To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Hobbit

asiek - Pią 16 Sty, 2015 22:28

Ktoś ma niezły talent / kilka prac z Hobbita/...
http://kinko-white.deviantart.com/gallery/

Admete - Pią 16 Sty, 2015 22:29

Całkiem niezłe niektóre.
Anaru - Pią 16 Sty, 2015 22:55

Większość mi się podoba, kolorystycznie również. Świetne.
asiek - Sob 17 Sty, 2015 09:02

Mnie też dobór kolorów się podoba, no i akwarela, lubię wielce...
asiek - Nie 18 Sty, 2015 11:27

Podczytuję Niedokończone opowieści /na zmianę z Silmarillionem/ i teraz lepiej rozumiem koncepcję Jacksona. Wprawa Thorina była jedynie jednym elementem większej całości, stąd rozbudowane wątki. Pewnie dla znawców twórczości Tolkiena to żadne odkrycie :wink: , ale ja teraz spojrzałam na film łaskawszym okiem. Mimo wielu krytycznych uwag Jackson niedaleko odszedł od wizji Mistrza.
Co mnie jeszcze uderzyło... W Wyprawie do Ereboru Throin jawił się jeszcze gorzej niż w Hobbicie. Trudno darzyć go jakimś cieplejszym uczuciem. Jackson jednak wybielił nieco tę postać, aby widzowie mogli poczuć nić sympatii z krasnoludem.

Admete - Nie 18 Sty, 2015 12:06

Ja nie mam nic do tych akurat rozszerzeń. Mam zastrzeżenia do tych głupot w końcowej części.
asiek - Nie 18 Sty, 2015 12:13

W Bitwie poszedł na całość, to fakt. :lol: :roll: ... Głównie chodziło mi o te osoby, które zarzucały PJ, że odszedł daleko od powieści.
asiek - Nie 18 Sty, 2015 17:43

Bitwa Pięciu Armii a la Peter Jackson... :rotfl:

Ktoś napisał po rysunkiem, że brakuje mu Pokemonów. :lol: :lol:

Agn - Nie 18 Sty, 2015 17:49

Kwik!!! Kasiopea pojechała po bandzie! :D :D :D
Anaru - Pon 19 Sty, 2015 00:24

asiek napisał/a:
Bitwa Pięciu Armii a la Peter Jackson... :rotfl:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Tyranozaura sobie akurat nie przypominam, ale w ferworze walk mogłam przeoczyć. :rotfl:

Agn - Pon 19 Sty, 2015 00:43

King Kong i miś Paddington też mogli nam umknąć z nadmiaru wrażeń. :rotfl:
Anaru - Pon 19 Sty, 2015 14:06

Widze tam również pterodaktyla, najpewniej w drodze na Ararat :mrgreen: , bojowego królika oraz coś jakby Czerwonego Kapturka wraz z Wilkiem. :rotfl: Te dwa miśki są ze Star Wars? :wink:
Absolutnie cudne :rotfl:

praedzio - Pon 19 Sty, 2015 14:19

Iiiiiii... Avengersów nie ma... Nie liczy się. :foch2:
Aragonte - Pon 19 Sty, 2015 14:23

Piękne :rotfl:
Agn - Pon 19 Sty, 2015 20:15

Anaru napisał/a:
Te dwa miśki są ze Star Wars? :wink:

No ba, to Ewoki. :D
praedzio napisał/a:
Iiiiiii... Avengersów nie ma... Nie liczy się. :foch2:

*stara się nie szukać pewnych Pięknych Oczu*
*Agn sfazowana dusi się ze śmiechu*
Dobrze, że nikogo nie ma. :rotfl:

Aragonte - Pon 19 Sty, 2015 20:37

Agn napisał/a:
Dobrze, że nikogo nie ma. :rotfl:

Ja jestem :twisted:
I przez ciebie też będę szukała pewnych Pięknych Oczu na tym rysunku :twisted:

Agn - Pon 19 Sty, 2015 20:40

Aragonte napisał/a:
przez ciebie też będę szukała pewnych Pięknych Oczu na tym rysunku :twisted:

Enjoy yourself! :mrgreen: Jeśli nie znajdziesz - wiesz, gdzie na pewno będą. :twisted:

Aragonte - Pon 19 Sty, 2015 20:53

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
przez ciebie też będę szukała pewnych Pięknych Oczu na tym rysunku :twisted:

Enjoy yourself! :mrgreen: Jeśli nie znajdziesz - wiesz, gdzie na pewno będą. :twisted:

Niom, wcale często wpatrują się ze mnie seksownie z ekranu mojej komórki :rumieniec:

I już się zamykam :wink:

BeeMeR - Pon 19 Sty, 2015 21:36

Agn napisał/a:
ale by była bitwa :serduszkate:
Aragonte - Wto 10 Lut, 2015 17:41

Zapomniałam zameldować w tym wątku, że późno, bo późno, ale obejrzałam w końcu Hobbita III, czyli Bitwę Pięciu Armii, i to w porządnej wersji, w IMAX. Admete dostała parę wrażeń na gorąco w esemesach, miałam napisać na szybko recenzję, ale jakoś mi wyleciało to z głowy.

Jackson faktycznie pojechał po bandzie tu i ówdzie, chyba przydałyby mu się cięcia budżetowe, bo wtedy mniej głupot typu Czerwie w Śródziemiu by sadził :-P ale w sumie musze przyznać, że bawiłam się całkiem dobrze (bo wiedziałam, że oglądam filmowy fanfik, a nie ekranizację). No i muszę przyznać, że podczas paru scen - z Bilbem i Thorinem - się wzruszyłam. I przy śmierci Thorina łezka mi pociekła.
Thorin był majestic jak zawsze :serduszkate: a Bilbo był idealnym Bilbem - szkoda, że tak mało było hobbita w tym Hobbicie (dobrze, że choć pojawiła się scena powrotu Bilba do Shire - całkiem dobra).
Zmarnowano niestety moim zdaniem śmierć młodych krasnoludów - a mogła być taka piękna, szarpiąca za serce scena obrony ukochanego wuja :cry2:
Thranduil bardzo mi się podobał :serce:
Smoka było mi za mało :-P
Ogółem wolałabym, żeby podomykano pewne wątki - kurczę, czasu ekranowego PJ-owi zabrakło czy co? :twisted:

Wrócę jeszcze do tej części, ale pewnie już mając ten luksus, że będę mogła najdurniejsze sceny przewinąć :wink:

BeeMeR - Wto 10 Lut, 2015 18:01

Mnie się nie udało trafić na to do kina - odpuściłam. Obejrzę jak wyjdzie dvd.
Anaru - Wto 10 Lut, 2015 18:35

Aragonte napisał/a:
Smoka było mi za mało :-P

Miałam dokładnie to samo odczucie. Mało było, chociaż spektakularnie.

Caitriona - Czw 12 Lut, 2015 15:50

Aragonte napisał/a:
Zmarnowano niestety moim zdaniem śmierć młodych krasnoludów - a mogła być taka piękna, szarpiąca za serce scena obrony ukochanego wuja

O, to to, szczególnie Kiliego...

Aragonte - Wto 17 Lut, 2015 11:45

Caitriona napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Zmarnowano niestety moim zdaniem śmierć młodych krasnoludów - a mogła być taka piękna, szarpiąca za serce scena obrony ukochanego wuja

O, to to, szczególnie Kiliego...

Kiliego czy Filiego? Najbardziej niewykorzystana była śmierć Filiego, mam wrażenie :mysle:

asiek - Wto 03 Mar, 2015 18:50

Thranduil chwali się włosami :mrgreen:

http://ww1.sinaimg.cn/lar...g206o08o7wj.gif