To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bones (Kości)

trifle - Wto 11 Maj, 2010 01:00

Harry_the_Cat napisał/a:
Lubie Cam i Slodko, ale para B&B jest po prostu irytujaca....

Cam i Słodka też lubię, ale nawet oni nie ratują tego wszystkiego. To wszystko stoi w miejscu, odcinki są wtórne, ciągle ten sam schemat, postaci się nie rozwijają. Od połowy tej serii - wieeelki zieeew.
Jestem rozczarowana, muszę przyznać :roll:

Caitriona - Wto 11 Maj, 2010 11:23

Dobra, czas przyszedł i na mnie, żeby stwierdzić, że to już nie to samo Bones co kiedyś... Nie można się tyle czasu oszukiwać ;) Ciągle miałam nadzieję, ze coś sie ruszy, ale faktycznie dobre kilka ostatnich odcinków, to już zupełnie nie to samo, co kiedyś. Robi się nudno. Nie tylko na lini Booth-Bones, ale ogólnie nawet sprawy są jakieś mniej zajmujące. Naprawdę szkoda...
Admete - Wto 11 Maj, 2010 12:36

Widzę, że większość odpuszcza. A taki fajny serial był...
trifle - Nie 16 Maj, 2010 18:56

W odcinku 21. proces Grabarza, właściwie Grabarki. Całkiem interesująco mi się to oglądało :mysle: Ale wreszcie mamy wyraźny sygnał, zapowiedź. Bones jest zmęczona sprawami, morderstwami, ofiarami. Chce odpocząć. Chyba będzie, tak jak któraś z was pisała. Uch :roll: No to jeszcze jeden odcinek za tydzień i koniec sezonu.
Harry_the_Cat - Nie 16 Maj, 2010 19:18

Ogladac czy nie ogladac? oto jest pytanie... jesli tak to glownie dla grabarza....
trifle - Nie 16 Maj, 2010 19:25

Dla mnie ten proces i to, że grabarka sama siebie reprezentowała w sądzie, było dość niesamowite. Bo ona była niezwykle przekonująca i wygadana. W przerażający sposób. W sumie ja się Bones nie dziwię. Ale scenarzyści zawalili to wszystko prowadząc wątki w ten sposób.
Caitriona - Nie 16 Maj, 2010 20:37

Harry_the_Cat napisał/a:
Ogladac czy nie ogladac?

Ja oglądam, mimo wszystko...

Admete - Nie 16 Maj, 2010 21:01

Ja nie - widziałąm tylko zajawki do odcinków. Przestałam oglądać od tego jubileuszowego odcinka. Zdaje sie, że nie tylko Bones wyjedzie - Booth dostaje ofertę od wojska. Ma szkolić żołnierzy...
Anonymous - Pon 17 Maj, 2010 20:52

oglądnęłam ten odcinek z niewypaloną książką Słodka. Wszystko fajnie, ale nie podobałami się ta Bones ona jest zupełnie inna mniej sztywna niż Bones z pierwszych odcinków, zero konsekwencji. Zack.... miło go było zobaczyć I początki tego wszystkiego. A i co jest dziwne... gdy pierwszy raz Bones się spotyka z prokurator w odcinku z Nowym Orleanem ta jej nie zna..... Więc co amnezja Caroline i Bones że o! kiedyś się spotkały...?
milenaj - Pią 21 Maj, 2010 14:43

Obejrzałam ostatni odcinek tego sezonu i mimo wszystko podobała mi się. Mam wrażenie, że to może być nowy początek. A restart się przyda po tym co scenarzyści serwowali nam w tym sezonie...
Admete - Pią 21 Maj, 2010 14:57

Obejrzałąm sam koniec - nie chciało mi się reszty, bo nie oglądałam ostatnich odcinków. Niby ładne zakończenie, melancholijne, tylko ja jakoś straciłam serce do tego serialu.
trifle - Sob 22 Maj, 2010 14:29

Obejrzałam finał i chyba też mi się podobało. To może być całkiem ciekawe, jak zakończą tę ich rozłąkę. Pierwszy odcinek pewnie obejrzę, a potem to się okaże. Też powoli tracę serce do tego serialu, sprawy mnie już właściwie w ogóle nie wciągają, jakby wszystko już gdzieś tam było.
Anonymous - Wto 01 Cze, 2010 18:57

Oglądnęłam wszystko do końca.... i tak koleżanka opowiadała, że nudy straszne, ja tak tego nie odebrałam, te ostatnie odcinki były całkiem w porządku oglądałam z zainteresowaniem. Zwłaszcza odcinek z procesem był fenomenalny. A finał.... hmmmm Bones ucieknie z tej wyspy, będzie tęskniła za Boothem i nie wytrzyma z Daisy. Mowa!!
Ehtele - Pią 06 Sie, 2010 15:11

Witam:)
Niestety muszę zgodzić się z większością z was, iż ten serial został totalnie zepsuty w tym sezonie :? A następny zapowiada się chyba jednak niewiele lepiej, choć mniej więcej tak jak przewidywałyście
Spoiler:
Booth wróci z Afganistanu z piękną reporterką,zamieszkają razem w DC, a Bones stanie się zazdrosna i zacznie żałować, że nie powiedziała wtedy Boothowi "tak". No i oczywiście ich stosunki się ochłodzą i chyba już nie będą rozwiązywali razem tylu spraw co kiedyś. A i ponoć Bones ma w którymś odc. rozwiązywać sprawę swojego morderstwa i szukać swojego ciała bez wiedzy Bootha, ale zdaniem Hansona nie ma być to żaden sen ani wizja, tylko normalna, realna sprawa

co moim zdaniem jest dziwne, ale w sumie brzmi nawet ciekawie :-) No i na pocieszenie mamy dostać kolejnego seryjnego morderce :-D

Admete - Pią 06 Sie, 2010 18:08

Czytałam te spoilery i ostatecznie odpuszczam sobie ten serial...A tak go lubiłam...
Ehtele - Sob 07 Sie, 2010 18:01

J daję im jeszcze szansę, ale jeśli, powiedzmy do 10 odc, nic się nie zmieni w tej niemalże już operze mydlanej z trupami, to również poważnie rozważę tę opcję. Ale może Zach się pojawi? Lubiłam gościa... Albo Słodziak z Hodginsem zaczną spędzać razem więcej czasu? Albo może Bones umrze i się wszytko skończy:wink:
trifle - Sob 07 Sie, 2010 20:56

Ja pewnie w którymś momencie z braku czegoś do ogladania i ciekawości też obejrzę nowe odcinki. Ale jestem serio rozczarowana.
Admete - Pon 13 Wrz, 2010 19:39

Ktos chce zobaczyć jak wyglada dziewczyna Booth'a?

Bleeee....

:obrzydzenie:

http://www.popcorner.pl/p...informacje.html

Caitriona - Pon 13 Wrz, 2010 20:39

Dlaczego blee? Mnie się podoba, wygląda na fajną dziewczynę ;) A Bones ta grzywka nie służy... :?
Admete - Pon 13 Wrz, 2010 20:42

Bo ja mam na ten serial bleee od dawna ;)
Caitriona - Pon 13 Wrz, 2010 20:43

A, chodzi o ogół ;)
Alicja - Śro 15 Wrz, 2010 19:18

cóż, całus był...hm...całuśny :wink:
a grzywka jak w latach osiemdziesiatych - podkręcona, natapirowana i obficie zalakierowana :-P

Anonymous - Nie 26 Wrz, 2010 23:10

I kolejny sezon rozpoczęty nie czekałam na niego jak kiedyś i podchodziłam sceptycznie, więc się nie rozczarowałam.
Booth faktycznie wraca z Afganistanu, wszyscy wracają. Powód jest nieco naciągany, Cam ma wylecieć z roboty(jakaś zmowa mająca ją wylać - akurat jakby tak było to czyjekolwiek starania by coś dały).
W każdym razie odcinek był uroczy, powrót do pracy nad sprawami i to wszystko takie Bonesowe, Bones przemądrzała i oderwana od rzeczywistości, żyjąca w świecie cyborgów. I Angela z Hodginsem(nie macie pojęcia jak się ucieszyłam, że zobaczyłam Hodginsa i to jeszcze momentami promieniującego takim szczęściem, że stopiłby cały lądolód świata).
Jeśliw tym roku nie będę miała swojego B&B shippa to się zdenerwuję, ale ja kocham ten serial, naprawdę. Będę chyba wiernie czekać, aż spełni się ten ambaras i Both i Bones będa chcieli naraz :mrgreen:

trifle - Śro 29 Wrz, 2010 01:01

Obejrzałam również. Całkiem nieźle się oglądało. Choć Słodko z bródką wygląda zdecydowanie gorzej. Włosy też były lepsze jak były krótsze. Plastikowa lady Bootha mi się nie podoba. Nie żebym miała coś przeciwko pięknym blondynkom, ale ta - przynajmniej na tym zdjęciu - wyglądała jakby zaraz miała chwycić pomarańczową deskę i rzucić się ratować ludzi przed rekinami, a napis Baywatch latałby w tle :roll:
Hodgins na koniec był uroczy, nożżżżżżż... to się nazywa prawidłowa reakcja na wiadomość :love_shower:

milenaj - Pią 01 Paź, 2010 19:05

Obejrzałam i ja. Chyba nie uwolnię się od tego serialu. Choćby nie wiem jak mnie irytował, sentyment wygrywa. Podobnie mam z 'Chirurgami".