Seriale - Dramaland przedstawia, czyli knajpa nr 10
Trzykrotka - Pią 07 Paź, 2016 20:27
Dzięki za instruktaż, Aragonte
| Admete napisał/a: | | Szósty odcinek jutro. Soo Ah wymyśliła zasady wedle których mają się spotykać, ale coś mi się widzi, że sama je szybko złamie. |
Jasne, po to są zasady, żeby je łamać - nie od tej pierwszej dramy wiadomo
Po aktualizacjach drażni mnie każde wyjście do internetu. Mam pozmieniany wygląd stron, w przeglądarce internetowej jak pozamykałam sobie pasek narzędzi (niechcący) to na amen Jak mnie to drażni, to opowiedzieć nie umiem.
Ciekawa jestem, czy w ML w dynamice związku SoSoo pójdą tropem BBJX - dłuuuugo długo nic - trochę strachu dla panny kiedy następca tronu chce się z nią żenić skłania ją szybciutko do wyznań i zgody - kiedy już planują wspólna przyszłość następuje tąpnięcie i rozstanie z powodów czysto zewnętrznych i znów dłuuuugo czekają na siebie. Tutaj może Yo w czymś nabruździć, jak myślicie?
Ach, fanfiki tak myślałam, że już nimi sypnęło. Przy takiej cząstkowej narracji jak ostatnio, aż się prosi, żeby pouzupełniać dziury. Taki fanfik o roku So w ambasadorskiej podróży Albo o nocnym kocie - Jungu. Albo o tym, dla amatorów pieprzności - co najmniej 3 odcinki o tym, jak Eun i Sun Dok cieszą się, że są już naprawdę mężem i żoną
Admete - Pią 07 Paź, 2016 20:30
A jakiej przeglądarki używasz? Zastanawiam się, czy w pracy na W10 coś mi się w Chrome przestawiło. Na pewno inaczej są ułożone ikony do wyłączania komputera.
| Trzykrotka napisał/a: | Jasne, po to są zasady, żeby je łamać - nie od tej pierwszej dramy wiadomo |
Oczekuję tego wręcz, tylko nie chciałabym, by złamali ostatnią zasadę - zerwanie...
Agn - Pią 07 Paź, 2016 20:34
| Aragonte napisał/a: | Nie tylko tobie |
Hyhyhy
| Aragonte napisał/a: | Prawdę mówiąc to, że kuleje, jest moim zdaniem jednym z bardziej sensownych rozwiązań w znanych mi segukach. Po tych torturach, jakie stosowano w dawnej Korei, na moje oko (laika co prawda) nikt nie powinien potem normalnie chodzić, tylko kuśtykać Mam ochotę pokazać taką scenę Tamarze i spytać o opinię lekarza - moim zdaniem stawy były uszkadzane, nawet jeśli nie łamano kości |
O, to to! Zwróciłaś uwagę na istotną sprawę. W segukach jakoś lubią się torturować, ale jak już główny bohater / główna bohaterka wyjdzie zza krat, to niby tam jest okrwawiony/-a i osłabiony/-a, ale ubiera hanbok, buzię ma czystą i może dalej ganiać.
| Aragonte napisał/a: | muszę znaleźć takie dwa obrazki, które widziałam ostatnio, na jednym było specyficzne kissu, bo w bliznę Notabene scena bardzo ładna i coś takiego mogłoby być w samej dramie |
Oooo! No to zdecydowanie musisz znaleźć te obrazki.
| Trzykrotka napisał/a: | | Tutaj może Yo w czymś nabruździć, jak myślicie? |
Znaczy się uważasz, że Yo będzie chciał wychędożyć So pannę? Nie będzie mu to dane, założę się.
| Trzykrotka napisał/a: | Ach, fanfiki tak myślałam, że już nimi sypnęło. Przy takiej cząstkowej narracji jak ostatnio, aż się prosi, żeby pouzupełniać dziury. Taki fanfik o roku So w ambasadorskiej podróży Albo o nocnym kocie - Jungu. Albo o tym, dla amatorów pieprzności - co najmniej 3 odcinki o tym, jak Eun i Sun Dok cieszą się, że są już naprawdę mężem i żoną |
Ciekawi mnie, czy będzie konieczność pisania fikołków po zakończeniu dramy - z alternatywnym happy endem.
BeeMeR - Pią 07 Paź, 2016 20:34
| Agn napisał/a: | | wątpię, by miała należytą opiekę lekarską; jako panna z dobrego domu pewnie by miała okłady, odpoczynek etc. etc., ale jako zdegradowana do najniższej praczki - raczej nie. Ot, pewnie na zasadzie: leci dalej krew? jak nie, to do roboty. | albo nawet: nie interesuje mnie czy leci krew, ma być wyprane.
Swoją drogą ciekawe, jak oni uzyskiwali taką nieskazitelną czystość piorąc w rzece
Co do giseang i BA - w ogóle nie przyłożyłam wagi do jego opinii "kobieciarza" bo przecież dramaland segukowy jest pełen takich, co to "patrzą, a nie dotykają", albo przynajmniej sprawiają takie wrażenie - np. Junki z Gunmana na początku, KSY z TPM takoż, pan w Mirrow po przeskoku czasowym, Drugi w ML, Iljimae wracający - i zapewne w pierony innych. Kissu był absolutnie typowym nocnym zetknięciem ust kochanków - nic nowego.
Jung znów był niewidzialny w tym tygodniu.
| Admete napisał/a: | Soo Ah wymyśliła zasady wedle których mają się spotykać, ale coś mi się widzi, że sama je szybko złamie. Zasadę "Bez dotykania" już złamała | Ależ jestem zdziwiona
Donoś co dalej (i zalinkuj kissu jak będzie )
Agn, dzięki za namiar
Trzykrotka - naszej Monice po tej wielkiej aktualizacji (czyli ponoć nowej wersji programu W.) w ogóle nie chciał komputer wstać i musiała jechać z nim do serwisu
Może opisz problem w problemach technicznych i ktoś pomoże
| Agn napisał/a: | | Znaczy się uważasz, że Yo będzie chciał wychędożyć So pannę? Nie będzie mu to dane, założę się. | Oj, nie sądzę
Admete - Pią 07 Paź, 2016 20:36
To mój komputer w pracy zniósł wszytko bezboleśnie. Całe szczęście. A kissu zalinkuję - mam nadzieję, że będzie realny, a nie marzenia na jawie
Agn - Pią 07 Paź, 2016 20:44
| BeeMeR napisał/a: | | Swoją drogą ciekawe, jak oni uzyskiwali taką nieskazitelną czystość piorąc w rzece |
Moja droga, znając możliwości goryeońskiego płynu micelarnego ty się jeszcze nad takimi duperelami zastanawiasz! | BeeMeR napisał/a: |
Agn, dzięki za namiar |
Polecam się.
...już widzę, jak będziesz się wnerwiać na bohatera.
Deanariell - Pią 07 Paź, 2016 20:48
| Agn napisał/a: | | Moja droga, znając możliwości goryeońskiego płynu micelarnego ty się jeszcze nad takimi duperelami zastanawiasz! |
Niektórzy nadal nie znają, a mieli obiecany instruktaż.
Trzykrotka - Pią 07 Paź, 2016 20:49
| Admete napisał/a: | A kissu zalinkuję - mam nadzieję, że będzie realny, a nie marzenia na jawie |
Ohoho- Duszkę pamiętacie? Jakie tam były wyobrażone kissy - rany! Choć prawdziwym też nic a nic nie brakowało
Ten Yo to raczej znów ześle pannę do pralni albo uwięzi, albo coś - ona dla niego jako kobieta kompletnie nie istnieje.
Admete - Pią 07 Paź, 2016 20:49
Nie ma tej sceny na YT. Musisz przyjść do mnie, to ci puszczę.
Deanariell - Pią 07 Paź, 2016 20:51
| Admete napisał/a: | | Nie ma tej sceny na YT. Musisz przyjść do mnie, to ci puszczę. |
Może być, pasuje mi.
Admete - Pią 07 Paź, 2016 20:53
To przyjdź Jak już mąż wróci, to się wyrwij na jakiś sobotni wieczór do mnie. Kissu ze zwiastuna ( na końcu ):
https://www.youtube.com/watch?v=oyi6K7R_1fk
Agn - Pią 07 Paź, 2016 20:53
| Deanariell napisał/a: | | Niektórzy nadal nie znają, a mieli obiecany instruktaż. |
Przetrzepałam YT w poszukiwaniu tego momentu - no nie ma i już.
| Trzykrotka napisał/a: | | Ohoho- Duszkę pamiętacie? Jakie tam były wyobrażone kissy - rany! Choć prawdziwym też nic a nic nie brakowało |
Prawdaż, jeno po śnie na jawie ciężko kontynuować romans, którego nie ma.
| Cytat: |
Trzeci raz zapominam, o co tu weszłam |
Jaaaaaaaaaaaaaa...!!!
To pewnie dlatego, że wpatrujesz się już w film...
Deanariell - Pią 07 Paź, 2016 20:54
| Admete napisał/a: | | To przyjdź Jak już mąż wróci, to się wyrwij na jakiś sobotni wieczór do mnie. |
Oj, to by się działo, jak za dawnych czasów. Pomyślę, pomyślę.
Admete - Pią 07 Paź, 2016 20:57
Na piątkowy też może być, żeby tradycji stało się zadość
Aragonte - Pią 07 Paź, 2016 22:18
| Deanariell napisał/a: | | Admete napisał/a: | | Nie ma tej sceny na YT. Musisz przyjść do mnie, to ci puszczę. |
Może być, pasuje mi. |
No nie ma, pisałam już i sugerowałam skrzywdzenie Rielli kolejnymi fragmentami Smoków chociaż wiem, że 50 odcinków i tak nie obejrzy
Agn - Pią 07 Paź, 2016 22:21
| Aragonte napisał/a: | | sugerowałam skrzywdzenie Rielli kolejnymi fragmentami Smoków chociaż wiem, że 50 odcinków i tak nie obejrzy |
Ale czemu? Obejrzała chyba wszystkie sezony SPN, to daje znacznie więcej odcinków niż skromne 50 SFD.
Aragonte - Pią 07 Paź, 2016 22:27
| Trzykrotka napisał/a: | | Ten Yo to raczej znów ześle pannę do pralni albo uwięzi, albo coś - ona dla niego jako kobieta kompletnie nie istnieje. |
No i dobrze, bo gdyby coś przedsięwziął względem niej, to Wang So wyłuskałby mu, eee, atrybuty, ze skorupek A tak to go tylko zabije
Edit: szukam grafiki dla Agn (obiecane kissu w bliznę ), ale na razie coś jej nie widzę, więc dzielę się czymś innym.
Całkiem ładny WS:
http://bejowish.deviantar...ng-So-632406863
A tu różne wizje Trójeczki - nie pamiętam, czy to pokazywałam
http://www.allkpop.com/ar...rlet-heart-ryeo
A to o przeszłości Junkiego było? Pewnie tak, ale i tak wrzucę:
https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14589627_1404131906268329_1106562691753841318_o.jpg
Junki a Bednedict:
http://forums.soompi.com/...omment=20073056
Grafiki:
https://pbs.twimg.com/media/CuElUQsUAAA0cWc.jpg
https://www.instagram.com/p/BLRVS7dAbZL/
Edit: wideo, całkiem ładne:
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Trzykrotka - Sob 08 Paź, 2016 01:18
No, jak ja się dorwę do tej Way To The Airport!
Piękny jest ten chiński i sycylijski film z Jun Ki
Never Said Goodbye
Bo owszem, trudno jest się powstrzymać od płaczu, bo temat smutny i w ogóle.... Ale równocześnie nie ciagnie emocji na smutną stronę, nie zostawia człowieka w przygnębieniu. Sam pomysł na fabułę, kiedy się już go zna, wydaje się mocno ryzykowny. Pamiętacie dziewczyny bolly te rozmowy o tym, czy Aman powinien oddawać Nainę Rohitowi, mimo, że ją kochał i ona go kochała, tylko dlatego, że umierał? Tutaj kwestia jest nieco inna, ale równi dyskusyjna. Mnie się rozwiązanie ogromnie podobało. Jun Ho (Jun Ki), choć wydawał się niezbyt grzecznym chłopcem, choć zafundował dziewczynie masę bólu, to w ostatecznym rozrachunku był jej dobroczyńcą. Strasznie podobał mi się pomysł czerwonej ściany z cegieł jako odpowiednika jakiegoś gg.
Dziewczyna mogłaby być lepsza, ale co tam.
Przepiękny Jun Ki, jeszcze pełniejszy na twarzy, przepiękna Sycylia, przepięknie pokazany Szanghaj.
Scenę, w której lekkostopy Jun Ki tańczy mogę oglądać w nieskończoność
Jutro wrzucę fotki.
Agn - Sob 08 Paź, 2016 07:30
| Aragonte napisał/a: | | A tak to go tylko zabije |
I teraz pytanie, czy aby na pewno to zrobi? Już raz go "zabił" i prawie się po tym załamał, bo to jednak brat. Drugi raz może mieć opory.
Było. Ale i tak mnie to bawi.
O kurde. Znaczy się wiedziałam, że mu się trafiła utrata całej kasy itd., ale... hmm...
Swoją drogą ciekawe, że pomógł mu ojciec (w sumie o tym też słyszałam, bo to chyba wszystko było w tym Healing Camp) - ten sam, który go prał kijem.
| Trzykrotka napisał/a: |
Piękny jest ten chiński i sycylijski film z Jun Ki |
Bardzo piękny, to fakt. Tylko...
| Trzykrotka napisał/a: | | Przepiękny Jun Ki, jeszcze pełniejszy na twarzy |
Się człowiek po widoku Wang So musi znów przyzwyczaić, że on normalnie wyglądał tak.
No to czekam na fotki i w ogóle.
Admete - Sob 08 Paź, 2016 07:38
| Trzykrotka napisał/a: | | No, jak ja się dorwę do tej Way To The Airport! |
Czekam Czy ma ktoś polskie napisy do Duszki? Akurat to by się Rielli podobało. Bardzo przyjemny serial.
Podacie źródło do tego sycylijskiego dania?
KIm Myung Min ma dziś urodziny - życzę mu ( i sobie ) wielu ciekawych ról filmowych i serialowych
To może Maestro Kang
https://www.youtube.com/watch?v=CUcZs_qS0y4
I oczywiście Anthony
https://www.youtube.com/watch?v=ehOAJRn4IdI
https://www.youtube.com/watch?v=w0gs3hqrJVI
Trzykrotka - Sob 08 Paź, 2016 08:48
Ja mam napisy do Duszki, pracowicie je wydziergalam w zeszłym roku
Wczoraj obejrzałam też kolejny odcinek Ji. Słuchajcie, jaka tam była scena brania miary! Druga po Arang, a tuż przed Królewskim Krawcem IMO. Drugi, właściciel domu mody, bierze miarę z Gongowej, na suknię i buty, a potem jej te suknię szyje i przymierza. Mierzy trochę miarką, a trochę dłońmi, w pełni profesjonalnie, a jednak tak, że można zejść z emocji. M i że uda mi się to znaleźć na Yt. Mam foty, ale to nie to samo.
zooshe - Sob 08 Paź, 2016 12:47
| Trzykrotka napisał/a: |
Wczoraj obejrzałam też kolejny odcinek Ji. Słuchajcie, jaka tam była scena brania miary! Druga po Arang, a tuż przed Królewskim Krawcem IMO. Drugi, właściciel domu mody, bierze miarę z Gongowej, na suknię i buty, a potem jej te suknię szyje i przymierza. Mierzy trochę miarką, a trochę dłońmi, w pełni profesjonalnie, a jednak tak, że można zejść z emocji. M i że uda mi się to znaleźć na Yt. Mam foty, ale to nie to samo. |
Masz na myśli tą scenę z początku filmiku?!.
https://www.youtube.com/watch?v=sEewAQ5EijM
Admete - Sob 08 Paź, 2016 15:15
A ja obejrzałam 7 odcinek On the way... - smutna końcówka. Żona Doo Woo jest coraz dziwniejsza i coraz bardziej podejrzana. Mam nadzieję, ze scenarzysta wykorzysta to, żeby uwolnić bohatera z małżeństwa. W wątku soompi pojawiło się właśnie porównanie do KANK. Ludzie tacy oblatani w kinie światowym
BeeMeR - Sob 08 Paź, 2016 15:41
| Admete napisał/a: | W wątku soompi pojawiło się właśnie porównanie do KANK. Ludzie tacy oblatani w kinie światowym | Świat jest mały
Ja mam wredny nastrój i gdybym miała możliwość poprawiłabym go sobie jakąś jatką - np. zombie i Junki albo pociąg do Busan
Próbowałam rano ugryźć króla Loui z SIG - ale drama zgubiła mnie w pierwszych minutach i potem co najmniej jeszcze raz - okropna stylizacja Drugiego (ohydny wąsik), nie bardzo podoba mi się lokaj (tata Koszmita) - zerknę jeszcze na pannę i chyba koniec przygody.
| Cytat: | To może Maestro Kang | Lubie ten filmik.
Admete - Sob 08 Paź, 2016 15:49
Pociąg jest do zdobycia
On the way zasadniczo z KANK ma tyle wspólnego, że jest o ewentualnej zdradzie. Reszta różna.
|
|
|