To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Trzykrotka - Wto 08 Sie, 2017 12:00

Ona bardzo dużo gra, tylko ciągle jakieś małe role. W Duszce dziewczynę na wózku, w SWP niesympatyczną redaktorkę, która polowała na czebola, w Syrence wreszcie była Drugą, też niesympatyczną. A ja lubię na nią patrzeć.
Admete - Wto 08 Sie, 2017 12:07

Może dlatego wzięła tę rolę w serialu obyczajowym z dużą ilością odcinków. Na pewno zasmakowała prawdziwego aktorstwa w SF. To było coś odmiennego niż do tej pory.
BeeMeR - Wto 08 Sie, 2017 13:36

Trzykrotka napisał/a:
Ona bardzo dużo gra, tylko ciągle jakieś małe role. W Duszce dziewczynę na wózku, w SWP niesympatyczną redaktorkę, która polowała na czebola, w Syrence wreszcie była Drugą, też niesympatyczną
Ja ją kojarzę jeszcze z panem od MSR w jakimś rodzinnym tasiemcu. Kojarzę jakiś urywek wypowiedzi, że tenże pan całuje lepiej niż ktoś inny z kim grała wcześniej ;)
Admete - Wto 08 Sie, 2017 13:57

Mnie ona pasuje. Ładna też jest, ale w taki nieoczywisty sposób i może też wyglądać zwyczajnie. W Falsify podoba mi się też aktorka, która gra panią prokurator. Jaki ładny komiks z SF, szkoda, że nie wiem, co jest napisane:

A w Horse doctor księżniczka zachorowała na ospę, doktor Baek ją uratował, ale ponieważ znów zrobił coś niekonwencjonalnego, to się królowej tym razem naraził. Lord Yi to rzecz oczywista wykorzystał. Teraz już będzie sama końcówka i rozgrywka z lordem Yi zakończona ( na pewno ;) ) jego upadkiem.

Aragonte - Wto 08 Sie, 2017 15:59

Wiadomo, że lord Yi wygrać nie może :twisted:

Fajny komiks - chciałabym znać treść tych paru dymków :wink: I co się śni Shi Mokowi :wink:

Aragonte - Wto 08 Sie, 2017 16:54

Trochę obrazków (chyba dawno nie wklejałam :-P ).

Te pierwsze są wieeelkie (sori), więc wrzucę w spoiler, żeby nie kłuły w oczy.
Spoiler:

Tu są różne zdjęcia z planu i gify:
https://changru.tumblr.com/tagged/forest-of-secrets

Ujawnię kilka fajniejszych (uwielbiam mimikę Bae Doo Na :-D Jaka ona jest pełna życia w tej roli :D ).

A teraz będę podziwiać...

...garnitur od Armaniego, ma się rozumieć :wink:

Admete - Wto 08 Sie, 2017 18:55

Aragonte - za tydzień będziemy wspólnie podziwiać co lepsze sceny. Ten serial jest dla mnie naprawdę wyjątkowy. Trudno mi teraz oglądać inne rzeczy, bo bledną przez porównanie. Dialogi, postacie, zdjęcia, aktorzy ( AKTORZY! ). Bae Doo Na i Cho Seung Woo to dream team - wcale nie mieli aż tak dużo scen ze sobą, ale wszystkie są do zapamiętania i powtarzania. To zestawienie empatii, życia, lojalności, zasad moralnych Yeo Jin i wycofania, samotności oraz podobnie silnych zasad moralnych Shi Moka było jedyne w swoim rodzaju. Oglądanie ich interakcji sprawiało mi wielką frajdę. Seung Woo to jeszcze inna historia, on rolę Shi Moka zagrał bez jednej fałszywej nuty, ani przez chwile nie widziałam aktora, zawsze to była postać. Podobnie zresztą było z Bae Doo Na.

Garnitur piękny oczywiście ;) No i możemy sobie wymyślić, że Yeo Jin będzie jego pierwszą miłością ;) A masz gdzieś gif z tej sceny jak się Shi Mok budzi w szpitalu? Rewelacyjna jest. Tu fajne czarno-białe zdjęcia - wygląda mi to na Inside Men:

Podoba mi się ta piosenka, bo pokazuje możliwości wokalne SW, na końcu :serce:

https://www.youtube.com/watch?v=Ouzw6GKCuHk

Z rzeczy, które teraz oglądam Save me jest najlepsze, choć nie lubię Tacyeona czy jak mu tam. Nie chce mi się sprawdzać. To znaczy za stary jest do roli. Granie mu idzie. Falsify ma dobre sceny i paru niezłych aktorów, dla tych scen i dla aktorów oglądam. Pani Junkowej niestety jest mało, a szkoda, bo ona jest fajna. Strongest Delivery Man zapowiada się ciekawie.

Aragonte - Wto 08 Sie, 2017 21:43

Admete napisał/a:
Garnitur piękny oczywiście No i możemy sobie wymyślić, że Yeo Jin będzie jego pierwszą miłością :wink:

Wszystko możemy sobie wymyślic :mrgreen: Skończyli to w takim punkcie, że możliwe są różne warianty :banan_czerwony:

Chyba zaraz puszczę sobie przerwany 39. odcinek Horse Doctor - może doktor Baek magicznie uleczy moje stłuczone kolana przez ekran laptopa :-P Tylko nie wiem, czy akupunktura działa na odległośc :-P

Trzykrotka - Wto 08 Sie, 2017 22:31

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Ona bardzo dużo gra, tylko ciągle jakieś małe role. W Duszce dziewczynę na wózku, w SWP niesympatyczną redaktorkę, która polowała na czebola, w Syrence wreszcie była Drugą, też niesympatyczną
Ja ją kojarzę jeszcze z panem od MSR w jakimś rodzinnym tasiemcu. Kojarzę jakiś urywek wypowiedzi, że tenże pan całuje lepiej niż ktoś inny z kim grała wcześniej ;)

Yhyhy :twisted: ciekawe, czy doświadczenie w branży mierzy się ilością wycałowanych partnerów. Z kim się całujesz w tym miesiącu? A, znam całowałam się z nim rok temu :lol:

Ładny ten spam z SF, nawet jak nie oglądało się dramy, póki co.

Dziękuję za wschodnie zasoby :kwiatek: ode mnie wędruje tam powoli Another Miss Oh, sosik też będzie, na pewno przynajmniej częściowo polski.
No przecież jasne, skąd znam ten piękny głos wolakistki z Strong Deliveryman! :zalamka: To dziewczyna, która śpiewała Auditory Hallucinations w KMHM i tę piosenkę z Mystery Queen, ktora tak mi się podobała.
Przepiękna From Far Away (Mystery Queen)
https://www.youtube.com/watch?v=rvw_xeB9Uy4
Auditory Hallucinations
https://www.youtube.com/watch?v=ya0nm7unMQo
Must Have (Strongest Deliveryman)
https://www.youtube.com/watch?v=gj_J33JCAzw

Strong Deliveryman 2
Dawniej nie zauważałam tego motywu w dramach, teraz pojawil się już co najmniej po raz drugi: bohaterka do tego stopnia nie wytrzymuje morderczego koreańskiego systemu pracy-nauki-wyścigu szczurów, że zaharowuje sobie tyłek na śmierć, żeby tylko emigrować i nigdy nie wracać.
Przykry odcinek. Cholerna rodzinka żerująca na pracy jednej osoby - bo skoro ma oszczędności, to jej psim obowiązkiem jest wydać je na szkołę brata, który stracił stypendium, bo za bardzo bawił się z kolegami :zalamka: Cholerny pasozyt - czebolowicz, przez którego może umrzeć człowiek i jak podejrzewam, będą jeszcze grube kłopoty. Podobała mi się mała czebolówna, która z zachwytem ruszyła do tego, co dla innych jest koniecznością i pieknie poradziła sobie z trudnym klientem. Dobra broń - kamera w komórce. I działa! Moja koleżanka niedawno udała, że nagrywa faceta, który wyprowadzał pieska i kopał go końcem buta, żeby się szybciej załatwiał. Pomogło - gość w te pędy zawinął psa pod pachę i uciekł :bejsbol:

Edit:
O proszę, pani Jae In śpiewała też dla Pięknych Oczu!
w Scholarze
https://www.youtube.com/watch?v=Ece7vGxYD1c
i Arang And The Magistrate
https://www.youtube.com/watch?v=DiTZzWVtOlk

BeeMeR - Wto 08 Sie, 2017 22:51

Trzykrotka napisał/a:
No przecież jasne, skąd znam ten piękny głos wolakistki z Strong Deliveryman! :zalamka: To dziewczyna, która śpiewała Auditory Hallucinations w KMHM i tę piosenkę z Mystery Queen, ktora tak mi się podobała.
To wrzuć daną piosenkę :kwiatek:

Na wschód powędrował cały Producer, na dniach powędrują Durrellowie, wraz z odc s01e04 :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
gość w te pędy zawinął psa pod pachę i uciekł :bejsbol:
oby go nie kopał w domu :bejsbol:

Trzykrotka napisał/a:
Cholerna rodzinka żerująca na pracy jednej osoby - bo skoro ma oszczędności, to jej psim obowiązkiem jest wydać je na szkołę brata, który stracił stypendium, bo za bardzo bawił się z kolegami
No niestety, kojarzę podobny motyw, nie tylko z Serka :(

edit:
widzę edycję :kwiatek:

Agn - Wto 08 Sie, 2017 23:39

Trzykrotka napisał/a:
A ja lubię na nią patrzeć.

Ja na razie tak średnio - albo gra jakąś nadętą sucz, albo smarkulę, która dyryguje Karaluch. Albo żonę opętanego policjanta, w której to roli nie obchodziła mnie chyba ani trochę (albo w trakcie dramy przestałam się nią interesować).
Aragonte napisał/a:
garnitur od Armaniego, ma się rozumieć

Och, tak, oczywiście - GARNITUR. :twisted:
Admete napisał/a:
Pani Junkowej niestety jest mało, a szkoda, bo ona jest fajna.

Ej, serio? A ponoć to miała być jej główna rola. No to chyba nie do końca.
Szkoda. Lubie ja jako aktorkę.

Trójka CM poleciała do BeeMeRka. I na mnie padł teraz blady strach, bo przede mną odcinek nr 4. To będzie tak strasznie bolało... :(

Kochana Trzykrotko, kochany BeeMeRku... mylicie mi się. :P

Aragonte - Wto 08 Sie, 2017 23:55

Trzykrotka napisał/a:
Yhyhy ciekawe, czy doświadczenie w branży mierzy się ilością wycałowanych partnerów.

Hyhyhy :twisted:

Jeszcze nieco spamu dla Admete :wink: Pewna rozmowa telefoniczna :serduszkate:

Baaarrrrdzo lubię tę rozmowę :serce:

Aragonte - Wto 08 Sie, 2017 23:56

Agn napisał/a:
Och, tak, oczywiście - GARNITUR.

A co - nie podoba ci się ten ciuch od Armaniego? :-P

Edit: Admete, znalazłam potwierdzenie mojej interpretacji postaci Shi Moka :excited: :banan_czerwony:
Cytat:
“It’s not that he doesn’t have emotion. In a way he doesn’t know how, or doesn’t see the need to express it.”

-Jo Seung Woo describing his character Shimok

http://ktvsociety.tumblr....motion-in-a-way

No faktycznie - zero emocji w tym facecie :mrgreen: :wink:

Agn - Śro 09 Sie, 2017 00:03

Ależ podoba, podoba. :twisted:
BeeMeR - Śro 09 Sie, 2017 00:07

Agn napisał/a:
Trójka CM poleciała do BeeMeRka.
Obejrzę jutro, dziś właśnie skończyłam 13. odc. Królowej, świetny zresztą :oklaski: Jak i poprzedni był bardzo dobry :oklaski:
PMY jest rewelacyjna :oklaski: - zwłaszcza teraz, gdy już wie w jakie g... została wplątana i wyjścia nie widać zbytnio... Tylko szpiedzy, donosiciele, morderstwa, krew, i wiele osób na mężowskiej liście do zabicia/usunięcia - z jej ojcem włącznie :thud:
Panowie są dobrzy - książę "bardzo", a król "daje radę", acz nadużywa grymasów i tików imho.

Aragonte - Śro 09 Sie, 2017 00:09

Agn napisał/a:
Ależ podoba, podoba. :twisted:

Nic dziwnego - porządna marka, to co ma się nie podobac :twisted:

Idę spac, bo zaczynam faflunic :wink:

Edit: omo! Znalazłam pierwszy fanfik z Shi Mokiem i Yeo Jin :twisted:
No i po spaniu - mus przeczytac :mrgreen:

Edit: przeczytane. Zdecydowanie trudniej będzie mi zasnąc :twisted:

Trzykrotka - Śro 09 Sie, 2017 00:44

Byłam pewna, że po rysunkach przyjdą fanfiki :mrgreen: To już regułą się stało i dobrze świadczy o dramie.
Agn :-D niedługo pewnie się poprzebieramy.

Wampiry idą do wojska. Już pojutrze Lee Soo Hyuk, nasz Gwiazdy że Scholara (jakże to tak, a pożegnalna drama?) oraz wampirzy detektyw, niegdysiejszy Gap Dong, Lee Jun, we wrześniu.
A Siwon wychodzi lada dzień :banan_Bablu:

Aragonte - Śro 09 Sie, 2017 02:02

Trzykrotko, twoje "Wampiry idą do wojska" jest cudne :lol:

Jeszcze nie śpię :wink:
Obejrzałam sobie parę scen z Secret Forest, w tym wiadomą (tj. streszczaną tutaj w gifach) rozmowę telefoniczną. I powiem tak... Tych dwoje nie jest para, nie mówią cały czas o czymś stricte osobistym, ale ta rozmowa (na tle dramy zwłaszcza, której bohater jest, jak sądzimy, pozbawiony emocji wskutek pewnej operacji) ma w sobie tyle szczerości, intymności, zaufania (no i jest pięknie zagrana przez obie strony :oklaski: ), że jestem pod wrażeniem za każdym razem, jak to sobie przypominam :serce2: :serce: :serduszkate: I szczerze się wzruszam.

Chcę drugi sezon Secret Forest! :cry2:

I raczej go nie dostaniemy, wiem :(

Admete - Śro 09 Sie, 2017 05:55

Aragonte napisał/a:
Wszystko możemy sobie wymyślic :mrgreen:

I pewnie wymyślimy, nie może być inaczej ;)

Trzykrotka napisał/a:
No przecież jasne, skąd znam ten piękny głos wolakistki z Strong Deliveryman!

Popatrz też od razu zwróciłam uwagę na muzykę w SD.

Trzykrotka napisał/a:
Ładny ten spam z SF, nawet jak nie oglądało się dramy, póki co.

Musicie wytrzymać, minie nam, ale na razie nie da rady inaczej.

Trzykrotka napisał/a:
Przykry odcinek.

Pisałam, najpierw jest zabawnie, potem poważnie i dobrze. Czebolówna super. Jak dla mnie mogłaby nawet stanowić parę z pierwszym. zastanawiam się, może tam będzie inaczej niż zwykle? Zresztą to może być nawet siostra bohatera potem ;)

Agn napisał/a:
albo smarkulę, która dyryguje Karaluch

O przepraszam, raz się jej zdarzyło. Eun Soo jest silna na swój sposób.

Cytat:
Ej, serio? A ponoć to miała być jej główna rola. No to chyba nie do końca.

Główna z pan, to prokurator. Zresztą całkiem dobra.

Cytat:
Baaarrrrdzo lubię tę rozmowę :serce:

Ja też, mogę ją oglądać milion razy. Jak daleko zaszli Yeo Jin i Shi Mok od początku, a to tylko dwa miesiące tak naprawdę.

Aragonte napisał/a:
Admete, znalazłam potwierdzenie mojej interpretacji postaci Shi Moka :excited: :banan_czerwony:

No to teraz możemy sobie wyobrażać różne rzeczy. jak dobrze, ze to Seung Woo zagrał te postać. Nie wyobrażam sobie nikogo innego.

BeeMeR napisał/a:
Obejrzę jutro, dziś właśnie skończyłam 13. odc. Królowej, świetny zresztą

Widzę, że to bardzo szekspirowskie.

Cytat:
Edit: przeczytane. Zdecydowanie trudniej będzie mi zasnąc :twisted:

Przepraszam cię bardzo, ale dlaczego nie ma linka? Dawaj mi go ;)

Aragonte napisał/a:
Tych dwoje nie jest para, nie mówią cały czas o czymś stricte osobistym, ale ta rozmowa (na tle dramy zwłaszcza, której bohater jest, jak sądzimy, pozbawiony emocji wskutek pewnej operacji) ma w sobie tyle szczerości, intymności, zaufania (no i jest pięknie zagrana przez obie strony :oklaski: ), że jestem pod wrażeniem za każdym razem, jak to sobie przypominam :serce2: :serce: :serduszkate: I szczerze się wzruszam.

Chcę drugi sezon Secret Forest! :cry2:

Ja tez chcę. Dawno nie widziałam tak dobrych dialogów, tak dobrze napisanych postaci i tak zagranych. Tak prawdziwych. Dlatego polecam ten serial także tym, którzy w życiu nie widzieli koreańskiej produkcji. To jest po prostu bardzo dobra rzecz niezależnie od kraju pochodzenia.

Aragonte - Śro 09 Sie, 2017 07:00

Admete napisał/a:
Przepraszam cię bardzo, ale dlaczego nie ma linka? Dawaj mi go :wink:

No już, już :wink: Nie byłam pewna, czy jesteś zainteresowana :-P
http://gtorun.tumblr.com/...promotion-party

Admete - Śro 09 Sie, 2017 07:08

Jak nie jestem owszem jestem ;) Zresztą w głowie mam swoje wersje ;) Dzięki. Zawsze to coś. ktoś zrobił coś w rodzaju plakatu dla Shi Moka jako postaci:

Lee Yoon Hyuk zagra z pania od Myster Queen w jakiejś krótkiej dramie Midsummer Memories - ciesze się. Na niego akurat nie trzeba będzie długo czekać. Na Seung Woo i Doo Ne wieki całe pewnie, bo oboje już mają filmy w planach. Ona już chyba nawet kręci.

http://dramacravings.tumb...k-cast-in-jtbcs

Na dramabeans pojawiły się streszczenia pierwszych odcinków Strongest Deliveryman i Save Me.

Aragonte - Śro 09 Sie, 2017 09:15

Admete, a było to krotkie wideo z SM i YJ?
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Cieszę się, że nie tylko ja widzę w nich potencjał jako niestandardowej parze, która w zasadzie nawet nią nie jest :wink:

O, ten post z Soompi powinien ci się spodobac :lol:
Spoiler:
Cytat:
Lyna: I watch this yesterday and swear I try to stop at certain episode since it gotten late but oh boy, the suspense...so end result, literally marathon the entire 16 episode. End result = let say I'm praying to the drama god for a season 2. Jo Seung-woo won my heart with his Hwang Shi-mok character. This drama would definitely land in my favorite fault where Signal is store in given it's tightly plot story and acting. I mean dear drama god, if you can hear me and grant me a season 2 for both these drama, can I have all the main character meet and work together on getting rid of corruption ... can you imagine how deadly of a team they are? Those corrupted official would be sweating bullets and running for their lives. LOL.

Anywho, back to this drama which focus a lot more in term of prosecutor side with part to corruption in the police. I find the character fascinating and the dynamic between Shi-mok and Yeo Jin to be fantastic. I mean they literally have me swooning and giggling with their scene together even if the romance is very undermining. I think out of all the character, worse than Lee Chang-joon, the one I hate the most would be Seo Dong-jae. It wasn't just bad that his character is a corrupted butt-kisser but his treatment towards woman from both Eun soo to Yeo Jin really disgusted me. Even when I see him being the whistleblower for Shi-mok, it did not redeem his character since he wasn't doing it because he wanted to him, he was doing it to save his own self from facing punishment. But one thing I can give is the consistency to his character.

Most love characte, I am sure like everyone else would be Shi-mok and Yeo-jin. The emotionless yet righteous prosecutor and the warm-hearted police officer. They make such a great pair and little me can't help but want more of them together. To see a lonely and emotionless prosecutor who has truly no one nor trust anyone but himself meet a police officer that slowly become someone he trusted and value in his life. I mean the romance factor was very undermining which I wish that there was more but given the focus on the drama, it is understandable and no matter how subtle it was, as viewers, I can see it so I am okay with it especially as you see the slow changes in him the more he is with Yeo-jin. I mean even the small subtle that sort of makes it hint of a love triangle (involving Eun-soo) but to me, there was really no love triangle to begin with. As the story unfold, I see Shi-mok action towards Yeo-jn and Eun-soo completely tell how he feel about the two of them.

With Eun-soo, he is very reluctant towards conversating with her and hold her at arm length and just see her as what she is. His co-worker / subordinate and Shi-mok is one who is righteous and tend to keep his promise. He respect her father and when the latter ask him to protect his daughter, Shi-mok did out of respect. I even think the invitation to his house shows how he see the 2 woman. With Eun-soo, she come and ask him to which there is much reluctant on his part to even let her into his apartment whereas with Yeo-jin, when she bring him coffee, he invited her in. I take his house as a symbol of himself (like his heart). Lonely and empty and while Eun-soo enter there much more than Yeo-jin, it is unwelcome and full of reluctant and coldness whereas with Yeo-jin, he freely welcome in and speak with her in a openness and comfort level. He doesn't hold back on answering her question compare to Eun-soo. He is distrusting towards others but not Yeo-jin. And honestly who makes this emotionless man smile several time. I mean, just him breaking out of his character (with his smile) was enough telling. And even without the PD flat out telling viewers there is more between them, as viewers, we can there that there is. Out of all the people, Yeo-jin has a certain special place in him. He kept her photo (gifts) and view it for all those time he was in Namhae. I mean it's an every day photo he look at and he even took her advice to smile. And given Yeo-jin character, I'm just going to be in that believe that they keep in touch with each othe (yes my wishful thinking). I like the way her gifts signify. She places them in his jacket pockets and he keep all of them but the last one she gave, he place it inside his jacket where the heart is (okay I may be de-lu lu but I want to believe it). It's like she slow creep into his heart, LOL. He may think he have no emotion but I am sure it is there, bottle inside without him realizing.

Hence come to the - CAN WE HAVE A SEASON 2 please. I need to see where this partnership between Shi-mok and Yeo-jin goes. I mean the ending literally give promise or opening to a there is enough source and possibility for a season 2. I mean the corruption is not done yet and of course, they have enough source to divulge into Shi-mok and even Yeo-jin past further (in term of family) and even further into their relationship (giggling). Even if Shi-mok is emotionless / stoic, we have seen him angry and him happy (with his smile) already ... now throw in a jealous Shi-mok and I die, LOL! especially when Jung-bo is making pass at Yeo-jin. LOL!!!! And more pojangmacha scene of Yeo-jin and Shi-mok please.

Łiiii! Jaka grafika :D

Admete - Śro 09 Sie, 2017 09:48

Niegrzeczna grafika :wink: Czytałam ten wpis.
Agn - Śro 09 Sie, 2017 10:05

Admete napisał/a:
O przepraszam, raz się jej zdarzyło. Eun Soo jest silna na swój sposób.

O, to ok. Obejrzę dalej dramę, to osądzę.

BeeMeR - Śro 09 Sie, 2017 10:35

Agn napisał/a:
Kochana Trzykrotko, kochany BeeMeRku... mylicie mi się. :P
Sama się sobie mylę chwilami ;)
Damy radę - to niewątpliwie chwilowe :twisted:

Trzykrotka napisał/a:
Must Have (Strongest Deliveryman)
Dziś już nie ma tej piosenki, dobrze, że wczoraj wysłuchałam wszystkich. :kwiatek: Dziś chciałam ponownie, na świeżo - później znajdę ;)

Tu jeszcze lekko smętny duet z Luisa:
https://www.youtube.com/watch?v=_S8SOn7-Axo

O królowej wczoraj miałam dużo do napisania i brak możliwości - dziś nie jestem pewna, czy mi się chce :P (wcinać w piękną fazę i pisać ;) )
W każdym razie od czasu ogłoszenia/rozkazu ślubu drama jest niemal doskonała :oklaski: żadnych hihi-haha, za to mnóstwo i pięknych i bolesnych momentów :cry2:
Jakkolwiek absurdalne było tatuowanie tajnych znaków na kruchym, kobiecym ciele ;)