyglądającym równie obrzydliwie jak ten poprzedni :obrzydzenie: ). Ciekawym rozwiązaniem jest prowadzenie akcji równolegle w czasie teraźniejszym i przyszłości odległej o 30 lat. Podśmiewam się, że to wygodny trik na rozbicie ewentualnego trójkąta miłosnego. Choć na razie nie zanosi się na żaden romans. W sumie dobrze - i tak bohaterowie mają się w co angażować. :lol:
Aragonte - Wto 20 Sty, 2015 15:56

Ktoś słyszał o serialowej wersji "Człowieka z wysokiego zamku" Dicka?
Podobno realizuje to Amazon, jak "Mozart in the Jungle".
http://www.filmweb.pl/new...alizacji-107153

Admete - Wto 20 Sty, 2015 18:54

Nie słyszałam do tej pory.
praedzio - Śro 21 Sty, 2015 11:21

Aragonte napisał/a:
Ktoś słyszał o serialowej wersji "Człowieka z wysokiego zamku" Dicka?

Oglądam właśnie pierwszy odcinek. Doooobry jest.

Aragonte - Śro 21 Sty, 2015 13:51

A słyszałaś wcześniej o tym serialu?
praedzio - Śro 21 Sty, 2015 13:57

Usłyszałam wczoraj od Ciebie. ;)
Admete - Czw 22 Sty, 2015 16:11

Gotham - na razie udaje im się utrzymać świetny poziom. Odpowiada mi ten nastrój prawdziwego-nieprawdziwego miasta z porachunkami jak z lat 60 plus galeria dziwadeł ;) Idealna mieszanka. Strasznie się śmiałam, jak Gordon w tym odcinku załatwił tego elektrycznego świra, a potem stwierdził, że przestaje bawić się w ostrożność. Jego partner - "Uważasz, że do tej pory postępowałeś ostrożnie?" :lol:
praedzio - Czw 22 Sty, 2015 16:23

A tak generalnie białe podkoszulki są strasznie seksowne, nie uważasz? ;)
Admete - Czw 22 Sty, 2015 16:25

Ależ uważam, uważam ;) Pani doktor ciekawsza i ładniejsza niż biseksualna blond Barbara :roll: Tylko mam podejrzenia, że z ta postacią tez będzie drugie dno. Na razie był pilot Człowieka z Wysokiego zamku. Kiedy reszta?
praedzio - Czw 22 Sty, 2015 16:26

Zawsze jest. Ech.
praedzio - Czw 22 Sty, 2015 16:35

Tymczasem zrobiłam odskocznię od Marvela (Iron-Man mnie znudził :roll: , więc na chwilę przystopowałam) i obejrzałam dwie części Underworld z K. Beckinsale. O ile pierwsza część mnie wgniotła w fotel, o tyle druga już nie trzymała tak w napięciu. Ja naprawdę lubię (żeby nie było), kiedy pomiędzy strzelaniną, mordobiciem, rozwalaniem przyrody ożywionej bądź nie i takich tam akrobacji jest chociaż jakiś zarys fabuły, albo parę scen, gdzie można odpocząć od widoku totalnej rozwałki. W pierwszej części mieliśmy kilka scenek ze szpitala, gdzie pracował Michael, kilka z pałacu Kravena, trochę naświetlono stosunki polityczno-hierarchiczne u wampirów i Lykan(ów?) i to mi wystarczyło, natomiast w drugiej części tego zabrakło.

Nie jestem pewna, czy po kolejne części sięgnę. Może jak coś mnie wq...i i będę miała ochotę jakoś odreagować... ;)

Admete - Śro 28 Sty, 2015 20:56

Kolejny odcinek Gotham - Gordon się właśnie dowiedział, że dobrymi chęciami piekło wybrukowane. Narobił sobie wrogów, poszedł po pomoc do Pingwina :roll: Chłopie ogarnij się. Ale i tak go lubię. Pingwin i jego mamuśka sa warci swej wagi w złocie. A zaloty Eda do miss Kringle :lol:
asiek - Nie 01 Mar, 2015 21:56

Obejrzałam pierwszy odcinek Constanitna. Aktor odtwarzający główną rolę jest okropny. :?
Szafran - Pon 02 Mar, 2015 11:04

Ojej, widzę, że tu są miłośniczki "Gotham". Bardzo mi się ten serial podoba, właśnie w weekend nadrobiłam zaległości po przerwie śród-sezonowej. Mam słabość do miasta jako bohatera - czy to literackiego, czy filmowego. A to Gotham jest bardzo sugestywne i inspirujący. Do tego retro gangsterzy i postaciowa galeria osobliwości. I miło zobaczyć początki tych wszystkich późniejszych parszywców.
praedzio - Pon 02 Mar, 2015 11:06

To jeszcze Ci polecę "Agent Carter", bo ma podobne klimaty. ;) A za Gotham muszę się zabrać niedługo, bo przystopowałam parę odcinków temu.
Szafran - Pon 02 Mar, 2015 11:43

Dzięki, wygląda interesująco. Acz tu pierwowzoru komiksowego nie znam:D Obejrzę pewnie w tym mrocznym czasie przerwy wakacyjnej;D
praedzio - Pon 02 Mar, 2015 11:56

Bo Agent Carter jest z universum Marvela (o którym mówimy tu: http://forum.northandsouth.info/2318.htm), a Gotham z DC Comics. ;)
Szafran - Pon 02 Mar, 2015 11:59

Wiem:D Znam i Marvela, i DC - acz wyrywkowo. W pewnym momencie postanowiłam zostawić sobie z komiksami bardzo luźną i niezobowiązującą relację, bo już za dużo mam pożerających fundusze hobby:D
Caitriona - Pon 02 Mar, 2015 16:44

asiek napisał/a:
Obejrzałam pierwszy odcinek Constanitna. Aktor odtwarzający główną rolę jest okropny.

W sensie że mało przystojny, czy źle gra? Komiksu nie znam, więc się nie wypowiadam jak powinien wyglądać, ale ja go tam lubię ;)

asiek - Pon 02 Mar, 2015 17:45

Caitriona napisał/a:
W sensie że mało przystojny, czy źle gra?

On w ogóle nie jest przystojny. :roll: :wink: I ma zapijaczony głos. :roll:

Caitriona napisał/a:
Komiksu nie znam, więc się nie wypowiadam jak powinien wyglądać, ale ja go tam lubię ;)

Komiksu też znam, porównuję go z "Kijanką"...A w zasadzie nie ma czego porównywać. :roll: :wink: