To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16

Admete - Pon 04 Lut, 2019 07:24

Nie wykluczam, że ja sobie chińską bajkę obejrzę w lecie. Pozbieram całość.
Trzykrotka - Pon 04 Lut, 2019 07:35

Takie rzeczy dobrze się ogląda po kawałku, po kilka odcinków pomiędzy czymś innym na zasadzie plodozmianu. Nie ma co się łudzić, że cała 73 odcinkowa drama jest świetna od początku di końca. Czasami trzeba nabrać sił na ciąg dalszy. Ja tak miałam z Generałem. Tam było sześćdziesiąt kilka odcinków.
Admete - Pon 04 Lut, 2019 17:29

Można też część przeskoczyć ;) Ale pan i pani mieli już rozmowę pod tytułem "Nigdy nie wyszłabym za ciebie za mąż" ;) Dobre wieści:

http://www.dramabeans.com...ery-confession/

Alicja - Pon 04 Lut, 2019 17:33

Trzykrotka napisał/a:
Bohaterka po rozwodzie i przerwie zawodowej na urodzenie i wychowanie dziecka.

To ta sama, która we fragmencie jest w sukni ślubnej? Szybko jej idzie :mysle: Tę dramę też mam w planach.

Ach, Ach, nareszcie wszystkie odcineczki są i oglądam hurtem zwyrodniałych psychopatów w Less than evil. Dziwnie to zabrzmiało :shock: :lol: wiem, ale ten detektyw taki tam umartwiony, że nie sposób oglądać czy życie całkiem mu pieprznie ( wybaczcie słowo).

Top Star Yoo Baek zakończyłam, dziwnie się czułam przy tym gdy drama zakończyła się miło i przyjemnie. Do ostatnie minuty czekałam co się rozwali. I nic. Odcinków razem było 11 , myślę, ze to idealna liczba.

Co to znaczy męskie PSH? Jak panna będzie zbyt sztuczna to ją pożegnam i tyle.

73 odcinki to trochę dużo :-| nawet do przewijania, a przeskakiwać nie lubię. :zalamka:

Trzykrotka - Pon 04 Lut, 2019 21:13

Alicja napisał/a:

Co to znaczy męskie PSH? Jak panna będzie zbyt sztuczna to ją pożegnam i tyle.

Park Si Hoo, PSH, aktor w przeciwieństwie do Park Shin Hye, również PSH, aktorki (grała w Alhambrze).
Aktorka w sukni ślubnej na początku Romance is a Bonus Book to była retrospekcja. Nie śledzimy na szczęście jej żałosnego małżeństwa, idziemy dalej.

Edit:
Romance Is a Bonus Book
Jak mi się tę dramę przyjemnie ogląda, no mówię wam. Póki co to bardziej obyczaj niż romans. Estetycznie jest pięknie. Cała masa książek, bo trójka bohaterów pracuje w branży wydawniczej (pisarz-redaktor naczelny, grafik, gońcówna w wydawnictwie). Panowie są przepięknie ubrani, klasycznie

Pani o wiele gorzej. Oni jednak czasami cudują za bardzo z damskimi strojami.
Bardzo podoba mi się - póki co - fabuła, mimo, że Ameryki nie odkrywa. I w ogóle - mam jeszcze jeden powód do radości z weekendu :wink:
Brzydactwo znacie, więc teraz pan numer 2, ksywka "Parasol," właściciel biszkoptowej labradorki

BeeMeR - Pon 04 Lut, 2019 21:49

Dobrze że ci się drama podoba :)
Ja ciągle jeszcze z dala od dram, w świecie Sharpe'a :)

Admete - Pon 04 Lut, 2019 22:09

Ja czekam na jakieś konkretne dramy, z akcją, sensacja, kryminałem. A na razie mam serie zachodnie. Aktualnie The sinner z Jessicą Biel.
Trzykrotka - Pon 04 Lut, 2019 22:37

U mnie jednak kryminał odpada na dłuższą metę, jak pokazał przykład Life on Mars. Może i Bonus Book mnie znudzi z czasem. Na razie bardzo się tą dramą cieszę.
Alicja - Wto 05 Lut, 2019 07:10

Pomiędzy złem w Less than evil wrzuciłam sobie 2 odc Dr Kim. Jak jeszcze kilka razy pokażą ten pocałunek w retrospekcjach to się rozpłynę. Titanic i inne Scarlety O'Hara na razie przegrywają z tym pocałunkiem o miano kiss roku. Serial bardzo fajny: i dzieje się, i tajemnice jakieś z przeszłości i ciekawe postacie: spokojny dyrektor, szefowa pielęgniarek z charakterkiem i kierownik zaopatrzenia czy jak mu tam - wesolutki jegomość. Główne postacie nie wymagają przedstawienia. Jestem po odcinku z pożarem w kuchni, a młody doktor rozpoznał lekarza ze swojej przeszłości.
Admete - Wto 05 Lut, 2019 08:27

Ta drama jest bardzo sympatyczna, przemyślana i zagrana.
Trzykrotka - Wto 05 Lut, 2019 08:37

O tak. I dzieje się w niej, że ho-ho. A ten pocałunek jest naprawdę w ścisłej czołówce dziesięciu najpiękniejszych, najgorętszych w dramalandzie :wachluje:
BeeMeR - Wto 05 Lut, 2019 09:32

Mamy ją na Wschodzie? Bo u siebie nie znalazłam :mysle:
Trzykrotka - Wto 05 Lut, 2019 11:06

Mamy :kwiatek: Szkoda byłoby wyrzucić.
BeeMeR - Wto 05 Lut, 2019 11:18

:kwiatek:
Trzykrotka - Wto 05 Lut, 2019 11:38

Bardzo będę ciekawa twoich wrażeń :kwiatek:
A w ogóle, to wracam dziś do domu po turze opieki nad kotami w zaprzyjaźnionym domu i może wreszcie spiszę Oski :zawstydzona2:

BeeMeR - Wto 05 Lut, 2019 11:44

Och, już nawet bałam się pytać o Oski, ale nie odmówię :kwiatek:
Za dramę (obaczym którą ;) ) wezmę się jak skończę z Sharpe'm, jeszcze mam 8 filmów :banan:

Trzykrotka - Śro 06 Lut, 2019 00:15

Dokończyłam Life On Mars. I nadal bardzo dramę polecam. Zakończyła się w jedyny słuszny sposób IMHO. Bardzo podobał mi się jej ciepły, ludzki aspekt. Może to klimat lat 80 sprawiał, ale jakoś tak swojsko i trochę po domowemu, czyli amatorsku wszystko tam się działo. Chętniej teraz wrócę (mam nadzieję) do Smile Has Left Your Eyes, kiedy obok In Guka mam wabik w postaci komendanta z Marsa :wink:
Aragonte - Śro 06 Lut, 2019 10:19

Trzykrotka napisał/a:
Bardzo będę ciekawa twoich wrażeń :kwiatek:
A w ogóle, to wracam dziś do domu po turze opieki nad kotami w zaprzyjaźnionym domu i może wreszcie spiszę Oski :zawstydzona2:

To może po twoich ja spiszę choc niektóre swoje :zawstydzona2:

Trzykrotka - Śro 06 Lut, 2019 10:43

O, od razu mi raźniej, że nie sama tak zwlekam z galą rozdania :zawstydzona2: A Małpa z Samurajem czekają w blokach.
Aragonte - Śro 06 Lut, 2019 13:52

I Małpa wymachuje coraz groźniej swoją packą na muchy :ops1:
Alicja - Śro 06 Lut, 2019 19:45

Jednak Romantic doctor, teacher Kim ciąg dalszy.

Nadjechali Panowie i panie ze" stolycy", znaczy Seulu. Mamy teraz w wiejskim szpitaliku dwie przeciwstawne grupki, każda bardziej ważna od drugiej: dwie główne pielęgniarki, chirurdzy też podwójnie. Z szafy wypełzają trupy i znajdują się jakieś powiązania pomiędzy dyrektorem z Seulu a naszą lekareczką ( czyżby ojciec?). Kandydat na Romea robi się zazdrosny o młodego kolegę lekarza, który nadjechał z głównego szpitala. I kroi się nam chyba afera z gangsterem w szpitalu :mysle: Naprawdę świetną dramę mi podsunęłyście, idę oglądać.

Admete - Śro 06 Lut, 2019 20:02

Alicja napisał/a:
Naprawdę świetną dramę mi podsunęłyście, idę oglądać.

Wiemy, co dobre ;)

BeeMeR - Śro 06 Lut, 2019 20:09

A ja powoli nabieram ochoty na jakieś gp :mrgreen:
Admete - Śro 06 Lut, 2019 20:13

Czekam na Trap i Item.
Alicja - Śro 06 Lut, 2019 20:57

Admete napisał/a:
Wiemy, co dobre

Aż mi się łzy pokulały przy historii gangstera na sali operacyjnej.

Co to jest gp, BeeMer?

Na Trap też czekam.