To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

Trzykrotka - Nie 12 Cze, 2016 21:44

Ja dziś kończę 10 odcinek i może uda mi się Gong Shim zobaczyć :trzyma_kciuki:

Na tumblrze wyliczają ze zgorszeniem, jakież to straszliwe różnice wieku są w obecnych dramach między bohaterami, w sensie, że panowie od pań starsi, że ho-ho. O Lucky Romance, Kropkach ani słowa. Ani o takim na przykład Secret Love Affaire, Witch's Love, Faith, I Need Romance 3.
Ludzie są głupie, a ja powinnam przestać czytywać amerykańskie glodne kawałki.
Ciekawam, czy Agn ze swoją aplikacją skusiła się na Bu Bu? :banan: I jak jej się łyse pały z Qin podobają? Bo po trailerze Moon Lovers ja sobie przeleciałam przez wybrane odcinki i sprawki panny Rouxi z książętami :rumieniec:

Zauważyłam, że fandom Heirs (a jest on niemały, o dziwo) jara się niesamowicie zapowiedziami Doctors i tej dramy z Suzy i Woo Binem, której tytułu nie pamiętam. Powiem wam, że jak marzyłam o powrocie Woo Bina do dramalandu, tak teraz zobaczyłam go i ziewać mi się zachciało. Na widok Suzy jeszcze bardziej - zawsze była dla mnie bezbarwna, a teraz wygląda, jakby ją Min Ho bardzo fizycznie eksploatował.... Sprzątać jej każe, jak Rain naszej SHK, czy co? :mrgreen:

Agn - Nie 12 Cze, 2016 22:36

Mialam mocne postanowienie, zeby sprawdzic Bu bu jing xin, ale pierwsze 10 minut utwierdzilo mnie w przekonaniu, ze lepiej poczekac na k-drame. Ciuchy ladne, panie sliczne, ale... poziom aktorstwa taki, ze przy nich wszelkie Ksieciunie to szczyt aktorskiej finezji. Darowalam sobie reszte. Choc podoba mi sie, ze panienka nie wyladowala w przeszlosci jako ktos dodatkowy, tylko wskoczyla w czyjes zycie (jest mlodsza siostra jakiejs pani). Ciekawe co nna to kdrama...

A teraz postaram sie zapanowac nad tabletem i odpowiedziec na posty. Wish me luck...

Trzykrotka napisał/a:

Ja też naruszyłam remanenty i wzięłam się na powrót do Heartless City. Obsada i scenariusz - to jest siła tej dramy. Jakkolwiek przy dzisiejszej przewrotce
Spoiler:
Safari wyciąga odznakę policyjną

to już po prostu gruchnęłam śmiechem. To już trochę za dużo zakrętasów jak chodzi o logikę. Ale atmosferę podgrzeje na pewno. Jestem dokładnie w połowie dramy.

Wszyscy chyba wymiekli przy tej przewrotce. Ale to sie bedzie jeszcze dlugo ciagnelo.
I po prawdzie dluuuuuugo by sie mozna zastanawiac, po ktorej on stoi stronie.

Agn:
Trzykrotka napisał/a:

teraz dopiero widzę, że obaj nasi Pięknoocy zasłaniają sobie oczko :-D

A owszem. I to to samo. :serduszkate:
A odnosnie Song-Song i YAI - a niech randkuja na zdrowie kto z kim chce. ;)
Trzykrotka napisał/a:
.
Mirror of the Witch[/b] nr 9
Nie nudźcie się moimi zapewnieniami, że przepadam za tą dramą.

Znudzimy sie ani chybi. Przeciez nam sie nie podoba, wiec w ogole zachwytow twych nie rozumiemy. ;)
Jutro cos nadrobie. Dzis juz sie klade spac, bo jutro wczesna pobudka...
Trzykrotka napisał/a:
Ciekawam, czy Agn ze swoją aplikacją skusiła się na Bu Bu? I jak jej się łyse pały z Qin podobają? Bo po trailerze Moon Lovers ja sobie

przeleciałam przez wybrane odcinki i sprawki panny Rouxi z książętami

No nie chwycilo. Mialam nadzieje, ze c-dramy w jakikolwiek sposob przypominaja piekne chinskie filmy, ale... nie.
Trzykrotka napisał/a:
teraz wygląda, jakby ją Min Ho bardzo fizycznie eksploatował.... Sprzątać jej każe, jak Rain naszej SHK, czy co? :mrgreen:

O czym innym pomyslawszy, ale niech bedzie, ze komenderuje nia przy froterowaniu podlogi. :rumieniec:
Ja sie jaram poniekad tylko doktorsami, choc medyczna drama z PSH to nie jest moje marzenie. No ale Kim Rae Won...

Pisanie na tablecie to okropienstwo, wybaczcie byki, mam nadzieje, ze choc nie uniemozliwiaja zrozumienia mojego wpisu. Naprawde nie mam juz sily sprawdzac, czy czegos nie machnelam.
No ale dobry i tablet... tylko pisanie jednego posta przez pol godziny... CHCE MOJ KOMPUTER!!! :cry2:

Trzykrotka - Nie 12 Cze, 2016 23:59

Pisanie na tablecie jest bardzo trudne, chyba, że ma się taką dopinaną klawiaturę :kwiatek:

Agn napisał/a:

Mialam nadzieje, ze c-dramy w jakikolwiek sposob przypominaja piekne hinskie filmy, ale... nie.

No właśnie, nie :confused3: To znaczy - piękne są jak chodzi o stroje i detale. Panie w tych pastelowych tuniczkach ładnie wyglądają, nawet z bumerangiem na głowie, a panowie mają super strojne szaty, ale sama wizja to za mało. Trochę mi to Bu Bu przypominało dzieło kogoś, kto się dopiero uczy. Ani porządnych cliffhangerów. Ani porządnego podziału na odcinki (materiał wygląda trochę jak pociachany maczetą w dowolnych miejscach). No i zrobili coś, czego nie cierpię i czego mam nadzieję nie będzie w Moon Lovers: rozciągnęli akcję na wiele długich lat, pokazując, jak bohaterowie zmieniają się, upadają, odchodzą, nie zmieniając przy tym ich wyglądu. Rouxi całymi latami parzyła herbatę cesarzowi, potem kilka lat pracowała w pralni, potem działo się z nią to, potem tamto (żeby nie spoilerować), a ona aż do śmierci była tak samo młoda i piękna jak w pierwszym odcinku. Toteż mnie najbardziej podobały się pierwsze odcinki, tak z 10, póki między książętami nie zaczęły się wojny podjazdowe, które zagarnęły też bohaterkę. I mam wielką nadzieję, że Koreańczycy zrobią to bardziej w moim guście :trzyma_kciuki: Do wersji koreańskiej już jakoś (nie wiem czemu :flirtuje2: ) mocno jestem napalona.

Mirror of the Witch 10
No to juz wiadomo, kim jest Czerwona Szata - ale dlaczego? W sumie pojawienie się tej osoby nigdy nie było wytłumaczone :mysle: więc nie wiadomo, dla kogo - tak naprawdę - pracuje i kim jest.
Zacny cliffhanger, znów jest na co czekać.

Beautiful Gong Shim nr 9
Wyjazd na Jeju okazał się czysto pretekstowy... Chyba tylko po to był, żeby panowie przez miesiąc bardziej zatęsknili.
Pijany czebol i szpitalne przygody całej trójki bardzo mnie ubawiły. Powinni dać im zgodę na poligamię, bo ten tercet jest nie do rozdzielenia - uwielbiam obu panów i Gong Shim w końcu trochę lepiej ubraną.
Jak pięknie opowiadała sunbae o prześladującej ją piosence Andante, Andante :lol:

Agn :mrgreen: Widząc wymęczoną i z lekka wymiętą Suzy z worami pod oczami, ale za to bardzo czerwonymi i jakby spuchniętymi ustami, też nie myślałam o sprzątaniu (w każdym razie nie w kontekscie LMH :mrgreen: ). A trailer dramy znudził mnie i zaziewał....

Edit: Admete, Aragonte i wszystkie lubiące KMM - alert!
http://www.dramabeans.com...f-of-innocence/

Aragonte - Pon 13 Cze, 2016 00:57

KMM chętnie obejrzę w czymkolwiek (właśnie skończyłam sobie przypominać Beethoven Virus :wink: ). Szkoda, że to film, a nie drama *marudzi*

Aha, zaopatrzyłam się w pierwsze odcinki Zwierciadełka, ale mam w sumie parę dram rozpoczęte, więc sama nie wiem, co oglądać :mysle:

Admete - Pon 13 Cze, 2016 05:43

Trzykrotka napisał/a:
Na tumblrze wyliczają ze zgorszeniem, jakież to straszliwe różnice wieku są w obecnych dramach między bohaterami

No straszne ;) Pewnie Zwierciadełka się najbardziej czepiają. A W Gong Shim owszem różnica wieku między aktorami jest, ale bez przesady - panna jak najbardziej letnia i nie sądzę, żeby jej przeszkadzało granie z Sunbae. Gościu w rozkwicie męskiego uroku, więc naprawdę :roll: Poza tym w serialu różnica wieku jest duża mniejsza i nie pierwszy to i nie ostatni raz, gdy w teatrze czy filmie, serialu gra się postacie różne od swojego wieku.

Trzykrotka napisał/a:
Andante, Andante :lol:

To dobre było. Mnie się też bardzo końcówka podobała z płaczącym nad posiłkiem Dan Tae.
Aragonte oglądaj co ci serce podpowiada.

BeeMeR - Pon 13 Cze, 2016 08:03

Cytat:
Powiem wam, że jak marzyłam o powrocie Woo Bina do dramalandu, tak teraz zobaczyłam go i ziewać mi się zachciało. Na widok Suzy jeszcze bardziej - zawsze była dla mnie bezbarwna, a teraz wygląda, jakby ją Min Ho bardzo fizycznie eksploatował.... Sprzątać jej każe, jak Rain naszej SHK, czy co? :mrgreen:
Powiem szczerze, że mnie że mnie ta drama nigdy nie interesowała - obejrzałabym KWB w czymś porządnym, dałam szansę Twenty, ale to nie moja bajka - jak zapewne Bounty Hunters z LMH.

Co do eksploatacji Suzy - hm, to na pewno niekończące się sprzątanie ;)

Agn napisał/a:
A odnosnie Song-Song i YAI - a niech randkuja na zdrowie kto z kim chce. ;)
Ja mam dokładnie takież podejście :lol: Mogą być też "just good friends" ;)

Agn napisał/a:
dobry i tablet... tylko pisanie jednego posta przez pol godziny... CHCE MOJ KOMPUTER!!! :cry2:
:przytul: :pociesz: :kwiatek:

Trzykrotka napisał/a:
Wyjazd na Jeju okazał się czysto pretekstowy... Chyba tylko po to był, żeby panowie przez miesiąc bardziej zatęsknili.
I by panna słyszała wszędzie "andante" ;) Nie mogę powiedzieć bym narzekała, że to tak szybko poszło ;)

Trzykrotka napisał/a:
Powinni dać im zgodę na poligamię, bo ten tercet jest nie do rozdzielenia
To samo sobie myślałam przy końcówce Mary :lol:
Że niechby sobie tak mieszkali we trójkę do końca świata ;)

Agn - Pon 13 Cze, 2016 09:08

Trzykrotko, ja tez nie wiedziec czemu strasznie napalona jestem na koreanska wersje. :mrgreen:

Aragonte, ogladaj to, na co masz najwieksza ochote. :)

A te drame z Suzy i Woobinem pewnie sprawdze, bo bym chetnie sprawdzila KWB w romansie z happy endem. Doniose o wrazeniach, kiedy juz bedzie dostepna i faktycznie ja napoczne. Tak do konca nie obiecuje, bo co innego mi teraz w glowie... :serduszkate:

BeeMeR - Pon 13 Cze, 2016 09:19

Loss Time Life

Po śmierci ludzie dostają czas dodatkowy - swoistą dogrywkę jak w meczu, więc w tym czasie chodzą za nimi niemi sędziowie z tablicą odliczającą czas do końca "gry" oraz dają żółte kartki jak trzeba za niedozwolone chwyty - bo mp. nie wolno powiedzieć bliskim, że się właściwie umarło i zaraz zniknie z ich życia, można po prostu starać się przeżyć ten czas jak najlepiej z nimi.
Świetny pomysł na mini-dramę, no i jest to mini-drama, ale wykonanie takie se. Nudnawe i bez pomysłu na końcowy odcinek. Tj. opowiedziane są dwie historie, odc. 1-4 opowiada o młodziutkiej aspirującej do roli celebrytki-śpiewaczki panny marzącej o tym, by stanąć na scenie i pojednać się z dziadkiem jednocześnie, co się właściwie wyklucza i druga, odc. 5-8 o ajummie, zwykłej ajummie harującej dla swojej rodziny - i to mi się podobało. Ostatnia część, odc 9 jest o sędziach no i tu właśnie chyba ktoś zapominał napisać co chciał przekazać w ich temacie :roll:

Trzykrotka - Pon 13 Cze, 2016 15:20

Bardzo fajny pomysł na taką mini dramę. Podoba mi się idea kręcenia takich krótkich - coś na szybko do miłego zobaczenia. Ja sobie znów jakąś teraz zakupiłam, tylko sos do niej istnieje wyłącznie indonezyjski.

Dramę z Suzy i WooBinem to ja na pewno choćby spróbuję oglądać. I pewnie okaże się fajna. Ale nudniejszych teaserów to już się chyba nie dało wyprodukować :roll:

Agn - Pon 13 Cze, 2016 16:05

Trzykrotka napisał/a:
Ja sobie znów jakąś teraz zakupiłam, tylko sos do niej istnieje wyłącznie indonezyjski.

Uch... ale jak nowa drama, to może będzie za chwil parę w jakimś ludzkim języku?
Trzykrotka napisał/a:
Dramę z Suzy i WooBinem to ja na pewno choćby spróbuję oglądać. I pewnie okaże się fajna. Ale nudniejszych teaserów to już się chyba nie dało wyprodukować :roll:

Wieczorem zerknę na trailer, bo nie miałam jak zobaczyć...

Admete - Pon 13 Cze, 2016 16:47

A jaki tytuł tej dramy?
BeeMeR - Pon 13 Cze, 2016 17:04

Trzykrotka napisał/a:
nudniejszych teaserów to już się chyba nie dało wyprodukować :roll:
To było to kilkuminutowe coś, czego mi się nie chciało obejrzeć bo za długie? Bo jakieś króiutkie, które nie wołało "oglądaj mnie" to widziałam :mysle:

A jaki tytuł ma mini drama którą planujesz? Ja planuję co najmniej kilka ;)

Trzykrotka - Pon 13 Cze, 2016 21:46

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
nudniejszych teaserów to już się chyba nie dało wyprodukować :roll:
To było to kilkuminutowe coś, czego mi się nie chciało obejrzeć bo za długie? Bo jakieś króiutkie, które nie wołało "oglądaj mnie" to widziałam :mysle:

Na razie wypuszczają króciutkie zajawki, z których nic, ale to nic nie wynika. Ostatnio Woo Bin udawał, że jest muzykiem i brzdąkał bez zapału na gitarze stojąc na scenie, tłum dziewczyn szalał, a Suzy filmowała. Wcześniej głównie wymieniali kilka słów.
Obecny tytuł dramy to Uncontrollably Fond i w zasadzie... nie wiem, o czym ma być, prócz tego, że o kobiecie i mężczyźnie :roll:

BeeMeR napisał/a:
A jaki tytuł ma mini drama którą planujesz? Ja planuję co najmniej kilka ;)

Upolowałam coś z butelką w tytule :mysle:

Agn napisał/a:
Trzykrotko, ja tez nie wiedziec czemu strasznie napalona jestem na koreanska wersje. :mrgreen:

No właśnie. Ale jak to 'nie wiedzieć czemu," jak to? Kasia odkryła powód: dodają czegoś do tych dram i później człowiek łazi jak zombie..... :mrgreen:

Przeleciałam szybko przez dzisiejszy odcinek Panny Oh. Zobaczyłam pewną rzecz, która wydaje się potwierdzać teorię recaperki z db i która mnie niezmiernie ucieszyła
Spoiler:
Na oczach Tumnusa jedna z jego wizji się nie spełniła :banan:

Admete napisał/a:
W Gong Shim owszem różnica wieku między aktorami jest, ale bez przesady - panna jak najbardziej letnia i nie sądzę, żeby jej przeszkadzało granie z Sunbae. Gościu w rozkwicie męskiego uroku, więc naprawdę :roll:

No dokładnie :roll: On jest przystojny, uroczy i w świetnej formie, a ona ma lat 23 i po scence (trochę już ją zapomniałyśmy :rumieniec: :serduszkate: :mrgreen: ) porannej pobudki w jego łóżku i chwilowych przytulankach przez sen, które śmiałością mogły zapędzić w kozi róg niejeden wall kiss, widać, że dziewczyna do wstydliwych kurczątek nie należy.

BeeMeR - Pon 13 Cze, 2016 21:58

Trzykrotka napisał/a:
Przeleciałam szybko przez dzisiejszy odcinek Panny Oh. Zobaczyłam pewną rzecz, która wydaje się potwierdzać teorię recaperki z db i która mnie niezmiernie ucieszyła
Czekam na realizację tego spoilera :mrgreen:
No i na napisy ;)
Na Gong Shim jakoś dziś nie mam ochoty - chyba przesilenie około-półdramowe które mnie czasem dopada przy rom-komach ;)

Sama zaczynam kolejną mini dramę z Duszką :mrgreen:

z plotek - następny oskarżony o gwałt: Misiek :shock:
http://www.koreaboo.com/b...woman-bathroom/

Mnie różnica wieku nie przeszkadza ani w Gong Shim ani - o dziwo - w Zwierciadełku. Może dlatego, że romansu nie ma zbytnio ;)
Nawiasem - nie obrażę się jeśli Młody Mnich i Przechera zaczną czuć do siebie miętę ;)

Trzykrotka - Pon 13 Cze, 2016 23:01

9 odcinek Gong Shim jest wyciszony i spokojny. Ja dziś nic nie mogę jakoś obejrzeć. Do kryminału (Heartless City) mnie nie ciągnie, Entretainera ostatecznie wywaliłam, na nic nowego nie mam jakoś melodii... Coś niskociśnieniowego wisi w powietrzu. Chyba po prostu trzeba to przespać.

BeeMeR napisał/a:

Sama zaczynam kolejną mini dramę z Duszką :mrgreen:

O, daj tytuł :kwiatek:

BeeMeR napisał/a:
z plotek - następny oskarżony o gwałt: Misiek :shock:

O matko, nie....

Agn - Pon 13 Cze, 2016 23:06

Nastepny??? Cos mi to podejrzanie wyglada- jakby gwiazdorzy nie mieli nic lepszego do roboty jak tylko gwalcic kobiety. :mysle:
Admete - Wto 14 Cze, 2016 05:44

BeeMeR napisał/a:
Na Gong Shim jakoś dziś nie mam ochoty - chyba przesilenie około-półdramowe które mnie czasem dopada przy rom-komach

Ja wręcz odwrotne - mam ochotę. Teraz będzie więcej o porwaniu i takiego romansu w spojrzeniach i drobnych gestach jak u Austen, co mi się szalenie podoba. No i Chosun Police oglądam, które jest sztampowe, ale mnie bawi ( z różnych powodów ). Widziałam oczywiście kolejny kissu z Miss Oh, ale na razie tylko zbieram odcinki. Szkoda, że serial przedłużono.

Trzykrotka - Wto 14 Cze, 2016 06:51

Spoilerujesz!
Admete - Wto 14 Cze, 2016 07:18

Trzykrotka napisał/a:
Spoilerujesz!

W czym? Tu nie ma żadnego spoilera. Wynika to logicznie z tego jak jest prowadzona akcja od paru odcinków. To moje przypuszczenia.

BeeMeR - Wto 14 Cze, 2016 07:35

Taki spoiler to nie spoiler ;)
Ja tylko proszę, by nie spoilerować mi końcówki, nawet "oglądam/wywalam bez oglądania", będzie dobrze/źle itp :kwiatek: Bo ja i tak chcę obejrzeć sama :trzyma_kciuki:

Agn napisał/a:
Nastepny??? Cos mi to podejrzanie wyglada- jakby gwiazdorzy nie mieli nic lepszego do roboty jak tylko gwalcic kobiety. :mysle:
No właśnie - acz pewnie bywa i tak. Tu też strona aktora twierdzi, że chodzi o wyłudzenie pieniędzy.

Oglądam Infinite Power - sympatyczna, ciepła bzdurka - opiszę później. Napisy pl na Jaszczurkach.

Agn - Wto 14 Cze, 2016 07:43

No zobaczymy. Bo takie wyludzanie kasy i chwile slawy tez sie na pewno zdarzaly.
BeeMeR - Wto 14 Cze, 2016 07:48

Sycylia powoli nadciąga: :mrgreen:
https://www.dramafever.co...r-said-goodbye/

Admete - Wto 14 Cze, 2016 08:30

Chyba, ze chodziło o Miss Oh z tym spoilerem, ale to tez nie spoiler ;)
Trzykrotka - Wto 14 Cze, 2016 10:42

Admete napisał/a:

W czym? Tu nie ma żadnego spoilera. Wynika to logicznie z tego jak jest prowadzona akcja od paru odcinków. To moje przypuszczenia.

Tylko przypuszczenia. Jeżeli bohaterowie rozstają się na koniec odcinka, a bohater ma wizję dalszego odrzucania go przez bohaaterkę, to napisanie o pocałunku mnie zepsuło napięcie oczekiwania na ciąg dalszy.
Nie zabiję ciebie ani siebie z tego powodu, ale proszę o uwagę na przyszłość, bo mnie spoilery szczerze przeszkadzają w oglądaniu.

Agn - Wto 14 Cze, 2016 10:55

BeeMeR napisał/a:
Sycylia powoli nadciąga: :mrgreen:
https://www.dramafever.co...r-said-goodbye/

Aaaaaaaaa!!!!!!!!! :banan:
O bosie jak on wyglada na tym pierwszym ujeciu!!! :serce:

Gdzie tu jest jakies wifi?! Przeciez musze zobaczyc ten trailer!!!