To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - powieść - Tłumaczenia fragmentów powieści "N&S"

Harry_the_Cat - Nie 12 Wrz, 2010 22:49

Zelazna logika.... ;)
dzieki

Admete - Nie 12 Wrz, 2010 22:50

Ale radziłabym przenieśc rozmowę do technicznych ;)
Anonymous - Nie 12 Wrz, 2010 22:55

Do technicznego nikt nie zagląda, chyba, że mu się coś rozkraczy. Może do kto pyta a nie błądzi. Mieliśmy coś takiego.
Caroline - Czw 16 Wrz, 2010 19:49

Ja zaglądam :)
A przy okazji - poproszę adresy mailowe chętnych na książkę (najlepiej i najbezpieczniej na priv).

Trzykrotka - Pią 17 Wrz, 2010 00:23

Siła rażenia siłą rażenia, a wspólne czytanie nam zdechło w połowie powieści :confused3:
Sofijufka - Pią 17 Wrz, 2010 09:34

no bo to wakacje były i naród się rozjechał :mysle:
Trzykrotka - Pią 17 Wrz, 2010 09:59

Taaa :-| A teraz już nikt nie pamięta wrażeń :confused3:
Szkoda, bo tak fajnie się rozmawiało. A teraz nawet Kazika sobie poszła :cry2:

Admete - Pią 17 Wrz, 2010 11:44

Możemy wrócić do czytania w momencie, w którym przerwałysmy. Trzeba tylko poszukać, ktory to fragment był - rodział.
BeeMeR - Śro 22 Wrz, 2010 12:19

Admete napisał/a:
Możemy wrócić do czytania w momencie, w którym przerwałysmy
Popieram :mrgreen: , najwyżej "zmuszę się" i przeczytam odpowiednie fragmenty jeszczze raz :mrgreen:
Lubię się "zmuszać" do miłych rzeczy :banan:

stawrogi - Śro 22 Wrz, 2010 20:19

Chętnie się przyłączę:) I mam niedyskretne pytanie- co dalej z pełnym tłumaczeniem z forum?:)
Alicja - Śro 22 Wrz, 2010 20:21

będziemy je wspólnie czytać i komentować :wink:
stawrogi - Śro 22 Wrz, 2010 20:28

:banan:
Alicja - Śro 22 Wrz, 2010 21:13

i robimy to już od lutego :wink: proponuję zajrzeć tutaj

http://forum.northandsouth.info/1937.htm

stawrogi - Śro 22 Wrz, 2010 23:00

Widziałam, widziałam- ale myślałam, że już skończyłyście.........
Admete - Czw 23 Wrz, 2010 07:13

Stawrogi daj maila, to ktos ci posle tekst.
ultramaryna - Czw 23 Wrz, 2010 16:31

Właśnie, a macie swoje pełne tłumaczenie? Widziałam gdzieś taką informację. Jeśli tak, to czy ktoś mógłby mi je przesłać? Na wspólne czytanie na razie się nie piszę.
Byłabym ogromnie wdzięczna.

Caroline - Czw 23 Wrz, 2010 20:17

Ultramaryna, tłumaczenie poszło.
Proponuję, żebyś wyedytowała swój post z adresem e-mail - różne złośliwe spamerskie stwory lubią wykorzystywać takie ładne adresiki do własnych celów ;)
Witaj na forum! Piękny avek.

stawrogi - Czw 23 Wrz, 2010 20:32

Admete napisał/a:
Stawrogi daj maila, to ktos ci posle tekst.

Pisałam w tej sprawie do Caroline na priv po tym jak ogłosiła, że zbiera chętnych na tekst i nie mam dotąd odzewu- może mój mail nie doszedł?

stawrogi - Czw 23 Wrz, 2010 20:40

To możliwe bo mam zwykle problemy z obsługą techniczną :mrgreen: W związku z tym spróbowałam napisać ponownie:) :kwiatek: dla Caroline oczywiscie:)
stawrogi - Czw 23 Wrz, 2010 20:50

Super dziękuję raz jeszcze- to zabieram się do czytania- choć już raz to zrobiłam czytajać fragmenty zamieszczane na forum ale teraz wszystko w jednym takim pięknym pliku to zupełnie nowa jakość:) :banan:
ultramaryna - Czw 23 Wrz, 2010 21:29

Dziękuję, dziękuję, dziękuję!
stawrogi - Czw 23 Wrz, 2010 22:43

Właśnie po raz pierwszy przeczytałam scenę, w której poznają się John i Margaret:) Czyżbym ją przeoczyła na forum....Cudowna jest- to widzę, że Thornton wpadł uczuciowo od pierwszego wejrzenia:)
Admete - Czw 23 Wrz, 2010 23:02

Dziewczyny poszukajcie wątku, w którym dyskutowałyśmy wspólną lekturę :)
Trzykrotka - Pią 24 Wrz, 2010 08:24

stawrogi napisał/a:
Właśnie po raz pierwszy przeczytałam scenę, w której poznają się John i Margaret:) Czyżbym ją przeoczyła na forum....Cudowna jest- to widzę, że Thornton wpadł uczuciowo od pierwszego wejrzenia:)

Dokładnie! Proszę, zacznijmy znowu wspólne czytanie :kwiatek: , a przymanjmniej komentowanie. Mnie się wydaje, że skończylyśmy na oświadczynach? A może na przyjeździe Fryderyka? :mysle:

stawrogi - Pią 24 Wrz, 2010 09:35

Admete napisał/a:
Dziewczyny poszukajcie wątku, w którym dyskutowałyśmy wspólną lekturę :)

Hm- ja go właśnie tutaj odnalazłam i cały uważnie prześledziłam :wink: - jest jeszcze inny wątek poświęcony tej kwestii? :wink: