To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...

Admete - Czw 30 Lis, 2017 07:05

Cytat:
Cudne były też targi jego kumpli Grim Reaperów, żeby im zostawił włączony telewizor, bo zaczyna się zaraz jakaś drama/program rozrywkowy :rotfl: A sami (jako że cielesnej postaci nie mają) włączyc TV nie umieją :lol:

Jestem ich fanką. Ha Ram pewnie bym lubiła, gdyby grała ją inna aktorka. Go Ara działa mi na nerwy, nie umiem tego przejść.

Aragonte napisał/a:
Przykry był wątek tych dzieci

Bardzo przykry, ale pokazuje, jak niewiele wiedza ludzie i jak znikomy mają wpływ na różne sprawy.

A Black niezmiennie cudny jest ;) Zwróć też uwagę na tego młodego bogatego młodszego syna. To ciekawa postać, zmienia się w dobrym kierunku - Oh Man Soo.

Trzykrotka - Czw 30 Lis, 2017 08:40

Zaopatrzyłam się wczoraj w Two Cops. Nie spodziewam się cudów, ale będę próbowała obejrzeć, choćby kiedyś tam. Takiej obsady nie chcę przegapić. Zaczęła się też chyba drama z Yoon Gyn Sangiem, ale już sam temat budzi we mnie zwarcie szczęk do ziewania. Niesłusznie osądzony uciekinier z więzienia walczy ze złem, tra la la... Na YGS i tak obraziłam się za durną rolę w Doctors, tak jak na Siwona za RevLove.
Admete - Czw 30 Lis, 2017 09:12

Trzykrotka napisał/a:
Niesłusznie osądzony uciekinier z więzienia walczy ze złem, tra la la...

A mnie to bardziej ciągnie niż Two cops :-P Na szczęście nie oglądałam Doctors ;) Aktora bardzo lubię nadal - zwłaszcza po Rebel. Reżyser od Smoków i scenarzysta od Pride and Prejudice - to do mnie przemawia bardziej niż obsada.

Trzykrotka - Czw 30 Lis, 2017 09:34

Do mnie nie. Temat mnie nie nęci, Lookout na jakiś czas mi wystarczy. Aktor zrobił sie niebożebnie puciaty i ma pancerną grzywkę, nawet ze względów estetycznych mnie nie ciągnie. Do Two Cops też nie jakoś szczególnie, ale mam chęć choć odpalić dwa pierwsze odcinki.
Aragonte - Czw 30 Lis, 2017 09:52

Admete napisał/a:
A Black niezmiennie cudny jest Zwróć też uwagę na tego młodego bogatego młodszego syna. To ciekawa postać, zmienia się w dobrym kierunku - Oh Man Soo.

Zwróciłam uwagę od razu w pierwszych odcinkach :)
Zarwałam kawałek nocy z Blackiem. Jaka cudna była impreza halloweenowa :mrgreen: Go Ara jako Fiiona ze Shreka, a Black jako bohater Brada Pitta (po którym ma zresztą ksywkę :wink: ).
A najlepszy jak na razie odcinek to był chyba ten z rodzinami ofiar tragedii budowlanej, w którym zginęło trzysta dzieci (jak rozumiem, reminiscencja pamiętnej katastrofy promu :( ).
Black wtedy zaczął się wyraźniej uczłowieczac - podoba mi się w tej wersji :mrgreen:

BeeMeR - Czw 30 Lis, 2017 10:23

Trzykrotka napisał/a:
obraziłam się (...)na Siwona za RevLove.
Ano... :czekam2:
Zerknęłam na ostatnie dwa odcinki - pod pozorem zmylenia brata "że niby nic nie knujemy" samo pleple i fanservis w postaci rozlicznych gier i zabaw towarzyskich, parki rozrywki, ścianki wspinaczkowe itp. :confused3:

Trzykrotka - Czw 30 Lis, 2017 10:33

BeeMeR napisał/a:

Zerknęłam na ostatnie dwa odcinki - pod pozorem zmylenia brata "że niby nic nie knujemy" samo pleple i fanservis

Wrrr :bejsbol: Jestem na niego autentycznie zła. Na So Rę też, bo szkoda jej do tego szajsu. I tego aktora, który gra brata też mi szkoda, bo ja go bardzo lubię.

Admete - Czw 30 Lis, 2017 10:41

Trzykrotka napisał/a:
Aktor zrobił sie niebożebnie puciaty i ma pancerną grzywkę, nawet ze względów estetycznych mnie nie ciągnie.

Mnie tam wszytko jedno. Akcja jak będzie, to dobrze. Nie wiem, czy mi się spodoba.

Aragonte napisał/a:
Zarwałam kawałek nocy z Blackiem. Jaka cudna była impreza halloweenowa Go Ara jako Fiiona ze Shreka, a Black jako bohater Brada Pitta (po którym ma zresztą ksywkę ).

Oni idealnie do tych przebrań pasowali. Katastrofa tego budynku łączy wszystkie postacie.

Aragonte - Czw 30 Lis, 2017 13:19

Admete napisał/a:
Oni idealnie do tych przebrań pasowali. Katastrofa tego budynku łączy wszystkie postacie.

Oj, pasowali - no to prezentacja, najpierw Fiona i Shrek :wink:
http://d263ao8qih4miy.clo...lack0603226.jpg
I sam Black :mrgreen:

BeeMeR - Czw 30 Lis, 2017 13:24

*Spam alert*
/przejdzie mi być może z nowądramą - kiedyś ;) /

Bardzo mi się podobają posty tej osoby, a przede wszystkim podejście
Cytat:
I ship the script and the scriptwriter.

zamiast shippowania konkretnej pary i analiza przeróżnych drobnych scen, spojrzeń, ujęć kamery pokazujących np. Taekowy punkt widzenia (albo JH reakcje ;) )
Tu m.in. o tym, że Taek jak chce to wie jak porządnie trzymać pałeczki tylko czasem udaje i je krzyżuje ;) - chyba nie było :mysle:

https://forums.soompi.com/en/topic/346174-drama-2015-answer-me-1988-%EC%9D%91%EB%8B%B5%ED%95%98%EB%9D%BC-1988/?do=findComment&comment=19452550

czytałam też jak okazuje zazdrość w pierwszym etapie dramy, spojrzeniem, kostką Rubika - też fajne :)

Admete - Czw 30 Lis, 2017 13:37

Musisz chyba poprawić zdjęcie Fiony i Shreka. Ale Black odpowiednio przystojny.
Aragonte - Czw 30 Lis, 2017 14:15

Admete napisał/a:
Musisz chyba poprawić zdjęcie Fiony i Shreka.

Nie, wrzuciłam po prostu link, bo jest za duże - a nie mam czasu na zmniejszanie. Chciałam podrzucić gif z zieloną parą ogrów :-P ale nie było.
A Black wygląda świetnie w tym garniturze :serce:

A tu masz do serię gifów z Blackiem za kółkiem - przekonał się, że prowadzenie samochodu nie jest takie proste, jak mu się wydawało :lol:
https://clubghostdrama.tumblr.com/post/167140857281/youre-such-a-terrible-driver

Admete - Czw 30 Lis, 2017 15:35

Aragonte napisał/a:
A Black wygląda świetnie w tym garniturze :serce:

Zgadzam się, zachwycałam się już jego nieskazitelna figurą ;)

Aragonte napisał/a:
przekonał się, że prowadzenie samochodu nie jest takie proste, jak mu się wydawało :lol:

Łatwiej się teleportować drzwiami, ale wtedy akurat teleportacja się popsuła ;)

Aragonte - Czw 30 Lis, 2017 15:50

Admete napisał/a:
Łatwiej się teleportować drzwiami, ale wtedy akurat teleportacja się popsuła ;)

Co jakiś czas mu się "psuje" :wink: Może za bardzo się uczłowieczył? :-P
BTW bardzo mi się podobało to jego bezwiedne "nie!", kiedy snajperzy wzięli na cel tego faceta w siódmym odcinku.

No i bawi mnie nieustannie, jak daje się bohaterce wodzić za nos - mimo że marudzi i zrzędzi, to robi dokładnie to, co ona mu mówi - przynajmniej od pewnego czasu :lol: A potem jeszcze usiłuje to jakoś uzasadniać przed kumplami - grim reaperami :lol: Tutaj widać, jak Black się puszy po komplemencie, jest zazdrosny, a potem rzuca swoje stałe teksty o ludziach jako gatunku :lol:
https://clubghostdrama.tumblr.com/post/166898071941/how-dare-a-human-say-that

A tu reakcje Blacka na zaproszenie na halloweenowe party, na której ukazano ludzkie wyobrażenie grim reaperów :lol:
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://i.pinimg.com/originals/12/22/97/122297af0c8552e1b80300bdeacd3749.jpg&key=a50a1155e30298ba305857df55c7e72c801bc75c08690c65d7a861bb493d6460
Edit: no dobra, może te gify pokażę. Jest Fiona, Shrek i Black :mrgreen:

Admete - Czw 30 Lis, 2017 18:22

Aragonte napisał/a:
Może za bardzo się uczłowieczył? :-P

Taka jest teoria i tak mu przepowiada ten joseoński Kosiarz.

Aragonte napisał/a:
BTW bardzo mi się podobało to jego bezwiedne "nie!", kiedy snajperzy wzięli na cel tego faceta w siódmym odcinku.

Bo się zmienia i nawet o tym nie wie.

Aragonte napisał/a:
No i bawi mnie nieustannie, jak daje się bohaterce wodzić za nos - mimo że marudzi i zrzędzi, to robi dokładnie to, co ona mu mówi - przynajmniej od pewnego czasu

A tu Kang Pil Joo czyli Jang Hyuk w Money Flower:

Przeuroczy jest :) Black w zasadzie jak 007, choć on akurat to 444 ;) To spojrzenie, gdy podchodzi do Fiony i Sreka :lol: Oh Man Soo tez bardzo lubię - ma serce we właściwym miejscu. I swojego psa kocha ;)

Aragonte - Czw 30 Lis, 2017 18:52

Agent 444, a nie 007 :wink:

A jak interpretujesz te bóle serca, które miewa Black? Myślisz, że teoria z przeszczepem może być trafna? Zdaje się, że bierze leków, które przyjmował detektyw Han :mysle:

I jeszcze dwa gify :wink: Black - zazdrosny o Leo - wymazał jego plakat :lol:

Admete - Czw 30 Lis, 2017 19:38

Aragonte napisał/a:
A jak interpretujesz te bóle serca, które miewa Black? Myślisz, że teoria z przeszczepem może być trafna?

Jeśli nie chodzi o przeszczep, to na pewno o chore serce, bo ojciec detektywa młodo umarł. Te sceny z plakatem były takie dziecinne ;) On jest czasem dziecinny ;) Ja jeszcze lubię postać tego starszego detektywa - lubię też bardzo aktora.

Agn - Czw 30 Lis, 2017 20:45

Trzykrotka napisał/a:
Wrrr Jestem na niego autentycznie zła. Na So Rę też, bo szkoda jej do tego szajsu. I tego aktora, który gra brata też mi szkoda, bo ja go bardzo lubię.

Mam nadzieję, że im solidnie zapłacili za te durnoty, które musieli wyprawiać na ekranie.
Aragonte napisał/a:
I sam Black

Czy on też obżera się masłem orzechowym? ;)

Oglądam R88 - spłakałam się przy motywie ojca Sun Woo (Bo Ra znów go tuli). I oczywiście złapałam nieziemskiego wqrva na JH za koszulę. Noż... ćwok jeden chędożony w drobne koguciki malowany, no! :wsciekla:

Admete - Czw 30 Lis, 2017 20:53

Piosenka z Blacka - i sceny z Blackiem i Ha Ram.

https://www.youtube.com/watch?v=NHOsCDPawjQ

Agn - Czw 30 Lis, 2017 21:09

Uch... cofam. To nie ta koszula. Tym razem sorry, JH!
BeeMeR - Czw 30 Lis, 2017 21:29

Agn napisał/a:
złapałam nieziemskiego wqrva na JH za koszulę. Noż... ćwok jeden chędożony w drobne koguciki malowany, no!
:rotfl:

Agn napisał/a:
Uch... cofam. To nie ta koszula.
I co z tego, skoro DS się tego nigdy nie dowie :czekam2:
Aragonte - Czw 30 Lis, 2017 21:31

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
I sam Black

Czy on też obżera się masłem orzechowym?

Zdaje się, że stanowiło niezbędny element kostiumu :wink:

Idę oglądac ósmy odcinek Blacka. Coś tam obejrzałam więcej podczas dzisiejszej zarwanej nocy, ale przewijałam trochę, bo mnie to i owo ciekawiło, więc cofnę się nieco.
Mam też zaspoilerowaną ładnie przemianę Blacka w ostatnich odcinkach i wiem już, jak ładnie umie cierpiec :serduszkate: oraz że stosuje teorię wyparcia, jeśli chodzi o ideę Grim Reapera zakochanego w marnej ludzkiej istocie :mrgreen: :wink: A poza tym wpada w zakupoholizm w ramach kompensacji i kupuje chyba tuzin garniturów, oczywiście czarnych :lol:

Aha, Agn, gdybyś za Blacka się zamierzała kiedyś się zabrac, to lepiej miej w pogotowiu choc pierwsze 4 odcinki, bo po dwóch pierwszych to możesz wymięknąc, są mocno takie se :wink: tzn. momentami to nie wiedziałam, czy jest sens to oglądac. Początek trzeciego był już za to naprawdę niezły.

Aragonte - Czw 30 Lis, 2017 21:35

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
Uch... cofam. To nie ta koszula.
I co z tego, skoro DS się tego nigdy nie dowie

Ano właśnie - komunikacja u JH leży i kwiczy :?
Taek potrafił od razu przyznac się do tego, że zapomniał o prezencie dla DS i o samej idei wymiany prezentowej, przeprosił i załatwił sprawę najlepiej, jak umiał. JH nie, milczał twardo, kiedy doszło do nieporozumienia :frustracja:

Admete napisał/a:
Piosenka z Blacka - i sceny z Blackiem i Ha Ram.

https://www.youtube.com/watch?v=NHOsCDPawjQ

Ładne wideo - widzę, że są już w nim sceny z najnowszych odcinków, a na pewno z trzynastego :wink:

Agn - Czw 30 Lis, 2017 21:51

BeeMeR napisał/a:
I co z tego, skoro DS się tego nigdy nie dowie

Pffff... No to brawo JH!
Wzdychaj sobie dalej po kątach. :czekam2:
BeeMeR napisał/a:
:rotfl:

Czy tu będzie jakiś dowcip jeszcze z tą koszulą? :mysle:
Aragonte napisał/a:
Aha, Agn, gdybyś za to się zamierzała kiedyś się zabrac, to lepiej miej w pogotowiu choc pierwsze 4 odcinki, bo po dwóch pierwszych to możesz wymięknąc, są mocno takie se tzn. momentami to nie wiedziałam, czy jest sens to oglądac. Początek trzeciego był już za to naprawdę niezły.

W najbliższych planach mam zamiar pokończyć to co mam pozaczynane i zabrać się za IRY.

Trzykrotka - Czw 30 Lis, 2017 22:01

Agn napisał/a:
Noż... ćwok jeden chędożony w drobne koguciki malowany, no! :wsciekla:

Koguciki mnie zabiły :rotfl: :rotfl: :rotfl: Ale wszystko razem - sama prawda i ostateczny gwódź do trumny tej pary. Pacan i patałach. Zamiast kopać doniczki, trzeba było biec z dziewczyną, obejmować, tłumaczyć się i załatwiać sercową sprawę.