Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
Aragonte - Nie 21 Wrz, 2014 21:51
No zmienił, ale dalej jest to Jun Ki
Edit: pani prokurator na razie trochę zbyt emocjonalnie się zachowuje, mam nadzieję, że stanie się bardziej wyważona.
zooshe - Nie 21 Wrz, 2014 22:01
| Aragonte napisał/a: | Miałam nie zaczynać nowej dramy, ale jakoś tak wyszło, że obejrzałam pierwszy odcinek Two Weeks.
Wow!
No to nie pozostaje mi nic innego, jak zapuścić drugi |
"Obejrzę tylko jeden." Ech skąd ja to znam. 2 Weeks za bardzo wciąga aby można było poprzestać na jednym.
| Agn napisał/a: |
Jail breakers |
Jest całkiem śmieszne, w dodatku gra tam kilku znanych aktorów starszego pokolenia, których fajnie jest zobaczyć w młodszym wydaniu. Np kierownika więzienia gra ojciec Kae In z PT, a jednego z więźniów morderca znany z GG14D.
| Agn napisał/a: | | Break out. |
A to to ledwo zmęczyłam, tak nudny i bezpłciowy był ten film.
Tymaczasem zooshe nadal się insunguje. *Proszę nie leczyć*
Moja desperacja osiągnęła taki poziom, że kiedy pomimo zakrojonych na ogromną skalę poszukiwań nie udało mi się zdobyć napisów do Shoot for the stars, shakowałam Dramafever i obejrzałam online.
To na prawdę chamstwo kiedy pokazują ci środkowy palec na filmy tylko dlatego że mieszkasz w kraju trzeciego świata.
SFTS to pierwsza pierwszoplanowa drama Jo In Sunga, w której nomen omen gra młodego chłopaka, który nie umie czytać ale jego marzeniem jest zostać aktorem.
Drama raczej przewidywalna, ale oglądało się ją całkiem przyjemnie jak na 11 letnią produkcję.
JIS jest tam taki szczuplutki i ma w sobie tyle młodzieńczego wdzięku.
Oczywiście twórcy zrobili wszystko co w ich mocy aby widzowie pokochali tą piosenkę czy tego chcą czy nie.
https://www.youtube.com/watch?v=c9O4grhZylk
I jeszcze głupotka jak zwykle od trola.
Agn - Nie 21 Wrz, 2014 22:33
| BeeMeR napisał/a: | Też mi nie wygląda na super mądre - chętnie bym obejrzała ze wsparciem, umówimy się kiedyś? |
Wiesz, że mnie nie trzeba długo namawiać.
Ale tymczasem poruszam co jakiś czas temat Tazzy *wymownie patrzy po zgromadzonych* i mało kto się raczy odezwać.
Zooshe, żyjesz!
Obrazek z trolla.
| zooshe napisał/a: | | A to to ledwo zmęczyłam, tak nudny i bezpłciowy był ten film. |
I tak obejrzę. Przecież cierpię na skrajną odmianę masochizmu.
Aragonte - Nie 21 Wrz, 2014 22:37
Ja bym wyrzuciła tego proponującego wątek amnezji
Kończę oglądać trzeci odcinek Two Weeks, wkręcona się już czuję na maksa.
I chyba po prysznicu zapuszczę sobie jeszcze jeden, bo ciekawość mnie zeżre
Zua Admete, zua, skrzywdziła mnie tą dramą
Agn - Nie 21 Wrz, 2014 22:40
| Aragonte napisał/a: | Zua Admete, zua, skrzywdziła mnie tą dramą |
Ojej... tak bardzo ci współczuję, że padłaś jej ofiarą...
(Go, Admete! )
| Cytat: | Ja bym wyrzuciła tego proponującego wątek amnezji |
Zapewne właśnie dlatego, że jej nikt przez okno nie wywalił, ciągle ten element wraca.
Aragonte - Nie 21 Wrz, 2014 22:44
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
To znaczy chciałam powiedzieć, że obejrzałam 3. odcinek Two Weeks.
Idę się prysznicować, a potem pewnie znowu przykleję się do monitora
zooshe - Nie 21 Wrz, 2014 22:47
| zooshe napisał/a: | | A to to ledwo zmęczyłam, tak nudny i bezpłciowy był ten film. |
I tak obejrzę. Przecież cierpię na skrajną odmianę masochizmu. |
To jak obejrzysz wytłumaczysz mi (przepraszam za łacinę) o co do cholery chodziło z ta piep.. ną zapalniczką. Bo najwyraźniej nie załapałam najistotniejszego elementu całego filmu.
Co do Tazzy to wypowiem się jak już ustalicie jakiś konkret, choć w tym tempie to pewnie dopiero w nowym roku.
Agn - Nie 21 Wrz, 2014 22:53
| Cytat: | To jak obejrzysz wytłumaczysz mi (przepraszam za łacinę) o co do cholery chodziło z ta piep.. ną zapalniczką. |
*skrzętnie notuje w kajeciku, by szczególnie zwrócić uwagę na ten przedmiot*
| zooshe napisał/a: | | Co do Tazzy to wypowiem się jak już ustalicie jakiś konkret, choć w tym tempie to pewnie dopiero w nowym roku. |
Jak dalej nic nie wyjdzie, to obejrzę sama i już.
Aragonte - Nie 21 Wrz, 2014 22:55
Ej no, ja chętnie obejrzę, ale ciągle nie nabyłam DVD
Miałam iść pod prysznic, ale najpierw sprawdziłam wyniki meczu (mamy złoto, yeeeah! ), a potem Skierka zaległa mi na nogach, a kota nie wypada ruszać, więc... chyba obejrze kawałek 4. odcinka Two Weeks, a potem się wykąpię
BeeMeR - Nie 21 Wrz, 2014 22:56
| Aragonte napisał/a: | Ja bym wyrzuciła tego proponującego wątek amnezji
| Ja też
Ja się Tazzę piszę - kiedy zatem? Czwartek-piątek wieczór (dla mnie najłatwiejsze)?
Agn - Nie 21 Wrz, 2014 22:58
| BeeMeR napisał/a: | | Czwartek-piątek wieczór (dla mnie najłatwiejsze)? |
Ja dopiero sobota. Znaczy się jeśli chodzi o ten tydzień, to tak akurat wypadło.
| Cytat: | Ej no, ja chętnie obejrzę, ale ciągle nie nabyłam DVD |
Aragonte, privek
Admete - Pon 22 Wrz, 2014 05:46
| Aragonte napisał/a: | Zua Admete, zua, skrzywdziła mnie tą dramą |
Może jeszcze potem skrzywdzę cię Wjownikiem?
Agn - Pon 22 Wrz, 2014 10:09
Przepraszam, ale jak widzę tytuł Wojownik, to mam tylko jedno w głowie...
BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 10:13
Podejrzewam, że nie to co ja
Bo u mnie pierwsza myśl brzmiała "Musa"
Agn - Pon 22 Wrz, 2014 10:15
Ja pozostaję bardziej monotematyczna.
Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 10:46
Uaa! Admete zrobiła screeny - jakie ładne od razu! Bardzo zachęcające do dramy, really!
| BeeMeR napisał/a: |
Robisz mi apetyt na Two Weeks |
To ja ci nie zrobiłam?
A serio - Jun Ki lepiej odstawiać powoli. a tu płodozmian po Gunmanie, dżinsy. I przebrań też co niemiara.
Ale tymczasem poruszam co jakiś czas temat Tazzy *wymownie patrzy po zgromadzonych* i mało kto się raczy odezwać.
|
Pisałabym się na któryś dzień w tym tygodniu. Bo w październiku to już pozamiatane z wolnymi wieczorami
| Cytat: | Ja bym wyrzuciła tego proponującego wątek amnezji |
Zapewne właśnie dlatego, że jej nikt przez okno nie wywalił, ciągle ten element wraca. |
On - ten wątek - jest nie do zabicia
| Agn napisał/a: | Przepraszam, ale jak widzę tytuł Wojownik, to mam tylko jedno w głowie... |
O nie, dalej się bije...?
To był post podpadający pod czerwony alert
Nowy avek Aragonte kojarzy mi się z MSH - czy Wam też wydał się z lekka makabryczny najazd na zamknięte powieki Young Mi, spod których wypływały strumyczki krwi?
Niewiele przez weekend oglądałam - bo i mecz i towarzysko się udzielałam - ale poszłam zdecydowanie w seguki.
Od Watchmana - kiepsko granego, mało emocjonującego - odczepić się nie potrafię Chyba zaliczę tę dramę do tegorocznych guilty pleasures, czy co...
No i Gunman.
Jestem w 6 odcinku i pod bardzo, ale to bardzo dużym wrażeniem. Nie spodziewałam się, że po magicznym "3 lata później" ta drama okaże się tak wciągająca.
Jun Ki po japońskim liftingu podoba mi sie niezmiernie. Podoba mi się pozawiązywanie od nowa (w nowych konfiguracjach) starych watków. Nawet Heroina jest fajna, a Kupcówna wreszcie bardziej wyszła z cienia. No i śliczne okoliczności przyrody - zrobiłam mase screenów i bardzo się cieszę na oglądanie.
Agn - Pon 22 Wrz, 2014 10:54
| Trzykrotka napisał/a: | | :rotfl: O nie, dalej się bije...? |
Dokładnie to mam w głowie.
E tam zaraz czerwony alert.
Aragonte - Pon 22 Wrz, 2014 10:57
| Agn napisał/a: | Przepraszam, ale jak widzę tytuł Wojownik, to mam tylko jedno w głowie... |
I widzisz stado chrapiących w kinie ludzi
Admete, możesz mnie w przyszłości skrzywdzić swoim Wojownikiem, ale naprawdę pośpiechu nie ma
Mam obejrzane cztery odcinki Two Weeks
BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 11:33
| Trzykrotka napisał/a: | To ja ci nie zrobiłam? | Też, ale widać jak to ze mną jest - co chwilę bym chciała oglądać co innego i to najlepiej już
Ale wolę jednak najpierw kończyć zaczęte - Gunmana, Wiedźmę, a potem chyba dla odmiany będzie Outlander - akurat się skończy i przetłumaczy cała seria
| Trzykrotka napisał/a: | Bo w październiku to już pozamiatane z wolnymi wieczorami | I rozumiem maraton z Dokko pozostaje w sferze marzeń? i niezrealizowanych planów?
Ja się piszę na Tazzę najchętniej bądź kiedy w tygodniu. W weekendy ew. w sobotę.
Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 12:13
A właśnie, maraton z Dokko.
Sorki, że do tej pory nic na ten temat nie pisałam, ale czekałam na rozwój wypadków, zwłaszcza Gosinych.
Sierpień i wrzesień były nie do ugryzienia, bo - żeby jakoś przeciągnąć firmę przez kiepskie lato, załatwiliśmy sobie jak najwięcej sprzedaży weekendowych i wyjazdów. W rezultacie Gosia w weekendy wyjeżdżała/odsypiała na zmianę. A teraz poszła za naszymi radami i zapisała się do szkoły. Będzie chciała zdobyć nowy zawód - technika weterynaryjego. Przez najbliższy rok, od najbliższego weekendu poczynając, będzie miała zjazdy w co drugi weekend, a w kolejny co drugi - odpoczynek. W ten sposób lokal nam odpada, bo Gosi odpoczynek polega na odsypianiu, a nie oglądaniu
Strasznie Was przepraszam, ale się chyba przeliczyłam z propozycją maratonu
Admete - Pon 22 Wrz, 2014 12:28
| Trzykrotka napisał/a: | | Jestem w 6 odcinku i pod bardzo, ale to bardzo dużym wrażeniem. |
To jest całkiem dobry serial
| Aragonte napisał/a: | | Admete, możesz mnie w przyszłości skrzywdzić swoim Wojownikiem, ale naprawdę pośpiechu nie ma |
Wojownik Baek Dong Soo - ogromnie mi się ta drama podoba. Normalnie jak tak dalej pójdzie, to będzie ulubiony seguk zaraz obok Arang ( choć zupełnie inny ).
| Trzykrotka napisał/a: | | A teraz poszła za naszymi radami i zapisała się do szkoły. Będzie chciała zdobyć nowy zawód - technika weterynaryjego. |
Świetnie - ona jest do tego stworzona. Powiedz jej, że trzymam kciuki. sama zmieniałam zawód, więc wiem, jak to jest.
Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 13:27
| Admete napisał/a: | Normalnie jak tak dalej pójdzie, to będzie ulubiony seguk zaraz obok Arang ( choć zupełnie inny ).
. |
A właśnie - scenarzysta Arang (może to kobieta? ) ma nową dramę - realistyczny obrazek z życia szarego salarymana. W obsadzie między innymi Rzygający Chłopiec z Heirs, który ostatnio pokazał się w jakiejś reklamie z Park Shin Hye.
http://www.dramabeans.com...alarymans-life/
Ale to jeszcze trochę czasu - drama ma wejść po Plus Nine Boys.
Oby te napisy jakoś dramatycznie się nie opóźniały
| Admete napisał/a: |
Świetnie - ona jest do tego stworzona. Powiedz jej, że trzymam kciuki. sama zmieniałam zawód, więc wiem, jak to jest. |
Powiem - przydadzą jej się słowa otuchy, bo bardzo się stresuje.
BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 14:38
| Trzykrotka napisał/a: | Strasznie Was przepraszam, ale się chyba przeliczyłam z propozycją maratonu | Ależ wiadomo - są sprawy ważne (jak Dokko ) i ważniejsze - jak praca, szkolenia i generalnie życie. Ale dobrze wiedzieć na czym się stoi.
Trzymam kciuki za Gosine szkolenie i ew. zmianę zawodu
ps. na Wojownika też mam coraz większą ochotę, a dotąd miałam jakoś niechcieja
Admete - Pon 22 Wrz, 2014 16:24
| BeeMeR napisał/a: | ps. na Wojownika też mam coraz większą ochotę, a dotąd miałam jakoś niechcieja |
Powinnam pracować w PR
| Trzykrotka napisał/a: | właśnie - scenarzysta Arang (może to kobieta? ) ma nową dramę - realistyczny obrazek z życia szarego salarymana. |
Hmmm...tvN koreański ma dobre seriale...
BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 16:35
| Admete napisał/a: | Powinnam pracować w PR | Pewnie tak
Jakoś tak wydawało mi się że ma za dużo odcinków - ostatni dłużą mi się 20-odcinkowe dramy, a co dopiero dłuższe
Gunman 19 (pierwsze pół)
Zachwycam się dalej, acz miejscami umiarkowanie - drama ewidentnie słabuje w dialogach i spotkaniach głównej pary (ile można słuchać dialogów: "paniczu-panienko" ) - nie ma w tym ducha, który by chwycił za serce, ale we wszystkim innym drama jest świetna i ogląda się cudnie.
A w tym odcinku jednakże także wątek romantyczny dostał kopa i poszedł w las - dosłownie - w pierwszej chwili zaczęłam się zastanawiać po co on ją za sobą ciągnie, mógł ją zostawić tuż po opuszczeniu domu bo to by było bezpieczniejsze dla niej na pewno, ale potem, że za odpowiednim chłopem sama bym poszła w niejeden las
Muzyka jest super
|
|
|