Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16
BeeMeR - Czw 14 Lut, 2019 19:32
Co jednemu lekarstwo, drugiemu trucizna
Trzykrotka - Czw 14 Lut, 2019 23:53
Gdzież tam przaśne! Po indyjskich oldskulach z lat 90 nic już nie będzie zbyt przaśne Cathie mi wczoraj nasunęła na myśl te wszystkie młodociane Shahruki, Aamiry i Salmany, już nie mówiąc o pokoleniu wstecz i różnych miodowych arcykoszmarkach z Rishim Kapoorem choćby. A człowiek oglądał i jeszcze recenzje pisał. I podobało mu się
Serio - gp mają swój nieprawdopodobny, tajemniczy urok.
BeeMeR - Pią 15 Lut, 2019 00:05
Drama (moja ) jest trochę przaśna, trochę krzykliwa, ale bawi, a o to w tym interesie chodzi.
Aragonte - Pią 15 Lut, 2019 00:07
Może powinnam sobie na pociechę jakieś gp znaleźć... albo wrócić do Meteor Garden
Admete - Pią 15 Lut, 2019 06:25
Ja nie miewam gp Najwyraźniej Dla odprężenia to kryminał jakiś albo sensacja. Teraz czytam kryminał z Verą Stanhope.
Trzykrotka - Pią 15 Lut, 2019 06:56
Co kto lubi, najwyraźniej
Zerknęłam wczoraj na kolejny odcinek perypetii aktorki przemienionej w sekretarkę prawnika. Bardzo przyjemna głupotka, ale chyba jednak nie będę kontynuować.
Admete - Pią 15 Lut, 2019 10:18
Ja w weekend sprawdzę Haechi. Z czystej ciekawości.
Trzykrotka - Pią 15 Lut, 2019 11:51
Jednego jestem ciekawa - tam gra aktor z Alhambry, ten nieszczęsny dyrektor Cha, który przez calą dramę pojawiał jako zombie. Ciekawam, jak on gra w porządnej roli. Urodę ma odpowiednio mroczną.
BeeMeR - Pią 15 Lut, 2019 12:05
Moje gp dalej bawi, główni mają na koncie drugie, już nie tak incydentalne kissu ale wciąż nie mogą w to uwierzyć że tak wyszlo
Młodsza siostra po dżentelmeńsku dostała łóżko od nieznajomego, ich znajomość też się rozwija
Starsza siostra wróciła do rozmów z byłym, jeszcze nie powiedziała o czym. Ja tego byłego chyba znam
Nie umiem powiedzieć po co w wystroju przyszłego biura (?) kołyska, ale to nie kryminał, nie wszystko musi mieć sens
Trzykrotka - Pią 15 Lut, 2019 12:58
| BeeMeR napisał/a: |
Nie umiem powiedzieć po co w wystroju przyszłego biura (?) kołyska, ale to nie kryminał, nie wszystko musi mieć sens |
Na wypadek ululania się?
BeeMeR - Pią 15 Lut, 2019 13:17
Chyba wpadki
Może pani chciała po prostu popatrzeć na pana przy pracy bo to był jej pomysł
Trzykrotka - Pią 15 Lut, 2019 13:44
I ja się tej chęci nie dziwię, bo pan wielce malowniczo robi tę kołyskę
BeeMeR - Pią 15 Lut, 2019 14:10
Raczej demontuje - co oczywiście nie zmienia sedna
Ja tam myślę, że 2w1, tj. Że pani pasie oczy ale podskórnie myśli perspektywistycznie
Admete - Pią 15 Lut, 2019 14:14
| Trzykrotka napisał/a: | | Urodę ma odpowiednio mroczną. |
Nie wiesz, kogo gra? Bo w kostiumie mogę go nie rozpoznać.
Trzykrotka - Pią 15 Lut, 2019 15:05
| Admete napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Urodę ma odpowiednio mroczną. |
Nie wiesz, kogo gra? Bo w kostiumie mogę go nie rozpoznać. |
Dal Moon - widzę, że na zdjęciu na Asianwiki jest malowniczo rozczochrany.
Admete - Pią 15 Lut, 2019 17:15
Będę wypatrywać Co do Item - realizacyjnie nie ma się do czego przyczepić, ale scenariusz wydaje się nie do końca konsekwentny. Nieważne czy fantastyka czy nie, logika w obrębie gatunku musi występować. Ale dam jeszcze szansę, bo aktor fajny, aktorka też w porządku.
Admete - Pią 15 Lut, 2019 21:14
http://www.dramabeans.com...tflix-original/
Zapowiedź nowego serialu Yoon Hyun Mina - Szpinaka. Scenarzysta Pied piper.
Tutaj ciekawa obsada i pomysł też:
http://www.dramabeans.com...ntasy-thriller/
EDIT - Haechi na razie jest w porządku. Dużo polityki, kryminał i trochę komedii. Brak odcinków dzieciowych ( na szczecie ). Dramę reżyseruje reżyser Achiary, więc jest inaczej zrobiona niż wcześniejsze seriale pani scenarzystki. Mniej statycznie.
Trzykrotka - Sob 16 Lut, 2019 22:02
O, proszę, obie dramy fajnie się zapowiadają. Nie mam zwłaszcza nic przeciwko kolejnemu wspolnemu projektowi panów z Life on Mars
Dzisiejszy odcinek Romance is z Bonus Book sponsorują swetry i szale.
Koreańczycy z wszystkiego potrafią zrobić maskotkę. Oto Pan Cebulka, ktorego nasza bohaterka właśnie dostała od Drugiego
Takie ppl szalenie mi się podoba. Idziemy mianowicie na randkę do... księgarni. Do maleńkiej dziupli pełnej starannie dobranych książek. Nasz Drugi opowiada o tej niezależnej księgarni, a potem idzie do kasy ze stosikiem książek. Proszę:
Oczywiście normalny ppl tez odchodzi i to całkiem nachalny, żeby nie było za dobrze
Mamy 7 odcinek i w zapowiedzi 8 pokazano nam jakieś przypadkowe padanie sobie na usta O co mi chodzi - że ta drama jest takim romansem bez romansu póki co. On ją kocha, ale nie mówi o tym, ona randkuje, ale na razie tak koleżeńsko... Więcej mówimy o książkach niż o miłości. O tym, jak książki reklamować, jak sprzedawać, jak pozbywać się tych, których już sprzedać się nie da (tak, byliśmy tam, gdzie je mielili na makulaturę ). Dziś było o tym, co wydawać i że to, co się wydaje musi się sprzedawać, w związku z czym niektórzy autorzy (Brzydactwo) opływają w dostatki, a inni przymierają głodem. Dziś była mała nowelka o śmierci pewnego poety - parkingowego.
Nie wiem, czy to nie jest - prócz bardzo zgrabnie poprowadzonej opowieści i skrojonych postaci - mój wabik. Nadal świetnie mi się dramę ogląda
Aragonte - Sob 16 Lut, 2019 22:11
Ale randkuje z nim czy z kimś innym?
A ja zrobiłam sobie ostatnio przebieżkę przed Meteor Garden i wygląda na to, że źle zapamięłtam, mam obejrzane prawie 11 odcinków. Si jest na dobrowolnym zesłaniu w Londynie Może trochę go pokażą, tj. miasta?
Trzykrotka - Sob 16 Lut, 2019 23:50
Dan-I randkuje z Drugim. Nawet w głowie jej nie postało, że Brzydactwo jest w niej zakochany. Jemu zresztą też nie - aż do niedawna. Oni są takimi przyjaciółmi od prawie zawsze. Wtedy mentalnie ta granica jest dość trudna do przekroczenia, bez względu na to, jak dramy gloryfikują motyw od przyjaźni do miłości. Dla niej Brzydactwo to po prostu młodszy brat. Dlatego może z nim mieszkać
Do Meteor Garden to ja się też zabiorę, kiedy już skończyłam obie młodzieżowe dramy koreańskie Dziś jednak wzięłam sobie na próbę Sky Castle i aż mam ciary. O matkozcórką, co to za jakiś koszmarny świat, w którym ci ludzie żyją? A co najlepsze - ogląda się to jak science fiction, a to jest czysta prawda o życiu kobiet z finansowej wierchuszki. Dokładnie tak samo opisuje świat matek z Górnego Manhattanu, gdzie mieszkają najbogatsi Amerykanie, autorka książki Naczelne z Manhattanu. Drama trzyma w napięciu, choć klimat tego notorycznego stresu, w którym żyją bohaterowie, jest trudny do zniesienia.
Admete, ty ją skończyłaś, czy odpadłaś po drodze?
Admete - Nie 17 Lut, 2019 06:51
| Trzykrotka napisał/a: | | Nadal świetnie mi się dramę ogląda |
Książki mówisz Ja mam w planach zerknąć na więcej niż 10 minut, ale na razie nie znalazłam czasu.
Trzykrotka - Nie 17 Lut, 2019 09:34
Książki są tam wszechobecne. Cała czwórka pracuje w branży wydawniczej, jeden pan jest pisarzem, drugi grafikem i jak w Chicago Typewriter bohaterowie wciąż poruszają się wśród książek Obawiam się że jak dla ciebie tam się za mało dzieje. To drama z serii 'między słowami'
A Sky Castle? Obejrzałaś do końca albo planujesz obejrzeć? Rany, ten casting rodziców do wybranych trenerów, tak jakby dostanie się na studia było jakąś olimpiadą Przecież ci mlodzi już od kołyski muszą mieć nie po kolei w głowach przy takim wychowaniu.
Ciekawa jestem jaki szkielet chowa się w szafie prymusa z pierwszego odcinka.
Fajnie bylo zobaczyć znajome panie z AGD i piękną prokurator New Leaf.
Admete - Nie 17 Lut, 2019 12:31
Sky Castle mnie rozczarował. Był doskonały do 10 odcinka bodajże. Nie podobało mi się wykorzystanie jednej postaci i jej rola w odkupieniu reszty. A to odkupienie zbyt słodkie i wszytko za dobrze się ułożyło. Za dobrze w kontekście wcześniejszych wydarzeń. Nie chcę pisać szerzej, bo to by był spoiler. Potem ominęłam odcinki 11 0 18, obejrzałam dwa ostatnie.
Haechi na razie mi się podoba - sceny mieczowe są i strzelanie z łuku, zero romansu
Alicja - Nie 17 Lut, 2019 13:06
Miałam kilka dni odpoczynku od dram i forum, bo nie można świętować, czytać książek, chodzić do pracy, wychowywać dzieci, gotować, jeździć na treningi wszelakie, czytać książek i oglądać, a jeszcze pisać. Trzeba w niektóre dni dla zachowania zdrowia coś wykreślać. Pracy nie wykreślę, obowiązków też nie. Fb i messengera przejrzę nawet na korytarzu lub hali sportowej, dramy już nie.
Na tapecie teraz tylko Witch's court, takie sobie, ale da się z barku lepszego. Czekam kiedy Babel, Item lub Trap będą oglądalne czyli chociaż po 4 odcinki. Przymierzam się też do Crowned clowen, mały maratonik można już zrobić z tego co mam
Admete - Nie 17 Lut, 2019 14:53
Zapomniałam o Trap. Może wieczorem. Teraz jadę w gości.
|
|
|