Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
kazika - Nie 10 Paź, 2010 17:47
ktoś ogląda Mad Mena??
oglądam IV serię i jak do tej pory jest to chyba najlepszy serial jaki w życiu widziałam... zaraz po północ południe:).... oprócz świetnej fabuły, stroje i muzyka są rewaluacyjne, kocham ten serial, jest ktoś jeszcze bezgranicznie zakochany w latach 50-tych ameryki??? i niestety chyba zaczęłam kochać Dona bardziej niż Ryśka...
Admete - Nie 10 Paź, 2010 18:38
Może bym i obejrzała, ale nie posiadam.
Alicja - Pon 11 Paź, 2010 09:06
| kazika napisał/a: | | ktoś ogląda Mad Mena?? |
o czym to? zaciekawiłaś mnie latami 50
asiek - Pon 11 Paź, 2010 11:52
| kazika napisał/a: | | ktoś ogląda Mad Mena?? |
Oglądałam parę odcinków na Fox Life, ale serial mnie nie wciągnął... Sam klimat filmu i sceneria stylizowana na lata 50- te ciekawe, ale już temat związany z agencją reklamową nie bardzo mnie pasjonuje.
| kazika napisał/a: | | i niestety chyba zaczęłam kochać Dona bardziej niż Ryśka... |
Wcale się nie dziwię... Don, to przystojniak.
BeeMeR - Śro 13 Paź, 2010 11:13
Ja wzięłam pierwszy z brzegu serial w obroty: padło na Nip Tuck
Całkiem niezłe - dwóch chirurgów plastycznych i ich praktyka, plus inne zagmatwania. Oglądał ktoś?
Anaru - Śro 13 Paź, 2010 16:51
| BeeMeR napisał/a: | | Całkiem niezłe - dwóch chirurgów plastycznych i ich praktyka, plus inne zagmatwania. Oglądał ktoś? |
Owszem i lubiłam, dlatego skokodżambowałam
kazika - Śro 13 Paź, 2010 22:21
| Alicja napisał/a: | | kazika napisał/a: | | ktoś ogląda Mad Mena?? |
o czym to? zaciekawiłaś mnie latami 50 |
o agencji reklamowej:) może trochę ciężko się wkręcić bo jest to serial obyczajowy, ale nie bez powodu zgarnia takie nagrody co roku.... przyznam się, że na początku ciężko było mi się wkręcić szczególnie po "Północ Południe" ale teraz z niecierpliwością wyczekuję kolejnego odcinka:)
jeśli chodzi o dopracowanie szczegółów, czyli pokazanie lat 50-tych to jest rewelacyjny, oglądałam akurat odcinek z zamachem na prezydenta gdy u nas była sytuacja z katastrofą Smoleńską i mimo iż nie był to zamach to podejście narodu podobne.... u nas w tym czasie była komuna a tam kraj się rozwijał i to co wtedy dla nich było oczywiste dla nas jest teraz... może to źle wyraziłam, ale naprawdę warto obejrzeć Mad Mena...
i Don jest po prostu boski....
gorąco zachęcam do obejrzenia serialu.... piękne są te sceny gdy kobieta w ósmym miesiącu ciąży w jednym ręku trzyma papierosa a w drugim wino i poucza przyjaciółkę:) jak dla mnie to jest tam wiele perełek i niuansów ale serialowi trzeba dać szansę... ciekawy jest wątek wspinania się po szczeblach kariery kobiety, coś co dzisiaj jest oczywiste, wtedy było wielkim wyzwaniem, a to wszystko pokazane w cukierkowym klimacie lat 50-tych i cudownej muzyki... naprawdę najlepszy serial...
Caroline - Wto 19 Paź, 2010 20:18
Ja oglądam Mad Men Ale jestem lekko zapóźniona. Skończyłam dopiero sezon 3.
Serial jest super. Zgadzam się, że kostiumy, scenografia, detale odtworzono niesamowicie. Rzeczywiście wyeksponowano mocno różnice kulturowe między czasami obecnymi a latami 50./60., co bywa szokujące (Papierochy, wóda i seksizm!).
Akcja nie powala, bo to serial obyczajowy, ale trzyma w napięciu. Głównym bohaterem jest Don Draper - kontrowersyjna i złożona postać. Ale inne postacie też są bardzo ciekawe.
Fajna rzecz: aktorów starano się dobierać godząc współczesne i dawniejsze kanony urody. Don jest więc przystojny, ale w bardzo, bardzo męskim wydaniu. Największa seksbomba serialu ma figurę w typie Sofii Loren (aktorki ponoć nie mogą przechodzenia na dietę )
I co najważniejsze - serial trzyma poziom przez wszystkie sezony.
Naprawdę godny polecenia.
kazika - Wto 19 Paź, 2010 21:37
wrzuciłaś biuściastą:) kocham ją zaraz po Donie, podoba mi się, że oprócz biustu przeogromnego, wprost proporcjonalnie ma na czym siedzieć.... aktorka jest rewelacyjna i inna od tego typu jaki nam serwują media:)
Fibula - Wto 19 Paź, 2010 23:13
Doczekałam się emisji nowego serialu BBC z Tennantem. Single Father to historia Dave'a, który po niespodziewanej śmierci partnerki musi zająć się czwórką dzieci. Obejrzałam dwa odcinki i niecierpliwie czekam na kolejne dwa.
Sezon jesienno-zimowy w BBC i ITV zapowiada się bardzo interesująco:
sensacyjno-kryminalnie: Aurelio Zen (R. Sewell w roli detektywa), Silk (R. Penry-Jones) i The Shadow Line (Ch. Eccleston),
obyczajowo: Accused (szóstka oskarżonych, w każdym odcinku poznajemy historię jednego z nich), gra w nim m.in. Ch. Eccleston i A. Serkis,
kostiumowo: Christopher and his Kind (Anglik w latach 30. w Berlinie, w tej roli najnowszy doktor, czyli M. Smith), The Crimson Petal and the White (ekranizacja powieści M. Fabera z R. Garai w roli głównej), South Riding (lata 30., Yorkshire; scenarzystą jest Davies, w rolach głównych zobaczymy A. Maxwell Martin i D. Morrisseya), Upstairs Downstairs (lata 30., Londyn, w obsadzie K. Hawles, E. Atkins, A. Malik), The Suspicions of Mr Whicher (na podstawie książki K. Summerscale), Women in Love (na podstawie dwóch powieści Lawrence’a, z R. Pike),
s-f: Outcasts (kolonizacja niedawno odkrytej planety - tu zagra m.in. Ros ze Spooksów i młody Adama).
Jest na co czekać.
Admete - Śro 20 Paź, 2010 05:21
Dawaj namiary na te seriale ( znaczy - kiedy ruszają ), bo ja się pogubiłam . Parę rzeczy mnie interesuje
praedzio - Śro 20 Paź, 2010 05:27
Ten Single Father to czteroodcinkowy, tak? Czy coś mi się pomerdało... Jakiś czas temu sprawdzałam, ale z braku czasu nie zajęłam się tym bliżej.
Fibula - Śro 20 Paź, 2010 08:23
Admete, zwykle piszą coming soon , więc dokładnych terminów nie znam. Może Harry będzie bardziej pomocna? Które typujesz?
Praedziu, tak, to 4-odcinkowy serial i jakby co, przypomnij się w odpowiedniej chwili.
praedzio - Śro 20 Paź, 2010 08:30
Outcasts może być ciekawe. Fibulo, będę pamiętać, thx!
Admete - Śro 20 Paź, 2010 14:52
Na pewno kryminały i fantastykę, ale te kostiumowe też
Caroline - Śro 20 Paź, 2010 19:43
Ile tego???
A wszystko ciekawe. Kiedy to oglądać?
O rany, rany...
Admete - Śro 20 Paź, 2010 19:51
W Outcast będzie grac Jamie Bamber Fajnie. Na Hermione Norris się nie ciesze, bo jej nie lubię.
http://www.bbc.co.uk/tv/comingup/outcasts/
Robią też Holistyczną Agencję Detektywistyczną Dirka Gently
http://www.bbc.co.uk/tv/comingup/dirk-gently/
To powinno być ciekawe:
http://www.bbc.co.uk/tv/comingup/touch/
Tutaj więcej:
http://www.bbc.co.uk/tv/comingup/
Alicja - Czw 21 Paź, 2010 12:02
tyle tego i tak ciekawo brzmiące, najbardziej ta część
| Fibula napisał/a: | kostiumowo: The Crimson Petal and the White (ekranizacja powieści M. Fabera z R. Garai w roli głównej), South Riding (lata 30., Yorkshire; scenarzystą jest Davies, w rolach głównych zobaczymy A. Maxwell Martin i D. Morrisseya), Upstairs Downstairs (lata 30., Londyn, w obsadzie K. Hawles, E. Atkins, A. Malik), The Suspicions of Mr Whicher (na podstawie książki K. Summerscale), Women in Love (na podstawie dwóch powieści Lawrence’a, z R. Pike),
s-f: Outcasts (kolonizacja niedawno odkrytej planety - tu zagra m.in. Ros ze Spooksów i młody Adama). |
Admete - Czw 21 Paź, 2010 15:50
Od razu mówię, że Czerwony płatek i biały mnie nie teges Ale reszta tak
Fibula - Czw 21 Paź, 2010 17:15
A ja właśnie Płatków jestem ciekawa .
Alicja - Pią 22 Paź, 2010 10:46
tam jest Romola
praedzio - Pią 22 Paź, 2010 10:48
Fibulo, fajny avek.
Wczoraj zaczęłam oglądać Whitechapel z Rupertem Penry-Jonesem. Dziś spodziewam się dokończyć pierwszy sezon.
Alicja - Pią 22 Paź, 2010 10:52
ja rozpoczęłam oglądanie Into the West. Wiedziałam, że " to będzie to". Czego spodziewać się, po osobie, która jako dziecię czytała Maya i Fiedlera
dziękuję Admete za zachętę
Fibula - Pią 22 Paź, 2010 11:37
| Alicja napisał/a: | tam jest Romola |
Wiem, ale może nie będzie tak źle .
| praedzio napisał/a: | Fibulo, fajny avek. |
Prawda? Z drugiego odcinka SF.
| Cytat: | Wczoraj zaczęłam oglądać Whitechapel z Rupertem Penry-Jonesem. Dziś spodziewam się dokończyć pierwszy sezon. |
A jest drugi?
praedzio - Pią 22 Paź, 2010 11:50
Nooo, od 11 października. Tu masz rozpiskę obu sezonów: http://en.wikipedia.org/w...pel_(TV_series)
|
|
|