Seriale - Dramy, czyli urok Azji - odsłona 4
Agn - Śro 26 Lis, 2014 21:19
| Cytat: | I tak zero informacji jak się schadzka podobała? I wachlarz? No wiesz |
No bo napisałaś już to wszystko, co wypada powiedzieć o tej schadzce - że śliczna jak marzenie. I pisanie po kamieniu wodą, wachlarzyk (ale od razu przypomniał mi się pewien Satto i to, co on potrafił wyprawiać z wachlarzem - ufam, że i SY co nieco pokaże w tej kwestii), nauka... i w ogóle.
| BeeMeR napisał/a: | Ale w końcu będzie - jak np. High Heels |
No właśnie pół roku na to czekałam!!! Zwariuję...
| Admete napisał/a: | | Gdzie się Trzykrotka podziała? |
Nie wiem, ale też mi tęskno do jej cudnych komentarzy i w ogóle.
| BeeMeR napisał/a: | Agn, masz ładny avek |
Dziękować.
Wnioskuję, że poprzedni wam się nie podobał.
| zooshe napisał/a: | Skończyłam finałowy odcinek Liar Game i jestem |
ZOOSHEEEE!!!
| zooshe napisał/a: | | I jeszcze jaka zajefajna zapowiedz sezonu 2, który choć nie został oficjalnie potwierdzony to przecież nie wyobrażam sobie aby go nie było. |
O wow! Będzie drugi sezon? Co się wyprawia w tej Korei, ja nie wiem...
| Cytat: | Ja chce już, teraz, zaraz! |
Hihihi muszę się zapoznać z tą dramą w najbliższym (wolnym) czasie.
Dobra, koniec tego obijania się, czas się brać do roboty. Drama się sama nie obejrzy...
Admete - Śro 26 Lis, 2014 21:27
Trochę fotek z TPM:
I PSH:
A w odcinku 11 małe prison break plus przedsmak tego, kim stanie się SY.
Agn - Śro 26 Lis, 2014 21:34
| Admete napisał/a: | | Trochę fotek z TPM: |
O, to ta słynna grzywka, której tak się boi BeeMeRek? Fajna jeeeest!
On ma interesujące to wejrzenie spode łba.
Admete - Śro 26 Lis, 2014 21:45
| Agn napisał/a: | On ma interesujące to wejrzenie spode łba. |
A jaki garnitur ma ładny Też taki chcę To jeszcze grzywka
Bardzo ładny krawat
Agn - Śro 26 Lis, 2014 21:48
| Admete napisał/a: | A jaki garnitur ma ładny Też taki chcę |
Też byś sobie go powiesiła i potem z nim tańczyła, jak niejaka Mi Rae?
| Admete napisał/a: | Bardzo ładny krawat |
Faktycznie zacny.
Lecę przez ósemkę TPM - oh holy duck, ależ się oficer Shin wpierdzielił... Co on robi, do diaska?! Nie rób tego, chłopie, ostrzeż przyjaciela... *już ma łzy w oczach*
Admete - Śro 26 Lis, 2014 21:52
Trzykrotka powróciła do domu i ma zamiar zajrzeć na Forum, tylko ogarnie dramową rzeczywistość i nadrzeczywistość oraz nierzeczywistość Kolejny wiersz Lechonia - dedykowany Shinowi:
Nokturn
Cóż ja jestem? Liść tylko, liść, co z drzewa leci.
Com czynił - wszystko było pisane na wodzie.
Liść jestem, co spadł z drzewa w dalekim ogrodzie,
Wiatr niesie go aleją, w której księżyc świeci.
Jednego pragnę dzisiaj: was, zimne powiewy!
Wiec nieś mnie, wietrze chłodny, nie pytając po co,
Pomiędzy stare ścieżki, zapomniane krzewy,
Które wszystkie rozpoznam i odnajdę nocą.
W ostatniej woni lata, w powiewie jesieni
Niech padnę pod strzaskany ganek kolumnowy,
By ujrzeć te, com widział, podniesione głowy
Wśród teraz pochylonych, zamyślonych cieni.
Uciszaj, srebrna nocy, całą ziemię śpiewną!
A ja padnę na trawę wilgotną od rosy,
Lub będę muskał cicho niegdyś złote włosy,
Których dziś już koloru nie poznałbym pewno.
I dla głównej pary:
Jan Lechoń – Modlitwa
Gwiazd siewco i księżyców, co w eterze wiszą,
O! Panie nad deszczami i Panie nad skwarem!
Porównaj nas zmęczonych z milczącym obszarem,
Niebiosa ku nam nachyl i napój nas ciszą.
O! utop nas w Twych światów bezmiernej głębinie,
Posrebrzaj nas jak gwiazdy, rozpuszczaj jak morze,
Nalewaj nas powietrzem w błękitne przestworze,
Nastrajaj nas jak echo i słuchaj, jak ginie.
Bladym uczyń nas rankiem, wschodzącym na niebie,
Obłokiem, co w południe leniwo przepływa,
Woalem czarnej nocy, co ziemię nakrywa -
Oswobódź nas od duszy i wybaw od siebie.
| Cytat: | Też byś sobie go powiesiła i potem z nim tańczyła, jak niejaka Mi Rae? |
Bardzo lubię garnitury - żakiety, marynarki i często noszę. Po prostu mi się faktycznie podoba, kolor, faktura. Nosiłabym taki.
Agn - Śro 26 Lis, 2014 22:01
| Cytat: | Trzykrotka powróciła do domu i ma zamiar zajrzeć na Forum, tylko ogarnie dramową rzeczywistość i nadrzeczywistość oraz nierzeczywistość |
Tak, to brzmi jak Trzykrotka.
A właśnie jej szybką strzałkę posłałam, że tęsknimy.
| Admete napisał/a: | Kolejny wiersz Lechonia - dedykowany Shinowi:
Nokturn |
Przepiękny! Choć podejrzewam, że jeszcze bardziej docenię wiersz pod kątem postaci, jak obejrzę całość dramy i zobaczę wszystko, co miał zrobić Shin Myun.
Tak mi strasznie żal tej postaci. On zamierza teraz zrobić coś potwornie złego, a ja nie mogę powstrzymać żalu, zamiast wyklinać go na czym świat stoi.
| Admete napisał/a: | | Bardzo lubię garnitury - żakiety, marynarki i często noszę. |
Ja też - przepadam. Zwłaszcza gdy leży jak skrojony na miarę na mężczyźnie. Nie wiem, czy sama dobrze bym się czuła w garniturze - musiałabym spróbować.
BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 22:04
| Admete napisał/a: | BeeMer popatrz kogo ci znalazłam | A dziękować. Podobają mi się jego oczy (bo PSH oczy nie ) natomiast usta/uśmiech na odwrót ot, taka ze mnie maruda
Zdjęcia też ładne - ze sceny ogniskowej tam chyba też, co to ją już kilka razy widziałam,bo piękna Raz, że kissu ładne, dwa, że tak lgną do siebie przytuleni, że mmmm...
Admete -śliczny avek, poprzedni też
Wiersze piękne, wrzuć w wierszowy wątek też (żebym po dramie też znalazła)
| Admete napisał/a: | | Oswobódź nas od duszy i wybaw od siebie. | A to i do Shina pasuje...
Agn - Śro 26 Lis, 2014 22:13
| BeeMeR napisał/a: | Podobają mi się jego oczy (bo PSH oczy nie ) natomiast usta/uśmiech na odwrót ot, taka ze mnie maruda |
Mam podobnie. Bardzo podobają mi się jego oczy, ale reszta twarzy już nie bardzo. Ale nie o to chodzi - ta postać jest świetnie skrojona.
Agn - Śro 26 Lis, 2014 22:21
....................nienawidzę matki Se Ryung.
K. mać, tak jej pasuje wymordowanie całej rodziny?! Łącznie z małym dzieckiem?!!! Wierny cień jej pana i władcy - mężczyzny! Baby to miały przerąbane - urabiane od dziecka do tego stopnia, że na starość były zwyczajnie durne.
Służce też bym najchętniej przywaliła.
BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 22:24
Służki nie bij, jeszcze się przyda
A matka ma pranie mózgu za sobą w takim małżeństwie - potem będzie piękna scena jak nie uderzy córki.
Agn - Śro 26 Lis, 2014 22:28
| BeeMeR napisał/a: | Służki nie bij, jeszcze się przyda |
Wkurzyła mnie nieziemsko. I jeszcze nałgała, że jej pani jest chora - no co za wstrętna dziewucha!
| BeeMeR napisał/a: | | potem będzie piękna scena jak nie uderzy córki. |
Może dla odmiany choć raz ktoś jej przyłoży, czego jej szczerze życzę. Najlepiej przez łeb.
Chciałam wspomnieć dwie sprawy (tak zupełnie o czapy) - ostatni seans TW natchnął mnie, by się zastanowić, jak wygląda sprawa kręcenia dramy, kiedy na planie jest dziecko. Dziecko raczej nie będzie 24 h/dobę zasuwać na planie, a tempo kręcenia jest nieubłagalne.
I druga - jak by ktoś narzekał na nasz wątek, to pragnę zauważyć, że jest absolutnie cudowny. Mamy dogłębne dysputy, ląduje tu poezja najwyższych lotów, że o zobrazowaniu najważniejszych kwestii nie wspomnę.
BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 23:04
Może dzieci mają priorytet w grafiku.
Sceny na łodzi są świetnie nakręcone - zwłaszcza te z kluczami - i potem rozbitkami plus na lądzie - zachwyconam.
Bohater się przez chwilę zachowuje jak przygłup, ale odzyskuje rezon
Muzyka jest świetna - muszę sobie skombinować
Oczywiście w chytroplanie pozbycia się KSY widzę pokaźną dziurę, ale to nie pierwszy raz w tej dramie
Trzeba go było związanego za burtę, albo nożem w bebechy, a nie topić cały kosztowny statek
Agn - Śro 26 Lis, 2014 23:07
O nie...
Ósmy odcinek to się tak kończy (no mówiłam, że wstęp do dramy i mamy koło!), że się nie pozbieram. Acz na szczęście nie zaszlachtowano przy okazji tej malutkiej.
Choć jak znam dramaland pewnie teraz zostanie sprzedana na jakąś niewolnicę.
Straszne to było. Jak ten koleś tym kiścieniem przywalił w głowę... nie, nawet nie chcę myśleć.
Muszę sobie popatrzeć na coś ładnego.
Dlatego wybaczcie, ale nie wytrzymam. Najwyżej mi kota pogonicie, ale ja dzisiaj stopniałam przy tych fotkach. Już naprawdę wam oszczędzę zdobyczy z Joseon Gunman, znajcie me dobre serduszko.

Ach, od razu lepiej!
BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 23:10
| Agn napisał/a: | | Już naprawdę wam oszczędzę zdobyczy z Joseon Gunman, znajcie me dobre serduszko. | Ale to żartujesz, nie?
A tą sesję widziałaś?
http://forums.soompi.com/...%EA%B8%B0/p1118
Mnie się to uśmiechnięte z wiatrakami podoba
A w ogóle kto by miał narzekać na ten wątek, wspaniały jest
Agn - Śro 26 Lis, 2014 23:12
| BeeMeR napisał/a: | | Ale to żartujesz, nie? |
Nie, serio mówię. Czasem wklejam fotki, reakcji żadnej, to sobie myślę, że wymownym milczeniem omijacie moją fazę, nie chcę was dręczyć. Obecnie trwa radosne ogladanie PSH w TPM i tak mi głupio.
No BA! Jest absolutnie śliczna.
Edycja: Wścieknę się zaraz. Zdobyłam muzykę z TPM (raczej nie całą, choć utworów dużo) i kurde tego, na którym najbardziej by mi zależało oczywiście nie ma.
BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 23:17
| Agn napisał/a: | | Zdobyłam muzykę z TPM | Gdzie?
| Agn napisał/a: | | reakcji żadnej | Tak jak Ty o schadzce - co tu kolejny raz pisać że ładne zdjęcia albo pan na nich.
Naści kąpiącego się nocą PSH - na poprawę humoru
Agn - Śro 26 Lis, 2014 23:23
| BeeMeR napisał/a: | Agn napisał/a:
Zdobyłam muzykę z TPM
Gdzie? |
Wiadomo gdzie. Wysyłam płytkę do Admete, gdzie owa muzyka została też nagrana, więc jak by co będziesz miała blisko. Chyba że nie po drodze zupełnie, to ci też mogę tegez-szmeges.
| BeeMeR napisał/a: | | Tak jak Ty o schadzce |
Oj bo skupiłam się na czym innym. Za to ja się wyzewnętrzniłam na temat śliczności huśtawkowej, o!
| BeeMeR napisał/a: | Naści kąpiącego się nocą PSH - na poprawę humoru |
Takie mopy mają, że się musiałam zastanowić, który to.
BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 23:33
Peruki mają zacne, owszem
Zawsze mogłam też dla zmyły wrzucić klatona, który biega bez koszuli cały czas;)
Ok, znalazłam sobie muzykę - dla chcącego nic trudnego przecież.
której piosenki / utworu brakuje?
Agn - Śro 26 Lis, 2014 23:35
No tooooooopra! Będzie na ciebie!
Na pierwszy rzut (ale za to solidny) kilka wesołych ujęć z planu...

Było mnie nie prowokować.
Agn - Śro 26 Lis, 2014 23:37
| BeeMeR napisał/a: | | której piosenki / utworu brakuje? |
To jest taki bardzo fajny utwór (nie piosenka), który zawsze leci, jak zaczyna się jakaś poważniejsza akcja. Np. w pierwszym odcinku jak Shin z kumplem ganiali po miasteczku i wyłapywali złodziejaszków - wtedy leciało. Wyraźny rytm, bęben... Coś w sam raz dla Agn.
BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 23:53
Jutro będę słuchać com nabyła.
Zdjęcia fajowe
Drama jest obecnie zarąbistą przygodówką - trup ściele się gęsto, ale zachwyconam.
Tylko sprzedawanie kobiet i dzieci w niewolę jest podłe i okrutne
Trzykrotka - Śro 26 Lis, 2014 23:54
Dobrze jest znowu tu być
Nie no... ćinća Złego słowa nie mogę powiedzieć na mój laptop (dobry sprzęcik, dobry *{oby jeszcze trochę pociągnął } ale sfrustrowac się można, kiedy po takiej zsyłce jak moja nie można tu wejść i was uściskać
Stęskniłam się za wami jak - nie przymierzając i nie przesadzając - za nową dramą Siwona.
Jutro (bo spac też trzeba) skomentuję wszystko od strony 52, bo az mnie klawiatura swędzi do dołączenia się do zachwytów i różnych innych. A na razie tylko wielkie moje pokłony za linki tekstowe na temat Jun Ki (Aragonte - jesteś genialną wyszukiwaczką, bardzo się polecam na zaś ) i zdjęcia.
Jejku, piszczę przy fotkach jak nastolatka: garnitury, fruwanie w powietrzu, nawet włosy w kolorze latte i znienawidzonym trupiobiałym, kapelutek z Jakarty - jej Dzięki za trzymanie mnie przy życiu i podawanie tlenu na tym wygnaniu
Uwaga, trochę ogłoszeń po prasówce z dramabeans:
- plotkuje się o 2 sezonie Liar Games bo drama odniosła oszałamiający sukces
- na dramafever trwa glosowanie na ich nagrody "naj" za ten rok. Obgłosowałam Jun Ki na wszystkie możliwe sposoby (Gunman przewija się chyba w kazdej kategorii prócz "ulubiona drama japońska") i nawet na zasmarkany pocałunek zagłosowałam. Powinnam dostać ten stłuczony kompas w darze, co powiecie?
- a propos Jun Ki - z chińskiego filmu cieszę się o tak a chodzą też plotki o dramie na lato. Ale tylko plotki
Mianowicie: siostry Hong planują nowe dzieło z producentem TGL W komentarzach internautów wyczytałam, że (*cichutko to piszę, żeby Admete przeoczyła ) chodzą słuchy o tym, że piszą z myślą o Jun Ki i ich ulubionej pani Gong. bez Gongowej mogę się obejść, choć ją lubię, ale Jun Ki u sióstr Gong w czymś, co miałoby ręce i nogi - proszę trzy porcje przez dwa tygodnie codziennie
c.d.n
Agn - Czw 27 Lis, 2014 00:00
Dziewczynki, patrzajcie! http://www.dramafever.com...ness-pictorial/
To stąd były ostatnie fotki CSW. Ale nie powiem, na jednej focie to ma przedziwny sweterek, myślę, że nawet Kim Tan byłby zadowolony.
| BeeMeR napisał/a: | Tylko sprzedawanie kobiet i dzieci w niewolę jest podłe i okrutne |
Oho? Czyżbym zgadła z tą małą?
| Trzykrotka napisał/a: | Dobrze jest znowu tu być |
TRZYKROTKAAAA!!!
| Trzykrotka napisał/a: | | Stęskniłam się za wami jak - nie przymierzając i nie przesadzając - za nową dramą Siwona. |
Swoją szosą - czy Siwon coś kręci? Czy też kręci że coś kręci?
| Trzykrotka napisał/a: | Jejku, piszczę przy fotkach jak nastolatka: garnitury, fruwanie w powietrzu, nawet włosy w kolorze latte i znienawidzonym trupiobiałym, kapelutek z Jakarty - jej Dzięki za trzymanie mnie przy życiu i podawanie tlenu na tym wygnaniu |
...okej, nie będę już was oszczędzać.
| Cytat: | | - na dramafever trwa glosowanie na ich nagrody "naj" za ten rok. Obgłosowałam Jun Ki na wszystkie możliwe sposoby (Gunman przewija się chyba w kazdej kategorii prócz "ulubiona drama japońska") |
A dziwne - reprezentanta tej nacji na planie mieli
Gdzie to głosowanie? Muszę szczodrze rozdać głosy tym, którym się to należy.
| Trzykrotka napisał/a: | | Powinnam dostać ten stłuczony kompas w darze, co powiecie? |
Ale jak ci przyślą wraz z właścicielem, to się podzielisz?
| Cytat: | Mianowicie: siostry Hong planują nowe dzieło z producentem TGL W komentarzach internautów wyczytałam, że (*cichutko to piszę, żeby Admete przeoczyła ) chodzą słuchy o tym, że piszą z myślą o Jun Ki i ich ulubionej pani Gong. bez Gongowej mogę się obejść, choć ją lubię, ale Jun Ki u sióstr Gong w czymś, co miałoby ręce i nogi - proszę trzy porcje przez dwa tygodnie codziennie | AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O mamuniu, tak! Tak! Taaaaaak!!! Proszę!!!
BeeMeR - Czw 27 Lis, 2014 00:03
| Trzykrotka napisał/a: | | Stęskniłam się za wami jak - nie przymierzając i nie przesadzając - za nową dramą Siwona. | A my za Tobą to nie?
| Trzykrotka napisał/a: | | Obgłosowałam Jun Ki na wszystkie możliwe sposoby | Ja też!
| Trzykrotka napisał/a: | | i nawet na zasmarkany pocałunek zagłosowałam. | Ja też - cóż zrobić, lepszego i tak nie było
| Trzykrotka napisał/a: | | chodzą słuchy o tym, że piszą z myślą o Jun Ki | Oj, chciałabym i ja - niekoniecznie z Gongową.
|
|
|