Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Trzykrotka - Sob 12 Paź, 2019 22:54
Ciesze się że trafił na swoją rolę bo nie zawsze mu się to udaje. W 30 But 17 zacmił go młodszy aktor, w Temperature of Love był trochę mdły.
Admete - Nie 13 Paź, 2019 01:29
Trochę oglądałam 30 but 17 i mnie się tam podobał. Poza tym błyszczał też w podwójnej roli w Duel.
Trzykrotka - Nie 13 Paź, 2019 09:33
Był w porządku, ale i historia i czar i taka miła energia młodszego aktora przyćmiły głównego. Lubię go, więc cieszę się, że dobrze wypada w My Country.
Admete - Nie 13 Paź, 2019 10:47
| Trzykrotka napisał/a: | | ale i historia i czar i taka miła energia młodszego aktora przyćmiły głównego |
Młodego przewijałam Uważam jednak, że ten aktor, o którym piszemy, lepiej się sprawdza w czymś z konkretną akcją. Najlepszy był w Duel jako zły klon i teraz jako przyszły dowódca, żołnierz.
Na Wschodzie Włóczęga, Human Rights i Mój kraj.
Trzykrotka - Nie 13 Paź, 2019 18:12
Bardzo pięknie to wygląda. Na pewno będę próbować, choć jestem pewna, że krew będzie się tam lała.
Admete - Nie 13 Paź, 2019 18:43
Krwi nie ma aż tak dużo. Nie ma też aż tak strasznie dużo historii, raczej chodzi o relacje między przyjaciółmi-wrogami i ich wybory. Widzę czasem pewne uproszczenia w scenariuszu, ale zabawę mam dobrą.
Admete - Pon 14 Paź, 2019 13:17
Obejrzałam dwa pierwsze odcinki The Lies Within - klasyczny kryminał z tłem politycznym i finansowym. Dobra obsada, a sama historia na razie mnie interesuje.
Trzykrotka - Pon 14 Paź, 2019 14:28
No właśnie. Jest teraz naprawdę spora podaż różnych dobrych dram i trzeba wybierać, choćby kusiło.
Ja mam za sobą jeden jedyny odcinek Camelii - za cały weekend! Co robić, czas się jakoś kurczy. Drugi czeka, razem z zawieszonym na cienkim włosku Vagabond.
Zamiast kolejnego snuja wzięłam sobie Ming Lan, bo póki co mnie bawi.
Admete - Pon 14 Paź, 2019 16:17
Mnie się udało nadrobić zaleglosci, no aktualnie mam tylko trzy dramy. Vagabond nie liczę, bo ty o akurat dużo przewijam.
Admete - Pon 14 Paź, 2019 18:07
Dużo koreańskich dram dodano ostatnio na Netflixie.
BeeMeR - Wto 15 Paź, 2019 14:09
Jestem w czwartym odcinku Chicago Typewriter - trzeci mi szedł jak po gruzie ale teraz może pójdzie szybciej, bo już GKP wszedł do gry. Podstawowy problem mam z tym, że jak lubię YAH tak nie znoszę jego postaci pisarza - odrzuca mnie od takich ludzi i kropka. No nic, zobaczymy jak mi się to będzie oglądało dalej
Admete - Śro 16 Paź, 2019 08:13
Obejrzałam fragmenty Fated to love you ( ze względu na Jang Hyuka rzecz oczywista ). Na Netfixie dali. Serial taki se, ale przewijam od sceny do sceny. Śmiałam się wczoraj przy podchodach, jakby tu jednak spać w jednym łóżku, a potem cierpieć - "Jestem kłodą drewna, nie jestem kłodą drewna." Teraz pewnie obejrzę ostatni odcinek - na przewijce dotrwałam chyba do 9.
BeeMeR - Śro 16 Paź, 2019 08:24
Fated m/w trzymało poziom do fajerwerków, potem lepiej skoczyć do końcówki
Admete - Śro 16 Paź, 2019 08:28
A widzisz, tak sobie pomyślałam. To obejrzę ostatni. Trzykrotko widziałam w Tale of Nokdu nagi tors i młodzieniec ma się czym pochwalić, ale ponieważ marnuje się w damskim przebraniu, to poczekam, aż mi napiszesz, że się przebrał - wtedy zacznę oglądać Jakieś rozgrywki sportowe są teraz w Korei i chyba My Country w tym tygodniu nie ma. Szkoda.
BeeMeR - Śro 16 Paź, 2019 09:09
Masz fajerwerki za sobą? To potem dramatozy, dużo ujęć jak Jang Hyuk jedzie autem i ryczy, obligatoryjne rozstanie i makeover panny z tyłka wzięty, po czym w tej drugiej części, nawet i przewijanej wytworzyła mi się awersja do Jang Nary która trwa nieprzerwanie do dziś Druga też była okropna.
Za to Choi Jin Hyuk jako Drugi był fajny a jego rywalizacja z Jang Hyukiem pocieszna i piosenka wpadała w ucho: My girl:
https://www.youtube.com/watch?v=OC8qzKpeq9M
Całokształt tajwański podobał mi się zdecydowanie bardziej, bo wprawdzie tam pod koniec było haha-śmiesznie, ale wszystko miało trochę więcej sensu i emocje czytelniejsze - no ale wiecie że ja tak czasem mam
Trzykrotka - Śro 16 Paź, 2019 09:22
| Admete napisał/a: | Trzykrotko widziałam w Tale of Nokdu nagi tors i młodzieniec ma się czym pochwalić, ale ponieważ marnuje się w damskim przebraniu, to poczekam, aż mi napiszesz, że się przebrał - wtedy zacznę oglądać |
On się co rusz przebiera w męskie szatki, na przykład kiedy wyjeżdża do Hanyangu na chwilę. Jako dama w ukryciu również nie przesadza z odzieniem. Kiedy tańczył na znanych nam płaskich głazach na rzece, hanbok miał tylko narzucony na ramiona. A tors ma rzeczywiście rewelacyjny. I pięknie chodzi. Przy swojej pannie (mieszkają w jednym pokoju) także paraduje rozebrany, za co ona oczywiście go karci, ale nie jakoś gwałtownie
O! Będzie nowy romans z panem z One Spring Night i naszą Aji 3
http://www.dramabeans.com...in-tvn-romance/
TVN, więc może coś dobrego
BeeMeR - Śro 16 Paź, 2019 09:29
| Trzykrotka napisał/a: | | paraduje rozebrany, za co ona oczywiście go karci, ale nie jakoś gwałtownie | Jeszcze by się za szybko odział?
Trzykrotka - Śro 16 Paź, 2019 09:30
Otóż to Przy czym ją też rozebrali, a on o mało nie zszedł na zawał - w scenie kąpieli w górskim jeziorku ubrana była w coś w rodzaju dzisiejszej sukni ślubnej: haleczkę bez ramiączek. Ślicznie wyglądała.
Admete - Śro 16 Paź, 2019 09:57
Hmmm...zachęcasz Podejrzałam ostatni odcinek Fated i wystarczy. Jang Hyuk mi się podoba. Ma ostatnio dużo stonowanych ról, w których bardzo dobrze wypada.
Trzykrotka - Czw 17 Paź, 2019 00:06
Obejrzałam tegotygodniowe odcinki Vagabond i dochodzę do wniosku, że konspira sięga tak głęboko, że chyba wręcz prezydent jest w nią zamieszany i udaje sam przed sobą Zamiast się cieszyć wartką akcją, wyłapuję dziury scenariuszowe (o ile pamiętam, bohater LSG był niewydarzonym kaskaderzyną, który ciagle miał wypadki, a teraz wspina się po murach jak małpa i skacze z dachu na dach jak puma - tjaaa, jasne). Ale po pierwsze - mamy wbrew pozorom więcej czynnika ludzkiego, czuć, związków, ładnych małych scen, po drugie i tak nie łapię niuansów intrygi, więc się nie przejmuję i patrzę na LSG, po trzecie, akcja znów przeniosła się do kolorowego, miłego dla oka Maroka.
Admete - Czw 17 Paź, 2019 08:08
Kto by się tam interesował intrygą Obejrzałam kawałek Tale of Nokdu i stwierdzam, że niepokojący jest fakt, iż aktor jest ładniejszy niż aktorka Poza tym zastanawiałam się mocno, skąd go znam i okazało się, ze z Solomon's Perjury. Ale akurat to nie jego postać wydawała mi się ciekawa, choć chyba był niby głównym Zresztą tam było kilka ważnych postaci - dla mnie najważniejsza była bohaterka.
Trzykrotka - Czw 17 Paź, 2019 09:53
| Admete napisał/a: | Kto by się tam interesował intrygą |
Dokładnie I chyba jeśli obejrzę Vagabond, to w ten sposób właśnie, nie przejmując się intrygą, a ciesząc tym, czym można się cieszyć.
| Admete napisał/a: | Obejrzałam kawałek Tale of Nokdu i stwierdzam, że niepokojący jest fakt, iż aktor jest ładniejszy niż aktorka |
Ja też tak uważam. Aktorka, która była prześliczną dziewczynką w rolach dziecięcych, teraz robi się jakaś taka bułowata, a co gorsza przy swoim panu wydaje się też ciężka i niezgrabna. Mam momenty, że ślicznie wygląda, ale generalnie trudno się dziwić zarządcy Wioski Wdów, że zapałał afektem nagłym do tej nowej, smukłej i subtelnej damy
Trzykrotka - Czw 17 Paź, 2019 10:55
Nie wiem, czy opowiadać, ale w Ming Lan dzieje się, że hej. Nasza szósta panienka, obecnie Big Madam, nie ma an chwili spokoju. Najpierw najazd służących - szpieżyc. POtem grubsza sprawa, bo czystki cesarskie po rebelii, które prowadzi Młody Panicz. Młody Panicz bardzo zbolały po utracie Ming Lan pozwolił się rodzicom wyswatać i ma nową żonę. Nowa żona już zawczasu nienawidzi Ming Lan, upatrując w niej powodów wielkiej oziębłości męża. W więzieniu wylądowali trzej przyrodni brania Wujka, a najstarszy, ten wiecznie kaszlący, w końcu zmarł. Wujek po wytargowaniu z rodziną pośmiertnego uznania własnej matki za pełnoprawnego członka rodu Gu i umieszczeniu jej tabliczki w Sali Przodków, interweniował u cesarza, który braci zwolnił, ale jeden musiał iść na wygnanie. Rodzina dalej nienawidzi więc Wujka, który jest już markizem, a nasza Ming Lan wielką damą z tytułami, jakich nie miała nigdy nawet jej dostojna babcia. A cesarz też ma do niego pretensje - naraził się Wujek tą interwencją.
Teraz pojawiła się na horyzoncie dawna wujkowa kochanka, matka jego dzieci. Sprawia wrażenie mocno stukniętej. Rodzina wzięła ją pod dach, odziała i nakarmiła i próbuje wydobyć od niej informacje o synku, którego zabrała ze sobą kiedy ją wygnali. Ona twierdzi, że dziecko zmarło, ale Ming Lan i Wujek jej nie wierzą.
Dzieje się
BeeMeR - Czw 17 Paź, 2019 11:04
| Trzykrotka napisał/a: | | jeśli obejrzę Vagabond, to w ten sposób właśnie, nie przejmując się intrygą, a ciesząc tym, czym można się cieszyć. | och to ja tak właśnie oglądałam Więźnia labiryntu
No i dzieci kapitana Granta
O Min Lan pisz
Moj seguk idzie powolutku do przodu
Admete - Czw 17 Paź, 2019 18:41
| Trzykrotka napisał/a: | | Aktorka, która była prześliczną dziewczynką w rolach dziecięcych, teraz robi się jakaś taka bułowata, a co gorsza przy swoim panu wydaje się też ciężka i niezgrabna. |
Krótkie włosy jej nie pasują i właśnie taka dość niezgrabna. Pamiętam ją ze scen w Goblinie. Tam bardzo ładnie wyglądała.
| Trzykrotka napisał/a: | | Ona twierdzi, że dziecko zmarło, ale Ming Lan i Wujek jej nie wierzą. |
Też bym jej nie wierzyła
|
|
|