To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Hobbit

BeeMeR - Śro 04 Mar, 2015 06:56

Mały Hobbit ;)

Anaru - Śro 04 Mar, 2015 14:28

asiek napisał/a:
Thranduil chwali się włosami :mrgreen:
http://ww1.sinaimg.cn/lar...g206o08o7wj.gif

Mam wrażenie, że się z nimi czuje trochę jak głupek ;)

BeeMeR napisał/a:
Mały Hobbit ;)

Piękne :lol:

BeeMeR - Pią 29 Maj, 2015 22:14

Zaczęłam Bitwę Pięciu Armii...
jakie to ma głupie dialogi :frustracja:
Jakie to jest głupie... :zalamka:
spektakularne, ale durne niemiłosiernie :confused3:

Anaru - Pią 29 Maj, 2015 22:49

Ooo, witamy w klubie zachwyconych widzów :lol:
Akaterine - Pią 29 Maj, 2015 23:22

BeeMeR, to mógł być mój post :lol:
BeeMeR - Sob 30 Maj, 2015 09:18

Wymiękłam wczoraj po półgodzinie - po prostu nie mogłam patrzeć i słuchać dalej - jeszcze bitwa w Mieście na Jeziorze spoko, smok wszystko pali i niszczy, dialogów niewiele to jakoś dało radę, ale jak tylko zaczęli rozmawiać to masakra - elfka z krasnoludem WTF, nieodmiennie od samego początku, irytuje mnie ten wątek tylko coraz bardziej, zwłaszcza w tekstach "wiem co czuję" smerefere :czekam2:

Ale zielona Galadriela nosząca Gandalfa - WTF? i dysząca na zielono Sauronowi - no litości.
Aż mi się żal, że będę kontynuować, ale cieszę się, em do kina nie poszła, bo nie mogłabym odsapnąć od nadmiaru głupoty w trakcie :P

BeeMeR - Pon 01 Cze, 2015 22:38

c.d.
Krasnoludy zabunkrowały się Pod Górą zacnie. Szafa gra.
Robakołaki przyjęłam na zupełnym luzie - aż się sama sobie dziwię ;)
Pojawiły się bez sensu i znikły - oby na zawsze. Bitwa się zaczęła :mrgreen:

edit:
skończyłam. Największe kretyństwa były z początku, potem mi dość gładko poszło. Głupich dialogów było trochę, przedłużania (ziewałam w trakcie bitwy) i działań bez sensu niemało, robokłaki szczyt głupoty - pojawiam się i znikam bez sensu :frustracja:
Śmierć Kiliego mi zepsuli :foch2: za Thorina powinien był zginąć a nie za dziewuchę, ostatecznie ona za niego lub za Legolasa powinna była. Dobrze, że choć śmierć Thorina była jak należy - i sam Thorin też, piękny i wspaniały :oklaski:
W ogóle postaci dobrane cudnie, tylko straszne farmazony kazali im mówić. Szczególnie podobał mi się Bard i Bilbo. Plus krajobrazy :serce:

Admete - Wto 02 Cze, 2015 05:41

To teraz rozumiesz nasze narzekania ;)
BeeMeR - Wto 02 Cze, 2015 07:40

Och, całkowicie rozumiem - wiele rozumiałam jeszcze przed obejrzeniem :cool:
Aragonte - Czw 18 Cze, 2015 17:16

Wow, Zwierz miał okazję przeprowadzić wywiad z Lee Pace'm :D
http://zpopk.pl/surrealis...ia-z-elfem.html

Admete - Czw 18 Cze, 2015 19:29

A to sie jej trafiło...
Anaru - Pon 27 Lip, 2015 13:21

Ciekawe czy będą następne filmy ;)
http://www.kawerna.pl/akt...r-tolkiena.html

Admete - Pon 27 Lip, 2015 20:10

Ja już podziękuję za wytwory okołotolkienowskie.
Admete - Sob 22 Paź, 2016 17:56

Widziałam w końcu rozszerzoną wersję ostatniej części. Bitwa nadal fatalna - przewijałam w większości. Są jednak dobre momenty.
Anaru - Nie 23 Paź, 2016 13:18

Mnie się wszystkie trzy części o wiele bardziej podobały w wersji rozszerzonej, ale nadal trzecia to najmniej ulubiona, własnie z uwagi na bitwę, bitwy lubię zdecydowanie najmniej we wszystkich filmach. :roll:
Admete - Nie 23 Paź, 2016 16:13

Sa przeładowane i przekombinowane. Kupię jednak tę ostatnią cześć. W Merlinie mają po 100 zł. Po wypłacie zamówię.
Anaru - Nie 23 Paź, 2016 19:30

Podziwiam poświęcenie, ja nie mam w tym kierunku żadnych potrzeb posiadania. Jednak różnica między Hobbitem a Władcą Pierścieni jest ogromna ;)
Admete - Nie 23 Paź, 2016 19:40

Mam dwie wcześniejsze części, głupio nie mieć ostatniej ;) Dodatki obejrzę.
asiek - Pon 24 Paź, 2016 18:08

Nie widziałam jeszcze rozszerzonej wersji, tylko fragmenty na YT. :mysle:
Aragonte - Pon 24 Paź, 2016 19:35

Admete napisał/a:
Widziałam w końcu rozszerzoną wersję ostatniej części. Bitwa nadal fatalna - przewijałam w większości. Są jednak dobre momenty.

A ja ciągle nie - jakoś mi się nie chciało.
Ale przymierzam się do obejrzenia w końcu wersji fanowskiej :wink:

Anaru - Pią 28 Paź, 2016 20:15

Nasza Mama i Hobbit:
- a kto to jest ten taki stary ufoludek?
- eee?
- ten, który chodzi na czworaka?
Przez chwilkę miałam myślenicę :lol:

(oglądała poprzednią część na TVN, teraz właśnie zaczęła oglądać drugą i jest zachwycona zdjęciami, chatami, otoczeniem itd, treścią mniej, w osobach się gubi ;) )

BeeMeR - Sob 29 Paź, 2016 08:51

Anaru napisał/a:
ten taki stary ufoludek?
Czyżby Gollum? :lol:
Ciekawe jak dużo obejrzała ;)

Anaru - Nie 30 Paź, 2016 23:36

Gollum :mrgreen:
Nie wiem jak dużo, trza będzie zapytać :wink:

Anaru - Sob 11 Lut, 2017 23:47

Tak mi się skojarzyło, że trzeba by zapytać Rodzicielkę czy aby udało jej się skończyć Hobbita ;) , a ponieważ sądzę, że nie bardzo, to akurat ma szanse jak się kuruje ;)

Obejrzałabym sobie dodatki do Hobbita, ale nie wiem czy gdzieś są dostępne poza oryginalnymi płytkami, których nie chce mi się kupować :mysle:

ita - Sob 11 Lut, 2017 23:53

Anaru napisał/a:

Obejrzałabym sobie dodatki do Hobbita, ale nie wiem czy gdzieś są dostępne poza oryginalnymi płytkami, których nie chce mi się kupować :mysle:

U mnie leżą sobie na stoliku - 3 części Hobbita, wydania 2-płytowe, w każdym film + dodatki specjalne. Wypożyczone z biblioteki.