Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Alicja - Sob 01 Wrz, 2018 12:25
Secret forest :zostawilam 3 odcinki i codziennie do nich wzdycham jeśli je obejrzę to pożegnam prokuratora. 1 procent skończyłam, chlip. Dobru był, do samego końca.Wczoraj oglądałam naprzemiennie Life i Mask. Znowu: lubię oglądać kilka odc.hurtem. Nie zaczynam Wok of love, bo muszę za miesiąc wbić się w pewną sukienkę. Nie chcę ryzykować
Skończyłam sprzątać, prać i gotować. Wyciągnęłam męża na wydawanie pieniędzy z jego portfela potem mecz, dramy dopiero wieczorem
Admete - Sob 01 Wrz, 2018 13:52
Zawsze możesz siebie potem obejrzeć wybrane fragmenty z prokuratorem Naprawdę cieszę się, że ci się serial spodobał. No i Shi Mok. Jedyny w swoim rodzaju.
Aragonte - Sob 01 Wrz, 2018 16:19
| Admete napisał/a: | | Tam wyżej też są jakieś posty. |
To przeczytam juz po powrocie.
Podejrzalam dzis powtorkowo kawalek pierwszego odcinka RDTK - fajnie, nowoczesnie to jest zrobione. A kissu nie jest od czapy, odszczekuje, hau hau
Moze wieczorem cos obejrze - na razie bylo sprzatanie, gary i rodzina
Admete - Sob 01 Wrz, 2018 17:21
Miło, że odszczekałaś Bo strasznie wydziwiałaś na początku A mnie się jak raz podobało
Aragonte - Sob 01 Wrz, 2018 17:54
Pamietaj, ze ogladalam to po przejsciach zebologicznych, wiec wszystko mnie denerwowalo
A czy sa juz jakies przecieki z Soompi, czy Dong Mae faktycznie zrobili kesim??
BeeMeR - Sob 01 Wrz, 2018 19:22
Z rzeczy które mi umknęły albo nie chciało mi się pisać na smartfonie, który próbuje zmieniać mi oppę na opla, Chillbonga na chomika i wymyśla inne cuda tego typu:
- odnośnie mówienia o sobie w trzeciej osobie to wcześniej zauważyłam to tylko w sytuacji gdy panna wdrażająca maksymalne ayegoo mówiła o sobie "dziunia chce to czy tamto" (np. w FMW, powtórzone potem przez PSJ) i nie budziło mojej sympatii, zwłaszcza, że wcześniej panna mówiła o sobie normalnie Ale być może jest to częstsze w przypadku gdy osoba o wyższej hierarchii mówi do niższej (noona/oppa/mama itp.) Będę się pilnie wsłuchiwać przy kolejnych okazjach
- odnośnie zarzutu Aragonte, że NaJung za wcześnie odkryła swoje uczucia w AM1994 to po skończeniu całości mam odmienne zdanie - to sie pięknie sprawdziło w AM1988 przy DS która nie wiedziała co jej w duszy gra i testowała opcje ale w AM1994 moim zdaniem dobrze, że panna odkryła zainteresowanie na samym początku, bo nie zdzierżyłabym gdyby wraz z oppą pół dramy zachowywali się jak dzikusy (tj, niby rodzeństwo), wydzierając się wniebogłosy, szarpiąc za kudły i szczypiąc w policzki To mógł być punkt wyjścia, dwa odcinki z hakiem wystarczą w zupełności, wolę potem oglądać powolną transformację NaJung z dziewczynki w kobietę, jak zaczyna zmieniać swoje zachowanie, ubiór i fryzurę na bardziej kobiece, domaga się od oppy by przestał ją traktować jak małą dziewczynkę, torpeduje go przytulaskami aż do całkowitej kapitulacji i związek ich też się rozwija, za wyjątkiem głupiego rozstania, bo byłoby lepiej bez niego ale tego niewątpliwie wymagała formuła dramy i suspens do ostatniego odcinka .
Obejrzałam sobie prolog i epilog AM1994 - krótkie wywiady, wspomnienia (np. najlepsza scena zdaniem poszczególnych aktorów), bts itp.
Anaru - Sob 01 Wrz, 2018 19:51
| Aragonte napisał/a: | | A wlasnie, gdzie znikla Agn? |
Na urlopie
Wybyła chwilowo do siostry
Aragonte - Sob 01 Wrz, 2018 21:00
BeeMeR - mnie najwyrazniej transformacja Najung nudzila, skoro para nie byla moja Zdania nie zmienie bo skoro znudzilo, to wracac chyba nie mam po co Za duzo innych ryb w tym dramowym morzu
Nie mam pojecia, co ogladac - straszliwy dylemat
Admete - Sob 01 Wrz, 2018 21:05
U mnie odwrotnie. Nie mam nic do oglądania poza Life. Posucha. Poczekam na jesienne dramy.
Alicjo jak skończyłaś dramę o jednym procencie to obejrzy All about my romance. Może ci się spodoba.
BeeMeR - Sob 01 Wrz, 2018 21:14
Ja już wolałam tą i tak powolną transformację niż początkowe wrzaski i szarpaniny
Rozumiem argumenty tylko mam inne zdanie
Obyś miała tylko takie dylematy
BeeMeR - Sob 01 Wrz, 2018 21:34
| Admete napisał/a: | | obejrzy All about my romance. Może ci się spodoba. | To ja tylko szepnę, że moim zdaniem należy pominąć 1 odcinek bo jest męczącym wstępem (ew. obejrzeć na koniec ew. nie przejmować się tylko przejść do drugiego jak radziłam w razie nudy/zmęczenia ) a resztę ogląda się całkiem przyjemnie.
Aragonte - Sob 01 Wrz, 2018 21:42
Potwierdzam, pierwszy odcinek AAMR jest najgorszy.
Wlaczylam Warm and Cozy, bo nie chce mi sie zaczynac dzis nic ambitniejszego. Hmmm - Yoo Yeon Seok w brazowym grzybie Moze ja od razu rozloze wyszywanie
Admete - Nie 02 Wrz, 2018 07:16
No tak - zapomniałam o tym pierwszym odcinku. Ale potem masz dojrzały romans i perypetie posłów do parlamentu - z przymrużeniem oka.
Trzykrotka - Nie 02 Wrz, 2018 07:18
Dotarłaś do Jeju, więc choć polawiaczki, hyung i jego Syrenka, burmistrz i przepiekne widoki ci osłodzą grzyba i drobienie akcji w miejscu.
Admete - Nie 02 Wrz, 2018 11:01
https://www.youtube.com/watch?v=MlKwD4_Pktg
Seo In Guk w melodramacie - szkoda, że akurat z tą aktorką.
BeeMeR - Nie 02 Wrz, 2018 11:06
Szkoda że w tej fryzurze
Aktorki nie poznaję
Admete - Nie 02 Wrz, 2018 11:40
Fryzura nie ma znaczenia, jak ktoś dobrze gra i ma co zagrać A nie - pomyliłam ją - z nią moze grać Ona akurat całkiem potrafi. Grała w This life is our first.
BeeMeR - Nie 02 Wrz, 2018 12:44
Dla mnie ma duże znaczenie bo niezależnie od gry brązowy grzyb najczęściej mnie wizualnie boli. Nie umiem postaci kibicować a czasem nawet ogladać
Admete - Nie 02 Wrz, 2018 12:56
Współczuję Mnie tam zarówno jeśli chodzi o takie szczegóły. Gorzej jest, jak się nudzę. Oglądam teraz serial japoński, a w nim chłopiec ma mopa na głowie, ale postać bardzo lubię Opis:
| Cytat: | | Freelance programmer Sakagami Keiji (Yamada Takayuki) is paralysed in the lower half of his body because of an unknown illness and confined to a wheelchair. He sets up a company called dele. LIFE in partnership with the law firm established by his late father. At the request of clients, Sakagami works together with the freelance jack-of-all-trades Mashiba Yutaro (Suda Masaki) to delete all unfavorable digital records left in their computers and smartphones after they die. |
Klimatyczny, melancholijny trochę, ma fajną muzykę.
Alicja - Nie 02 Wrz, 2018 19:07
| Admete napisał/a: | | Alicjo jak skończyłaś dramę o jednym procencie to obejrzy All about my romance. Może ci się spodoba. |
I tu was zaskoczę All about... już wypatrzyłam i czeka. Teraz ambitnie podeszłam do Mask ( czy któraś z was oglądał)?
Maska odc. 5- akcja się rozwija, siostra jest żmijowata, macocha brzydka i wredna, ojciec myśli,że nasz przystojniak jest nieudacznikiem, szwagier jest świnią i ....nie wiem jak nazwać kogoś kto najpierw (...pip, pip...)czyjąś narzeczoną, a teraz próbuje to samo z żoną tego samego faceta, a na dodatek chce mu odebrać fortunę. I mieszka z nim w jednym dom i siedzi przy jednym stole Że go piorun nie porazi albo mu coś nie uwiędnie ? A główny bohater jest przystojny, ale ma omamy wzrokowe i fobię na punkcie brudu i dotyku. Przy czym nie wie, że jego żona to nie dawna narzeczona, bo ta nie żyje i ma sobowtóra przy swoim boku- kobietę, która robi to dla pieniędzy ( a jakże, Min Woo czyli mąż jest dziedzicem fortuny), bo jej rodzina jest zadłużona po kokardkę na głowie. Jeszcze wszyscy myślą, że trzeba Min Woo leczyć psychiatrycznie, przez te zwidy i skłonności do agresji. Istny rollercoaster z jego życia.
Zbieram też Life mam 12 odcineczków, które czekają na ...powiedzmy, że lepsze czasy
Admete - Nie 02 Wrz, 2018 19:27
| Alicja napisał/a: | | Teraz ambitnie podeszłam do Mask ( czy któraś z was oglądał)? |
To jakieś straszne melo chyba jest. Nie widziałam. | Alicja napisał/a: | mam 12 odcineczków, które czekają na ...powiedzmy, że lepsze czasy |
Myślę, że polskie napisy do następnych odcinków ( te z NF ) pojawią się stopniowo. Mam wrażenie, że u nas jestesmy 4 odcinki do tyłu, teraz będzie 9-10, więc za tydzień pojawią się już do kolejnych.
BeeMeR - Nie 02 Wrz, 2018 19:28
Ja i Trzykrotką oglądałam Maskę, bawiłyśmy siè wspaniale bo to odprężajaca drama
Nie poradzę na mój problem. Z fryzurami emo i brzydkimi, nie przeszkadzają mi zaś szopy z dawnych lat-jutro opiszę film muzyczny o latach 60-tych który wczoraj widziałam
Admete - Nie 02 Wrz, 2018 19:32
A ja właśnie starych seriali nie lubię, nawet takich sprzed paru lat Widać, że stare. Chyba, że seguk, wtedy mi nie przeszkadza.
Alicja - Nie 02 Wrz, 2018 20:44
Co to jest NF?
WRRRR,gdy tylko pisze na smartfonie to poprawia mi na dziwne słowa.
Aragonte - Nie 02 Wrz, 2018 20:44
Mnie oglądanie ramotek nie przeszkadza - zresztą sprzed kilku lat to jeszcze nie ramotka
Prawie skończyłam oglądanie Warm and Cozy (z przewijaniem, z przewijaniem, oczywiście, ale może pod wyszywanie coś tam jeszcze z Jeju w tle - bo ładne bardzo te widoczki - sobie puszczę powtórkowo).
Początek nie był taki zły, ale fabularnie rozmemłało się to strasznie. Siostry Hong chyba nie były w formie, kiedy to pisały Na plus policzę Jeju, pokazanie kobiet-poławiaczek, ale brakuje mi w tym lepszego pomysłu na fabułę, no i nowocześniejszego pomysłu na romans - mam wrażenie, że bohaterowie komunikowac się nie umieli (chyba że przypadkiem to przewinęłam ).
Yoo Yeon Seok grał, co mu siostry Hong dały, więc nie mam do chłopaka pretensji, że zagrał w 90 procentach doopka i palanta (uroczego niekiedy, ale doopka). Na szczęście nie był tak okropny jak pan z Secret Garden, choc mam wrażenie, że trochę w tej stylistyce go utrzymali To jednak bohater Gumiho był sympatyczniejszy.
Wątek Syrenki i Hyunga Czarnej Perły fajny.
Ale pal sześc dramę, jak ja sobie plułam w brodę, że nie zebrałam angielskich napisów bo w sosie PL miałam takie oto dialogi (przykład z siódmego odcinka, przy którym zęby zaczęły mnie już bolec od zgrzytania):
- Tak, Jung Joo. Przyszedłem zebrać trochę liści warzywnych.
- Naprawdę? Dużo ich jest?
- Bardzo dużo. Co z weselem? Skończyłaś już?
- Tak, jestem teraz w recepcji.
- Naprawdę? Więc kiedy wracasz?
- Możliwe, że wcale dziś nie wrócę. Przyjaciele pana młodego zarezerwowali na później restaurację z sashimi. Zarezerwowali także pobliski klub i pokój, więc myślałam nad spaniem tu.
- Hej, jaka recepcja jest otwarta całą noc?
- Razem z przyjaciółmi zdecydowaliśmy się zobaczyć wschód słońca w Taejongdae.
- Wschód słońca z Taejongdae nie różni się wcale od tego z Jeju, dlatego nie czekaj na mnie i zamknij sklep.
Sklep, liście warzywne i recepcja
Muszę podejrzec fragmenty z napisami po angielsku, może jednak okaże się to mniej durne.
|
|
|