To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Admete - Pon 07 Sie, 2017 13:10

Też planuję ten o segukowym lekarzu. To Manhole chyba nie. Strongest Deliveryman zaczyna się od pościgu po ulicach miasta, a spotkanie bohaterów jest niezłe ;) Podoba mi się dwójka młodych.
Aragonte - Pon 07 Sie, 2017 13:28

To z segukowym lekarzem też wypróbuję :mrgreen:
Nigdy nie zgadniecie czemu :-P

Admete - Pon 07 Sie, 2017 13:30

Bo to segukowy lekarz? ;) Akupunktura? ;) Ciekawa jestem, kim jest bohater w Strongest Deliveryman. Może to będzie sympatyczna drama? Może da się oglądać wspólnie?
Aragonte - Pon 07 Sie, 2017 13:36

Bo będę mogła sobie wyobrażać, że gra to CSW :wink:
Admete - Pon 07 Sie, 2017 13:44

Aragonte napisał/a:
Bo będę mogła sobie wyobrażać, że gra to CSW :wink:

Powiem ci, że to już ciężki przypadek, ale cóż mogę poradzić, jak sama robię powtórki z SF ;) W Strongest Deliveryman postacie mają wejścia jak w najlepszym Bollywodzie ;) Było zabawnie, ale poważnie chyba też będzie. Na razie SD robi na mnie pozytywne wrażenie.

BeeMeR - Pon 07 Sie, 2017 14:37

Ja Manhole odpuszczam w przedbiegach, o lekarzu segukowym chętnie posłucham i w razie czego dołączę do oglądania. Na razie mam trzy seguki do dokończenia i mi wystarczy ;)

Komputerowo-dźwiękowo tata ma już jakiś plan (tj. zbędną kartę dźwiękową na usb) - oby zadziałało :trzyma_kciuki:
Dźwięku nie ma także na słuchawkach - padło wszystko.

Doraźnie pewnie wymienię z komputerem rezerwowym - Jumongowym - i będę sobie kontynuować tamtą dramę - też już się stęskniłam za kontynuacją ;)

Wrzuciłam posiadaną Duszkę i JI :kwiatek:

Trzykrotka - Pon 07 Sie, 2017 14:37

Admete napisał/a:
Może to będzie sympatyczna drama? Może da się oglądać wspólnie?

Ze mną na pewno będziesz miała wspólne oglądanie :kwiatek:
Dzięki za wrzutki napisowe :kwiatek:

Admete - Pon 07 Sie, 2017 14:52

Trzykrotko to się cieszę, bo nadspodziewanie mi się SD spodobało. Trochę w stylu FMW, bo o młodych ludziach, którzy próbują żyć mimo trudności. Dwoje bogatych i dwoje biednych, a każde na życiowym zakręcie. Dwójka głównych bardzo przyjemna aktorsko, druga para też sympatyczna. Sporo dobrej muzyki, akcja nie przynudza. Dużo humoru, ale w tle bardzo poważne sprawy. Natomiast w Save Me najciekawszą postacią z czwórki licealistów jest ten syn alkoholika, który wplątał się w bójkę w obronie dziewczyny i chyba wybierze drogę przestępcy, bo nie będzie mieć wyjścia. Nie lubię tego aktora-idola na T. Nie pasuje mi - za stary, za bardzo przybyczony.
Trzykrotka - Pon 07 Sie, 2017 15:52

Na coś takiego liczyłam. Miałam nadzieję, że KGP nie weźmie byle czego na swoją pierwszą główną rolę. Postaram się dziś spróbować, co i jak.
Admete - Pon 07 Sie, 2017 16:48

Nie można mieć pewności, jak będzie dalej, ale wygląda to obiecująco.

Agn - Pon 07 Sie, 2017 21:34

Cytat:
Masz na myśli, że gra w CM? Raczej nie:
http://asianwiki.com/Park_Si-Eun

To ona na bank. Asianwiki czasem nie dodaje pewnych rzeczy z filmografii aktorów (np. Pięknooki wciąż nie ma zaznaczonego występu w Never said goodbye). Ale już tutaj jest wymieniona: https://en.wikipedia.org/wiki/Criminal_Minds_(South_Korean_TV_series)
Trzykrotka napisał/a:
Obejrzałam pół odcinka Love Through Millenium. Tyle dziś zdążyłam. Póki co jest całkiem nieźle. Fabuła idzie tym samym torem, z małymi odstępstwami. Bohater to taki ciepły brzydal, bohaterka ładna i energiczna. Jedyne dwa zastrzeżenia: jest niemożliwe wręcz chuda, cud, że utrzymuje się na tych cienkich nóżkach, oraz ma głos z serii takich jak lekarka w Generale: wysoki i dziecinny. Ale poza tym myślę, że bez przykrości można sobie popracować, jak robią to Chińczycy.

Poczekam na dalsze twoje wrażenia. :)
Trzykrotka napisał/a:
Wczorajszy wieczór poświęciłam na Another Miss Oh i mam już 3/4 dramy :banan: Agn, chcesz? Posłać ją na Wschód? Wspominałaś, że może obejrzysz, tam Junkowa gra chyba swoja największą rolę.

Chcę! Proszę! bo obawiam się, że CM mi taką sieczkę z emocji będzie robił, że będę potrzebowała jakiejś obyczajowej odskoczni.
Swoją szosą specjalnie dla ciebie zasadzam na wschodnim oknie Best time (z chińskim Generałem). Jeśli będziesz miała ochotę, to sobie wtedy ten-tego-sama-wiesz-co. ;)
Admete napisał/a:
Save me jest odpowiednio creepy i mroczne. Dziwny kult, przemoc w szkole, miejscowa polityka. Ciekawa jestem, co będzie dalej. Ta dziewczyna chyba zostanie chyba uwięziona w sekcie. Na razie mamy nadal prolog, bo jesteśmy ciągle w 2014 roku. W pełnym energii i pozytywnym miasteczkiem, któremu bliżej do Twin Peaks niż do sielskiej Arkadii. Dobre, klimatyczne zdjęcia.

Zua kobieto! To ja tu szukam czegoś pozytywnego, a ty mnie tak niecnie kusisz...

Aragonte - Pon 07 Sie, 2017 22:15

Admete napisał/a:
[url=https://thumb.ibb.co/gmVNba/imageproxy_php.jpg]Obrazek[/url]

Takiego Shi Moka jeszcze nie wklejałaś :lol:

Nic nie zdążyłam dziś obejrzec i nie wiem, czy zdażę... No chyba że kawałek odcinka Horse Doctor do poduszki, bo dzielnie gonię Admete :wink: Ale najpierw może prysznic :mysle:

Edit: podejrzałam fragmenty Sword With No Name - mądre specjalnie to chyba nie jest, napisy jakieś glutowate, ale... jaki Cho Seung Woo jest tu fajny :-D Ciężko będzie nie obejrzec :wink:

Agn - Pon 07 Sie, 2017 23:09

Cytat:
Chcę! Proszę! bo obawiam się, że CM mi taką sieczkę z emocji będzie robił, że będę potrzebowała jakiejś obyczajowej odskoczni.

.......ewentualnie coś z tym słynnym In Gukiem, bo chyba czas serio zapoznać się z panem, który wam się tak bardzo podoba. :)

Trzykrotka - Pon 07 Sie, 2017 23:09

Tak mnie morzy sen, że nie dam rady, po 1 odcinku Strongest Deliveryman idę na balkon na chwilę pooddychać, a potem do łóżeczka
To ja wrzucę AMO, jutro zacznę :kwiatek: i na dramę z panem Chung już się cieszę :excited: Dzięki :kwiatek: Co mi przypomniało, że na urlopie Gosia przetłumaczyła 2 kolejne odcinki Generała, a ja zrobiłam korektę. Trzeba będzie je wrzucić na Wschód. Tylko gdzie my je zapisałyśmy? :mysle:

No więc drama z panem Ko Gyun Pyo, mimo jego dramatycznie okropnej fryzury, ma kawał potencjału. Na razie w pierwszym odcinku mieliśmy wrzucone wszystkie postaci na raz, choćby na chwilę, oraz zarysowane potencjalne linie konfliktów, więc trochę kolorowy zawrót głowy się z tego robił. Ale te zapowiedzi podobają mi się. Jak pisała już Admete: bohater i bohaterka są kurierami rozwożącymi jedzenie. Pracują oboje po wiele lat, mimo młodego wieku i są świetni w swym fachu. On ma mocny kręgosłup moralny i poczucie, że żyć należy uczciwie, stąd piękna rozpoczynająca dramę scena jego pościgu za sprawcą wyadku, który uciekł po potrąceniu człowieka. Ona jest samowystarczalna, dumna i zadziorna, a chłopaki z całej dzielnicy ślinią się na jej widok. Dzielnica słynie z miliona małych "domowych" knajpek i stoi u progu inwazji wielkiego złego wilka: wielkiej wypasionej sieciówki należącej do czebolskiej rodziny, która właśnie zapuszcza tam macki i remonuje pierwszy lokal na swoją siedzibę; sytuacja jak z Masz wiadomość. Przy czym czebolowej, która rządzi interesem daleko do poczciwości Toma Hanksa. Mamy jeszcze jedną zamożną rodzinę i jej synka - utracjusza, mamy córkę czeboli, która uciekła z domu, mamy zagadkę kim są dla siebie właściciele knajpki, w której zaczął pracować nasz Kang Soo, oraz tajemnicę tożsamości jego matki.
Podejrzewam, że po drugim odcinku będę już wciągnięta w środek akcji, na razie łapałam wątki i to, jak i w których miejscach się krzyżują, za dużo tego było, żeby miec czas na więcej.
Ogromnie podobał mi się głos wokalistki z końcowej piosenki. Ciekawam kto to, bo na bank już ją słyszałam i podobała mi się.

In Guka :cry2: Poszedł mi się paść razem z całą resztą :frustracja: Masz na Wschodzie I Remember You z nim, Brewką i Bogusiem, ale to raczej mało rozrywkowe. Tu przydałby się King Of High School albo Answer Me 1994.

Agn - Pon 07 Sie, 2017 23:43

Trzykrotka napisał/a:
Co mi przypomniało, że na urlopie Gosia przetłumaczyła 2 kolejne odcinki Generała, a ja zrobiłam korektę. Trzeba będzie je wrzucić na Wschód. Tylko gdzie my je zapisałyśmy?

Jeeeee!!!
W Napisach jest podfolder. :) *z góry się cieszy*

A ja chcę zobaczyć inną dramę z panią, która tak mi się podobała w Best time. I jest! Nowiutka drama!
http://mydramalist.com/23955-jade
I nigdzie jej, zaraza, nie ma. :(
Trzykrotka napisał/a:
In Guka Poszedł mi się paść razem z całą resztą

O chlip... ale tym lepiej, że mamy wschodnią ściankę i w dalszym ciągu optuję, by zostawiać tam nasze dobra - bo jak coś komuś znowu zdechnie, to...
:pociesz:

Zmykam spać. Jutro kończę tłOmaczenie trójki CM. Obiecuję. :kwiatek:

Admete - Wto 08 Sie, 2017 05:57

Aragonte napisał/a:
ale... jaki Cho Seung Woo jest tu fajny

No to jego pierwszy film po wojsku - fajnie tam wygląda i postać ma ciekawą. Zresztą on nawet w słabej rzeczy gra dobrze. I tak pewnie będę oglądać potem wszystkie jego filmy od nowa. Nie wiecie, gdzie można zdobyć Perfect Game?

http://asianwiki.com/Perfect_Game

Co do Shi Moka - gdyby go poddano rehabilitacji zaraz po operacji i matkę miał inną, to pewnie miałby mniejsze kłopoty z dostosowaniem społecznym. Mózg ma wielkie możliwości adaptacyjne. A tak najbliżsi zaczęli go traktować niemal jak psychopatę, a na pewno jak robota, z którego uczuciami nie należy się liczyć. W pracy było podobnie, owszem jak zauważano był dobry w tym, co robił, ale na tyle dziwny, by nawet nie próbować go zrozumieć. Dopiero Yeo Jin zaczęła go traktować jak istotę ludzką.

Agn napisał/a:
Zua kobieto! To ja tu szukam czegoś pozytywnego, a ty mnie tak niecnie kusisz...

Strongest Deliveryman :)

BeeMeR - Wto 08 Sie, 2017 06:59

Trzykrotka napisał/a:
Tu przydałby się King Of High School albo Answer Me 1994.
To mam jakby co :wink:
Admete - Wto 08 Sie, 2017 08:18

Falsify jak się skupia na głównych graczach, to jest niezłe. Podobają mi się też zdjęcia.
Aragonte - Wto 08 Sie, 2017 08:30

Admete napisał/a:
Nie wiecie, gdzie można zdobyć Perfect Game?

http://asianwiki.com/Perfect_Game

Na sierściuchu nie widzę, niestety. To o baseballu?

Admete napisał/a:
Co do Shi Moka - gdyby go poddano rehabilitacji zaraz po operacji i matkę miał inną, to pewnie miałby mniejsze kłopoty z dostosowaniem społecznym. Mózg ma wielkie możliwości adaptacyjne. A tak najbliżsi zaczęli go traktować niemal jak psychopatę, a na pewno jak robota, z którego uczuciami nie należy się liczyć. W pracy było podobnie, owszem jak zauważano był dobry w tym, co robił, ale na tyle dziwny, by nawet nie próbować go zrozumieć. Dopiero Yeo Jin zaczęła go traktować jak istotę ludzką.

Odnosisz się tutaj do tego, co czytałaś w tej książce o mózgu, tak? Zgadzam się - miałby znacznie większe szanse na bardziej normalne życie, choc do końca pełne i kompletne pewnie nie.

Admete napisał/a:
Aragonte za emocje odpowiada nie tylko kora wyspy, ale tez jądro migdałowate. Przy miłości macierzyńskiej aktywne są również miejsca związane z wymiarem kognitywnym, poznawczym. Natomiast przy miłości romantycznej mózg głupieje ze szczętem ;)

Ciało migdałowate? No to jest szansa dla Shi Moka, tego mu chyba nie wycięli :wink:
Ciekawe, czy piszący ewentualne ff-y zadadzą sobie nieco trudu, żeby przeczytac jakąś książkę o mózgu :wink:

A propos mej szybkiej przebieżki (bo obejrzec uczciwie tego filmu jeszcze nie obejrzałam) po Sword With No Name - Cho Seung Woo nasuwał mi to nieco "muszkieterskie" skojarzenia :wink: Film jak film, ale na niego patrzy się bardzo dobrze :serce:

Trzykrotka - Wto 08 Sie, 2017 09:07

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Tu przydałby się King Of High School albo Answer Me 1994.
To mam jakby co :wink:

Basiu kochana, wrzuć :kwiatek: Bo ja już King Of High School opłakałam.

Aragonte - Wto 08 Sie, 2017 09:09

Ja wrzuciłam większośc Wiedźmy, jakby co. Dzisiaj dokończę.
Admete - Wto 08 Sie, 2017 09:19

Odnoszę się i do książki i do takich moich ogólnych obserwacji. Ale zawsze jest dla bohatera nadzieja, bo scenarzystka była dla niego łaskawa na koniec. Inaczej mogłaby oczekiwać zmasowanego ataku fanów serialu :wink: Ten poszukiwany przeze mnie film jest rzeczywiście o baseballu.
Trzykrotka - Wto 08 Sie, 2017 09:20

Aragonte napisał/a:
Ja wrzuciłam większośc Wiedźmy, jakby co. Dzisiaj dokończę.

:cmok: wiekie, wielkie dzięki, muszę sobie zaaplikować plasterek z PSJ na połowę lata :kwiatek:
Agn, dla humoru bierz się za King Of High School, jak Basia wrzuci, Deliverymana wespoł w zespół z Admete i mna, albo - a co! Producentow w Koszmitem w szczytowej formie :flirtuje1:

Admete - Wto 08 Sie, 2017 09:22

Jest w czym wybierać :-)
Admete - Wto 08 Sie, 2017 10:59

Wywiad z aktorką, która grała Eun Soo - wydaje się sympatyczną osobą. Mam nadzieję, że dostanie ciekawe role. Mam zamiar na serio spróbować parę odcinków tej dramy obyczajowej z nią w roli głównej. Daję w spoiler, bo są informacje o postaci.

Spoiler:
[Interview] "Secret Forest" Shin Hye Sun, "I'm lucky to have been in it"

Actress Shin Hye-sun took on the role of Yeong Eun-soo, an attractive but unfortunate character in the tvN drama "Secret Forest". "Secret Forest" is a thriller about an investigator named Hwang Si-mok (Cho Seung-woo) without feelings, meeting a warm hearted policewoman named Han Yeo-jin (Bae Doona). The drama was popular for the casts' great performance, outstanding storyline and directing.

Shin Hye-sun's role Yeong Eun-soo was a woman who avenges her father who was dishonored as the Minister of Justice and forced down from his position.She was nicknamed 'Yeong Ddo' which means 'crazy Yeong Eun-soo.

Shin Hye-sun debuted in 2013 with "School 2013" and continued to star in "The King of High School Manners", "She Was Pretty", "Five Children", "The Legend of the Blue Sea" and more. The Fact met with Shin Hye-sun in a café in Seoul for an interview:

Q: How was it being in "Secret Forest" which was a pre-production?

Shin Hye-sun: This is the first time I've been in such a thrilling drama. It was fun and I am grateful.

I was in the drama myself but watching it after the making was fun. The making ended in April but seeing it a while after allowed me to look at it in an objective point of view.

Yeong Eun-soo was a woman with a profession. Her character alone was appealing and I liked her. However, she was a very unfortunate character.

Q: What did you do to become an investigator in the drama?

Shin Hye-sun: The speech and technical terms were the most difficult. There wasn't much in the drama but still, it was hard. It's not something you can see every day, a prosecutor. So I asked favors from those who were in the legal profession.

Q: How was working on the set?

Shin Hye-sun: I thought everyone would be serious but it wasn't. We were serious when the cameras started rolling, but otherwise, it was lively.

Q: How was working with Cho Seung-woo, Bae Doona, Yoo Jae-myung, Lee Joon-hyuk and others?

Shin Hye-sun: I learned a lot and we became friends. I haven't been an actress for a long time so it was a very good experience for me. Everyone is special in their own way so I was able to learn a lot from them.

I learned a lot about how I should present myself on the set. Everyone had so much passion about the drama. I really felt that they were pouring their heart into it. Everyone was a senior to me but they treated me well and made sure I wasn't too nervous. I hope I don't sound rude.

Q: How did you prepare for the emotional stages of Yeong Eun-soo?

Shin Hye-sun: I worked hard to make the script stand out. Although I didn't have enough experience for this, I thought to myself that it was my job to make sure the script turned out the way it was supposed to. The script states what kind of emotional line Yeong Eun-soo is in. All the past characters I did were special but Yeong Eun-soo was darker than that. She had a big ball of worry inside her so I had to be careful about balancing her emotions out equally.

Q: How do you personally feel about Yeong Eun-soo?

Shin Hye-sun: I feel heartache when I think about her. I didn't feel that way while we were making it but watching the drama afterwards made me feel that way. She couldn't enjoy the things in life and she never got a night's sleep peacefully because of her father. Going on a trip or eating something delicious was overrated for Eun-soo. She only worked on recovering her dad's honor and that hurt to see.

Q: You've been on a roll, what is your secret?

Shin Hye-sun: I met a lot of good people while working. My connections have been building and they are the ones helping me. I am lucky. I am always thinking about the future too and I want to continue working.

Q: What are your goals as an actress?

Shin Hye-sun: I want to work hard and be loyal. I want to be an actress for a long time.