Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
Admete - Pon 22 Wrz, 2014 16:37
| BeeMeR napisał/a: | Jakoś tak wydawało mi się że ma za dużo odcinków - ostatni dłużą mi się 20-odcinkowe dramy, a co dopiero dłuższe |
Możliwe, że ma za dużo, ale tego ci jeszcze nie powiem, bo obejrzałam dopiero 8 i początek 9
Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 18:22
| BeeMeR napisał/a: |
Jakoś tak wydawało mi się że ma za dużo odcinków - ostatni dłużą mi się 20-odcinkowe dramy, a co dopiero dłuższe
|
Dokładnie! 38 - ojej.... ale trochę z tego przypada na odcinki dzieciowe (co akurat zaletą nie jest jak dla mnie). Jednak podwójna rekomendacja to już coś. No i fajna obsada - obu tych chłopaków - młodziaków ogromnie lubię
Admete - Pon 22 Wrz, 2014 18:26
Kobiety, ale tam jest 29 odcinków, nie 38. O Warrior Baek Dong Soo mówimy?
http://www.dramawiki.pl/i...r_Baek_Dong_Soo
http://asianwiki.com/Warrior_Baek_Dong_Soo
29 to chyba odcinek specjalny.
BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 19:00
| Admete napisał/a: | | ale tam jest 29 odcinków | Tak czy inaczej dla mnie za dużo na pierwszy rzut oka - jednak na drugi - skoro Empress przeżyłam to i Wojownika
Tymczasem się pozachwycam wizualnie Gunmanem - jakie to piękne wizualnie
Podobała mi się część japońska - tj. ta:
Junki z mieczem to jest to, co tygryski lubią bardzo - może nawet najbardziej
Osoby
Spotkania i rozmowy
Wątek romantyczny w ucieczce
I w (tymczasowym niewątpliwie) rozstaniu:
Skończyłam odc. 19 - trochę dłużyzn już było w drugiej części, ale więcej zapewne przede mną.
Admete - Pon 22 Wrz, 2014 19:17
| BeeMeR napisał/a: | Junki z mieczem to jest to, co tygryski lubią bardzo - może nawet najbardziej |
Popieram - dajcie mu miecz i sceny akcji. Choć muszę przyznać, że w wersji współczesnej w Two weeks też wypada rewelacyjnie. Mężczyźni i sceny walk na miecze - w Wojowniku Baek Dong Soo jestem w nieustannym zachwycie
Aragonte - Pon 22 Wrz, 2014 19:40
Jako pewien satto w Arang, walczący przy użyciu wachlarza, też wypadał super
Oglądam piąty odcinek Two Weeks. Dzisiaj byłam ciut niewyspana w pracy, więc długiego maratonu nie będzie
Edit: Jang Tae San jest sierotką, jeśli chodzi o pomoc przy porodzie, przynajmniej jak na razie Może przynajmniej przestanie zadawać durne pytania typu "czy bardzo boli?"
BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 20:03
Wytłumaczcie mi jak komu mądremu: czemu oni (matka, ukochany) oponują przeciw zostaniu służką pałacową?
O ile pamiętam z Empress w czasie służby (czy to było dożywotnie? Kontraktowe na ileśtam? aż się zostanie zwolnionym ze służby?) nie można wyjść za mąż - a matka ją chciała właśnie wyswatać, Ukochany pewnie kiedyś planował poślubić (jak tylko skończy z zemstą więc trochę na świętego nigdy ) więc się burzą, ale czy jeszcze coś innego za tym idzie o czym nie pomyślałam?
| Aragonte napisał/a: | Może przynajmniej przestanie zadawać durne pytania typu "czy bardzo boli?" | Ja mu mogę odpowiedzieć, że sk***syńsko
Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 20:40
| Admete napisał/a: | Kobiety, ale tam jest 29 odcinków, nie 38. O Warrior Baek Dong Soo mówimy?
|
Racja, w czym innym było 38. Ale 29 to i tak sporo, choć do strawienia. Ja tylko pod 50 więcej nie chcę podchodzić.
Przeleciałam bez napisów (zaczyna się, bez napisów, strzymać nie mogłam! ) MSH nr 9 - aj aj, ile emocji! Parę razy wybuchnęłam śmiechem. Śmiejący się sunbae i płaczący Tal Tal

Piękny fanserwis - a to ci niespodzianka pod koszulą
oraz
Admete - Pon 22 Wrz, 2014 20:56
BeeMer nie znam żadnego dodatkowego powodu. Może jeszcze chodzić o to, że królewski autorytet był już wtedy nadszarpnięty.
| Aragonte napisał/a: | Jako pewien satto w Arang, walczący przy użyciu wachlarza, też wypadał super |
Tam też były pięknie zaaranżowane walki.
MSH...oj będę mieć od tego tygodnia zaległości, bo czeka mnie ciężki tydzień w pracy i siedzenie do nocy. I żeby chociaż w tym siedzeniu jakiś sens był...Już mam dwa odcinki Plus Nine Boys w plecy, bo nie obejrzałam w weekend.
BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 21:04
A czyjaż to klata i podbródek bo nie poznaję
Ech, na Arang też mam od dawna ochotę...
Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 21:33
| BeeMeR napisał/a: | A czyjaż to klata i podbródek bo nie poznaję
|
Niech to będzie niespodzianka Jeden pan się strasznie zacukał, kiedy drugi wyszedł z łazienki w całym splendorze tej klaty i reszty
Arang to fantastyczna drama - cudna, bo bśniowa, z elementem horroru. A Jun Ki w niej, jako dumny Szeryf, to po prostu cud-miód-malina Kiedy ją oglądałam, płakałam rzewnymi łzami nad zmarnowanym potencjałem Gu Family Book - tak to powinno wyglądać.
Do MSH będę chciała znów zrobić ekspresowe napisy, więc kto ma cierpliwość - zapraszam do poczekania
BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 21:45
| Trzykrotka napisał/a: | Niech to będzie niespodzianka | Sprawdziłam
Jest dokładnie tak, jak myślałam
Aragonte - Pon 22 Wrz, 2014 21:46
Oj tak, Arang to śliczna drama Trochę za dużo w niej płakali pod koniec jak na mój gust, ale i tak ją uwielbiam
Refleksja z oglądania Two Weeks, po odcinku 5: policjant mnie na razie denerwuje swoim zakutym łbem
Agn - Pon 22 Wrz, 2014 21:50
| Aragonte napisał/a: | I widzisz stado chrapiących w kinie ludzi |
No ba!
| BeeMeR napisał/a: | potem chyba dla odmiany będzie Outlander - akurat się skończy i przetłumaczy cała seria |
Po 8 odcinku nastąpi trzymiesięczny hiatus, a nie koniec serii. Ech...
| Trzykrotka napisał/a: | Strasznie Was przepraszam, ale się chyba przeliczyłam z propozycją maratonu |
No trudno... Może kiedy indziej.
| Trzykrotka napisał/a: | A właśnie - scenarzysta Arang (może to kobieta? ) ma nową dramę - realistyczny obrazek z życia szarego salarymana. |
Zainteresowanam. Wpisuję sobie tę dramę w grafik.
Cholera, chyba powinnam zacząć prowadzić kalendarz tygodniowy, co kiedy wychodzi.
| Trzykrotka napisał/a: | zaczyna się, bez napisów, strzymać nie mogłam! |
Ja muszę poczekać na 1.00 w nocy, by coco jumbo i do przodu.
| Trzykrotka napisał/a: | | Śmiejący się sunbae |
Rany, jaka śliczna capsiorka!
| Trzykrotka napisał/a: | Piękny fanserwis - a to ci niespodzianka pod koszulą |
Ładne widoki - to sunbae czy Tal Tal?
| Trzykrotka napisał/a: | kiedy drugi wyszedł z łazienki w całym splendorze tej klaty i reszty |
RESZTY?! ...gdzie jest ten odcinek?! Dawajcie mnie go natentychmiast!
| Trzykrotka napisał/a: |
Do MSH będę chciała znów zrobić ekspresowe napisy, więc kto ma cierpliwość - zapraszam do poczekania |
I tak chyba nie ma angielskich... czy są?
BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 21:53
| Agn napisał/a: | | Po 8 odcinku nastąpi trzymiesięczny hiatus, a nie koniec serii. Ech... | miałam na myśli pierwszą serię z trzech.
| Agn napisał/a: | | Ładne widoki - to sunbae czy Tal Tal? | A niby czemu Tal Tal płacze - bo nie ma takiej klaty
Agn - Pon 22 Wrz, 2014 22:06
| Cytat: | miałam na myśli pierwszą serię z trzech.
|
Jakich trzech?
| BeeMeR napisał/a: | A niby czemu Tal Tal płacze - bo nie ma takiej klaty |
Czy ty mi właśnie zaspoilerowałaś to, co miało być niespodzianką?
BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 22:10
No przecież pytałaś...
A nie ma być trzech serii Outlandera? To ile?
Agn - Pon 22 Wrz, 2014 22:23
Jeden tom = jeden sezon, więc to trochę potrwa.
Chyba że porobią w którymś momencie, że 1 książka = 1 sezon, bo potem te tomy zaczynały być dwutomowe (takie potwornie grube są).
Sio do wątku "Sing me a song...", tutaj skośnoocy panują!
Aragonte - Pon 22 Wrz, 2014 22:28
O właśnie, sio z Gabaldon
Stanowczo wolę pięknych skośnookich
Cd. Two weeks: bohatera postrzelono. Nadal wnerwia mnie inspektor Jakoś mam wrażenie, że ukrywanie informacji w śledztwie to średnio fair jest
Idę dalej oglądać.
BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 22:29
| Agn napisał/a: | | Jeden tom = jeden sezon, więc to trochę potrwa. | Acha, a myślisz, że ja wiem ile ich jest
Wątek tamten podczytuję cały czas.
(widać nie dość dokładnie )
Wiedźma
ma już datę ślubu
Coś tak czuję, że nic z tego nie będzie
Agn - Pon 22 Wrz, 2014 22:34
*po cichutku* 7, a książek 10.
Chciałam się poskarżyć, że Aragonte skutecznie robi mi pranie mózgu Two weeks!
Aragonte - Pon 22 Wrz, 2014 22:37
| Agn napisał/a: | | Chciałam się poskarżyć, że Aragonte skutecznie robi mi pranie mózgu Two weeks! |
Trzeba się w końcu zemścić za skrzywdzenie mnie np. Faith i BBF
Agn - Pon 22 Wrz, 2014 22:41
Ja nie mam miejsca, do ciężkiego gargulca...
Rzyć blada, idę pod prysznic i w ramach oczekiwań na 1.00 w nocy odpalam pierwszy odcinek. W końcu po coś to DVD nabyłam, a się kurzy.
Ja nie wiem, jak ja to ogarnę, chyba grafik sobie ustalę, co kiedy oglądać, przysięgam.
Aragonte - Pon 22 Wrz, 2014 22:53
Pierwszy odcinek Two Weeks?
Oj Wiesz, czym to się skończy???
Ciężkim niewyspaniem jak nic
Edit: scena w szpitalu i drugie spotkanie - króciutkie - tatusia i córeczki było wzruszające... Śliczna jest ta dziewczynka.
Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 23:13
| Aragonte napisał/a: |
Edit: scena w szpitalu i drugie spotkanie - króciutkie - tatusia i córeczki było wzruszające... Śliczna jest ta dziewczynka. |
Ta dziewczynka ma wielką moc - całe życie tatusia wywróci do góry nogami. Żadna inna kobieta nie potrafiła. Dziecko ma wyjatkowy czar, a w tej szpitalnej czapeczce spokojnie mże dołączyć do drużyly skośych elfów.
Sunbae, sunbae zaprezentował (prawie) wszystko, a w każdym razie wiele, oj, wiele I jeszcze, skubany, balsamem się nacierał po prysznicu. Mina Tal Tala - warta wszystkich pieniędzy
Ślub u Wiedźmy? To zaraz Miś Polarny wypadnie na biegun, w górę serca!
U mnie Hanjo udaje się odbijać siostrę (do której się nie przyznaje). Jun Ki jako Robim Hood jest do zakochania się
|
|
|