Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku
Agn - Nie 12 Lut, 2017 17:43 Dobrze, to czasem wam pisnę, jak mi się podoba.
Bo podoba mi się bardzo.
To ja sobie włączę kolejny odcinek... tak do obiadku... a potem kolejny jako dobranockę... Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 18:40 Ładnie się wkręciłaś
Ja wezmę się za Rebel, kiedy będzie trochę więcej odcinków. Zaczęłam Mrs Temper i niecierpliwie czekam na samą Mrs Temper, bo aż mi przykro, że bohaterowi ciągle jest pod górkę Widzę trochę znajomych twarzy - kogoś z JI, chyba szamankę z Arang.
Zapewne Trzykrotki ani BeeMeRki nie będą chciały ( ) obejrzeć BTS-ów z kręcenia Hwarangowych kissów przez PSJ i Go Arę, ale co mi tam, na wszelki wypadek podrzucę namiary
Kissu nad rzeką wypadło lepiej niż w dramie, chyba je nieco ocenzurowali https://www.instagram.com...by=yuhwa_sj1216
Ten z końca 15. odcinka:
https://www.instagram.com...a_sj1216[/list]Agn - Nie 12 Lut, 2017 18:46
Aragonte napisał/a:
Zapewne Trzykrotki ani BeeMeRki nie będą chciały ( )
Zdecydowanie nie będą chciały, jestem pewna.
Aragonte napisał/a:
Ładnie się wkręciłaś
No nie powiem... Admete - Nie 12 Lut, 2017 18:57 Ja już Generała nie wepchnę na razie. Może w wakacje, akurat napisy by już pewnie były?Agn - Nie 12 Lut, 2017 19:46 Az mnie ciekawi, czy tobie by sie spodobala. Admete - Nie 12 Lut, 2017 19:52 Nie wiem, czy nie za dużo tam śliczności,a le się nie wypowiem, bo zasadniczo widziałam ze 30 sekund.Agn - Nie 12 Lut, 2017 20:16 Właśnie tak patrzę i coś czuję, że to nie dla ciebie. Drama jest bardzo romansowa i przede wszystkim piękna. Są tam też oczywiście intrygi pałacowe i zazdrosna konkubina króla - wyjątkowo wredne babsko, ale jak na intrygantkę także dość głupie. Niemniej wspomagana przez tatusia może zdziałać jeszcze wiele złego.
No ale - przede wszystkim wojna, walki z kolejnymi minikrainami (dużo latania) i miłość. Dla mnie bardzo ładne, ale mam dziwne wrażenie, że ciebie nie chwyci. Niemniej jeśli zaczniesz oglądać, to poczekam na twoje wrażenia - wiadomo, że można się pomylić.
A ja po 13. odcinku. Może postawię zasieki spoilerowe w razie gdyby ktoś nie chciał zostać zaspoilerowany.
Spoiler:
Trzykrotko, czy oni właśnie...? Bo tak mi się wydaje, że...? On niby ranny, ale cały, a potem taka rozmowa o poranku. I też Ping Ting się do jego nagiej klaty przytuliła, zrzuciwszy nadmiar szatek...?
Ach, no i pocałunek na do widzenia - generał zachowuje się jak należycie zakochany facet. Rąk nie może utrzymać przy sobie (a przynajmniej z wielkim trudem) i często do całowania się bierze. Wszystko jak trza!
BeeMeR - Nie 12 Lut, 2017 20:18
Aragonte napisał/a:
Zapewne Trzykrotki ani BeeMeRki nie będą chciały ( ) obejrzeć BTS-ów z kręcenia Hwarangowych kissów przez PSJ i Go Arę
Btsy z kissów (co za zdanie, olaboga )? Nigdy w życiu
Ładne - nad rzeką ona wyraźnie nie wiedziała co zrobić z rękami
Widziałam też - do kompletu - bts z kissu BR i SY Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 20:19 A ja chyba będę oglądać Ms. Temper - mocno przypomina mi Miseang, choć pewnie to kwestia też realiów. No i tego, że bohater to Sierotek Starszy, na moje oko Bohaterce biłam brawo podczas jej konfrontacji z szefem
Podoba mi się, że jest sporo humoru.Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 20:37
Agn napisał/a:
A ja po 13. odcinku. Może postawię zasieki spoilerowe w razie gdyby ktoś nie chciał zostać zaspoilerowany.
Co za straszne spoilery
Już po 13. odcinku jesteś?
BeeMeR - może i nie wiedziała trochę, co zrobić z rękami, ale w sumie ta wersja podobała mi się bardziej niż dramowa BeeMeR - Nie 12 Lut, 2017 20:38
Aragonte napisał/a:
Co za straszne spoilery
Też byłam zszokowana Admete - Nie 12 Lut, 2017 20:56 Mrs Temper to dobra drama, humorystyczna i z przesłaniem. Zupełnie jak Chef Kim, tylko bohater inny. W Mrs Temper uczciwy bohater uczy się jak być silnym, a w Szefie cwaniak dostrzega, że w uczciwości też tkwi siła.Agn - Nie 12 Lut, 2017 21:13
Aragonte napisał/a:
Już po 13. odcinku jesteś?
No co?
Zaraz będę po 14. i muszę kończyć seans, bo jutro wcześnie wstaję.
Inaczej to bym oglądała i oglądała...
BeeMeR napisał/a:
Też byłam zszokowana
Chciałam chronić niewinność waszych oczu, khem.
Trzykrotka napisał/a:
Dla chętnych - zbiorczo Generał 3-6
Jaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! Będzie do powtórek jak znalazł! Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 21:16 Trzykrotko, dziękuję
Dla ciekawych - mały tekst o przesądzie Koreańczyków dotyczącym znaczeniu grupy krwi, i nie chodzi tu o pobyt w szpitalu i ewentualną transfuzję, tylko o charaktery:
http://jeminane.blogspot....grupy-krwi.html
Nawet parę cech mi się zgadza Agn - Nie 12 Lut, 2017 21:18
Aragonte napisał/a:
Dla ciekawych - mały tekst o przesądzie Koreańczyków dotyczącym znaczeniu grupy krwi, i nie chodzi tu o pobyt w szpitalu i ewentualną transfuzję, tylko o charaktery:
http://jeminane.blogspot....grupy-krwi.html
Nawet parę cech mi się zgadza
A, no pewnie. Ponoć wierzą, że najlepsi liderzy to ci z grupą krwi B.
I nie powiem, kto ma grupę B, bo mnie zatłuczecie za monotematyczność.
Tekst sobie już jutro przeczytam.
Dzięki za namiary!Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 21:24
Agn napisał/a:
Chciałam chronić niewinność waszych oczu, khem.
Jaką niewinność?
Agn napisał/a:
I nie powiem, kto ma grupę B, bo mnie zatłuczecie za monotematyczność.
Junki?
Ja też mam B Agn - Nie 12 Lut, 2017 21:28
Aragonte napisał/a:
Jaką niewinność?
Cichaj, jeszcze nie ma 22-ej.
Aragonte napisał/a:
Junki?
No a jak.
Ciekawe jaką ja mam. Do dzisiaj nie zrobiłam badań.
Dobra, po bitwie z myślą: "Czy można zrezygnować ze snu na rzecz dramy?!" wygrał pomysł, że "Jutro umrzesz w pracy, jak nie położysz się spać!".
Więc idę do łóżka...
Ech...BeeMeR - Nie 12 Lut, 2017 21:30 Opis mojej grupy krwi się nie zgadza
Aragonte napisał/a:
BeeMeR - może i nie wiedziała trochę, co zrobić z rękami, ale w sumie ta wersja podobała mi się bardziej niż dramowa
Mnie też Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 21:30
Agn napisał/a:
Ciekawe jaką ja mam. Do dzisiaj nie zrobiłam badań.
Lepiej zbadaj przy okazji, to coś, co naprawdę lepiej wiedzieć. Inna sprawa, że w razie wypadku pewnie i tak by badali na wszelki wypadek
Jeśli zna się grupy krwi rodziców i np. mają tę samą, to można coś wydedukować i bez badań.
Mnie kiedyś w książeczce wstawiono, że mam A - kompletnie bez sensu, bo nie miałam po kim jej odziedziczyć. No i w drugim badaniu wyszło, że mam B (jak tata, mama ma 0).
Sorry za offtop Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 21:34
BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
BeeMeR - może i nie wiedziała trochę, co zrobić z rękami, ale w sumie ta wersja podobała mi się bardziej niż dramowa
Mnie też
Jakoś tak była... intensywniejsza
Ciekawe, co jutro dostaniemy w odcinku.
Chodzą plotki, że w 18. odcinku Han Sung będzie miał okazję zabłysnąć - nie wiem, czy nie przedśmiertnie, hmmmm
Edit: oglądam Ms. Temper i się chichram. Kontrast pomiędzy tym, co sobie wyobraża Sierotek Starszy, a rzeczywistością, jest porażający Przeświadczony, że będzie musiał dla dobra firmy i rodziny "poświęcić własne ciało", zaczął się właśnie rozbierać w pokoju hotelowym, podczas gdy nieświadoma jego urojeń bohaterka spokojnie nalewa herbatkę Trzykrotka - Nie 12 Lut, 2017 21:58 Zanim was doczytam
Agn - odnośnie spoilera
Nie. To jeszcze nie w 13 odcinku się stało. Odcinek i sytuacja była przecudna, ale jak się już stanie, to będziesz wiedziała (po najeździe na kominek rzecz jasna ) Serio: scena - kiedy już będzie, to będzie piękna.Trzykrotka - Nie 12 Lut, 2017 22:21 Bardzo nadziejne są fotki z Hwarangów - coś się zmieni, coś ruszy - oby nie tylko na strojach te zmiany polegały - czeka - czekam na jutro.
Synalka prezesa z Chefa Kima w ogóle nie kojarzyłam - nono! Główny zły to ten eks-prokurator, taka ładniusia menda w eleganckich strojach? Jeśli ten, to jest bardzo dobrze zagrany. To jakiś idol, potwierdzający, że nie każdy, kto zaczynał od śpiewania, nie umie grać Gra bardzo dobrze. Zresztą role tam są naprawdę dobre, a i drama okazuje się niegłupia i z przesłaniem.
Odnośnie Generała:
Cytat:
Zastanawiam się, z której strony on ma tę czterdziestkę na karku, bo nijak nie widać po gładkiej buźce.
No dokładnie! A jak się go jeszcze zobaczy w cywilnych strojach to już w ogóle - młodziak po prostu. Widziałam jakieś nagranie z koncertu, podczas którego śpiewał piosenkę z Genereła; jak znajdę, to wrzucę.
Cytat:
Jeśli słyszałaś takie głośne "ślurp!" i zastanawiałaś się, co to było, to informuję, że był to odgłos wessania. Agn wessało.
Aj cudnie Zresztą idziesz jak burza Jak czasami Aragonte
Cytat:
Dobrze, to czasem wam pisnę, jak mi się podoba.
Bo podoba mi się bardzo.
To ja sobie włączę kolejny odcinek... tak do obiadku... a potem kolejny jako dobranockę...
Hyhy - i piskaj! Piskaj koniecznie
Do czasu jak BeeMer ewentualnie zapozna się z Generałem, to może Gosia coś jeszcze dotłumaczy. Dobrze jej idzie
Tego właśnie pana obstawiałam jako potencjalnego ojca. Zobaczymy
Aj, jakie fajne btsy! I przefajne zdjęcie z księciem z Baekje Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 22:23
Trzykrotka napisał/a:
Zresztą idziesz jak burza Jak czasami Aragonte
Która w ten weekend obejrzała She Was Pretty BeeMeR - Nie 12 Lut, 2017 22:50
Trzykrotka napisał/a:
Do czasu jak BeeMer ewentualnie zapozna się z Generałem, to może Gosia coś jeszcze dotłumaczy. Dobrze jej idzie
M. in. z tego też względu mi się nie spieszy Trzykrotka - Nie 12 Lut, 2017 23:03 I jak ostateczne podsumowanie SWP? Podobała ci się pani po transformacji? A Siwon gładziutko ogolony?