Fantastyka - Star Wars
Admete - Nie 27 Lis, 2022 14:25
Dla mnie to tez najlepsze SW, jakie zrobili Poleciłam bratu, bo jeszcze nie widział.
annmichelle - Nie 27 Lis, 2022 14:32
Ej, nie, nie może nam się podobać to samo.
A tak poważniej: cieszę się, że wreszcie odeszli od oklepanych kwestii świata SW i mam nadzieję, że w kolejnym sezonie nie pojawi się żaden miecz świetlny albo bohaterowie ze starej trylogii. Choć musiałam się uśmiechnąć, gdy zobaczyłam, że Cassian nieświadomie budował w więzieniu części do Gwiazdy Smierci, a później przyczyni się do jej zniszczenia.
Cóż, życie jest pełne niespodzianek.
Acha, podobała mi się też muzyka.
Admete - Nie 27 Lis, 2022 15:15
Muzyka dobra. Ja tam nie mam nic przeciwko mieczom świetlnym
BeeMeR - Nie 27 Lis, 2022 18:36
Tam gdzieś w ostatnim odcinku mignął jakiś ufoludek - jedną najlepszych stron tego serialu było to, że żadne ufoludki (ani miecze świetlne) nie były potrzebne, żeby klimat był odpowiedni
BeeMeR - Pon 28 Lis, 2022 20:03
Skończyliśmy dziś Rebeliantów - bardzo zacny finał
Admete - Pon 28 Lis, 2022 20:29
Cała seria jest udana.
Aragonte - Wto 29 Lis, 2022 00:04
| BeeMeR napisał/a: | Skończyliśmy dziś Rebeliantów - bardzo zacny finał |
Prawda? Fajnie pomyślana przygodówka, która stała się czymś więcej
BeeMeR - Sob 10 Gru, 2022 18:50
Oglądamy z Adasiem Parszywą zgraję - całkiem nam się podoba, fajna kreskówka, poza tym pojawiają się znajomi co i rusz - w pierwszym odcinku widzieliśmy, jak Caleb Dume, zwany potem Kananem ucieka z pogromu Jedi
A potem spotkaliśmy chyba znajomą łowczynię nagród, która potem skumplowała się z Bobbym Fetą - że o parze znajomych androidów nie wspomnę
BeeMeR - Sob 31 Gru, 2022 20:11
Skończyliśmy Parszywą zgraję - pierwszy sezon, podobało nam się
W odcinku 11-12 pokazała się młodziutka Hera i jej początki jako pilotki
BeeMeR - Nie 19 Lut, 2023 18:23
Miałam już nie wracać nigdy do trylogii SW 1-3, ale czego się nie robi dla chorego dziecka - obejrzeliśmy z Adasiem
Tylko JarJara ominęłam szerokim łukiem na ile się dało, nie umiem polubić, drażni mnie i tyle.
No to Adam już wie jak powstał Darth Vader
acz wersję lego to on chyba dawno już oglądał
Admete - Nie 19 Lut, 2023 18:25
A Adasiowi się podobało?
BeeMeR - Nie 19 Lut, 2023 18:35
Tak, ale miał chwile, że trochę wymiękał, i wtedy sobie lekko złośliwie komentowaliśmy, a to od razu podnosi jakość seansu .
Generalnie dorósł, sam chciał i ogląda. Czemu nie
Admete - Nie 19 Lut, 2023 19:09
To nic tylko się cieszyć
BeeMeR - Wto 21 Lut, 2023 19:27
Obi Wan Kenobi już za nami
Adam się cieszy, że coraz lepiej rozumie kontekst starej trylogii - pewnie ją tez powtórzymy dla porządku
Admete - Wto 21 Lut, 2023 20:51
Wychowałaś nowego fana
Admete - Śro 01 Mar, 2023 20:08
3 sezon Mandalorianina się zaczął:
https://www.youtube.com/watch?v=Znsa4Deavgg
Aragonte - Czw 16 Mar, 2023 11:57
Czy był odcinek Owl Kitty z Mandalorianem?
https://www.youtube.com/watch?v=dh4uUt3Bbjs
BeeMeR - Nie 14 Maj, 2023 18:53
Obejrzeliśmy trzeci sezon Mandalorianina - całkiem nam się podobał, acz jest słabszy, a już jeden z odcinków (ten głównie o czymś i kimś innym) na pewno. Niemniej jako całość daje radę, dochodzi do pewnego ważnego etapu życiu Mandalorian, a szczególnie dwóch najważniejszych o nazwisku Din
W czasie bitwy wprawdzie Adam rzekł trafnie: "ja wiem, że to ważna bitwa, ale z daleka to wygląda jakby się muchy naparzały" bo latali jedni i drudzy
Podobał nam się nowy sposób baby Yody na przekazywanie ważnych treści za pomocą robota i jego mowy tak/nie
Admete - Nie 14 Maj, 2023 19:09
Obejrzę w końcu, jak znajdę czas. Ashoka ma być latem.
Admete - Czw 08 Cze, 2023 12:18
Lato idzie, wracam do SW - czytam właśnie drugą książkę Claudii Gray - "Utracone gwiazdy". Pierwsza to była "Mistrz i uczeń".
Aragonte - Pią 16 Cze, 2023 09:37
Na Facebooku jest dyskusja rozpoczęta przez Ninedin (Aleksandra Klęczar) pod hasłem "If authors “covered” books the way musicians cover each other’s songs, what would you be geeked to read?".
https://www.facebook.com/...yMzE1NDc3Nzk%3D
Padają różne propozycje, w tym np. takie:
"Trzej Muszkieterowie napisani przez Jane Austen, w wersji żeńskiej. Albo przez autorów Expanse w kosmosie".
""Potop" napisany przez Bułhakowa".
"Sienkiewiczowską nowelizację Gwiezdnych Wojen, gdzie Anakin jest pisany jak Kmicic. "człowiek gorączka! Gotów to uczynić!"
"Maul jako Kozak z Zaporoża, Palpatine jako zdradziecki senator-magnat, który popędliwcowi w głowie mąci, Obi-Wan jako Mały Rycerz... Nawet Padme jako rozmamłana a prawa Oleńka pasuje..."
"Ogniem i mieczem świetlnym
Potop klonów
Powrót małego rycerza"
"W sumie #czytałabym Trylogię, w której pierwszy tom byłby o Helenie i z jej punktu widzenia, drugi o Oleńce, a trzeci podzielony między Baśkę i Krzysię".
I tutaj padłam
"Tysiącletni mój sokole
Pytaj o mnie w gwiazd żywiole
Pytaj o mnie
Jedi mądrych
I uwolnij mnie
Mój miły!
Jakże pytać mam wookiego
Kiedyż nie znam mowy jego
Choćby wszystko mi wyryczał
Nie odnajdę cię
Jakże pytać mam droida
Choć cię widział, się nie przyda
Pamięć jego wymazano
Nie odnajdę cię!
Jak mam pytać Jabbę Hutta
On uwięzi mnie na lata
W karbonicie mnie zatopi
Nie odnajdę cię!" (Paweł Dembowski)
annmichelle - Pią 16 Cze, 2023 10:19
Refren najlepszy. I jakże prawdziwy!
BeeMeR - Pią 16 Cze, 2023 10:24
Urocze
RaczejRozwazna - Pią 16 Cze, 2023 19:58
Piękne
Admete - Pią 16 Cze, 2023 21:11
Cudo
Oglądam "Opowieści Jedi" - całkiem sympatyczne.
|
|
|