Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."
Deanariell - Nie 06 Wrz, 2015 16:39
Harry_the_Cat napisał/a:
Riella!! Mialas racje nt mojego zdjecia z Jensenem!! Robi na nim blue still
Normalnie nie wierze ze pamietalas lepiej niz ja
Wiedziałałam! Czyli nie jestem nawiedzoną wariatką. A pamiętam, bo "zazdrość" jest diabelsko pamiętliwa , przeżywałam to wtedy jak przysłowiowa stonka okres. Było, nie było "skradłaś" mi miejsce pierwszej kapłanki naszej forumowej świątyni , albowiem miałaś przywilej dotknąć "bóstwa" i ogrzać się blasku jego aury. Naturalnie była to taka "zazdrość" z przewagą życzliwości oraz siostrzanej miłości w sercu - w końcu wyznajesz tę samą religię - acklesism. Harry_the_Cat - Nie 06 Wrz, 2015 18:55 W mazowieckim to mrowki przezywaja okres
I tak jak spojrzalam na to zdjecie z, jakby nie bylo 2009 roku, to pomyslalam, ze on to z wiekiem pieknieje zdecydowanie (jesli to w ogole mozliwe . Acklesism wiecznie zywy Deanariell - Nie 06 Wrz, 2015 19:52
Harry_the_Cat napisał/a:
tak jak spojrzalam na to zdjecie z, jakby nie bylo 2009 roku, to pomyslalam, ze on to z wiekiem pieknieje zdecydowanie (jesli to w ogole mozliwe
Możliwe, możliwe. Doszłam do identycznych wniosków. BeeMeR - Nie 06 Wrz, 2015 20:31
Harry_the_Cat napisał/a:
W mazowieckim to mrowki przezywaja okres
w małopolskim też Deanariell - Nie 06 Wrz, 2015 21:33
BeeMeR napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
W mazowieckim to mrowki przezywaja okres
w małopolskim też
Ja znam o stonce, a z Małopolski jestem - kosmitka? Harry_the_Cat - Nie 06 Wrz, 2015 21:34 Fascynujace powiedzenie, swoja droga BeeMeR - Pon 07 Wrz, 2015 07:19 Precyzuję więc: w krakowskim
może być?
A kosmici są wśród nas - wiadomo Caitriona - Pon 07 Wrz, 2015 21:12
Harry_the_Cat napisał/a:
to pomyslalam, ze on to z wiekiem pieknieje zdecydowanie (jesli to w ogole mozliwe
Widocznie jednak możliwe, bo z roku na roku wygląda zawsze lepiej! Ja też bym tak chciała...Harry_the_Cat - Nie 24 Sty, 2016 17:38 Taki znalazlam quiz, ale jest hardcore. Moze tak z 5 lat temu to by mi lepiej poszlo, niz marne 3 odpowiedzi dobre....
też mam 3, ale szczerze to liczyłam, ze w 1 pytaniu odpowiedź prawidłowa to "Castiel forgot to pick up the pie."
Nadrabiam powoli nowy sezon, zostal mi tylko 1 odcinek.
Moja neverending love dla Crowleya jest już tak duża że większa być nie moze.Harry_the_Cat - Pon 25 Sty, 2016 09:11 No mina w przypadku braku pie byłaby równie tragiczna
Ja juz nie pamietam dobrze, gdzie skończyłam, czy sezon 8 czy 9. Jak znajdę chwile to wrócę, ale tak naprawdę to mi sie chce obejrzeć od początku.
Ach, te relacje braci w pierwszym sezonie Eeva - Pon 25 Sty, 2016 09:23
Harry_the_Cat napisał/a:
No mina w przypadku braku pie byłaby równie tragiczna
No własnie, właśnie!
Harry_the_Cat napisał/a:
Ja juz nie pamietam dobrze, gdzie skończyłam, czy sezon 8 czy 9. Jak znajdę chwile to wrócę, ale tak naprawdę to mi sie chce obejrzeć od początku.
Ja miałam jakąś strasznie długa przerwę ale dzielnie nadrabiam i podoba mi się ten sezon.
Spoiler:
Wrócił Lucyfer!! YAY! Scena kiedy są w klatce i L. mówi "it's all about abmience" i załącza "Heaven must be missing an angel" - BEZCENNA!!
O, znalazłam tą scenę na youtube - https://www.youtube.com/watch?v=hy_hKJfeAoY
No i Cass jako Lucyfer? My, oh my! Temperatura w pokoju trochę się podniosła!
Caitriona - Pon 25 Sty, 2016 12:29 Ha!: You got 5 out of 7 right!
You did better than 82% of those who took this quiz!
You’re basically a Winchester!
Ja jestem na bieżąco Harry_the_Cat - Pon 25 Sty, 2016 12:49 Brawo Cait!! Tak myślałam ze na Ciebie mozna liczyć Caitriona - Pon 25 Sty, 2016 15:44
Harry_the_Cat napisał/a:
Brawo Cait!!
A, dziękować, dziękować Agn - Wto 21 Lut, 2017 11:13 Ekhu... ekhu... ileż tu kurzu!
Czasem się łapię na tym, że tęsknię za chłopakami, ale od razu dochodzę do wniosku - to nie ma sensu. Nie strzymię.
Ale ostatnio odkryłam The Hillywood Show, gdzie dziewczyny robią kapitalne parodie co bardziej znanych filmów / seriali. Nie wszystkie mi się podobają, ale większość - owszem.
Supernatural jest genialny. https://www.youtube.com/watch?v=tCZy8cAgBlM&t
Wsłuchajcie się w tekst i koniecznie obejrzyjcie do końca. Deanariell - Wto 21 Lut, 2017 17:08 Faktycznie tyle tu kurzu, że zaczęłam kichać. Ja tam do chłopaków zamierzam jeszcze wrócić w bliżej nieokreślonym czasie - o ile gdzieś w necie będzie można oglądać serial z napisami.
Agn napisał/a:
Ale ostatnio odkryłam The Hillywood Show, gdzie dziewczyny robią kapitalne parodie co bardziej znanych filmów / seriali. Nie wszystkie mi się podobają, ale większość - owszem.
Supernatural jest genialny.
Znam, znam. Anaru - Śro 22 Lut, 2017 10:46 Aaaa psik!
O co chodzi z okresem u mrówek w Małopolsce
Deanariell napisał/a:
o ile gdzieś w necie będzie można oglądać serial z napisami.
W razie czego chyba to jeszcze gdzieś mam, mogę poszperać
Ale to była kiedyś fascynacja...
Na parodie zerknę z przyjemnością Deanariell - Śro 22 Lut, 2017 17:36
Anaru napisał/a:
O co chodzi z okresem u mrówek w Małopolsce
Takie powiedzenie - jak coś bardzo, bardzo przeżywasz, to się czasem mówi: "przeżywać jak stonka okres" , a ponoć na Mazowszu "przeżywającym" nie jest "stonka" tylko "mrówka" - sens powiedzenia ten sam.
Anaru napisał/a:
Ale to była kiedyś fascynacja.
Moja nadal (choć już mniej obsesyjna). Ale z różnych powodów utknęłam gdzieś w ósmym sezonie , więc mam ich parę do nadrobienia. Na pewno będę chciała obejrzeć wszystkie wyemitowane odcinki do samego końca, nawet jeśli mi z tym zejdzie więcej czasu... Fibula - Sob 25 Lut, 2017 01:10
Deanariell napisał/a:
Anaru napisał/a:
Ale to była kiedyś fascynacja.
Moja nadal (choć już mniej obsesyjna). Ale z różnych powodów utknęłam gdzieś w ósmym sezonie , więc mam ich parę do nadrobienia. Na pewno będę chciała obejrzeć wszystkie wyemitowane odcinki do samego końca, nawet jeśli mi z tym zejdzie więcej czasu...
Nie desperuj, ja dopiero napoczęłam dziewiąty. Czasu brakuje na przyjemności , poza tym chłopaków najfajniej ogląda się rodzinnie, z siostrami , a przynajmniej z grubsza w tym samym czasie, to i tempo mało imponujące.Caitriona - Sob 25 Lut, 2017 11:23 He,he. Ja jestem na bieżąco Wychodzi, że jako jedyna tutaj. No nie umiem tego nie oglądać, żeby nie wiem co Deanariell - Sob 25 Lut, 2017 19:24
Caitriona napisał/a:
He,he. Ja jestem na bieżąco Wychodzi, że jako jedyna tutaj. No nie umiem tego nie oglądać, żeby nie wiem co
Wiem, wiem. Ty jedna bronisz supernaturalnego honoru. Zazdroszczę bycia na bieżąco. Ja się "zapuściłam" w 2010 roku, po urodzeniu Młodej. I od tej pory ciężko nadgonić... Ale z nostalgią wspominam jak Admete do mnie z laptopem do szpitala przychodziła, bo jakoś wtedy końcówka sezonu wypadała, a ja bym tam wtedy chyba bez wsparcia chłopaków oszalała. Pamiętam miny pań na sali, jak słyszały dialogi z filmu i nasze komentarze do akcji. Admete - Sob 25 Lut, 2017 20:21 Ja to oglądałam z Riellą, jak z nią nie mogłam, to przestałam. Oglądanie samotnie, to już nie było to.Deanariell - Sob 25 Lut, 2017 20:27
Admete napisał/a:
Ja to oglądałam z Riellą, jak z nią nie mogłam, to przestałam. Oglądanie samotnie, to już nie było to.
Fakt. Coś w tym jest. Te komentarze i fazy... bezcenne... Admete - Sob 25 Lut, 2017 20:44 Zdecydowanie jedyne w swoim rodzaju. I do tego wyżerka plus czasami procenty