To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between

Anaru - Sob 28 Mar, 2009 21:59

Aneby, czy ja się mogę znowu uśmiechnąć? Chyba, że Basia w pracy będzie miała czas i możliwość. Bo mnie najwyraźniej Supernaturale w domu nie kochają i nie chcą się zawędkować :cry2:
aneby - Sob 28 Mar, 2009 22:12

Oczywiście :mrgreen:
Harry_the_Cat - Nie 29 Mar, 2009 20:30

Bardzo mi się podobał ten odcinek. CHyba najbardziej od dłuższego czasu. Wróciła klimat czasów "saving things, hunting people...". I dialogi i sam pomysł i kolory - wszystko super. No i bardzo fajne nawiązanie do mitologii. :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski:

Dean krzywiący się na rockowy kawałek w radiu swojej pięknej toyoty? :rotfl: :rotfl:

Admete - Nie 29 Mar, 2009 20:36

Cytat:
Dean krzywiący się na rockowy kawałek w radiu swojej pięknej toyoty?

Bezcenne ;-) I to zdanie Sama "Chyba mam coś we krwi" ;-)

Harry_the_Cat - Nie 29 Mar, 2009 20:37

Widziałyście??: http://www.youtube.com/watch?v=t3KqM75f-fk

a to; http://www.youtube.com/wa...feature=related

SUPER!!!

No bez kitu ta druga zajwaka jest zajefajna! :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PS. Sam w dzisiejszym odcinku mówił o swojej dziewczynie Madison ;)

Admete - Nie 29 Mar, 2009 20:42

Nie mogę się już doczekać! Moja metatekstowa część duszy aż podskakuje z radości :D

Cytat:
The best parts are when they cry"

Nie tylko podśmiewają się z siebie, ale też z nas - fanów :rotfl:

Harry_the_Cat - Nie 29 Mar, 2009 20:52

Admete napisał/a:
Nie mogę się już doczekać! Moja metatekstowa część duszy aż podskakuje z radości :D

Cytat:
The best parts are when they cry"

Nie tylko podśmiewają się z siebie, ale też z nas - fanów :rotfl:

Też zwróciłam na to uwagę :mrgreen: i na końcu Dean mówi przerażony, że w którymś momencie jest nago :rotfl: :rotfl:

Caitriona - Nie 29 Mar, 2009 20:57

Harry_the_Cat napisał/a:
No bez kitu ta druga zajwaka jest zajefajna!

Rewelacja! :mrgreen: :mrgreen: Będzie dobry odcinek :D :D

Admete - Nie 29 Mar, 2009 21:03

Misery thing :rotfl: I mina Deana gdy pisarz stwierdza, że są wymyślonymi postaciami ;)

Tu jest chyba jeszcze jedno promo:

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Harry_the_Cat - Pon 30 Mar, 2009 07:33

Nie no, teraz to się pośmiałam: http://www.youtube.com/watch?v=A24xhKOnfNk

:rotfl: kolejne promo :rotfl:

Spoiler:
Winchester Gospel :rotfl:

Deanariell - Pon 30 Mar, 2009 12:10

Obejrzałam zajawki :rotfl: Wiedziałam, że ten odcinek będzie świetny! Normalnie nie mogę się doczekać (jak zwykle w sumie :-P ) :excited: Jakie okładki tam mieli niektóre :shock: :rotfl: Ciekawe czy Dean będzie miał okazję dokładniej poczytać o tym, co robił Sam, kiedy on był w piekle? :mysle: Tak czy inaczej - już mi się podoba ;)
spin_girl - Pon 30 Mar, 2009 12:43

Obejrzałam ostatni odcinek- znowu strzał w dziesiątkę! Po ostatnich smutnych i pełnych napięcia odcinkach nastąpiło wyraźne ocieplenie klimatu i powrót do początku. Odcinek w stylu tego z dżinem "What Is and What Sould Never Be" (?). Dean w garniturze wyglądał superprzystojnie :slina:
Reszta w spojlerze
Spoiler:
Bardzo podobało mi się przypomnienie Winchesterom o tym, jak fajnie jest być łowcą. Panowie chyba muszą na powrót uwierzyć w siebie (przynajmniej Dean) i właśnie wrócić do najczystszej, najbardziej podstawowej formy swojej pracy. Dlatego właśnie mamy tutaj klasycznego "angry spirit". Dean i Sam nie mający pojęcia o tym, że są spokrewnieni, a jednocześnie instynktownie lgnący do siebie, współpracujący ze sobą na identycznych zasadach jak zazwyczaj. Uderzyło mnie to, że Dean był managerem a Sam szarym pracownikiem. Czy to jest symboliczne w jakis sposób? Czy to stało się dlatego, że to anioły urządziły tę mistyfikację? Czy to oznacza, że Dean jest teraz ważniejszy w tym tandemie? Jak do tej pory to Sam był uważany za inteligentniejszego- w odcinku z dżinem Sam kończył prawo a Dean pracował w warsztacie samochodowym. W jaki sposób Dean mógł przez trzy tygodnie pracować na tak odpowiedzialnym stanowisku i jeszcze zbierać pochwały od zwierzchników? Czy on miał pojęcie co robi? A może wraz z lipnymi wspomnieniami o wesołej rodzince anioły wpoiły mu również wiedzę o wykonywanym zawodzie?
Mam też jedną uwagę na minus- scena, w której Dean po praz pierwszy widzi ducha w łazience i gapi się na niego, a na podłodze wykrwawia się z tętnicy szyjnej facet. Nie wiem, może za dużo oglądam medycznych seriali, ale taką ranę można chyba ucisnąć i przynajmniej próbować uratować komuś zycie?

Przy okazji tego odcinka miałam tez zabawną (?) sytuację. Oglądam sobie, patrzę, wszystko takie jakieś jasne i różowe. Myślę sobie: taki trick, żeby podnieść wrażenie "inności" odcinka. Potem pomyślałam, że trochę jednak przegięli, bo film wydaje się prześwietlony i jasne rzeczy są prawie nieczytelne. Dopiero przy okazji oglądania czegoś innego okazało się, że mam opcję jasności obrazu ustawiona na maksimum (nie wiem, jakim cudem). Cały odcinek tak obejrzałam! :frustracja: :zalamka:

spin_girl - Pon 30 Mar, 2009 12:45

O jejq następny odcinek będzie super!!!! Tek okładki a la Fabio :rotfl:
Caitriona - Pon 30 Mar, 2009 15:57

spin_girl napisał/a:
Tek okładki a la Fabio

Te okładki są rewelacyjne :mrgreen:

Admete - Pon 30 Mar, 2009 16:53

Winchester Gospel mnie zupełnie rozwaliło :rotfl: Niech to Riella zobaczy.
Sofijufka - Pon 30 Mar, 2009 17:05

dzisiejszy odcinek: czy chłopaki nie są trochę zbyt dorosłe na takie psikusy? A Sam w ręczniku.... :slina:
Admete - Pon 30 Mar, 2009 17:07

Cytat:
czy chłopaki nie są trochę zbyt dorosłe na takie psikusy

Nigdy się nie jest na to za dorosłym, przypomniało im się dzieciństwo ;-) Uwielbiam ten odcinek. Czy to nie tam pierwszy raz pojawili się Ghostfacers?

Sofijufka - Pon 30 Mar, 2009 17:20

owszem
praedzio - Pon 30 Mar, 2009 17:50

Sofijufka napisał/a:
A Sam w ręczniku.... :slina:

Prawdaaaa? :slina:

Aragonte - Pon 30 Mar, 2009 19:03

praedzio napisał/a:
Sofijufka napisał/a:
A Sam w ręczniku.... :slina:

Prawdaaaa? :slina:

Oj tak :slina:

A tak w ogóle, to też uwielbiam ten odcinek - za żarty chłopaków i niewydarzonych łowców duchów :-D

praedzio - Pon 30 Mar, 2009 19:27

Wczoraj w pociągu obejrzałam najnowszy odcinek SPN i co się uśmiałam, to moje. ;) Dziś nagrywałam odcinek dla kumpeli z pracy - i jak to ja - chciałam tylko sprawdzić, czy się dobrze nagrało... No i obejrzałam po raz drugi cały odcinek. :P I dopiero za drugim razem zauważyłam zmianę kolorystyki po pacnięciu Deana przez Zachariasza. Niech żyje spostrzegawczość... :roll:
Deanariell - Pon 30 Mar, 2009 19:39

Admete napisał/a:
Winchester Gospel mnie zupełnie rozwaliło :rotfl: Niech to Riella zobaczy.

Przecież widziałam ---- patrz kilka komentarzy wyżej :roll: :-P Powtórzę się, ale nie mogę się doczekać piątku :excited: - oj, będzie ubaw... niestety Lilith również powróci na tapetę, a to już mniej wesołe... :-|

Harry_the_Cat - Pon 30 Mar, 2009 20:41

widziałyście to zdjęcie?

tu się Jared nieudolnie tłumaczy....
http://www.youtube.com/watch?v=XHoaW5HkErA

praedzio - Pon 30 Mar, 2009 20:45

Widziałyście... ;)
Harry_the_Cat - Pon 30 Mar, 2009 20:51

zdjęcie nie jest nowe, ale to jego tłumaczenie i radość Jensena :rotfl: :rotfl: