To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL

aneby - Nie 21 Gru, 2008 23:53

Wrzucam tu, ze względu na grającego w filmie Jareda, jeżeli mod uzna, że nie pasuje, proszę przenieść :kwiatek:
Obejrzałam wreszcie Thomas Kinkade's Christmas Cottage. W roli głównej Jared Padalecki.
Nie jest to arcydzieło sztuki filmowej, w typowo amerykańskim stylu zrobiona opowieść jak to ludzie jednoczą się na Święta, pomagają sobie i ogólnie staja się lepsi. Ogląda się miło, są wzruszające momenty, nawet mi się kilka razy łezka w oku zakręciła. Aktorsko na dobrym poziomie (wiekowy Peter O'Toole nadal w formie), ale bez fajerwerków. Jared, jak to Jared robi kilka razy łzawe oczy spaniela - całkiem miłe :wink:
Dobra pozycja na świąteczny lub przedświąteczny czas dla całej rodziny.

P.S. Ten widoczek w życzeniach Harry pochodzi właśnie z tego filmu.

Harry_the_Cat - Nie 21 Gru, 2008 23:59

Ja tylko chciałam zaznaczyć, że nie jestem autorką tego ruchomego obrazka - znaleźne!
praedzio - Pon 22 Gru, 2008 11:23

Dziś na n-k straszy takie cuś:

To chyba na rozjaśnienie tego ponurego deszczowego dnia. ;)

Deanariell - Pon 22 Gru, 2008 12:52

praedzio napisał/a:
Dziś na n-k straszy takie cuś

Dlaczego "straszy"? :shock: :confused3: Toż to jak supernowa w mrokach kosmosu ;)

praedzio - Pon 22 Gru, 2008 12:54

Ciiicho... Przecież nie mogę się przyznać głośno do tego, że akurat to zdjęcie wyjątkowo mi się podoba. Wiesz - zasady... ;)
Deanariell - Pon 22 Gru, 2008 12:59

praedzio napisał/a:
Ciiicho... Przecież nie mogę się przyznać głośno do tego, że akurat to zdjęcie wyjątkowo mi się podoba. Wiesz - zasady...

Taaaa... Keep it secret, keep it safe! ;) :cool:

Caitriona - Pon 22 Gru, 2008 13:18

Deanariell napisał/a:
No to ja też mam coś na święta ;) Niektóre z Was już to znają, ale jeśli nie, to warto obejrzeć -------> film zawiera pewne SPOILERY, ale uważam, że żadnych wielkich tajemnic nie zdradza, bo tu o co innego chodzi... Jest to połączenie scen z SPN oraz Świętych z Bostonu (świetny film! POLECAM, należy koniecznie obejrzeć :oklaski: ), który również opowiada historię dwu braci ------> http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=4216

Życzę Wam przeżywania w realu tak pięknych uczuć, jakich doznaję oglądając ten fanvid... Nie wiem, co mnie w nim najgłębiej porusza, ale mieć w życiu kogoś takiego, osobę kochającą bezgranicznie i do końca, bez względu na wszystko... jak oni są wobec siebie - uważam za prawdziwe szczęście :serce2: ... ciężko mi to wyrazić słowami ;) http://pl.youtube.com/watch?v=25gRM84sxtw

Święci to jeden z moich ulubionych filmów. Rewelacyjny jest! A muzyka jaka fantasyczna. Żeby go mieć kupiłam nawet jakieś pisemko dla facetów, chyba CKM :-P

Dzięki Riella za to video, jest super.

Calipso - Pon 22 Gru, 2008 16:14

praedzio napisał/a:
Dziś na n-k straszy takie cuś:

A braciszka nie było? :shock: Do tej pory dzielili po równo :mysle:

praedzio napisał/a:
Ciiicho...

:mysle: .... :mrgreen:

Harry_the_Cat - Pon 22 Gru, 2008 23:05

Deanariell napisał/a:
praedzio napisał/a:
Ciiicho... Przecież nie mogę się przyznać głośno do tego, że akurat to zdjęcie wyjątkowo mi się podoba. Wiesz - zasady...

Taaaa... Keep it secret, keep it safe! ;) :cool:

Better safe than sorry ;)

Co tu tak jakoś cicho? Ja potrzebuje mojej dziennej dawki SPNu! :cry2:
Niech ktoś coś wrzuci, pliz :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

Caroline - Pon 22 Gru, 2008 23:11

Harry_the_Cat napisał/a:
Co tu tak jakoś cicho? Ja potrzebuje mojej dziennej dawki SPNu! :cry2:
Niech ktoś coś wrzuci, pliz :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
Nic nowego, ale może na razie wystarczy - zapowiedzi nowych odcinków:
http://pl.youtube.com/watch?v=E8wc0JE6_NY
http://pl.youtube.com/watch?v=157B9Ze6iic

Caroline - Pon 22 Gru, 2008 23:15

I jeszcze super-mega-combo-cut czy jak to tam nazwać, w każdym razie w roli głównej aniołek w giezełku z prochowca:
http://pl.youtube.com/wat...feature=related

praedzio - Pon 22 Gru, 2008 23:28

To ja dorzucę garsteczkę spoilerów:

Cytat:
Redaktor serwisu TV Guide opublikował w swojej kolumnie kilka interesujących informacji na temat przyszłych odcinków Supernatural. Pisze on, że odcinek 4x11 Family Remains będzie bardzo mroczny i przerażający (czyżby powrót do klimatu pierwszej serii?). W odpowiedzi na reakcję fanów na temat tego, iż w czwartym sezonie dużą rolę odgrywa Dean i Castiel, co opłacone jest mniejszą ilością scen z Samem, dziennikarz twierdzi, że w epizodach 4x11 Family Remains i 4x12 Magic Me braci będzie po równo, ale za to w 4x13 Afterschool Special nacisk będzie położony Sama, który przeżyje pewnego rodzaju wstrząs emocjonalny.

Pojawił się oficjalny opis odcinka 4x11 Family Remains, którego emisja nastąpi 15 stycznia 2009 roku.

STRASZNY POTWÓR — Sam i Dean prowadzą śledztwo w sprawie objawienia się ducha młodej kobiety w opuszczonym domu. Sprawy się komplikują w chwili, gdy wprowadza się do niego pewna rodzina. Braciom nie udaje się nakłonić ich do opuszczenia domu, jednak po tym jak zjawa porywa ich syna, rodzice proszą Sama i Deana o uratowanie chłopaka.

Odcinek wyreżyserował Kim Manners, a scenariusz napisał Jeremy Carver.

Harry_the_Cat - Pon 22 Gru, 2008 23:46

dzięki :)
Admete - Wto 23 Gru, 2008 10:00

Zapowiada sie interesująco. Też cierpię z powodu odwyku...
spin_girl - Wto 23 Gru, 2008 12:26

Admete napisał/a:
Zapowiada sie interesująco. Też cierpię z powodu odwyku...

Ja nie wiem, jak przeżyję JEDEN odcinek w tygodniu, jeszcze w dodatku z przerwami wakacyjnymi, świątecznymi i międzysezonowymi :frustracja:

EDIT: YouTube naprawdę koi- zupełnie jak plasterek nikotynowy dla palacza- niezupełnie to, czego domaga się nałóg, ale pomaga. Takie next best thing :wink:

praedzio - Śro 24 Gru, 2008 13:12

Skoro o Youtube mowa....

Wesołych Świąt! :D
http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Admete - Śro 24 Gru, 2008 13:54

Riella do mnie wczoraj zadzwoniła z informacją, że dotarły do nas płyty dvd z 3 sezonem i nasze kubeczki spnowe :-) Jak znajdzie w końcu czas, to pewnie wklei zdjęcia.
Deanariell - Czw 25 Gru, 2008 16:05

:banan:
Harry_the_Cat - Czw 25 Gru, 2008 18:51

Wróciłam właśnie z dwóch dni Świąt - wiecie o czum gadałam przy Wigilii? O Supernatural!! :mrgreen: Mój mąż rozmawial z bratem ciotecznym i tamten nagle mu zaczyna opowiadać, że ogląda taki super serial i że my też koniecznie musimy.... :rotfl:

Anyways - nie jest tak mocno w to wciągnięty jak my :rotfl: i nie obejrzał jeszcze całości, ale to było baaardzo zabawne. :-D

praedzio - Czw 25 Gru, 2008 19:04

Obyło się bez pokazywania tatuażu? :lol:
Harry_the_Cat - Czw 25 Gru, 2008 19:10

Tamten jeszcze nie widział Jus in Bello....
Ale pokazał tatuaż siostrze - największe zdziwienie jakie w życiu widziałam :rotfl:

praedzio - Czw 25 Gru, 2008 19:15

Chciałabym to zobaczyć. :mrgreen:
Harry_the_Cat - Czw 25 Gru, 2008 19:23

bardzo żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia :mrgreen: nie do końca uwierzyła, że to prawdziwy :mrgreen:
spin_girl - Czw 25 Gru, 2008 19:46

Nie czaję bazy- kto ma tatuaż? I GDZIE? :mysle: :twisted:
Admete - Czw 25 Gru, 2008 20:44

Tatuaż ma mąż Harry - taki sam jak chłopcy w Jus in bello :-D A my mamy trzeci sezon na dvd oraz kubeczki ;-) Zaraz będą fotki. Riella się wczuwa ;-)

Sesja zdjęciowa trwa ...;-)

taaadaaam...