Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...
Trzykrotka - Nie 31 Sty, 2016 12:25 Wizualnie ten Miecz bardzo piękny!
Admete napisał/a:
A ja jednak zerknęłam na Madame Antoine, bo się okazało, że scenariusz jest autorstwa osoby, która pisała tez BV z KMM. Nie wszytko mi się podoba, ale lubię bohaterów i czekam, aż głównego ugryzie w tyłek to, co namotał
Już go zaczyna podżerać, choć się jeszcze nie przyznaje - wczoraj 3 odcinek obejrzałam. Może nie jest to drama wybitna, ale przyjemna. Żałuję tylko, że dawny urok Sung Junga, którym błyszczał w INR3, charyzma z GFB i White Christmas, poszły się paść. Nie mam od kilku dram żadnej przyjemności z patrzenia na niego.
Sprawdziłam polskie napisy do Sera Czemu musieli je zrobić po polskawemu?
Znowu moje ukochane konstrukcje "to on jest tym, który poszedł siku" oraz "czemu sprawiasz, że tańczę"? Szkoda tej dramy na takie coś BeeMeR - Nie 31 Sty, 2016 13:18
Agn napisał/a:
Zastanawiam się, czy to Przyczajony tygrys, ukryty smok rozpropagował ten nurt, czy to zawsze było, tylko myśmy o tym nie wiedzieli.
Myślę, że po trochu zawsze, za to PTUS rozpropagował rzecz i na zachodzie.
Agn napisał/a:
Przynajmniej nie zwiał na ten widok, jak to lubią niektórzy bohaterowie.
Wręcz przeciwnie do całowania się zabrał przy nadarzającej się sposobności
LBH miał nawet ładniejsze kissu w retrospekcji, fotkę zaprezentuję w następnej turze, jak skończę film.
Trzykrotka napisał/a:
Żałuję tylko, że dawny urok Sung Junga, którym błyszczał w INR3, charyzma z GFB i White Christmas, poszły się paść. Nie mam od kilku dram żadnej przyjemności z patrzenia na niego.
Aaa, czyli nie tylko ja mam z tym problem. Jakoś się jego talent, a czasem i uroda rozmywa w rom-komach, acz pewnie ich właśnie trzeba do sławy.Admete - Nie 31 Sty, 2016 13:49
Trzykrotka napisał/a:
Nie mam od kilku dram żadnej przyjemności z patrzenia na niego.
A mnie się podoba Jak zwykle mamy inaczej Nie znam gościa wcale. Na stronie 11 wątku na soompi ktoś wkleił kissu, które chyba dopiero będzie. No nieźle całuje - kobietka tez
Signal mi się niesamowicie podoba. Ma klimat. Sprawy są różne, jedna na dwa odcinki. Lubię takie podejście. Do tego ładnie też rozgrywają element ludzki. Jakbym miała z czymś porównać to z Missing Noir M.BeeMeR - Nie 31 Sty, 2016 16:15 Sorry I love you w wersji animowanej i w postaci mv - ot, taka ciekawostka:
https://www.youtube.com/watch?v=Y5dTn2Ku6UwTrzykrotka - Nie 31 Sty, 2016 16:44
Admete napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Nie mam od kilku dram żadnej przyjemności z patrzenia na niego.
A mnie się podoba Jak zwykle mamy inaczej Nie znam gościa wcale. Na stronie 11 wątku na soompi ktoś wkleił kissu, które chyba dopiero będzie. No nieźle całuje - kobietka tez
Oj, całować to on umie, tego mu nie odmówię! Jak sobie wspomnę INR3 z piękną panią Prokurator Princess, to jeszcze dziś ciepło mi się robi.
O, tu garść słodkich scen i uroczy Sweet Potato
https://www.youtube.com/watch?v=1pcI9g1F3w8
Ładnie to ktoś zrobił Admete - Nie 31 Sty, 2016 17:12 Ja sobie przeskikałam trochę gadających głów w Królowej i mam w końcu to, co lubię. Mishil wywołała wojnę, księżniczka musi uciekać. Yushin znów herosuje - tego mi potrzeba
EDIT: A tak w ogóle Smoki za mną chodzą Na Soompi wkleili zabawne karty do gry z postaciami ze Smoków:
Porobiłąm trochę screenów z 35. odcinka Królowej - uwieczniłam główne postacie
Bidam x3:
Bojong, syn Mishil i ministra wojny:
Braciszek Mishil, Miseang:
Mishil:
Chilsuk:
Narada (Chilsuk, Mishil, naczelny hwarang, Deokman i Munno):
Nefrycik - książątko:
Smerfy
Smerfy nad Yushinem:
Yushin x3:
Admete - Nie 31 Sty, 2016 20:43 Aragonte wpadłam na to samo Smerfy mnie rozbawiły
Trochę fotek z Królowej:
Wcielenia Deokman - Kólowej Seon Deuk:
Yushin Rang:
Bidam:
Chunchu:
Jego matka, siostra Deokman:
Chilsuk:
Alcheon:
Gukseon:
I Mishil - najlepsza zła bohaterka jaką oglądałam w segukach - majstersztyjk:
Aragonte - Nie 31 Sty, 2016 22:16 Hmm, dojechałam do 37. odcinka Królowej Seon Deok i chyba na razie ją odstawię - jakoś przygnębiło mnie poczucie, że wszyscy bohaterowie skończą marnie, a w każdym razie nikt nie będzie specjalnie szczęśliwy
Spoiler:
Yushin właśnie wziął ślub z powodów politycznych i oficjalnie przeszedł na stronę Mishil (dla dobra ludu Gaya, wiem), Bidam zaczyna wyraźnie przechodzić na ciemną stronę Mocy, Deokman się snuje i płacze, jak nie ona... Jakieś smętne to wszystko I jeszcze zabito Guksona Munno
Muszę obejrzeć sobie coś innego, bo jakoś mnie przygnębiła Królowa BeeMeR - Nie 31 Sty, 2016 22:30 Jakie ładne galerie z Królowej
Anime z "Sorry" podoba mi się w kresce.
A Sung Jung pewnie, że umie całować. Ale jakoś ostatnio wybiera projekty na które nie mam ochoty.Agn - Nie 31 Sty, 2016 22:30
Trzykrotka napisał/a:
dawny urok Sung Junga, którym błyszczał w INR3, charyzma z GFB i White Christmas, poszły się paść. Nie mam od kilku dram żadnej przyjemności z patrzenia na niego.
Ja się przestałam ogólnie napalać na jego twórczość. Miły dla oka, ale nie chce mi się go oglądać. *Agn-malkontent*
Trzykrotka napisał/a:
Sprawdziłam polskie napisy do Sera Czemu musieli je zrobić po polskawemu?
Znowu moje ukochane konstrukcje "to on jest tym, który poszedł siku" oraz "czemu sprawiasz, że tańczę"?
Nie wiem, kto tak tłumaczy, ale powinien ruszać łebkiem w trakcie przekładu, do ciężkiej zarazy.
Admete napisał/a:
Na stronie 11 wątku na soompi ktoś wkleił kissu, które chyba dopiero będzie. No nieźle całuje - kobietka tez
Porobiłąm trochę screenów z 35. odcinka Królowej - uwieczniłam główne postacie
Chwała ci!
Admete napisał/a:
Jego matka, siostra Deokman:
To ta od Last. Nieszczególnie cieszę się na "spotkanie" z nią - aktorka jest dość mdła.
Admete napisał/a:
I Mishil - najlepsza zła bohaterka jaką oglądałam w segukach - majstersztyjk:
Bo stanowi naprawdę niebezpieczny koktajl - piękna i inteligentna, żądna władzy i nie cofnie się przed niczym - istna bestia w ciele kobiety.
Aragonte napisał/a:
Muszę obejrzeć sobie coś innego, bo to mnie jakoś przygnębiło.
Chciałam ci właśnie zawołać: "Jutro Smokiii!!!" ale mnie się przypomniało, że tam też niezbyt wesoło.
Będzie co oglądać! Aragonte - Nie 31 Sty, 2016 22:47 Ja mam w sumie zaległe Smoki do rzetelnego obejrzenia, bo nie miałam na to wcześniej czasu. To chyba się za nie zabiorę
Obejrzałam do końca 37. odcinek Królowej Seon Deok - mam ochotę udusić Chunchu, czyli Nefrycika Co on zrobił z geografią Trzech Królestw?!!
I chyba będę kibicować Bidamowi, mimo że ma dużo genów po mamusi, jak znowu wrócę do Królowej. W sumie całkiem nieźle rozumiem tę postać.Agn - Nie 31 Sty, 2016 22:48 Masz jakieś zaległe Smoki? Myślałam, że jesteś na bieżąco. Aragonte - Nie 31 Sty, 2016 22:51 Mam, mam - ostatnie mam tylko przejrzane. Orientuję się w fabule, wiem, ile czasu ekranowego dostał YBJ ale uczciwie jeszcze ich nie obejrzałam.
Za Pinokia też się nie wzięłam - miałam dziś dość kiepski dzień Agn - Nie 31 Sty, 2016 22:54
Aragonte napisał/a:
miałam dziś dość kiepski dzień
Dzieje się coś? Aragonte - Nie 31 Sty, 2016 22:57
Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
miałam dziś dość kiepski dzień
Dzieje się coś?
A, chyba jakieś zatrucie połączone z bólem łba. Pewnie organizm odreagowywał też pracowy maraton. Tak czy siak do niczego się dzisiaj nie nadawałam.
No dobra, zerknę na tego Pinokia - a w rezerwie mam Smoczki, chociaż je wolałabym sobie puścić na ekranie TV, a więc może lepiej poczekać z nimi do jutra Telewizor jest głośniejszy niż lapek, a jest już trochę późno.Agn - Nie 31 Sty, 2016 23:01
Aragonte napisał/a:
A, chyba jakieś zatrucie połączone z bólem łba. Pewnie organizm odreagowywał też pracowy maraton. Tak czy siak do niczego się dzisiaj nie nadawałam.
O rany... daje ci w kość ta praca, durnowate godziny, zmęczenie i w ogóle. Biedulo nasza. Trzykrotka - Nie 31 Sty, 2016 23:49 O rany, aż się boję - początek Pinokia jest potwornie dołujący - Aragonte, nie!!
Zaczęłam poprawiać napisy do Sera nr 1, bo nie zdzierżyłam. Oczy mnie bolały od tych koszmarków językowych (jakby ktoś zamierzał oglać, to mam własną wersję odcinka 1 ). Dalej jest skokowo lepiej, choć nadal kasuję wszystkie "Ej!" w wypowiedziach (każde Ya tak jest przełożone). I nadal "będziesz robił staż" tłumaczone jest jako "idziesz na internowanie" - ale już idzie to wytrzymać. Ale jak zaczęłam oglądać 1, to skończyłam na wieczorze z Serem. No po prostu nie oderwałam się, aż wybiła godzina 0 i muszę iść spać, żeby jutro nie dać ciała w nowej pracy. To jednak jest naprawdę fajna drama.
Sung Joon - jeszcze wracając do tematu - zagrał od INR3 w jednej dobrej dramie - Discovery of Romance. Ale i tam Eric przyćmił go absolutnie. Potem juz było tylko gorzej, bo wybierał złe albo mdłe dramy. Madame Antoine mi się podoba, ale SJ nadal nie - jest jak przysypany popiołem, nie błyszczy. Mam nadzieję, że się jeszcze odbije, ale na razie rozczarowuje.
Edit:
Łojzicku Wchodzę kontrolnie na pinteresta, a tam to
Aaaaaa!!! Dawać to Szkarłatne serce, ale już!
Agn - Pon 01 Lut, 2016 00:04
Trzykrotka napisał/a:
nadal "będziesz robił staż" tłumaczone jest jako "idziesz na internowanie"
No chyba żartujesz...!
Trzykrotka napisał/a:
wybiła godzina 0 i muszę iść spać, żeby jutro nie dać ciała w nowej pracy.
Trzykrotko, trzymam z całej siły kciuki za powodzenie w nowej pracy. Oby ci tam było dobrze. Ale nie ma opcji, żeby było gorzej niż do tej pory. Powodzenia, kochana!
Trzykrotka napisał/a:
Edit:
Łojzicku
Wchodzę kontrolnie na pinteresta, a tam to
Aaaaaa!!! Dawać to Szkarłatne serce, ale już!
Ja pasę oczy tymi fejkami non stop i tak bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, BARDZO, BARDZO, BARDZO nie mogę się doczekać tej dramy, że mnie zaraz skręci!!! Aragonte - Pon 01 Lut, 2016 00:37 To zdjęcie to fejk, prawda?
Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
nadal "będziesz robił staż" tłumaczone jest jako "idziesz na internowanie"
No chyba żartujesz...!
Yyyyyyy Takich durnot to nawet ja nie wpisuję chyba...
Trzykrotka napisał/a:
O rany, aż się boję - początek Pinokia jest potwornie dołujący - Aragonte, nie!!
Może nie będzie tak źle - na razie oglądam sam początek, z teleturniejem.
Wypatrzyłam tam Yi Bang Ji ale starego YBJ z Tree with Deep Roots, że od razu sprowadzę Agn na ziemię, a nie granego przez BYH Agn - Pon 01 Lut, 2016 00:39
Aragonte napisał/a:
To zdjęcie to fejk, prawda?
Owszem. Trochę tych fejków powstało. Fani niecierpliwie czekają na dramę i w ramach zabijania czasu tworzą fejki, by zobaczyć, jak się Junki będzie prezentował. A będzie się prezentował pięęęęknie.
Aragonte napisał/a:
Wypatrzyłam tam Yi Bang Ji ale starego YBJ z Tree with Deep Roots, że od razu sprowadzę Agn na ziemię, a nie granego przez BYH
*z łoskotem gruchnęła o ziemię* Auć...Aragonte - Pon 01 Lut, 2016 02:58 Obejrzałam dwa odcinki Pinokia. Wciągniętam.
Wrażenia jutro, tj. jak się wyśpię.Admete - Pon 01 Lut, 2016 05:27
Trzykrotka napisał/a:
Madame Antoine mi się podoba, ale SJ nadal nie - jest jak przysypany popiołem, nie błyszczy. Mam nadzieję, że się jeszcze odbije, ale na razie rozczarowuje.
Ale jego postać ma taka być. Gra w końcu 35-latka. Mnie sie podoba. Takie trochę dziwadło Aragonte zona Yushina mało ważna, służy Królowej i krajowi Aragonte Pinokio to naprawdę dobra drama. Od początku, do końca.Trzykrotka - Pon 01 Lut, 2016 07:00 Jak na 35- latka ma zbyt młodzieżową fryzurę Ale dobrze, cieszę sie, ze tobie się podoba, bo to przecież clou oglądania czegokolwiek I ufff... Masz przepiękny avek, Admete, miło widzieć tego pana! Cieszę się też, ze Pinokio przeszedł próbę.
Zdjęcie Jun Ki to fake, ale daje wyobrażenie, jak panowie będą mogli wygladać - aż serce rośnie. Ta epoka była piękna jak chodzi o strój - ekranowo oczywiscie Admete - Pon 01 Lut, 2016 07:31 Lubie tego aktora. Moze nawet dla niego do Valid Love wrócę? Niestety Królowa jest nierówna aktorsko, na szczęście Yushin wyróżnia sie pozytywnie.