To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."

Deanariell - Nie 06 Wrz, 2015 16:39

Harry_the_Cat napisał/a:
Riella!! Mialas racje nt mojego zdjecia z Jensenem!! Robi na nim blue still
Normalnie nie wierze ze pamietalas lepiej niz ja

Wiedziałałam! :mrgreen: Czyli nie jestem nawiedzoną wariatką. :rotfl: A pamiętam, bo "zazdrość" jest diabelsko pamiętliwa :twisted: :wink: , przeżywałam to wtedy jak przysłowiowa stonka okres. :-P :rotfl: Było, nie było "skradłaś" mi miejsce pierwszej kapłanki naszej forumowej świątyni :foch2: , albowiem miałaś przywilej dotknąć "bóstwa" i ogrzać się blasku jego aury. :serduszkate: Naturalnie była to taka "zazdrość" z przewagą życzliwości oraz siostrzanej miłości w sercu - w końcu wyznajesz tę samą religię - acklesism. :przytul: :lol:

Harry_the_Cat - Nie 06 Wrz, 2015 18:55

W mazowieckim to mrowki przezywaja okres ;)

I tak jak spojrzalam na to zdjecie z, jakby nie bylo 2009 roku, to pomyslalam, ze on to z wiekiem pieknieje zdecydowanie (jesli to w ogole mozliwe ;) . Acklesism wiecznie zywy :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :przytul: :serce2: :serce2:

Deanariell - Nie 06 Wrz, 2015 19:52

Harry_the_Cat napisał/a:
tak jak spojrzalam na to zdjecie z, jakby nie bylo 2009 roku, to pomyslalam, ze on to z wiekiem pieknieje zdecydowanie (jesli to w ogole mozliwe

Możliwe, możliwe. Doszłam do identycznych wniosków. :mrgreen: :serce:

BeeMeR - Nie 06 Wrz, 2015 20:31

Harry_the_Cat napisał/a:
W mazowieckim to mrowki przezywaja okres ;)
w małopolskim też ;)
Deanariell - Nie 06 Wrz, 2015 21:33

BeeMeR napisał/a:

Harry_the_Cat napisał/a:
W mazowieckim to mrowki przezywaja okres
w małopolskim też

Ja znam o stonce, a z Małopolski jestem - kosmitka? :mysle: :-P :lol:

Harry_the_Cat - Nie 06 Wrz, 2015 21:34

Fascynujace powiedzenie, swoja droga :-D
BeeMeR - Pon 07 Wrz, 2015 07:19

Precyzuję więc: w krakowskim :mrgreen:
może być?
A kosmici są wśród nas - wiadomo ;)

Caitriona - Pon 07 Wrz, 2015 21:12

Harry_the_Cat napisał/a:
to pomyslalam, ze on to z wiekiem pieknieje zdecydowanie (jesli to w ogole mozliwe

Widocznie jednak możliwe, bo z roku na roku wygląda zawsze lepiej! Ja też bym tak chciała...

Harry_the_Cat - Nie 24 Sty, 2016 17:38

Taki znalazlam quiz, ale jest hardcore. Moze tak z 5 lat temu to by mi lepiej poszlo, niz marne 3 odpowiedzi dobre....

http://www.buzzfeed.com/r...optq#.ibBKXbXVY

Eeva - Pon 25 Sty, 2016 08:59

Harry_the_Cat napisał/a:
Taki znalazlam quiz, ale jest hardcore. Moze tak z 5 lat temu to by mi lepiej poszlo, niz marne 3 odpowiedzi dobre....

http://www.buzzfeed.com/r...optq#.ibBKXbXVY

też mam 3, ale szczerze to liczyłam, ze w 1 pytaniu odpowiedź prawidłowa to "Castiel forgot to pick up the pie."
Nadrabiam powoli nowy sezon, zostal mi tylko 1 odcinek.
Moja neverending love dla Crowleya jest już tak duża że większa być nie moze.

Harry_the_Cat - Pon 25 Sty, 2016 09:11

No mina w przypadku braku pie byłaby równie tragiczna ;)
Ja juz nie pamietam dobrze, gdzie skończyłam, czy sezon 8 czy 9. Jak znajdę chwile to wrócę, ale tak naprawdę to mi sie chce obejrzeć od początku.

Ach, te relacje braci w pierwszym sezonie :serce:

Eeva - Pon 25 Sty, 2016 09:23

Harry_the_Cat napisał/a:
No mina w przypadku braku pie byłaby równie tragiczna

No własnie, właśnie! :D
Harry_the_Cat napisał/a:
Ja juz nie pamietam dobrze, gdzie skończyłam, czy sezon 8 czy 9. Jak znajdę chwile to wrócę, ale tak naprawdę to mi sie chce obejrzeć od początku.

Ja miałam jakąś strasznie długa przerwę ale dzielnie nadrabiam i podoba mi się ten sezon.
Spoiler:
Wrócił Lucyfer!! YAY! Scena kiedy są w klatce i L. mówi "it's all about abmience" i załącza "Heaven must be missing an angel" - BEZCENNA!! :serce2: :serce2: :serce2:
O, znalazłam tą scenę na youtube - https://www.youtube.com/watch?v=hy_hKJfeAoY
No i Cass jako Lucyfer? My, oh my! Temperatura w pokoju trochę się podniosła!

Caitriona - Pon 25 Sty, 2016 12:29

Ha!: You got 5 out of 7 right!
You did better than 82% of those who took this quiz!

You’re basically a Winchester!
:mrgreen:

Ja jestem na bieżąco ;)

Harry_the_Cat - Pon 25 Sty, 2016 12:49

Brawo Cait!! Tak myślałam ze na Ciebie mozna liczyć :wink:
Caitriona - Pon 25 Sty, 2016 15:44

Harry_the_Cat napisał/a:
Brawo Cait!!

A, dziękować, dziękować :mrgreen:

Agn - Wto 21 Lut, 2017 11:13

Ekhu... ekhu... ileż tu kurzu!

Czasem się łapię na tym, że tęsknię za chłopakami, ale od razu dochodzę do wniosku - to nie ma sensu. Nie strzymię.
Ale ostatnio odkryłam The Hillywood Show, gdzie dziewczyny robią kapitalne parodie co bardziej znanych filmów / seriali. Nie wszystkie mi się podobają, ale większość - owszem.
Supernatural jest genialny. :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=tCZy8cAgBlM&t
Wsłuchajcie się w tekst i koniecznie obejrzyjcie do końca. :mrgreen:

Deanariell - Wto 21 Lut, 2017 17:08

Faktycznie tyle tu kurzu, że zaczęłam kichać. :-P Ja tam do chłopaków zamierzam jeszcze wrócić w bliżej nieokreślonym czasie :mysle: - o ile gdzieś w necie będzie można oglądać serial z napisami. :roll:
Agn napisał/a:
Ale ostatnio odkryłam The Hillywood Show, gdzie dziewczyny robią kapitalne parodie co bardziej znanych filmów / seriali. Nie wszystkie mi się podobają, ale większość - owszem.
Supernatural jest genialny.

Znam, znam. :mrgreen:

Anaru - Śro 22 Lut, 2017 10:46

Aaaa psik! :mrgreen:
O co chodzi z okresem u mrówek w Małopolsce :co_stracilam:

Deanariell napisał/a:
o ile gdzieś w necie będzie można oglądać serial z napisami.

W razie czego chyba to jeszcze gdzieś mam, mogę poszperać ;)
Ale to była kiedyś fascynacja...

Na parodie zerknę z przyjemnością :wink:

Deanariell - Śro 22 Lut, 2017 17:36

Anaru napisał/a:
O co chodzi z okresem u mrówek w Małopolsce

:rotfl: Takie powiedzenie - jak coś bardzo, bardzo przeżywasz, to się czasem mówi: "przeżywać jak stonka okres" ;) , a ponoć na Mazowszu "przeżywającym" nie jest "stonka" tylko "mrówka" :-P - sens powiedzenia ten sam. :lol:

Anaru napisał/a:
Ale to była kiedyś fascynacja.

Moja nadal (choć już mniej obsesyjna). ;) Ale z różnych powodów utknęłam gdzieś w ósmym sezonie :( , więc mam ich parę do nadrobienia. :mysle: Na pewno będę chciała obejrzeć wszystkie wyemitowane odcinki do samego końca, nawet jeśli mi z tym zejdzie więcej czasu... :mrgreen:

Fibula - Sob 25 Lut, 2017 01:10

Deanariell napisał/a:
Anaru napisał/a:
Ale to była kiedyś fascynacja.

Moja nadal (choć już mniej obsesyjna). ;) Ale z różnych powodów utknęłam gdzieś w ósmym sezonie :( , więc mam ich parę do nadrobienia. :mysle: Na pewno będę chciała obejrzeć wszystkie wyemitowane odcinki do samego końca, nawet jeśli mi z tym zejdzie więcej czasu... :mrgreen:

Nie desperuj, ja dopiero napoczęłam dziewiąty. :wink: Czasu brakuje na przyjemności :cry2: , poza tym chłopaków najfajniej ogląda się rodzinnie, z siostrami :mrgreen: , a przynajmniej z grubsza w tym samym czasie, to i tempo mało imponujące.

Caitriona - Sob 25 Lut, 2017 11:23

He,he. Ja jestem na bieżąco :mrgreen: Wychodzi, że jako jedyna tutaj. No nie umiem tego nie oglądać, żeby nie wiem co :rotfl:
Deanariell - Sob 25 Lut, 2017 19:24

Caitriona napisał/a:
He,he. Ja jestem na bieżąco Wychodzi, że jako jedyna tutaj. No nie umiem tego nie oglądać, żeby nie wiem co

Wiem, wiem. ;) Ty jedna bronisz supernaturalnego honoru. :przytul: Zazdroszczę bycia na bieżąco. :serce: Ja się "zapuściłam" w 2010 roku, po urodzeniu Młodej. :roll: I od tej pory ciężko nadgonić... :( Ale z nostalgią wspominam jak Admete do mnie z laptopem do szpitala przychodziła, bo jakoś wtedy końcówka sezonu wypadała, a ja bym tam wtedy chyba bez wsparcia chłopaków oszalała. :roll: :wink: Pamiętam miny pań na sali, jak słyszały dialogi z filmu i nasze komentarze do akcji. :rotfl:

Admete - Sob 25 Lut, 2017 20:21

Ja to oglądałam z Riellą, jak z nią nie mogłam, to przestałam. Oglądanie samotnie, to już nie było to.
Deanariell - Sob 25 Lut, 2017 20:27

Admete napisał/a:
Ja to oglądałam z Riellą, jak z nią nie mogłam, to przestałam. Oglądanie samotnie, to już nie było to.

Fakt. Coś w tym jest. ;) :przytul: Te komentarze i fazy... bezcenne... :rotfl: :mrgreen:

Admete - Sob 25 Lut, 2017 20:44

Zdecydowanie jedyne w swoim rodzaju. I do tego wyżerka plus czasami procenty ;)