To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku

Agn - Nie 12 Lut, 2017 17:43

Dobrze, to czasem wam pisnę, jak mi się podoba.
Bo podoba mi się bardzo. :serce2:
To ja sobie włączę kolejny odcinek... tak do obiadku... a potem kolejny jako dobranockę... :ops1: :ops1: :ops1:

Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 18:40

Ładnie się wkręciłaś :-D
Ja wezmę się za Rebel, kiedy będzie trochę więcej odcinków. Zaczęłam Mrs Temper i niecierpliwie czekam na samą Mrs Temper, bo aż mi przykro, że bohaterowi ciągle jest pod górkę :wink: Widzę trochę znajomych twarzy - kogoś z JI, chyba szamankę z Arang.

Zapewne Trzykrotki ani BeeMeRki nie będą chciały ( :wink: ) obejrzeć BTS-ów z kręcenia Hwarangowych kissów przez PSJ i Go Arę, ale co mi tam, na wszelki wypadek podrzucę namiary :mrgreen: :wink:
Kissu nad rzeką wypadło lepiej niż w dramie, chyba je nieco ocenzurowali :wink:
https://www.instagram.com...by=yuhwa_sj1216
Ten z końca 15. odcinka:
https://www.instagram.com...a_sj1216[/list]

Agn - Nie 12 Lut, 2017 18:46

Aragonte napisał/a:
Zapewne Trzykrotki ani BeeMeRki nie będą chciały ( )

Zdecydowanie nie będą chciały, jestem pewna. :lol:
Aragonte napisał/a:
Ładnie się wkręciłaś

No nie powiem... :rumieniec:

Admete - Nie 12 Lut, 2017 18:57

Ja już Generała nie wepchnę na razie. Może w wakacje, akurat napisy by już pewnie były?
Agn - Nie 12 Lut, 2017 19:46

Az mnie ciekawi, czy tobie by sie spodobala. ;)
Admete - Nie 12 Lut, 2017 19:52

Nie wiem, czy nie za dużo tam śliczności,a le się nie wypowiem, bo zasadniczo widziałam ze 30 sekund.
Agn - Nie 12 Lut, 2017 20:16

Właśnie tak patrzę i coś czuję, że to nie dla ciebie. Drama jest bardzo romansowa i przede wszystkim piękna. Są tam też oczywiście intrygi pałacowe i zazdrosna konkubina króla - wyjątkowo wredne babsko, ale jak na intrygantkę także dość głupie. Niemniej wspomagana przez tatusia może zdziałać jeszcze wiele złego.
No ale - przede wszystkim wojna, walki z kolejnymi minikrainami (dużo latania) i miłość. Dla mnie bardzo ładne, ale mam dziwne wrażenie, że ciebie nie chwyci. Niemniej jeśli zaczniesz oglądać, to poczekam na twoje wrażenia - wiadomo, że można się pomylić.

A ja po 13. odcinku. Może postawię zasieki spoilerowe w razie gdyby ktoś nie chciał zostać zaspoilerowany.
Spoiler:
Trzykrotko, czy oni właśnie...? Bo tak mi się wydaje, że...? On niby ranny, ale cały, a potem taka rozmowa o poranku. I też Ping Ting się do jego nagiej klaty przytuliła, zrzuciwszy nadmiar szatek...?
Ach, no i pocałunek na do widzenia - generał zachowuje się jak należycie zakochany facet. Rąk nie może utrzymać przy sobie (a przynajmniej z wielkim trudem) i często do całowania się bierze. Wszystko jak trza! :serce:

BeeMeR - Nie 12 Lut, 2017 20:18

Aragonte napisał/a:
Zapewne Trzykrotki ani BeeMeRki nie będą chciały ( :wink: ) obejrzeć BTS-ów z kręcenia Hwarangowych kissów przez PSJ i Go Arę
Btsy z kissów (co za zdanie, olaboga :lol: )? Nigdy w życiu ;)

Ładne - nad rzeką ona wyraźnie nie wiedziała co zrobić z rękami ;)
Widziałam też - do kompletu - bts z kissu BR i SY ;)

Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 20:19

A ja chyba będę oglądać Ms. Temper - mocno przypomina mi Miseang, choć pewnie to kwestia też realiów. No i tego, że bohater to Sierotek Starszy, na moje oko :wink: Bohaterce biłam brawo podczas jej konfrontacji z szefem :mrgreen: :oklaski: :szacuneczek:
Podoba mi się, że jest sporo humoru.

Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 20:37

Agn napisał/a:
A ja po 13. odcinku. Może postawię zasieki spoilerowe w razie gdyby ktoś nie chciał zostać zaspoilerowany.

Co za straszne spoilery :wink:
Już po 13. odcinku jesteś? :shock:

BeeMeR - może i nie wiedziała trochę, co zrobić z rękami, ale w sumie ta wersja podobała mi się bardziej niż dramowa :wink:

BeeMeR - Nie 12 Lut, 2017 20:38

Aragonte napisał/a:
Co za straszne spoilery :wink:
Też byłam zszokowana :twisted:
Admete - Nie 12 Lut, 2017 20:56

Mrs Temper to dobra drama, humorystyczna i z przesłaniem. Zupełnie jak Chef Kim, tylko bohater inny. W Mrs Temper uczciwy bohater uczy się jak być silnym, a w Szefie cwaniak dostrzega, że w uczciwości też tkwi siła.
Agn - Nie 12 Lut, 2017 21:13

Aragonte napisał/a:
Już po 13. odcinku jesteś?

No co? :ops1:
Zaraz będę po 14. i muszę kończyć seans, bo jutro wcześnie wstaję. :(
Inaczej to bym oglądała i oglądała...
BeeMeR napisał/a:
Też byłam zszokowana

Chciałam chronić niewinność waszych oczu, khem. :lol:
Trzykrotka napisał/a:
Dla chętnych - zbiorczo Generał 3-6

Jaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! Będzie do powtórek jak znalazł! :excited:

Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 21:16

Trzykrotko, dziękuję :kwiatek:

Dla ciekawych - mały tekst o przesądzie Koreańczyków dotyczącym znaczeniu grupy krwi, i nie chodzi tu o pobyt w szpitalu i ewentualną transfuzję, tylko o charaktery:
http://jeminane.blogspot....grupy-krwi.html
Nawet parę cech mi się zgadza :lol:

Agn - Nie 12 Lut, 2017 21:18

Aragonte napisał/a:
Dla ciekawych - mały tekst o przesądzie Koreańczyków dotyczącym znaczeniu grupy krwi, i nie chodzi tu o pobyt w szpitalu i ewentualną transfuzję, tylko o charaktery:
http://jeminane.blogspot....grupy-krwi.html
Nawet parę cech mi się zgadza

A, no pewnie. Ponoć wierzą, że najlepsi liderzy to ci z grupą krwi B.
I nie powiem, kto ma grupę B, bo mnie zatłuczecie za monotematyczność. :P
Tekst sobie już jutro przeczytam. :)
Dzięki za namiary!

Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 21:24

Agn napisał/a:
Chciałam chronić niewinność waszych oczu, khem. :lol:

Jaką niewinność? :twisted:

Agn napisał/a:
I nie powiem, kto ma grupę B, bo mnie zatłuczecie za monotematyczność. :P

Junki? :mrgreen:
Ja też mam B :mrgreen:

Agn - Nie 12 Lut, 2017 21:28

Aragonte napisał/a:
Jaką niewinność?

Cichaj, jeszcze nie ma 22-ej. :twisted:
Aragonte napisał/a:
Junki?

No a jak.
Ciekawe jaką ja mam. Do dzisiaj nie zrobiłam badań. :mysle:

Dobra, po bitwie z myślą: "Czy można zrezygnować ze snu na rzecz dramy?!" wygrał pomysł, że "Jutro umrzesz w pracy, jak nie położysz się spać!".
Więc idę do łóżka...
Ech...

BeeMeR - Nie 12 Lut, 2017 21:30

Opis mojej grupy krwi się nie zgadza :P

Aragonte napisał/a:
BeeMeR - może i nie wiedziała trochę, co zrobić z rękami, ale w sumie ta wersja podobała mi się bardziej niż dramowa :wink:
Mnie też :kwiatek:
Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 21:30

Agn napisał/a:
Ciekawe jaką ja mam. Do dzisiaj nie zrobiłam badań. :mysle:

Lepiej zbadaj przy okazji, to coś, co naprawdę lepiej wiedzieć. Inna sprawa, że w razie wypadku pewnie i tak by badali na wszelki wypadek :mysle:
Jeśli zna się grupy krwi rodziców i np. mają tę samą, to można coś wydedukować i bez badań.
Mnie kiedyś w książeczce wstawiono, że mam A - kompletnie bez sensu, bo nie miałam po kim jej odziedziczyć. No i w drugim badaniu wyszło, że mam B (jak tata, mama ma 0).
Sorry za offtop :)

Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 21:34

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Mnie też :kwiatek:

Jakoś tak była... intensywniejsza :wink:
Ciekawe, co jutro dostaniemy w odcinku.
Chodzą plotki, że w 18. odcinku Han Sung będzie miał okazję zabłysnąć - nie wiem, czy nie przedśmiertnie, hmmmm :mysle:

Edit: oglądam Ms. Temper i się chichram. Kontrast pomiędzy tym, co sobie wyobraża Sierotek Starszy, a rzeczywistością, jest porażający :lol: Przeświadczony, że będzie musiał dla dobra firmy i rodziny "poświęcić własne ciało", zaczął się właśnie rozbierać w pokoju hotelowym, podczas gdy nieświadoma jego urojeń bohaterka spokojnie nalewa herbatkę :rotfl:

Trzykrotka - Nie 12 Lut, 2017 21:58

Zanim was doczytam :kwiatek:
Agn - odnośnie spoilera
Nie. To jeszcze nie w 13 odcinku się stało. Odcinek i sytuacja była przecudna, ale jak się już stanie, to będziesz wiedziała (po najeździe na kominek rzecz jasna :lol: ) Serio: scena - kiedy już będzie, to będzie piękna.

Trzykrotka - Nie 12 Lut, 2017 22:21

Bardzo nadziejne są fotki z Hwarangów - coś się zmieni, coś ruszy - oby nie tylko na strojach te zmiany polegały - czeka - czekam :banan: na jutro.
Synalka prezesa z Chefa Kima w ogóle nie kojarzyłam - nono! Główny zły to ten eks-prokurator, taka ładniusia menda w eleganckich strojach? :kwiatek: Jeśli ten, to jest bardzo dobrze zagrany. To jakiś idol, potwierdzający, że nie każdy, kto zaczynał od śpiewania, nie umie grać :wink: Gra bardzo dobrze. Zresztą role tam są naprawdę dobre, a i drama okazuje się niegłupia i z przesłaniem.

Odnośnie Generała:
Cytat:
Zastanawiam się, z której strony on ma tę czterdziestkę na karku, bo nijak nie widać po gładkiej buźce.

No dokładnie! A jak się go jeszcze zobaczy w cywilnych strojach to już w ogóle - młodziak po prostu. Widziałam jakieś nagranie z koncertu, podczas którego śpiewał piosenkę z Genereła; jak znajdę, to wrzucę.
Cytat:
Jeśli słyszałaś takie głośne "ślurp!" i zastanawiałaś się, co to było, to informuję, że był to odgłos wessania. Agn wessało. :rumieniec:

Aj cudnie :banan: Zresztą idziesz jak burza :kwiatek: Jak czasami Aragonte :kwiatek:

Cytat:
Dobrze, to czasem wam pisnę, jak mi się podoba.
Bo podoba mi się bardzo. :serce2:
To ja sobie włączę kolejny odcinek... tak do obiadku... a potem kolejny jako dobranockę... :ops1: :ops1: :ops1:

Hyhy - i piskaj! Piskaj koniecznie :serce:
Do czasu jak BeeMer ewentualnie zapozna się z Generałem, to może Gosia coś jeszcze dotłumaczy. Dobrze jej idzie :trzyma_kciuki:

Hwarangi
Cytat:
Scena, co do której są już dywagacje, czy nie padają tam przypadkiem słowa: "Luke/Sun Woo, I'm your father" :lol:
http://post.phinf.naver.n....jpg?type=w1200

Tego właśnie pana obstawiałam jako potencjalnego ojca. Zobaczymy :trzyma_kciuki:
Aj, jakie fajne btsy! :serduszkate: I przefajne zdjęcie z księciem z Baekje :oklaski:

Aragonte - Nie 12 Lut, 2017 22:23

Trzykrotka napisał/a:
Zresztą idziesz jak burza :kwiatek: Jak czasami Aragonte :kwiatek:

Która w ten weekend obejrzała She Was Pretty :wink:

BeeMeR - Nie 12 Lut, 2017 22:50

Trzykrotka napisał/a:
Do czasu jak BeeMer ewentualnie zapozna się z Generałem, to może Gosia coś jeszcze dotłumaczy. Dobrze jej idzie :trzyma_kciuki:
M. in. z tego też względu mi się nie spieszy :mrgreen:
Trzykrotka - Nie 12 Lut, 2017 23:03

I jak ostateczne podsumowanie SWP? Podobała ci się pani po transformacji? A Siwon gładziutko ogolony? :kwiatek: