To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7

BeeMeR - Czw 08 Paź, 2015 09:37

Agn napisał/a:
Zestawienie co efektowniejszych gestów w imię miłości:

Ja to bym do wielkich gestów doliczyła czyny Dokko, np. występ w tv ogłaszający urbi et orbi że GAJ jest jego dziewczyną, po którym notowania od razy mu poleciały na łeb na szyję.

AGD 13:
No wreszcie! Nareszcie ktoś zapytał czy Colin nie jest aby dzieckiem kogoś z F44 - oczywiście trafiając kulą w płot (bo Rok na pewno tatusiem nie jest jak podejrzewała jego żona :P ) Colin sam tez nareszcie zadał panom pytanie, czyim jest synem (wcale a wcale się nie domyślam ;) ). Piosenkę zaśpiewał ładną.
Spotkanie z Yonghwą było cudne :rotfl:
Jakie KDJ miny strzelał :rotfl: i fochy :mrgreen:

I znów notka o parkowaniu - mam wrażenie, że lekko cofnie i zaraz zjedzie po tych schodach :thud:
Za to KDJ wyglądał jak milion dolarów :serduszkate: A potem znów ją pięknie przypierał do Betty :serduszkate:
A ona znów robiła głupie miny - perły przed wieprze, normalnie... :czekam2:
Ufam, że z czasem okrzepnie i się nauczy reagować mniej pensjonarsko :trzyma_kciuki:

Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2015 09:42

Agn napisał/a:

Trzykrotka napisał/a:
Coffee Prince
Chyba będę musiała się zająć tą dramą, bo tu się większe towarzystwo do oglądania zbiera...!

Masz teraz niepowtarzalną okazję, bo skoro BeeMer odkurza starsze hiciory, to ja jej chcę potowarzyszyć :kwiatek:
Agn napisał/a:

Achiara? Co to jest?

Drama o morderstwie w małym miasteczku; ghostly thriller, jak ją nazwali na dramabeans. Tytuł: Village: Secret of Achiara.

Glupotki przepiękne; robocik faktycznie za chwilę zacznie się kręcić po co drugiej dramie :lol:
Z samsungowych nowinek, to w SWB Druga zapłaciła za zakupy Siwona, który czarował panią w spożywczym, żeby dała mu rabat, bo kasy nie starczyło. Zapłaciła przykładając telefon do terminala; najpierw starannie pokazywali, jak wybiera odpowiednią aplikację, wyświetla kartę itd.

BeeMeR napisał/a:

Ja to bym do wielkich gestów doliczyła czyny Dokko, np. występ w tv ogłaszający urbi et orbi że GAJ jest jego dziewczyną, po którym notowania od razy mu poleciały na łeb na szyję.

O tak! I wyhodowanie sobie anielskich skrzydeł po szalonej licytacji pary adidasów :lol:

BeeMeR - Czw 08 Paź, 2015 09:45

Trzykrotka napisał/a:
Zapłaciła przykładając telefon do terminala; najpierw starannie pokazywali, jak wybiera odpowiednią aplikację, wyświetla kartę itd.
Pamiętam to i z Personal Taste kilka lat wstecz :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
wyhodowanie sobie anielskich skrzydeł po szalonej licytacji pary adidasów :lol:
O tak :mrgreen:

AGD 14.
Czy oni mi właśnie zaspoilerowali końcówkę Sanglass? :wsciekla:
Tak to jest jak się ma tyły z dawnymi hiciorami ;)
Coffee Prince rusza u mnie po AGD - czyli w przyszłym tygodniu lub następnym, bo będę też nadrabiać zaległości SWP :mrgreen:
A potem mam ochotę na OHL, ale tak daleko boje się planować, bo zawsze mi coś innego wskoczy - też mam kiepski okres w życiu, potrzeba mi zdrowia, słońca i rom-komów :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2015 09:57

Teraz musi być jednakowoż coś nowego w tym, bo podejrzanie celebrowali tę scenę.
Widziałaś sweterek Drugiej, który wkleiłam? Powiadam, kuriozum jakich mało. Zapewne designerski i wsciekle drogi :thud:

BeeMeR - Czw 08 Paź, 2015 09:58

Cytat:
Widziałaś sweterek Drugiej, który wkleiłam?
Widziałam, koszmarek :confused3:
Czapka Siwonowa tez mnie nie powala - w odróżnieniu od Siwona ;)

Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2015 10:34

Jego uroda nawet taką czapeczkę obroni :roll:

BeeMeR napisał/a:

Czapka Siwonowa tez mnie nie powala - w odróżnieniu od Siwona ;)

Żebyś widziała, jak cudne grał Mordercy na nervach. Poleciał za gołąbeczkami aż nad morze, zasiadł z nimi do stolika i tak cudnie, acz "przypadkiem" demonstrował swoją zażyłość z "Jacksonem." A to ją za rączkę trzymał "nie bój się pająka, maleńka, którego ci sam do łapki włożyłem." A to po buzi ją smyrał, bo "coś tu masz, o tu, tu." A jak ją na koniec pięknie backhugnął, jej :serduszkate:
Dziś będą napisy, to sobie wszystko detalicznie obejrzę :excited: Zakochanam w Siwonie od nowa i po uszy :serce2:

BeeMeR - Czw 08 Paź, 2015 10:57

Trzykrotka napisał/a:
Zakochanam w Siwonie od nowa i po uszy :serce2:
Ja chyba też, bo właśnie szczerzę się do niego w SWP 3 - odstawiłam AGD do wieczora, fatalnie się znów czuję (chyba jutro znów do lekarza pójdę bo mi nie przeszło albo od nowa męczy choróbsko, dziś wraz z potwornym bólem głowy) i potrzebuję czegoś głupszego :P
Nie to, żeby AGD było wiele mądrzejsze, ale zawsze jednak coś. Plus bohaterowie jednak bardziej mi się podobają en masse - bo w SWP to Pierwszych wciąż mam ochotę przewijać, ale nie bardzo mogę, bo się uśmiechy Siwona czają a to w biurze, a to przy spotkaniach firmowych, a ładne ci one :serduszkate:
Zmienią mu ten kolor szminki czy cały czas będzie nosił jasny barbie róż?
Nevwermind, i tak cudnie nawija - czasem to nawet nie czytam o czym, tylko bananię się jego mimiką :lol:
Teraz ją naciągał rzutem moneta na zakup ttebokków (czy jak to tam się pisze).
Orion-edytor to zupełnie nie Orion :roll: Ona nawet w 1/10 nie Origin :roll:

Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2015 11:26

Zobaczysz, im dalej tym lepiej. W tym wczorajszym odcinku Morderca był do zakochania się, Origin jak Origin, a wtranżlający się w to wszystko Siwon to już jak wisienka na torcie.
Szminki nie zauważam w ogóle.

Agn - Czw 08 Paź, 2015 13:13

Admete napisał/a:
Obejrzałam początek 3 odcinka D-Day - widać nie szczędzili pieniędzy na katastrofę, całkiem nieźle im wyszła.

Prawda??? Moim zdaniem świetnie im wyszła.
BeeMeR napisał/a:

Też prawda. Ale pewnie jak by zrobić zestawienie absolutnie wszystkich czynów, to listę czytałabym do teraz. :lol:
Trzykrotka napisał/a:
Masz teraz niepowtarzalną okazję, bo skoro BeeMer odkurza starsze hiciory, to ja jej chcę potowarzyszyć :kwiatek:

No właśnie to mnie kusi. Bo samotnie to mnie się nie chce, ale w waszym towarzystwie...
O ile tempo będzie odpowiednie, bo obdzielam czas na inne dramy.
Trzykrotka napisał/a:
Zapłaciła przykładając telefon do terminala; najpierw starannie pokazywali, jak wybiera odpowiednią aplikację, wyświetla kartę itd.

U nas też to jest. Jak np. masz aplikację bankową, to możesz sobie też coś takiego uruchomić. Bank mi nawet proponował instrukcję, jak to się robi, ale nie mam ochoty na takie bajery (ba! nawet transakcje zbliżeniowe wyłączyłam!), więc mnie nie kusi.
BeeMeR napisał/a:
Pamiętam to i z Personal Taste kilka lat wstecz :mrgreen:

A tam nie było przypadkiem transakcji zbliżeniowej telefonem? To jest inna rzecz. :)
BeeMeR napisał/a:
A potem mam ochotę na OHL

OHL? Czy może OML? Bo jeśli OML to ja bym też dołączyła, bo mam to w tyle, a wypadałoby obejrzeć Siwona na pierwszym planie.
Trzykrotka napisał/a:
A jak ją na koniec pięknie backhugnął, jej

Te te te te te! A gdzie fotki poglądowe z tego backhugu?! Mam wierzyć na słowo! Zapomnij!

Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2015 13:24

Agn napisał/a:

Te te te te te! A gdzie fotki poglądowe z tego backhugu?! Mam wierzyć na słowo! Zapomnij!

I weź się tu Trzykrotko nie fochaj :foch2: A dyć tu, od wczoraj! :cry2:
http://forum.northandsout...art=1325#436591

Mam tylko wielką nadzieję, że nie pójdą w dramatozy, bo one do Shin Hyuka Siwonowego nie pasują. A chemia między Orionem i Origin aż skwierczy, powiadam wam :serce2:

Agn - Czw 08 Paź, 2015 13:26

Aaaa... miałam nadzieję, że był jeszcze jakiś inny... Ech... Pardon! :kwiatek:
Trzykrotka napisał/a:
Mam tylko wielką nadzieję, że nie pójdą w dramatozy, bo one do Shin Hyuka Siwonowego nie pasują.

A ja coś czuję, że to taka drama, co bez dramatoz się nie obejdzie...

BeeMeR - Czw 08 Paź, 2015 13:27

Agn napisał/a:
A tam nie było przypadkiem transakcji zbliżeniowej telefonem? To jest inna rzecz. :)
dla mnie wsjo rawno :P

Oczywiście że mi chodzi o OML - bo w SWP robią z Siwona takiego durnia, że głowa mała - właśnie mu się kazali drapać po tyłku :zalamka:
No ale i tak bije Mordercę na głowę urodą i urokiem :P

Tempo to ja mam takie se - zobacz jak szybko przeskoczyła mnie Aragotne z AGD :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
I weź się tu Trzykrotko nie fochaj :foch2: A dyć tu, od wczoraj! :cry2:
Ode mnie też wczoraj AGN żądała okazania fotki która już wisiała w wątku ;) . Agn, wszystko ok?
;)

Agn - Czw 08 Paź, 2015 13:34

BeeMeR napisał/a:
Tempo to ja mam takie se - zobacz jak szybko przeskoczyła mnie Aragotne z AGD

Tak, wiem, ale też pamiętam, że dość szybko poradziłaś sobie z Chuno. No ale to też u ciebie zależy, jak złapiesz czas, rozumiem. :)
BeeMeR napisał/a:
Ode mnie też wczoraj AGN żądała okazania fotki która już wisiała w wątku . Agn, wszystko ok?

Tak, wszystko w porządku. Spostrzegawczość Agn cieszy się pewną renomą, jak wiadomo. Jak zacznę wszystko jarzyć od razu, to wtedy zacznijcie się martwić. :lol:

Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2015 13:34

BeeMeR napisał/a:

Oczywiście że mi chodzi o OML - bo w SWP robią z Siwona takiego durnia, że głowa mała

No wlaśnie ja wyczuwam w tym jakiś szwindel, bo Shin Hyuk jest naprawdę najbystrzejszy z całego towarzystwa. Zobacz, jak szybko odczytuje wszystkie aluzje, niuanse i sygnały i jak od razu przejrzał tajemnicę Jacksona. Coraz częściej spod jego roześmianej gęby wyłazi powaga. Głupi on nie jest, jak dla mnie on tylko celowo wziął na siebie taką rolę, w jakimś celu.

BeeMeR - Czw 08 Paź, 2015 13:35

SWP 3
odcinek moim subiektywnym zdaniem:

Agn - Czw 08 Paź, 2015 13:37

BeeMeR napisał/a:
odcinek moim subiektywnym zdaniem:

Bardzo słusznie. Obiektywizm jest passe. ;)
O rany, jaki on jest ładny! I jaki cudnie mimiczny! :serce:
I jak się w skórzanej kurtce prezentuje, klękajcie narody... :serduszkate:

BeeMeR - Czw 08 Paź, 2015 13:40

Agn napisał/a:
A z jakim uśmiechem właśnie obserwował durną pannę w autobusie *wachluje się*
Agn - Czw 08 Paź, 2015 13:41

BeeMeR napisał/a:

Dramy uczą, że należy być zaniedbaną durną panną i powolutku mądrzeć na oczach wybranka - sukces murowany, jeśli chce się złowić bogatego przystojnego samca. :lol:

Dobra, kuchnia sprzątnięta, lecę na szybkie zakupy, dziś robię kimchi, bo mi się już skończyło i... jak rany, to uzależnia. Uwielbiam kimchi. :slina:

Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2015 13:47

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:

Auć :thud: :thud: mam ten uśmiech w oczach.

Agn - Czw 08 Paź, 2015 16:14

Kimchi jutro - nie zając, nie ucieknie. Wiktuały mam, może poczekać.
Teraz się zbieram i idę zobaczyć, co u Anaru. :mrgreen:
Dorwałam piękną białą rzodkiew! Będzie pyszne! :excited:
A wieczorem... hmmm... co by tu? Może D-Day nr 5. Nie spieszą się z napisami. Nie wiem, co takiego wydarzyło się w szóstce, że wszystkim mowę odjęło i nie ma jeszcze do rzeczonej szóstki napisów, ale to musiało być pokaźne bum. :?

Agn - Czw 08 Paź, 2015 16:19

PS Wieści z DF. Odnosnie Achiary - czy mnie się wydaje, czy widzę tam boską upiorną mamuśkę Szefa z Duszki? :mrgreen:
http://www.dramabeans.com...iara-episode-1/
Jak tak patrzę, to może być fajny kryminał.
Aha, Nefryt wraca do dram: http://www.dramabeans.com...ision-comeback/
Jeżu przekolczasty, jak on ładnie wygląda z tym kotem. :serce:
Podoba mi się koncept dramy, w której chce wystąpić. Pewnie obejrzę. :mrgreen:

BeeMeR - Czw 08 Paź, 2015 17:57

Agn napisał/a:
sukces murowany,
Przeczytałam "seks" jak bym cyk cyk, pewnie głodnemu chleb na myśli ;)
Panna w autobusie robiła za Matkę Teresę - przysypiała wykończona ale staruszce ustąpiła miejsca a Siwon się po prostu uśmiechał :serce2: :serce2: :serce2:
Jak on się uśmiechał... *ciepły budyń"

Trzykrotka napisał/a:
No wlaśnie ja wyczuwam w tym jakiś szwindel, bo Shin Hyuk jest naprawdę najbystrzejszy z całego towarzystwa. Zobacz, jak szybko odczytuje wszystkie aluzje, niuanse i sygnały i jak od razu przejrzał tajemnicę Jacksona. Coraz częściej spod jego roześmianej gęby wyłazi powaga. Głupi on nie jest, jak dla mnie on tylko celowo wziął na siebie taką rolę, w jakimś celu.
Owszem, nie bez kozery też wszystkim powtarza że taki biedny ;) - krezus w drugim/trzecim pokoleniu incognito jak nic ;)
Co do Jacksona to tu nie jest obiektywny, bo ma do dziwaczki wyraźna słabość (sam tez jest eee... niekonwencjonalny), ale owszem, rozszyfrował ją raz dwa. Ciekawe jak resztę.

Melduję, że w odcinku 4 Morderca miał pierwsze piękne ujęcie - jak się patrzył w niebo :serce:
No, więcej takich proszę :banan:

Siwon oczywiście tez się patrzył w niebo pięknie :serduszkate:
i zepsuł focię nieba Durnej pannie swoją twarzą :P

Nie wiem tylko, co Siwon robi zawodowo bo nie udziela się na spotkaniach ;)

Durnej babie się kazali umalować jak zdzira :frustracja:
Niech jej któryś z panów (np. Siwon :serduszkate: ) zrobi makeover bo nie zdzierżę.

Admete - Czw 08 Paź, 2015 20:02

Agn znalazłaś pasujące napisy do 4 odcinka D-Day?
Trzykrotka - Czw 08 Paź, 2015 22:50

Obejrzałam dwa krótkie odcinki 2 różnych dram: Midnight Restaurant i One Sunny Day, a zaraz siadam do SWB.
Przed seansem kilka zdjęć z odcinków 7-8

Morderca kiedy się uśmiecha, po prostu roztapia serce.

Z panną Rozdartą wyglądają na zadomowionych i odprężonych

Siwon muska jej policzek pod jakimś pretekstem; spojrzenie Mordercy mówi samo za siebie

Główna moim zdaniem wygląda bardzo ładnie; ładniej niż kiedy grała Origin

Morderca też to docenił i zamiast fotografować lokacje, robi zdjęcia jej:

Siwon, który przegląda aparat, minę ma jednoznaczną

U Siwona coraz częściej powaga zajmuje miejsce dawnych wygłupów

Na mostku i na barana

Cebulce przybywa zielonych piórek

Agn napisał/a:
PS Wieści z DF. Odnosnie Achiary - czy mnie się wydaje, czy widzę tam boską upiorną mamuśkę Szefa z Duszki? :mrgreen:

Tak :banan_czerwony:

Agn napisał/a:
Aha, Nefryt wraca do dram

Nefryt i kot, a sama drama brzmi cudnie - będę czekać z utęsknieniem :trzyma_kciuki:

Agn - Czw 08 Paź, 2015 23:09

Admete napisał/a:
Agn znalazłaś pasujące napisy do 4 odcinka D-Day?

Tak. Chcesz?
BeeMeR napisał/a:
Melduję, że w odcinku 4 Morderca miał pierwsze piękne ujęcie - jak się patrzył w niebo

I tak blednie przy Siwonie - wybacz, Morderco!
Trzykrotka napisał/a:
Główna moim zdaniem wygląda bardzo ładnie; ładniej niż kiedy grała Origin

Tylko poparzona...
Trzykrotka napisał/a:
U Siwona coraz częściej powaga zajmuje miejsce dawnych wygłupów

Jakiż on cudny... :serce:
BeeMeR napisał/a:
Przeczytałam "seks" jak bym cyk cyk, pewnie głodnemu chleb na myśli

Ja tam nie wnikam... :lol: