Muzyka - Muzyka
trifle - Sob 20 Gru, 2008 18:12
| Harry_the_Cat napisał/a: | Chasing cars uwielbiam od czasów kiedy widziałam jakiś klip z North&South.
Ostatnio mam to na mp4 i codziennie sobie słucham w autobusie. |
Ja też mam na mp3 i słucham codziennie. Ostatnio moja uzdolniona muzycznie współstudentka śpiewała to akompaniując sobie na pianinie. Bardzo fajnie wyszło
Gosia - Sob 20 Gru, 2008 18:37
Mnie zawsze ta piosenka bedzie sie kojarzyla z Chirurgami, tym bardziej, ze pojawia sie w klipie, w ktorym po raz pierwszy zobaczylam bohaterów GA, no i ilustruje jeden z najdramatyczniejszych odcinków.
trifle - Sob 20 Gru, 2008 19:02
Gosiu, przypomnij mi, który to odcinek był Jeden mi się kojarzy, ale nie chcę palnąć. A znasz jeszcze jakieś piosenki Snow Patrol oprócz tych dwóch?
Gosia - Sob 20 Gru, 2008 19:15
"Chasing cars" pojawila się w dramatycznym zakonczeniu 2 sezonu GA.
Pewnie coś tam jeszcze Snow Patrol słyszałam ale nic konkretnie nie kojarze.
Edit:
Open your eyes (chyba tez pojawia się w GA):
http://pl.youtube.com/watch?v=ybr8Z6pzVs0
trifle - Sob 20 Gru, 2008 20:06
O tak, tak kojarzyłam tę piosenkę.
Gosia - Nie 21 Gru, 2008 23:03
Właśnie słucham nowej płyty Enyi i ...
Muzyka Enyi zawsze kojarzy mi się ze świętami, ze śniegiem... zwłaszcza, że co najmniej jeden teledysk (On my way home) był kręcony w scenerii zimowej, ale z pewnością nie tylko dlatego.
Choć ta muzyka jest smutna, a może właśnie dlatego.... świetnie odpowiada mojemu nastrojowi.
Aragonte
Caitri, a który utwór tak Ci się podobał?
Edit: okładka nowej płyty
Aragonte - Pon 22 Gru, 2008 00:49
| Gosia napisał/a: | Aragonte |
Miłego słuchania
Mnie też Enya baaardzo kojarzy się z zimowymi świętami, od lat.
| Gosia napisał/a: | | Caitri, a który utwór tak Ci się podobał? |
Ja nie Caitri, ale obu nam podobał się jeden utwór - "O Come O Come Emmanuel".
Caitriona - Pon 22 Gru, 2008 20:51
| Aragonte napisał/a: | | Ja nie Caitri, ale obu nam podobał się jeden utwór - "O Come O Come Emmanuel". |
Ty nie Caitri, ale dobrze prawisz Niesamowicie mi się ten utwór podoba, głos Enyi jest w nim po prostu magiczny. Ten sam utwór ma na swojej najnowszej płycie Loreena McKennitt i powiem szczerze, że tak jak wolę jej album od albumu Enyi, tak w tej konkretnej piosence Enya bije Loreenę na głowę.
O Come O Come Emmanuel w wykonaniu:
Enyi (pa angielsku): http://www.youtube.com/watch?v=DPHh3nMMu-I
Loreeny (po łacinie): http://www.youtube.com/watch?v=Zcvgm7nkH4g
Gosia - Pon 22 Gru, 2008 22:50
Tez wole wersję Enyi
Caitriona - Wto 23 Gru, 2008 00:32
| Gosia napisał/a: | | Tez wole wersję Enyi |
Piękna prawda? Wspaniały utwór.
maniutka - Wto 23 Gru, 2008 22:53
Właśnie słucham kolęd śpiewanych przez x z mojej parafii.
Radośnie mi z tego powodu
aneby - Śro 24 Gru, 2008 20:53
Bardzo się cieszę z mojego prezentu gwiazdkowego U2 The best of 1980-1990 Klasyka Co niestety uświadomiło mi jaka jestem stara
Bloody Sunday
New Years Day
i wiele innych .....
Calipso - Śro 24 Gru, 2008 23:06
| aneby napisał/a: | | jaka jestem stara |
Aneby *świątecznie grozi palcem,bo bejsbolem nie wypada* co znaczy stara? Czy jak ja lubię muzykę z lat 60-tych i 70-tych,to jestem mamutem?
spin_girl - Czw 25 Gru, 2008 20:01
A ja właśnie słucham po raz milionowy chyba ostatniego albumu Darrena Hayesa- mojego największego idola. Zaczęłam go uwielbiać jeszcze na etapie Savage Garden (chyba wszyscy znają ich przeboje: To The Moon And Back czy Truly Madly Deeply), ale uważam, że jako solowy artysta jeszcze się rozwinął. Słuchanie jego muzyki jest dla mnie nie przyjemnością, a wręcz ucztą duchową- facet ma niesamowity głos, ale najlepsze są jego teksty- poetyckie, szczere, często przejmująco smutne. Nauczyłam się angielskiego żeby móc je zrozumieć i do dzisiaj tłumaczenie Darrena jest dla mnie największym wyzwaniem.
Nie mogę pogodzić się z faktem, że lansuje się na świecie i w Polsce totalne badziewia typu Britney Spears a pomija milczeniem artystę tak wielkiej klasy jak Darren Hayes. Darren to muzyka dla inteligentnych ludzi, więc pewnie dlatego nie jest specjalnie popularny
Anonymous - Czw 25 Gru, 2008 20:14
no ja słucham kolęd hiszpańskich. i tak mi świątecznie.
praedzio - Czw 25 Gru, 2008 23:25
W ten świąteczny wieczór marzę o pachnącym łąkowymi kwiatami lecie.
Mikromusic - Burzowa
Gosia - Nie 28 Gru, 2008 21:30
A ja mam święta po irlandzku, dzięki Aragonte
Jestem po prostu zachwycona:
- "Irish Christmas" Moyi Brennan
- ostatnią płytą Enyi "And Winter Came..." oraz
- Loreeną McKennitt.
Świetne klimaty!
I w dużej mierze świąteczne, bo u wszystkich trzech pań są motywy Bożonarodzeniowe.
W dodatku u Loreeny pobrzmiewają nuty arabskie i dalekowschodnie.
No po prostu nie mogę się oderwać.
Caitriona - Nie 28 Gru, 2008 21:36
| Gosia napisał/a: | | A ja mam święta po irlandzku | Rewelacyjne są te płyty. Mnie szczególnie przypadła do gustu płyta Loreeny.
Gosia - Nie 28 Gru, 2008 21:38
Która?
Caitriona - Nie 28 Gru, 2008 21:43
Ta zimowo-świąteczna, ostatnia: A Midwinter Night's Dream, ale ja za nią w ogóle przepadam i tak naprawdę lubię każdą jej płytkę
praedzio - Nie 28 Gru, 2008 21:43
Pewnie ta swiateczna.
Gosia - Nie 28 Gru, 2008 21:45
Właśnie słucham od paru minut tej właśnie płyty (Zresztą nie pierwszy raz od kilku dni )
Bardzo lubię te arabskie motywy, są wciągające, niemal hipnotyzujące
Pozostałe utwory zreszta też.
Caitriona - Nie 28 Gru, 2008 21:50
A jeśli już mówimy o Loreenie to moją ulubionym jej utworem jest chyba Marco Polo: http://pl.youtube.com/watch?v=JvPu2PGzcSg
Admete - Nie 28 Gru, 2008 21:57
Ja lubię wcześniejsze płyty Loreeny ( to znaczy tej świątecznej nie znam jeszcze ). Moja ulubiona to Mask and the Mirror. Pamiętam, że najpierw grali Loreenę w Trójce i mój starszy brat od razu zauważył, że to coś dla mnie. Byłam wtedy na studiach i brat zapisał dla mnie nazwisko i tytuł płyty, żebym mogła poszukać w sklepie kasety ( wtedy jeszcze kasety ) z muzyką. Mam ją nadal.
Aragonte - Nie 28 Gru, 2008 22:00
Nie znasz tej świątecznej Loreeny? No to poznasz, niech no tylko skompletuję przesyłkę dla Ciebie
|
|
|